Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴-معاون مهندسی پژوهش و فناوری وزارت نفت از انعقاد ۵۲ قرارداد خرید و ساخت تجهیزات نفت توسط سازندگان داخلی به ارزش ۳۴۳ میلیون دلار خبر داد و گفت: در آینده نزدیک دو قرارداد دیگر در زمینه خرید لوله به مبلغ حدود یک میلیارد دلار منعقد خواهد شد.
حبیب‌الله بیطرف در بازدید از شرکت پمپ‌های صنعتی ایران در یک نشست خبری، اظهار کرد: این واحد صنعتی دارای فرآیند کامل ساخت و تولید پمپ‌های صنعتی به خصوص پمپ‌های مورد نیاز نفت، گاز و پتروشیمی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین از نظر دانش فنی از قابلیت‌های با ارزشی برخوردار بوده و وجود این واحد برای صنعت ایران سرمایه ملی محسوب می‌شود.
او با بیان این‌که این واحد صنعتی در گذشته پمپ‌های مورد نیاز بخشی از پالایشگاه‌ها و پارس جنوبی را تامین کرده است، افزود: سیاست وزارت نفت، توسعه ساخت داخل و تولید کالا و تجهیزات در داخل کشور است. در سال ۱۳۹۳ نیازهای بخش‌های نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی مورد بررسی قرار گرفت و کالاهایی که پرتکرار بود از گروه کالایی استخراج شده و اولویت‌بندی شد و در نهایت ساخت ۱۰ گروه کالایی در داخل در دستور کار قرار گرفته بود.
معاون مهندسی پژوهش و فناوری وزارت نفت، ادامه داد: در این راستا مناقصاتی برگزار شده و از سازندگان داخل دعوت شد در این مناقصه شرکت کنند. هر سازنده داخل ملزم شد یک شریک معتبر خارجی معرفی کند و یک قرارداد داخلی ببندد. همچنین وزارت نفت برای این‌که این کار صورت بگیرد از دانشگاه صنعتی شریف با عنوان مشاور فناوری استفاده کرد و این دانشگاه یک مدل مناسب برای انتقال فناوری را طراحی و نقشه راه اشتغال فناوری را تدوین کرد.
انعقاد ۵۲ قرارداد خرید و ساخت داخل
بیطرف در ادامه با بیان این‌که برای شش گروه از کالاهای مورد نظر تاکنون ۵۲ قرارداد خرید و ساخت داخل منعقد شده، اظهار کرد: این قراردادها بین وزارت نفت، شرکت ملی نفت و سازندگان داخلی منعقد شده و ارزش آن ۱۴۳ میلیون دلار است.
او ادامه داد: در آینده نزدیک دو قرارداد دیگر در زمینه خرید به ارزش یک میلیارد دلار منعقد خواهد شد و ارزش کل قراردادها به حدود یک میلیارد و ۳۴۰ میلیون دلار خواهد رسید.
معاون مهندسی پژوهش و فناوری وزارت نفت در مورد دو قرارداد نفتی توضیح داد: این قراردادها در زمینه‌ی لوله‌هایی است که در حفاری چاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. این لوله‌ها باید از نظر آلیاژ کیفیت خاص داشته باشند تا در مقابل انواع خورنده مقاوم باشند. در حال حاضر هیچ کارخانه‌ای در ایران توان ساخت این لوله‌ها را ندارند و برای این قرارداد یک شرکت فولادسازی ایرانی با یک شرکت فولادسازی بین‌المللی مشارکت کرده و در یک پروسه سه ساله می‌تواند نیاز وزارت نفت را در این زمینه تامین کند. این دو قرارداد در آینده نزدیک در حضور وزیر نفت منعقد خواهد شد.
