Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-07@06:03:45 GMT

رکورد "بدهکارترین دولت" جابجا شد

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۸۵۲۶۴۲

رکورد 'بدهکارترین دولت' جابجا شد

حسن روحانی ۶ آذر ۹۲ در تنها گزارش ۱۰۰ روزه، دولت قبل را با بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی بدهکارترین دولت نامید. حال بعد از حدود ۴ سال بدهی دولت بیش از ۷۰۰ هزار میلیارد تومان شده روحانی برای رئیس جمهور دوازدهم به ارث گذاشت. به گزارش جهان نيوز به نقل از تسنیمدر پرونده «مرور 43 ماه کلیدی»در نظر دارد، طی ماه‌های آخر دولت یازدهم مروریبر مهمترین وقایع اقتصادی، تصمیمات دولت و دستگاه‌هاو اظهارات و وعده‌های مسئولان در حدود 43 ماهی که از این دولت گذشته، داشته و آنچه را بر اقتصاد کشور گذشته تحلیل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



حسن روحانی بعد از انتخابات خرداد 92، قدرت اجرایی کشور را بدست گرفت، حامیان دولت تبلیغات رسانه ای سنگینی ایجاد کردند که دولت گذشته در عین بهره مندی از منابع، مشکلاتی را برای ساختار اقتصادی کشور ایجاد کرده است. به عنوان مثال رئیس جمهور در گزارش 100 روزه عملکرد خود که 6 آذر 92 ارائه کرده، به موضوع بدهی‌های دولت گذشته پرداخته و گفته بود: کشور از لحاظ درآمدهای ارزی حدود 750 میلیارد دلار درآمد داشته در طول 8 سال.

دولتی که پولدارترین دولت بوده ولی متأسفانه بدهکارترین دولت بود، یعنی دولتی که به ما به ارث رسید
روحانی در گفتگوی تلویزیونی خود به رقم دقیق تری هم در خصوص بدهیهای دولتی اشاره می کند و ادامه می دهد: بدهی دولت به سیستم بانکی در روزی که ما دولت رادر مرداد ماه تحویل گرفتیم، بیش از 74 هزار میلیارد تومان بوده است. بدهی دولت به صندوق تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی 60 هزار میلیارد تومان بوده است. آمار و ارقامی که بخش‌های مختلف دولت به من دادند، بدهی دولت به پیمانکاران و بخش‌های مختلف و بخش خصوصی، حدود 55 هزار میلیارد تومان است. یعنی شما همین 3 رقم را کنار هم قرار دهید، 74هزار، 60هزار و 55 هزار میلیارد تومان که ارقام دیگری هم هست، بدهی صندوق‌های بازنشستگی نیروهای مسلح، رقم‌های عجیب و غریبی گزارش دادند که خودشان بعداً برای مردم توضیح می‌دهند، رقم خیلی بالاتر از 200 هزار میلیارد تومان است.

حالا در بهار 96 حدود 4 سال از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید گذشته است، دولتی که برای نجات اقتصاد کشور قدرت را بدست گرفته بود کارنامه‌ای را از عملکرد خود ارائه کرده که بررسی آن می تواند زوایای پنهان مانده‌ عملکرد دولت را برای مردم روشن کند. بدهی دولت به بخشهای مختلف اقتصادی از جمله بانکها تجاری، بانک مرکزی، سازمان تامین اجتماعی و... از جمله شاخصهایی است که همانطور که روحانی در گزارش 100 روزه خود به آن پرداخت می تواند ماحصل عملکرد دولتمردان در حوزه اقتصادی را به مردم بدون روتوش نشان دهد.

جزئیات بدهی دولت، محرمانه شد
در زمان آغاز به کار دولت، به غیر از رئیس جمهور افراد دیگری مانند وزیر اقتصاد و معاون اول رئیس جمهور نیز به ارائه آماری در خصوص بدهیهای دولت پرداختند. به عنوان مثال طیب نیا همان زمان به عدد 150 هزار میلیارد تومان اشاره کرد، البته بعدا او اذعان کرد که برآوردش از این رقم دقیق نبوده است.

اما حالا بر اساس آمار کلی که از سوی وزارت امور اقتصادی و دارایی منتشر شده است، بدهی‌های دولتی آن هم تا پایان دی ماه سال 95 بیش از 700 هزار میلیارد تومان بوده است. هر چند وزارت اقتصاد با محرمانه دانستن جزییات بدهی‌های دولتی اقدام به انتشار این اطلاعات نکرده است، اما یافته‌های خبرنگاران نشان میدهد، تا خرداد ماه سال گذشته وضعیت بدهی‌های دولتی به شکل زیر بوده است. ردیف عنوان جمع بدهی دولت و شرکتهای دولتی 1 موسسات و نهادهای عمومی غیر دولتی 65.273هزار میلیارد تومان 2 بانکها و موسسات مالی دولتی 96.847هزار میلیارد تومان 3 پیمانکاران و مشاوران خصوصی 12.536هزار میلیارد تومان 4 بانکهای خصوصی 71.193هزار میلیارد تومان 5 سازمان تامین اجتماعی 80.000هزار میلیارد تومان 6 بانک مرکزی 59.460هزار میلیارد تومان
دولت بدهکار یا دولت ابر بدهکار
تا اینجا دولت یک تنه و با اختلاف 500 هزار میلیارد تومانی لقب بدهکارترین دولت تاریخ را به خود اختصاص داده است. اما ذکر چند نکته در ادامه میتواند به آشکار شدن وجوه بیشتری از عملکرد دولت در خصوص انباشت و ایجاد بدهی دولتی موثر باشد.

