Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-30@07:14:27 GMT

امکان حمله آمريکا و تلفات احتمالي آن عليه ايران

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۸۵۰۱۲۶

خبرگزاري آريا- بر اساس گزارش موسسه «بروکينگز»، تلفات يک حمله احتمالي عليه ايران و هزينه‌هاي آن به شدت بالاتر از تجربيات قبلي آمريکايي‌ها خواهد بود.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري آريا به نقل از «بروکينگز»، روابط تهران و واشنگتن پس از انقلاب اسلامي بسيار پرفراز و نشيب بوده است. در اين ميان يک موضوع در اين تقابل هميشگي همواره برجسته بوده و آن تهديدات نظامي مستمر آمريکا عليه ايران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اين تعهديدات شفاهي بطور کلي در تمام دوران روساي جمهور آمريکا از رونالد ريگان به عنوان چهلمين رئيس کاخ سفيد درسال 1980 تا دونالد ترامپ به عنوان چهل و پنجمين رئيس جمهور ادامه داشته، اما هيچ‌گاه از مرز زبان‌ها فراتر نرفته است. با وجود اين شرايط و تداوم چند دهه تهديدات مکرر واشنگتن براي اقدام نظامي عليه ايران، آيا مي‌توان در حال حاضر رويارويي و تقابل نظامي آمريکا عليه ايران را شاهد بود؟ در واقع آيا تهديدات لفظي و زباني رهبران کاخ سفيد عليه ايران در جهان واقع قابل اجرا و عملي خواهد بود؟
با توجه به 8 دليل مي‌توان هرگونه عملياتي شدن و انجام تهديدات نظامي کاخ سفيد عليه ايران را مردود و در واقع غيرمحتمل ارزيابي کرد.
1- ناممکن بودن اجماع جهاني براي حمله به ايران؛ واشنگتن جهت اقدام نظامي عليه ايران نيازمند کسب حداقلي از اجماع جهاني پيرامون اين مسئله است، حال آن که حتي در مسئله لغو توافقات هسته‌اي ايران و 1+5 که هدف مطلوب ترامپ است، هيچگونه همراهي و حمايت از جانب نزديک‌ترين متحدان آمريکا حتي در اروپاي غربي وجود ندارد. ساز مخالف اروپاي غربي جهت لغو توافق نامه مشترک هسته‌اي با ايران به طور قابل توجهي به معناي مخالفت صريح نزديک‌ترين متحدان واشنگتن براي هرگونه اقدام نظامي عليه ايران است.
2- عدم توانايي ارتش آمريکا براي آغاز جنگ جديد؛ در حال حاضر ارتش آمريکا علاوه بر عراق و افغانستان، در حمايت از ائتلاف سعودي در يمن و حمايت از برخي گروه‌هاي ضد دولتي در سوريه حضور فعالي دارد. با اين حال در هيچ کدام از اين کشورها، آمريکا نتوانسته است اهداف مطلوب خود را دنبال کند. در شرايط چالش امنيتي و سياسي در عراق و افغانستان و با وجود وضعيت نامطلوب سوريه و يمن براي آمريکايي‌ها، لشکرکشي جديد ارتش اين کشور به ديگر حوزه‌ها در عمل به معناي شکست همزمان در همه جبهه‌ها بدليل گسترش حوزه‌هاي درگيري قبلي خواهد بود.
3- ناتواني اقتصاد آمريکا در تأمين منابع جنگ جديد؛ از نظر تأمين منابع اقتصادي براي درگيري نظامي جديد نيز ايالت متحده با چالش جدي روبروست. بنابر آمار دانشگاه براون تخمين مي‌زند واشنگتن از 11 سپتامبر 2011 به اين سو حدود پنج تريليون دلار در جنگ‌هايي که به بهانه مبارزه با تروريسم راه انداخته، هدر داده است. در سال 2013 نيز دانشگاه هاروارد در گزارشي هزينه جنگ آمريکا در عراق و افغانستان را شش تريليون دلار برآورد کرد.
4- عدم اجماع و انسجام داخلي جامعه آمريکا براي جنگ عليه ايران؛ هرگونه اقدام نظامي آمريکا عليه ايران نه تنها فاقد اجماع جهاني و با مخالفت گسترده دولت‌هاي غربي حامي واشنگتن روبرو خواهد شد، بلکه حتي در داخل آمريکا نيز در ميان سياستمداران آمريکايي اختلاف نظرهاي عميقي حول اين موضوع وجود دارد. بخش قابل توجهي از دموکرات‌هاي آمريکايي فشار بر ايران را با هدف کاهش هزينه‌هاي احتمالي تنها در قالب تحريم و محاصره اقتصادي دنبال مي‌کنند و بخش ديگر از جمهوري‌خواهان نيز به دليل افزايش هزينه‌هاي مالي عمليات نظامي عليه ايران، فشارهاي ضدايراني خود را از مسير ايجاد بلوک‌ها و ائتلاف‌هاي بين‌المللي ضد ايران دنبال مي‌کنند. علاوه بر اين، فضاي ضدجنگ عليه ايران تنها محدود به نخبگان و رهبران سياسي اين کشور نيست، بلکه افکار عمومي اين کشور نيز متأثر از حضور بخش قابل توجهي از چهره‌هاي علمي و اقتصادي ايراني- آمريکايي به دشت هرگونه اقدام نظامي و جنگ عليه ايران را محکوم و با آن مخالفت مي‌کنند.