بیطرف تاکید کرد: امیدواریم صنایع داخلی با حضور موثرتر در ساخت کالاهای نفت، گاز و انرژی نقش موثرتری ایفا کند.
او با تاکید بر این‌که سیستم بازرسی وزارت نفت بسیار سخت‌گیرانه است، تصریح کرد: تجهیزات به دلیل سروکار داشتن با مواد انرژی‌زا و احتمال آتش‌سوزی باید کیفیت بالایی داشته باشند به همین دلیل کیفیت محصولات اهمیت ویژه‌ای دارد.
معاون مهندسی پژوهش و فناوری وزارت نفت با اشاره به شعار سال جاری، گفت: امسال سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال است و این اقدام وزارت نفت در رابطه با گسترش تولید و افزایش اشتغال در این راستا صورت می‌گیرد.
بیطرف با بیان این‌که کارفرمایان در تامین تجهیزات به شاخص‌های مختلفی توجه می‌کند، توضیح داد: کارفرمایان در تامین تجهیزات به کیفیت، قیمت، زمان تحویل و خدمات پس از فروش توجه می‌کنند. ممکن است برخی از سازندگان داخلی نتوانند همه موارد مورد نظر مدیر پروژه را تامین کنند. صنایع داخلی باید تامین استاندارد و کیفیت داشته باشند.
او ادامه داد: در م ورد بسیاری از کالاهای نفتی هنگامی که بحث کالای خارجی مطرح است تامین استاندارد بین‌المللی مدنظر قرار می‌گیرد، اما یکی از مشکلات صنایع ما این است که فاقد گواهی بین‌المللی هستند. این در حالی است که مدیرعامل پمپ‌های کرایوژنیک با انتقاد از وضعیت استقبال مدیران پروژه از سازندگان داخلی گفت برای فازهای ۶، ۷ و ۸ پارس جنوبی پمپ‌های خارجی از یک شرکت ژاپنی خریداری شد. تعداد این پمپ‌ها ۱۶ عدد بود که از این تعداد هفت پمپ خراب بود. از سوی دیگر قیمت پمپ‌های خارجی ۱۴ میلیون یورو است در حالی که قیمت پمپ‌های داخلی کمتر از ۱۰ میلیون یورو محاسبه می‌شود.
براساس این گزارش در ادامه امیرحسین شیرعلی – مدیرکل ماشین‌سازی و تجهیزات وزارت صنعت، معدن و تجارت – با بیان این‌که تجهیزات به دو بخش ثابت و دوار تقسیم می‌شوند، توضیح داد: در زمینه‌ی تجهیزات ثابت پیشرفت کرده‌ایم و نزدیک به ۱۰۰ درصد تجهیزات ثابت در کشور ساخته می‌شود، اما در زمینه تجهیزات دوار به حمایت بیشتری نیاز داریم زیرا این تجهیزات تکنولوژی بالاتری دارند. با این حال کشور ما در این زمینه پیشرفت خوبی کرده است.
او با تاکید بر این‌که بیشترین ضربه در زمان تحریم‌ها متوجه صنعت نفت بوده، افزود: البته تحریم‌ها باعث شد صنعتگران در دوران تحریم بیشتر تلاش کنند.
مدیرکل ماشین‌سازی و تجهیزات وزارت صنعت، معدن و تجارت، ادامه داد: در دولت یازدهم اهتمام خوبی در این زمینه در وزارت نفت وجود دارد و مشکلی بین دو وزارتخانه وجود ندارد.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۵۳۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انقلاب تولیدات دانش بنیانی صنعت پتروشیمی در راه است

