Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «هدانا»
2024-05-03@03:13:56 GMT

ملاک محیط زیست در طرح های توسعه، رعایت قانون است

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۸۵۴۳۶۳

ملاک محیط زیست در طرح های توسعه، رعایت قانون است

به گزارش خبرنگار ایرنا ، نبی الله مرادی یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ، قانون را ملاک اصلی همه تصمیم گیری ها در باره طرح های توسعه دراستان فارس دانست که به نوعی در سالهای اخیر با چالش همراه بوده است .
تغییرات مدیریتی در اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس پس از فقدان مرحوم دکتر ولوی،برخی دغدغه ها و نگرانی ها را از سوی دوستداران محیط زیست و تشکل های زیست محیطی برجسته ساخت، عمده این نگرانی ها در باره طرح هایی مانند احداث سد تنگ سرخ ، اجرای طرح توسعه پالایشگاه شیراز و بهره برداری بیشتراز معادن منطقه بهرام گور است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


فعالان محیط زیست معتقدند: کسی با اجرای قانونمند این طرح ها مخالفتی ندارد اما نگرانی زمانی آغاز می شود که افرادی می خواهند قانون را دور بزنند، افرادی به فکر پرورش گورخرها در منزل بیفتند و با خلاء مدیریتی بلودوزرها به جان بهرام گور بیفتند و افرادی بخواهند سد تنگ سرخ را بدون توجه به ارزیابی های زیست محیطی احداث کنند .
خبرنگار ایرنا با طرح این سئوال از سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس پرسید : دیدگاه شما در باره فشارهایی که برای تداوم ساخت سد تنگ سرخ وارد می شود چیست ؟ آیا همچنان داشتن ارزیابی زیست محیطی دراولویت اجرای این طرح است ؟ آیا محیط زیست در دوره مدیریت جدید دراین زمینه در مقابل این فشارها کوتاه می آید ؟
نبی الله مرادی در این زمینه با تاکید بر لزوم رعایت قانون در اجرای طرح های توسعه ابراز داشت : برخورد اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس درباره موضوع سد تنگ سرخ از جمله داشتن ارزیابی زیست محیطی بر اساس قانون بوده و اجرای قانون ملاک عمل خواهد بود و این موضوع در شورای حفظ حقوق بیت المال مطرح و مطابق تصمیم شورا ساخت سد منوط به تایید گزارش ارزیابی زیست محیطی است.
مرادی در پاسخ به این سئوال که دیدگاه تخصصی شما در باره بهره برداری بیشتر از منابع و معادن منطقه بهرام گور چیست ؟ آیا تغییرات مدیریتی در محیط زیست می تواند ضامن حفظ و مراقبت و نگهداری بیشتراز منطقه بهرام گور و زیست گورخرها باشد ؟
او چنین گفت:رسالت سازمانی این اداره کل حفاظت وصیانت از انفال الهی است و روش برخورد با موضوع پیشتر بر اساس قانون است و اجرای قوانین مربوطه در دستور کار خواهد بود. بدیهی است از هر گونه بهره برداری از معادن و منابع بهرام گور قبل از اخذ مجوز قانونی جلوگیری خواهد شد.
ساخت سدتنگ سرخ سال 90 در شیراز آغاز شد که اداره کل محیط زیست فارس با این توجیه که باید ارزیابی دقیق زیست محیطی در باره آن صورت گیرد،عملیات را متوقف کرد.
عملیات صنعتی و اکتشاف معدن در منطقه بهرام گور نی ریز در شرق فارس با هدف آنچه اداره کل حفاظت از محیط زیست فارس حفاظت از گورخر ایرانی نامیده، محدود شده است.
خبرنگارایرنا سئوالی نیز در باره طرح توسعه پالایشگاه شیراز مطرح کرد به این مضمون که نظر شما درباره اجرای طرح توسعه پالایشگاه فعلی شیراز چیست؟ آیا تغییرات مدیریتی تاثیری در تصمیم گیری های قبلی مدیران محیط زیست خواهد داشت ؟ آیا طرح توسعه پالایشگاه در منطقه زرقان که گفته شده ظرفیت توسعه بیشتر پالایشگاهی را ندارد اجرا خواهد شد ؟
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس دراین زمینه گفت : موضوع توسعه پالایشگاه شیراز تابع تغییرات مدیریتی نبوده و هر گونه توسعه ای قبل از تایید گزارش ارزیابی زیست محیطی و رفع نگرانی ها درباره تاثیر منفی فعالیت آن بر سلامت مردم شریف زرقان موضوعیت ندارد.
مصاحبه : نیکنام خشنودی ** انتشاردهنده:‌غلامرضا مالک زاده
6113 /1876

