Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-05@03:19:44 GMT

آشویتس خصوصی من چاپ و توزیع شد

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۸۵۱۲۰۰

آشویتس خصوصی من چاپ و توزیع شد

به گزارش ایسکانیوز براساس خبردریافتی، حسن همایون درباره‌ی انتخاب این عنوان برای کتابش گفت: آدرنو می‌گوید «بعد از آشویتس شعر گفتن بدویت و بربریت است». این گفته ناظر بر آن است که «آشویتس» دیگر نباید تکرار شود و نه تنها آدرنو بلکه عموم متفکران و روشنفکران قرن بیستم که انتظار آن داشتند «آشویتس» دیگر تکرار نشود در یک اشتباه بزرگ بودند؛ آشویتس در روزگار جنگ دوم جهانی تمام نشد و پس از آن در روزگار جنگ سرد و جهان درگیر دعوا بر سر غنائم جنگ و رقابت بر سر شکل دادن خاورمیانه جدید و سهم‌خواهی از این خطه خون‌خیز و دین‌خیز جهان، آشویتس هر بار به نحوی بازتولید شد و این توحش و گسست در مدنیٌت با فاجعه غم‌انگیز سوریه عملا به اوج رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کتاب «آشویتس خصوصی من» ناظر بر این فجایع بی‌پایان است، بدون اینکه بخواهد نامی ببرد از سوریه و دمشق و حلب و بغداد و کابل، بیروت و بیت المقدس و تهران و آنکارا و... به اعتقاد من ادبیات نمی‌تواند نسبت به فجایع انسانی بی‌اعتنا باشد و من سعی کردم با بهره‌گیری از تجربه‌ی زیست و خوانده‌ها و رنج‌ها و ناکامی‌ها و شادی‌های شخصی و گره زدن آن‌ها به مسائل عمومی و جهانی، راوی ِ رنج‌ها و شادی‌های آدمی باشم، بر همین اساس است که ترکیب «آشویتس خصوصی من» شکل می‌گیرد و فجایع عمومی با زیست شخصی ما تلاقی پیدا می‌کند و من این لحظه‌های تلاقی را در تازه‌ترین اثرم روایت کرده‌ام.

این شاعر تصریح کرد: کتاب آشویتس خصوصی ِ من یک مجموعه‌ی شعر بهم پیوسته است و در عین حالی که هر شعر مستقلا روایت خودش را دارد، در چینش آن‌ها و نوع روایت‌ها نیز سعی شده است در کلیت هر یک از روایت‌ها هم‌دیگر را کامل کنند و تکه‌هایی دیگر از داستان ِ «آشویتس خصوصی» را پیش‌روی مخاطب بگذارند. در شعر‌های این مجموعه زاویه‌ دید‌های متعددی به کار گرفته شده و روایت‌مندی و از سویی تخیل سورئال از عمده ویژگی‌های شعر‌های این کتاب است.

این روزنامه‌نویس، درباره‌ی فصل‌های این کتاب نیز گفت: روایت ِ «شکنجه‌شده‌ها» از سال‌ها پیش شروع شد و به تدریج تکه‌ها و بخش‌هایی از زیست و زندگی آدم‌هایی روایت شد که به انحاء مختلف در مناسبات زندگی مدرن شهری آزار می‌دیدند و شکنجه می‌شدند و این همه رنج و اندوه نمی‌توانست واقعی باشد و به همین دلیلی فصلی دیگر به عنوان «عاشقانه‌های ناتمام برای آنا» شکل گرفت. رنج آن‌گاه می‌تواند باور‌پذیر و واقعی باشد که مخاطب لمحه‌ای از شور وشیدایی و شادی را در روایت یا اثری ببیند.

او ادامه داد: فصل «عاشقانه‌های ناتمام» از سویی ادای دین و احترام به زن‌های سرزمینم است. زن‌هایی که معتقدم شایستگی‌های بی‌حد و حصر دارند و همچون همگان مستحق ِ زیست انسانی و برخوردار از حقوق برابر هستند و در مقدمه‌ی کتاب هم به این مهم اشاره کرده‌ام و با بیان احترام به فروغ فرخ‌زاد و مادرم گل‌بهار این کتاب را به زن‌های سرزمینم تقدیم کرده‌ام و امید دارم تا آخر عمر هر‌آنچه اثر منتشر کردم آن‌ها را نیز به زن‌های ایران تقدیم کنم.

