Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-04@22:37:05 GMT

عواقب حزب‌گريزي در سپهر سياسي ايران

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۸۵۷۴۱۸

خبرگزاري آريا - روزنامه بهارسال هاست که جمع کثيري از سياسيون در هر دو سوي سپهر سياست در ايران از نبود حزب به معناي جدي آن گله مندند و بارها نسبت به آثار منفي اين شکل از سياست ورزي منهاي احزاب هشدار داده اند. با نگاهي به تاريخ تحزب در ايران مي‌توان به اين نتيجه رسيد که فعاليت حزبي در ايران، گاه به دليل عدم ارتباط منسجم با مردم در متن جامعه و گاه به علت نوع مواجهه ساختار قدرت هيچگاه به سرانجام خوشي نرسيده است و همواره يا از سوي مردم پس زده شده است و يا از سوي قدرت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با نگاهي به عملکرد هشت سال حضور اصولگرايان در دولت و مجلس بين سال‌هاي 84تا92 به اين نتيجه مي‌رسيم که يکي از دوران‌هاي که تحزب در ايران بيشترين صدمه را ديد آن دوران هشت ساله بوده است. رئيس آن دولت يکي از افتخارات خود را دوري از احزاب کشور مي‌دانست و برخي نيز با تئوري‌پردازي هايي عجيب و غريب از قبيل آن که مسجد همان حزب است براي اعمال ضد حزب گرايي سياسيون با رنگ و لعاب ديني پشتوانه تئوريک ايجاد مي‌کردند.

حال به صحنه سياست معطوف به انتخابات96 نگاهي کنيم. جمعي از اصولگرايان که در بين شان افرادي هستند که تا پيش از اين به اصطلاح «سايه يکديگر را با تير مي‌زدند» دور هم جمع شده‌اند و براي انتخابات پيش رو مشغول فعاليت هايي هستند که بيشتر شبيه يک جبهه است تا حزب. شايد بتوان تنها نقطه مشترک بين افرادي که در اين تشکل -که به «جمنا» معروف شده است - گرد هم آمده‌اند را مخالفتشان با دولت روحاني دانست. مي‌توان به جرات گفت که «جمنا» يي‌ها اساسا تا امروز حتي يک برگ برنامه براي آن چه قرار است در صورت برگزيده شدن انجام دهند ارائه نداده‌اند و همه آن چه گفته‌اند معطوف به مخالفت‌هاي کلي با دولت، تشکيک در آمارهاي رسمي کشور، اتهام زني به اعضاي دولت مستقر، کلي گويي هايي از جنس آن که «اقتصاد بايد بر روي مباني اسلامي باشد يا شغل بايد ايجاد شود و. ..» بوده است.

علت اصلي اين نوع از کنشگري سياسي را که مبتني بر تخريب بي وقفه رقيب و کلي گويي است مي‌بايست در نهادينه نشدن فرهنگ تحزب در ايران جستجو کرد. اگر حزب به معناي واقعي کلمه اش پا گرفته بود امروز شاهد آن نبوديم که افرادي نامتجانس گرد هم آيند و براي کسب قدرت چند صباحي در ظاهر نمايشي از وحدت ارائه دهند و از آن مهمتر هيچ گونه برنامه‌اي براي حل معضلات مردم در چنته نداشته باشند.