منبع: هدانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت hodana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «هدانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۵۴۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاکسازی سفیدرود از ادوات صید غیرمجاز و برخورد قاطع با متخلفان آغاز شد

ایسنا/گیلان با اجرای گشت مشترک یگان های حفاظت محیط زیست استان گیلان، برخورد موثر با تخلفات صید آبزیان در رودخانه سفیدرود آغاز شد.

رامین زراعتی فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گیلان در گفت و گو با ایسنا در تاریخ ۱۳ اردیبهشت با اشاره به اجرای گشت مشترک یگان های حفاظت محیط زیست استان گیلان و برخورد موثر با تخلفات صید آبزیان در رودخانه سفیدرود گفت: بر اساس قانون شکار و صید و مشخصا بندهای «ب» و «ج» ماده ۱۱ این قانون، مبادرت به شکار و صید در مناطق ممنوعه، جرم تلقی می شود.

وی افزود: بند «ب» ماده ۱۲ همین قانون به روشنی، صید غیر مجاز در رودخانه های حفاظت شده را ممنوع اعلام کرده است.

فرمانده یگان حفاظت استان خاطر نشان کرد که ماده ۱۴ قانون شکار و صید این اختیار را به ضابطین و مامورین یگان حفاظت محیط زیست داده است تا وسایل و ادوات صید اعم از هرگونه قلاب ماهیگیری و تور آلات و ... را توقیف کنند.

وی اضافه کرد: سفیدرود جزو رودخانه های حفاظت شده سازمان حفاظت محیط زیست بوده و به دلیل اهمیت بسیار بالای زیستگاهی آن برای انواع زیستمندان، به عنوان یکی از اصلی ترین زیست بوم‌های جنوب دریای کاسپین به شمار می آید.

زراعتی گفت: یگان های حفاظت محیط زیست شهرستان های آستانه اشرفیه، پارک ملی بوجاق، رشت و لاهیجان با پشتیبانی یگان حفاظت استان از امروز طی گشت مشترکی، نسبت به پاکسازی رودخانه سفیدرود از ادوات غیر مجاز صید، جمع آوری سازه های غیر مجاز و برخورد با متخلفین صید اقدام کردند و این روند تا برقراری آرامش و امنیت زیستی برای زیستمندان این رودخانه با ارزش ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جمع آوری ۹۰ تن پسماند و نخاله ساختمانی در پویش «مسیرسبز- ایران پاک»
  • پیدا شدن لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع کلیلاق شهرستان فریمان
  • جزئیات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • جزییات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • ۹۰ تُن پسماند و نخاله ساختمانی در استان مرکزی جمع‌آوری شد
  • ساماندهی ۹۰ تن نخاله ساختمانی با اجرای یک پویش در استان مرکزی
  • پاکسازی سفیدرود از ادوات صید غیرمجاز و برخورد قاطع با متخلفان آغاز شد
  • حفاظت از حیات وحش مناطق آزاد نیازمند اجرای قرق اختصاصی است
  • آبرسانی به وحوش منطقه حفاظت شده پروند سبزوار آغاز شد
  • رفع تصرف بخشی از اراضی ملی در البرز مرکزی شمالی