وی متذکر شد: فصل سوم همچنان که از آن بر می‌آید خرده روایت‌هایی است که به تدریج گرد هم آمده و انزواء و تنهایی آدمی در این هستی تابناک و شوریده را روایت می‌کند. از شعر‌های این مجموعه می‌توان به شعرهای «قبرستان در مه»، «آشویتس خصوصیِ من»، «سلول انفرادی خاورمیانه»، «هراس اپیزودیک»، «قانون جنگل»، «دیالوگ»، « سربازهای کاغذی»، «زخم‌ها و سنگ‌ها»، «سه‌شنبه سیاه»، «صدایِ مشکوک به جهان»، «میان تاریکیِ آبها و سنگها»، «فال خون»، «کاغذهای خون‌آلود»، «بازپرس ویژه قتل» برخی از عنوان شعرهای فصل نخست است. همچنین در فصل «عاشقانه‌هایی ناتمام برای آنا» شعرهایی چون، «جاده سرد و برفی»، «ابدیت و یک روز»، «شب‌های روشن»، «یک در میان»، «روایت اپیزودیک مردی عاشق به یک بندر»، «از منظومه عاشقانه‌هایی ناتمام»، «خون و عشق»، «استحاله مرگ»، «ابزورد»، «خزان بیپایان زن»، «کابوس‌های بیداری»، «داخائو»، «کابوس بی‌پایان از هر کجا آغاز می‌شد فرق نمی‌کرد» ارائه شده است. همچنین در فصل سوم این مجموعه با عنوان «خرده‌روایت‌هایی از هراس و انزوا» نیز، شعرهای «خاطرات انهدام»، «خرده‌روایت زندان»، «خرده‌روایت‌هایی منثور از یک زن محزون در ده به علاوه هفت»، «اپیزود»، «خرده‌روایت‌هایی از حکومت نظامی» و...اشاره کرد.

حسن همایون سال 1361 به دنیا آمده است. از سال 1382 در رسانه‌های محلی و از 1385 در رسانه‌های پایتخت روزنامه‌نگاری می‌کند. وی سابقه‌ی عضویت در تحریریه‌ی خبرگزاری ایسنا، خبرگزاری کتاب ایران، ماهنامه‌های مهرنامه، تجربه، هفته‌نامه‌های آسمان، صدا و روزنامه‌های آسمان، مردم امروز، ابتکار، اعتماد و شرق را دارد. پیش‌‌تر به قلم این شاعر و داستان‌نویس و روزنامه‌نگار کتاب‌ «برف تا کمر در تاریکی نشسته»، منتشر شده است و در کتاب‌های «به نفع کلمات»،«آدم برفی شاد» آثاری از وی عرضه شده است. او به خاطر کتاب «برف تا کمر در تاریکی نشسته» به عنوان برگزیده‌ی جشنواره مجله‌ی تجربه و جایزه شعر خبرنگاران معرفی شده است.

500

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۵۱۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ رفع انحصار ریلی با ایجاد یک نهاد رگولاتوری

تین نیوز

رئیس کار گروه اقتصاد حمل و نقل انجمن ریلی با تاکید بر اینکه به این دوره از مدیریت راه آهن امیدوار نیستیم، معتقد است: انحصار با ایجاد یک نهاد رگولاتوری ریلی از تمامی ذی نفعان حمل و نقل ریلی از بین خواهد رفت.

به گزارش خبرنگار تین نیوز، مرتضی رجبی، رئیس کارگروه سرمایه گذاری و اقتصاد حمل و نقل انجمن صنفی شرکت های حمل و نقل ریلی با تاکید بر اینکه  حمل و نقل ریلی نیازمند یک نهاد رگولاتور ریلی است، گفت: شرکت راه آهن نباید تصدی گری داشته و تصدی گری در بخش ریلی باید به بخش خصوصی واگذار شود.