مرتضی شاه‌میرزایی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در پاسخ به پرسش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا مبنی بر تاثیر دانش بنیان‌ها در تکمیل حلقه‌های زنجیره تولید پتروشیمی‌ها گفت: در سال جهش تولید با مشارکت مردم یکی از برنامه‌هایی برای صنعت پتروشیمی‌ها تنظیم شد، جهش تولید در بخش کالا و تجهیزات بود.

وی ادامه داد: از طرفی دیگر افزایش تولید محصولات پتروشیمی از طریق افزایش عملکرد تولیدی در قالب و سقف ظرفیت نصب شده فعلی از برنامه‌های تعیین شده برای پتروشیمی بود. در این زمینه طیفی از برنامه‌ها آماده شد که از مهمترین آنها حرکت دانش بنیان‌ها برای جهش تولید قطعات و کالا‌ها و تجهیزات است.

معاون وزیر نفت تصریح کرد: ما این موضوع را با هلدینگ‌های شرکت ملی صنایع پتروشیمی مطرح کردیم؛ در هماهنگی با مجتمع‌های تولید مقرر شده است که قطعات یدکی مورد نیاز و همچنین خدمات تعمیراتی و کالا‌های مورد نیاز را از منابع داخلی تامین و تجهیز و به کارگیری کنند.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: سرزیر این نیاز مجموعه‌های پتروشیمی حین تولید به سوی شرکت‌های دانش بنیان و پارک‌های علم و فناوری و سازندگان داخلی خواهد آمد. این موضوع جزو راهبرد‌های اصلی صنعت پتروشیمی در سال جاری است و با تمام سرمایه گذاران خود اتمام حجت کرده ایم و قطعیت این موضوع در جلسه‌ای که ۱۹ فروردین با حضور همه اعضا پتروشیمی‌ها و هلدینگ‌ها تشکیل شد به اطلاع همکاران رسید.

استفاده از توان دانش بنیان مهمترین جلوه بومی سازی و جهش تولید با مشارکت مردم

شاه‌میرزایی تاکید کرد: موضوع استفاده از امکانات داخلی و توان دانش بنیان‌ها برای تامین نیاز صنایع پتروشیمی از مهم‌ترین جلوه‌های بومی سازی و استفاده از ظرفیت داخل است؛ به همین سبب در طرح‌ها و ابرپروژه‌ها نیز جهت گیری به سوی تولید و استفاده از کالای دانش بنیان و داخلی بود.

وی گفت: در هماهنگی با مجتمع‌های تولید مقرر شده است که قطعات یدکی مورد نیاز و همچنین خدمات تعمیراتی و کالا‌های مورد نیاز را از منابع داخلی تامین کنند. به همین جهت تولیدکنندگان داخلی معطوف شدند تا بتوانیم بسته کامل تولید تجهیزات و اکسترودر‌ها را در داخل کشور داشته باشیم و که این انقلابی در بحث تولیدات دانش بنیانی خواهد بود.

معاون وزیر نفت ادامه داد: به ویژه در خصوص در مبحث ماشین آلات دوار که معمولا از خارج تامین میشد به تمام واحدها تاکید شد که تا جایی که آسیب به تولید وارد نشود، بایستی تجهیزات و ماشین آلاتی مانند کمپسور‌ها و پمپ‌ها و توربین‌ها که در رسته ماشین آلات دوار هستند و همینطور در رسته تولیدات پلیمری بایستی برنامه ریزی ویژه‌ای شود تا تامین آن‌ها از داخل کشور انجام شود.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: در همین راستا تولیدکنندگان داخلی معطوف شدند تا ما بتونیم بسته کامل تولید تجهیزات و اکسترودر‌ها را در داخل کشور داشته باشیم و طبیعی است که این انقلابی در بحث تولیدات دانش بنیان‌ها خواهد بود. شایان ذکر است که در نمایشگاه پیش رو صنعت نفت و گاز نیز شاهد حضور دانش بنیان‌ها خواهیم بود.

معاون وزیر نفت گفت: لازم است دانش بنیان‌ها و تولیدکنندگان داخلی پای کار بوده و نسبت به اجرا و تولید سریع سفارشات پتروشیمی‌ها و واحد‌های تولیدی اقدام کنند؛ چرا که نمی‌توان امر تولید را متوقف کرد و در صورت تاخیر به ناچار به توان خارج از کشور روج خواهد شد و این موضوع آسیب فراوانی از لحاظ فنی برای تولید کنندگان داخلی و صرف منابع مالی برای مجموعه‌های پتروشیمی خواهد داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دستگیری دلال قراردادهای واهی زمین در اردبیل
  • رشد ۴۱ درصدی قراردادهای ثبت شده در سامانه «خودنویس»
  • رشد ۴۱ درصدی قراردادهای ثبت شده در سامانه خودنویس
  • قرارداد ۴۴ میلیون دلاری ازبکستان با تجار افغانستانی
  • سقف قرارداد های موقت ۵ ساله می‌شود؟
  • انقلاب تولیدات دانش بنیانی صنعت پتروشیمی در راه است
  • خبر خوب برای خریداران مسکن / آغاز عقد قراردادهای رایگان در «خودنویس»
  • امضای قرارداد ساخت تجهیزات سکوهای فشار افزا به زودی
  • پیشنهاد ۵ ساله شدن سقف قراردادهای موقت به دولت رفت
  • خبر خوش برای کارگران/ شکل قراردادهای موقت تغییر می‌کند؟