5- عدم محاسبه و مقابله با پاسخ‌هاي متقابل ايران؛ از طرف ديگر نتايج اقدام نظامي ضد ايران توسط آمريکا را نيز مي‌بايست درنظر گرفت. برخلاف افغانستان و عراق که در زمامن تجاوز نظامي آمريکا در سال 2001 و 2003 فاقد دولت کارآمد و در واقع با دولتي از درون ورشکسته مواجه بودند، ماهيت دولت و حکومت در ايران بسيار متفاوت است. جايگاه منطقه‌اي ايران، جايگاه تثبيت شده و غيرقابلانکار است. بسياري از انتقادات ضدايراني متوجه گسترش ضريب نفوذ و تثبيت موقعيت منطقه‌اي و گاه حتي فرامنطقه‌اي جمهوري اسلامي ايران است. بيشترين واکنش‌هاي ضدايراني برخي کشورهاي عربي نزديک به غرب در منطقه به دليل گسترش دامنه قدرت نرم جمهوري اسلامي ايران در منطقه است و کشوري با اين موقعيت بسيار متفاوت از وضعيت افغانستان در زمان طالبان يا عراق در اواخر رژيم صدام است. بر اين اساس برخلاف انفعال و عدم اقدام موثر حکومت‌هاي کابل و بغداد در زمان تجاوز آمريکا، پاسخ‌هاي ايران در صورت وقوع تجاوز واشنگتن بسيار متفاوت و غيرقابل محاسبه خواهد بود. جايگاه نفوذ و مولفه‌هاي قدرت ايران بسيار متفاوت و غيرقابل مقايسه با وضعيت افغانستان و عراق در زمان تجاوز آمريکاست.
6- مغايرت رويکرد «درون گرايي»ترامپ با جنگ؛ در عين حال يک موضوع ديگر در ارتباط با اقدام نظامي ضدايراني در دولت ترامپ قابل توجه است که اين مسئله بطور کامل در مغايرت با اهداف درون گرايانه و کاهش هزينه‌هاي سياست خارجي آمريکاست که در شعارهاي انتخاباتي ترامپ بارها مورد تأکيد قرار گرفت. ترامپ بارها رهبران پيشين آمريکا را به دليل راه اندازي جنگ در افغانستان و عراق مورد سرزنش قرارداده بود و در حال حاضر هرگونه اقدام نظامي جديد و در واقع آغاز جنگ جديد به معناي نقض شعارها و وعده‌هاي پيشين ترامپ است.
7- گسترده شدن دامنه جنگ به سراسر منطقه؛ اگر پاسخ‌هاي احتمالي ايران به تجاوز و اقدام نظامي آمريکا عليه تهران غيرقابل پيش بيني است، اما بيشتر کارشناسان در يک موضوع اتفاق نظر دارند و آن اين که هرگونه اقدام نظامي آمريکا عليه ايران محدود به مرزهاي داخلي ايران نخواهد بود و به صورت قابل پيش بيني شده‌اي جنگ تمام عيار را به تمام نمطقه خواهد کشاند. يک گزارش موسسه «بروکينگز» براساس برنامه مانوري که در خصوص حمله نظامي به ايران توسط فرماندهي نظامي آمريکا در منطقه آسياي مرکزي به نام سنتکام انجام شد مي‌گويد، تلفات يک حمله احتمالي عليه ايران و هزينه‌هاي آن به شدت بالاتر از تجربيات قبلي آمريکايي‌ها خواهد بود. بر پايه اين گزارش، ايران در اين جنگ موفق به غرق کردن يک ناو جنگي امريکا در خليج فارس و کشتن 200 نفر از خدمه آن مي شود. براساس اين گزارش شبيه‌سازي شده، اين جنگ تبديل به يک جنگ بزرگ منطقه‌اي خواهد شد که همين موضوع نشان ‌دهنده آن است که حمله به ايران منجر به نتايج غيرقابل کنترل مي‌شود و تمام کشورهاي غرب آسيا را در اين جنگ بزرگ درگير مي‌کند. همچنين در ادامه اين گزارش اينگونه نتيجه‌گيري شده است که حمله به تأسيسات هسته‌اي ايران، اين کشور را تحريک خواهد کرد تا راهبردي‌ترين متحدان منطقه‌اي آمريکا به‌ويژه رژيم صهيونيستي را طي چند ساعت هدف موشک‌باران گسترده قرار دهد.
8- تأثير عميق جنگ بر ساختار نظام بين‌الملل؛ اين موضوع را نيز نمي‌توان ناديده گرفت که ساخت نظام بين‌الملل در صورت حمله نظامي آمريکا به ايران بطور کلي دچار دگرگوني ماهيتي خواهد شد. هم به دليل هزينه‌هاي سرسام آور مالي و سياسي براي آمريکا و هم از نظر نوع رويکردها و جهت گيري ساير بازيگران نظام بين‌الملل در مقابل اين اقدام نظامي، لذا از يک طرف هم موقعيت و نقش بازيگري آمريکا در ساخت نظام جهاني دچار تغيير خواهد شد و هم شاهد شکست برخي ائتلاف‌هاي امنيتي قديمي و شکل گيري ائتلاف‌هاي جديد خواهيم بود. زمان بر بودن هرگونه اقدام نظامي عليه ايران، به شکل‌گيري بلوک‌ها و قطب‌هاي جديد منطقه‌اي و جهاني منجر خواهد شد و ساختار نظام بين‌الملل را به دوران پساآمريکايي خواهد کشاند. دوره‌اي که ممکن است به انشقاق در برخي ائتلاف‌هاي سنتي غرب و شکل گيري ائتلاف سنتي آمريکا مانند روسيه و چين همراه با برخي متحدان قديمي واشنگتن در اروپاي غربي بيانجامد.
انديشکده «جيمز تاون»، در مقاله‌اي به قلم «پاول فلگنهاور» با اعلام تصميم ارتش سوريه بر واکنش نظامي در صورت حمله آمريکا به ايران مي‌گويد، آغاز ورود مستقيم ارتش روسيه به معناي جنگ مستقيم مسکو و واشنگتن خواهد بود که نتيجه‌اي براي آن متصور نيست. جنگي که در صورت وقوع به معناي پايان نظم جهاني دو قرن گذشته و شکل‌گيري نظمي پساغربي و پساليبراليسم خواهد بود.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۵۰۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به تحریم‌های جدید آمریکا، انگلیس و کانادا تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی ایران خللی در عزم و اراده ایران ایجاد نمی‌کند.