خبر پربازدید بخش ریلی را بخوانید:

طولانی ترین تونل ریلی خاورمیانه در لرستان ساخته می شود

رجبی افزود: مهم ترین و اصلی ترین موضوعی که باید اتفاق بیفتد این است که باید واگذاری کامل لکوموتیو ها به بخش خصوصی صورت گیرد. در وهله بعدی نقش تصدی گری راه آهن کاهش باید. همچنین باید یک نهاد رگولاتور در حوزه حاکمیتی ایجاد شود. موضوع مهم بعدی این است که باید ماده 12 اجرایی شود.

رئیس کارگروه اقتصاد حمل و نقل انجمن ریلی تاکید کرد: صنعت ریلی در حال تضعیف بوده و این کوتاهی هم از جانب دولت و هم از جانب بخش خصوصی اتفاق افتاده است. اگر افزایش قیمت سوخت و حامل انرژی اتفاق نیفتد به مشکلات صنعت حمل و نقل ریلی دامن خواهد زد. در طول ۲۰ تا ۳۰ سال اخیر تنها قانونی که می توانست به حمل و نقل ریلی کمک کند، ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید بود که متاسفانه تاکنون مبلغی از جانب آن در بخش حمل و نقل ریلی جذب نشده است.

مرتضی رجبی، رئیس کارگروه اقتصاد انجمن ریلی

وی ادامه داد: اگر رویه موجود تغییر نکند و در اجرای قوانین اتفاق خاصی نیفتد این شیب نزولی حمل بار قطعا به نفع حمل جاده ای بیشتر خواهد بود و در عمل باعث نابودی صنعت ریلی و رونق بخش جاده ای خواهد شد.

مرتضی رجبی با اشاره به اقدامات لازم در  ایجاد رغبت بخش خصوصی به سرمایه گذاری در حوزه ریلی، تشریح کرد: در گام نخست نقش شرکت راه آهن باید کاملا مشخص شود. سرمایه گذار باید بداند راه آهن تا چه اندازه در تصدی گری دخالت دارد تا نسبت به آن برای سرمایه گذاری تصمیم گیری کند. دوم اینکه قوانین موجود در حوزه ریلی تفسیر شوند. قوانینی که به نفع بخش ریلی مصوب شده اند در حال آسیب به آن هستند. مثلا معافیت مالیاتی بخش ریلی به منظور ترغیب و تشویق بخش ریلی گذاشته شده اما در عمل باعث ایجاد پرونده های مالیاتی برای شرکت های ریلی شده است.

رئیس کارگروه اقتصاد انجمن ریلی خاطر نشان کرد: شرکت راه آهن نباید تصدی گری داشته و تصدی گری در بخش ریلی باید به بخش خصوصی واگذار شود. امور ناوگان (اعم از لکوموتیو و واگن) در بخش های سرمایه گذاری، بهره برداری، ترافیک شبکه، تعمیر و نگهداری و نظارت بر آن در حیطه وظایف تصدی گری بوده باید و باید از شرکت راه آهن به بخش خصوصی واگذار شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • شیرینی‌ها و شگفتی‌های کودکان به روایت یک دیدار
  • روایت مرحوم آیت‌الله نجفی تهرانی از زندگی اش
  • توزیع وارفارین در داروخانه‌های منتخب
  • فعالیت بیش از ۲ هزار دستگاه اتوبوس بخش خصوصی در تهران
  • توزیع بسته های معیشتی بین نیازمندان شاهرود
  • ◄ رفع انحصار ریلی با ایجاد یک نهاد رگولاتوری
  • روایت خسروپناه از سجایای اخلاقی محمدرضا سنگری
  • ببینید | ویدیویی پربازدید از خوانندگی رضا رشیدپور در یک جمع خصوصی
  • توزیع ۳.۸ میلیون شیر رایگان در مدارس چهارمحال و بختیاری
  • توزیع بیش از ۱۹ هزار پاسپورت در نیمروز