Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد>انرژی - نمایندگان مردم در مجلس پس از توضیحات وزیر نفت در رابطه با نحوه و چگونگی قراردادهای نفتی، از پاسخ های وی قانع شدند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح سوال حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده مردم شاهین شهر، از بیژن زنگنه، وزیر نفت در خصوص ایرادات اصلی در الگوی پیشنهادی قراردادهای جدید نفتی و تضاد آن با سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و سایر قوانین و با عدم طی شدن تشریفات قانونی و در نظر نگرفتن منافع ملی، پس از استماع سوالات این نماینده و توضیحات زنگنه، از پاسخ های وزیر نفت قانع شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نمایندگان با 56 رأی موافق، 125 رأی مخالف و 10 رأی ممتنع از مجموع 225 نماینده حاضر در صحن سوال مطروحه از وزیر را وارد ندانستند.

وزیر نفت در مجلس عنوان کرد: در تدوین الگوی جدید قراردادهای نفتی تمام اصول مطروحه در ماده 125 قانون برنامه پنجم توسعه از جمله نبودن تعهد دولت، تعهد بانک مرکزی و ... رعایت شده است. در این ماده مقرر شده وزارت نفت در سقف تولید یک میلیون بشکه نفت خام و 250 هزار متر مکعب گاز طبیعی با اولویت میادین مشترک مجاز به عقد قرارداد است و باید انعکاس بودجه ای داشته و از این به بعد هم خواهد داشت، اما این گونه نیست که برای هر میدان به صورت جداگانه مجوز بودجه ای لازم داشته باشد.

زنگنه در خصوص سوال عدم لحاظ کردن «تحریم ناپذیری» و «حمایت از ساخت داخل» در اینگونه قراردادها اعلام کردند: در ماده 4 الگوی جدید قراردادهای نفتی به صراحت و به طور کامل این مهم لحاظ شده است.

البته حاجی دلیگانی، نماینده مجلس، این پرسش را مطرح کرد که با توجه به توان فنی ومالی شرکت های داخلی در توسعه میدان آزادگان، چرا توسعه این میدان را در قالب قراردادهای جدید نفتی به شرکت توتال داده اید؟ که زنگنه عنوان کرد: هیچ اصراری در واگذاری این میدان به شرکت خاصی وجود ندارد بلکه وزارت نفت ضمن برگزاری مناقصه، توسعه این میدان را به هر شرکتی چه داخلی یا خارجی که توان فنی و مالی آن برای وزارت نفت اثبات شود، خواهد سپرد که البته با توجه به حجم منابع مالی مورد نیاز چندین میلیارد دلار ی و نیز پیچیدگی فنی این میدان که موجب شده ضریب بازیافت آن زیر 5 درصد باشد، طی سالیان گذشته هیچ شرکت داخلی نتوانسته موفقیتی در این امر داشته باشد.

وزیر نفت در مقابل سوال دیگر حاجی در خصوص علت معرفی 52 میدان مستقل و مشترک برای واگذاری در قالب مدل جدید قراردادهای نفتی، گفت: ما این میادین را صرفا معرفی کرده ایم و با توجه به اینکه برای همه میادین ما مشتری وجود ندارد، بنابراین ناچاریم میادینی را عرضه کنیم که درخواست کننده ای برای آن وجود داشته باشد.

35225

کلید واژه‌ها : قراردادهای نفتی - نفت -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۵۳۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصوبه‌ای برای شفافیت درآمدهای نفتی و مصارف این حوزه

نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز با اکثریت آرا جدول منابع و مصارف حوزه انرژی در بودجه ۱۴۰۳ را مصوب کردند. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز (سه‌شنبه 11 اردیبهشت‌ماه) قوه مقننه، در جریان ادامه بررسی بخش دوم بودجه سال 1403 (جداول) با کلیات گزارش کمیسیون تلفیق درباره جدول 22 و جداول الحاقی در مورد منابع و مصارف حوزه انرژی با از مجموع 194 نماینده حاضر با 138 رأی موافق، 5 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع، موافقت کردند.

در ادامه جلسه هادی بیگی‌نژاد عضو کمیسیون انرژی مجلس در تشریح جزئیات این جدول بیان کرد: این جدول هم در بودجه سال گذشته و هم در بودجه امسال وجود داشت و بر اساس آن دولت مکلف شد تمام جزئیات مربوط به فرآورده‌های نفتی و گازی را در این جدول بیان کند. همچنین ذینفعان این موضوع از جمله دولت، صندوق توسعه ملی و ... را درج کنند و جدول مصارف کلان این حوزه را نیز در پیوست لحاظ کنند.

وی با بیان اینکه تمام درآمدهای نفتی و زنجیره آن و مصارف این حوزه با این جدول مشخص می‌شود، ادامه داد: در جداول الحاقی نیز آنچه در احکام درباره حساب سرمایه‌گذاری؛ حساب بهینه‌سازی و ... آمده در جدولی درج شده است.

بنابراین گزارش، معاون سازمان برنامه و بودجه که در این جلسه حضور داشت درباره جدول مذکور بیان کرد: این جدول گزارشگری بوده و به نوعی اطلاع‌رسانی است.

همچنین حمیدرضا حاجی بابایی رئیس کمیسیون تلفیق بودجه 1403 درباره جزئیات این جدول گفت: در جدول مذکور فعل و انفعالاتی که در حوزه نفت رخ می‌دهد، مشخص می‌شود. در واقع این جدول، جدول شفافیت بوده و نورافکنی به داخل تاریک‌خانه‌ها است، البته منظورمان این نیست که خلافی صورت می‌گیرد اما تمام اعداد فروش نفت در این جدول شفاف می‌شود.

انتهای‌ پیام/

دیگر خبرها

  • واگذاری کارخانه سامان کاشی بروجرد به هیات حمایت از صنایع
  • انعقاد قرارداد برای حفر ۱۹ حلقه چاه در میدان نفتی چنگوله
  • وزیر کار: دائمی شدن قراردادهای کارگری در نوبت رسیدگی هیئت دولت قرار گرفت
  • برنامه ریزی برای توسعه ۵ میدان نفتی
  • فرجام نماینده‌ای که «نخست‌وزیر» شد
  • قدردانی از وزیر نفت برای ایجاد تحول انقلابی در کوتاه‌ شدن فرآیند دریافت مجوزهای سرمایه‌گذاری
  • قدردانی از وزیر نفت برای ایجاد تحول انقلابی در کوتاه‌ شدن فرایند دریافت مجوزهای سرمایه‌گذاری
  • مصوبه‌ای برای شفافیت درآمدهای نفتی و مصارف این حوزه
  • حمله تروریستی به مسجدی در هرات/ ۶ نمازگزار کشته شدند
  • بدون آرام‌سازی اقتصاد امکان انجام هیچ کاری نیست