رقمی به بزرگی 400 تا 500 هزار میلیارد تومان به بدهی‌ دولتی در طی 4 سال مدیریت حسن روحانی بر اقتصاد کشور تحمیل شده است، در واقع دولت بدهکار، به دولت ابر بدهکار تبدیل شده است اما هنوز هیچ یک از مقامات دولتی در خصوص چگونگی ایجاد این مگا بدهی دولتی توضیحی ارائه نکرده‌اند.

ویرانیهای جبران ناپذیر با سیاست غلط اوراق فروشی

همچنین یکی از سیاستهای غلط تیم اقتصادی دولت، گسترش بازار بدهی بوده است. دولت تنها در بودجه 96 حدود 60 هزار میلیارد تومان و به عبارتی 20 درصد کل بودجه را از طریق اوراق تامین کرده است. به عقیده بسیاری از مسئولان و حتی مقامات نزدیک به دولت این سیاست نه تنها نفعی برای اقتصاد ندارد بلکه چالشهای جدی را نیز برای دولت آینده ایجاد میکند. لاریجانی رئیس مجلس در این خصوص گفته بود: با انتشار 60 هزار میلیارد اوراق مشارکت در لایحه بودجه سال آینده دولت بعد را بدهکار می‌کنیم. اوراق مشارکت به چه معناست؟ یعنی منابع نداریم، اوراق می‌فروشیم و بنابراین دولت آینده بدهکار خواهد شد.

حالا بدهکارترین دولت تاریخ، مشکلات جدی را برای دولت بعد به ارمغان آورده است، جدای از بدهی 700 هزار میلیارد تومان به پیمانکاران و تامین اجتماعی، بانکها و...که این موضوع یکی از دلایل عمده رکود اقتصادی تلقی می‌شود، دولت با اوراق فروشی تعهداتی را برای آیندگان ایجاد میکند که تبعات آن ممکن است ویرانیهای جبران ناپذیری را برای کشور به همراه بیاورد.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۵۲۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۰ میلیون تن کالا توسط ناوگان حمل و نقل جاده‌ای هرمزگان جابجا شد

به گزارش خبرآنلاین، عباس شرفی روز یکشنبه با بیان اینکه حجم بار جابه‌جا شده در سال ۱۴۰۲ و در مقایسه با سال ۱۴۰۱ افزون برهفت درصد افزایش داشته است، افزود: متناسب با این افزایش شاهد افزایش ۶ درصدی صدور بارنامه طی این مدت هستیم

وی بیان کرد: عمده کالاهای جابجا شده در این بازه زمانی شامل انواع بنزین، نفت گاز، محمولات معدنی، سیمان، شمش آهن، کیسه مواد، قطعات یدکی و کالاهای اساسی بوده است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای هرمزگن همچنین با قدردانی از تلاش‌های شبانه‌روزی رانندگان سخت‌کوش و فعالان حوزه حمل و نقل اظهار کرد: ۲۳۱ شرکت حمل و نقل کالا در استان هرمزگان مشغول به فعالیت هستند که تقاضا داریم رانندگان قبل از اقدام به بارگیری و حین سفر قوانین و مقررات مربوط به این حوزه را با دقت رعایت کنند تا مشکلی متوجه آنان نشود.

شرفی یادآور شد: رانندگان بخش حمل و نقل کالا و یا سایر کاربران جاده‌ای در صورت داشتن هرگونه شکایت، انتقاد و یا پیشنهاد می‌توانند با تلفن ۱۴۱ تماس بگیرند و یا با مراجعه به سایت www.۱۴۱.ir نسبت به ثبت شکایت و یا انتقاد و پیشنهاد خود اقدام کنند.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903056

دیگر خبرها

  • دهقان کیا: دولت و مجلس به دنبال حال خوب برای بازنشستگان تأمین اجتماعی نیستند/ حال خوب با پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی
  • دولت به فروشندگان کالابرگ چقدر بدهی دارد؟ | اعلام زمان تسویه نهایی با فروشندگان
  • ماسک: تا زمانی که مشکل بدهی آمریکا حل نشود، دلار ارزشی ندارد
  • سهم ۱۹ درصدی آموزش عالی از کل بودجه عربستان/ دولت به دانشگاه‌ها آزادی عمل می‌دهد
  • ۳۰ میلیون تن کالا توسط ناوگان حمل و نقل جاده‌ای هرمزگان جابجا شد
  • بخش خصوصی؛ امید ایران توانمند
  • جابجایی ۳۰ میلیون تن کالا در محور‌های مواصلاتی هرمزگان
  • پروژه‌ی «دولتی‌سازیِ دستمزد»
  • تورم در دولت رئیسی چند؟ ۳۰، ۴۰، ۵۰، ۶۰ یا بیشتر؟
  • تسویه بدهی گازی پتروشیمی ها به دلیل ماهیت مصارف قطعی تبصره هدفمندی یارانه‌ ها باید سریعا انجام پذیرد