به گزارش مشرق، ناصر کنعانی در یک موضع گیری رسانه‌ای اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشورهایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت: جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه‌ خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعاهای مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد: اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشورهای اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به‌ جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

کنعانی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود؛ این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولتهای ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

کنعانی خاطرنشان کرد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولتهای اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد : تکرار رویکردهای غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعاهای آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعاها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

دیگر خبرها

  • آمریکا ۵ واحد نظامی ارتش اسراییل اقدام به نقض حقوق بشر کرده اند
  • دیوان بین‌المللی کیفری بدون حمایت آمریکا نمی‌تواند علیه اسرائیل اقدام کند
  • نافرمانی ده‌ها نظامی صهیونیست از مشارکت در عملیات علیه رفح
  • تیتر خاص رسانه عربی درباره ایران/ تحلیل وضعیت اقتصادی پس از «آغاز عصر تحول»
  • تیتر خاص رسانه عربی در مورد ایران/ تحلیل وضعیت اقتصادی پس از «آغاز عصر تحول»
  • روایت عضو شورای شهر اصفهان از تفاوت دانشگاه‌های ایران و آمریکا
  • حزب‌الله لبنان: کمک‌های نظامی آمریکا به اسرائیل چراغ سبز حمله به رفح است
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد
  • واکنش تند ایران به اقدام ۳کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم های جدید | انتقاد شدید از پارلمان اروپا | باید زمانی پاسخگو باشید!