به عنوان نمونه کمتر از چهل روز مانده تا انتخابات رياست جمهوري هنوز همراهان نامزد اصلي اصولگرايان، ابراهيم رئيسي، از اين سخن مي‌گويند که به زودي برنامه‌هاي اين نامزد انتخابات ارائه خواهد شد! گويا در همه امور در اين سرزمين «دقيقه نودي» هستيم حتي برنامه ريزي براي اداره مملکت. اين شکل از بي اهميت نشان دادن موضوع برنامه داشتن براي نامزدها که در رفتار و گفتار نامزدهاي بالقوه انتخابات96 هويداست ناشي از بي توجهي عميق و تاريخي ما، همه ما، به مقوله مهم حزب در ايران است. قطعا اگر آقاي رئيسي يا هر نامزد ديگري کانديداي يک حزب مشخص و شناسنامه دار بود امروز که حدود يک ماه تا راي گيري باقي مانده است هنوز از عدم تدوين برنامه سخن گفته نمي‌شد. در خصوص تيم همراه نامزدهاي انتخابات نيز اوضاع چنين است. و به جاي آن که تيم‌ها و نفرات کارآمد و ورزيده که در حزب آموزش ديده‌اند و آماده فعاليت هستند در کنار هر نامزد باشند افرادي، گاه با تملق و گاه با قدرتي که در اختيار دارند دور نامزدها را گرفته تا به خيال خود جاي پاي خود و افراد هم تبار خود را در کابينه آينده محکم کنند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۵۷۴۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محسن رضایی: سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز؛ محسن رضایی در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در دیدارهای جداگانه با داوری و روح الامینی، دبیر و معاون امور استان‌های شانا و دبیران جریانات سیاسی دیگر بر وحدت گروه‌های انقلابی تاکید کرد.

بیشتر بخوانید؛ محسن رضایی: ارتباط ایران با جبهه مقاومت دستوری و آمرانه نیست

وی در دیدار با نادی، جراره و شورای مرکزی شریان، رائفی پور و سعید محمد و شورای مرکزی صبح ایران و احمد نادری و شورای مرکزی جماران گفت: باید از رویش‌های انقلاب استقبال و از هرنوع تفرقه جلوگیری کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر ضرورت حفظ وحدت در جبهه انقلاب، افزود: همبستگی و برادری از ارزش‌های اصیل انقلاب اسلامی است که امروز بیش از هر زمانی باید مورد توجه باشد و اکنون ملت و نظام، نیازمند صف فشرده نیروهای انقلاب و کارآمدی جبهه انقلاب است و راه آن قاعده‌محوری به جای شخص‌محوری است.

وی با یادآوری شرایط حساس کشور پس از طوفان الاقصی و عملیات «وعده صادق» اظهار کرد: موقعیت ایران در غرب آسیا بیش از گذشته تعیین‌کننده شده است، بنابراین فرصت‌ها و تهدیدات جدیدی درمقابل کشور قرار گرفته است. در چنین شرایطی وحدت نیروهای انقلاب و تلاش همگانی برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور رمز عبور از تهدیدات و بهره‌برداری از فرصت‌هاست. هر نوع تک‌روی و سهم‌خواهی آسیب بزرگی به نظام و مردم خواهد زد. امروز بشدت نیازمند عقلانیت جمعی اشخاص و جریانات سیاسی کشور هستیم.

رضایی با تاکید بر اهمیت مشارکت مردم در انتخابات گفت: انتخابات مجلس‌ باوجود شرایط سخت اقتصادی با حضور مردم انجام شد که نشان دادند تنها راه اصلاح کشور انتخابات و مردم‌سالاری است. حضور سلیقه‌های مختلف سیاسی، مشارکت مردم را جدی‌تر و بیشتر می‌کند.

وی گفت: رقابت باید برادرانه و به دور از منازعه باشد. انتقادات باید منصفانه و همراه با ضوابط اخلاقی صورت گیرد و فضا برای رویش‌های جدید مهیا باشد. تحمل سلیقه‌های سیاسی علامت بلوغ عقلانیت گروه‌های سیاسی است.

در این نشست‌های جداگانه نادی و جراره از شریان، احمد نادری از جماران، رائفی‌پور و سعید محمد از صبح ایران، با تشریح روند شکل‌گیری جریان‌ها و تشکل‌های خود، به بررسی اجمالی دور اول انتخابات و برخی گله‌مندی‌ها پرداختند و آمادگی خود برای گفت‌وگو با سایر گروه‌های جبهه انقلاب را اعلام کردند.

محسن رضایی نیز در جلسه با داوری و روح الامینی، دبیر و معاون امور استان‌های شانا، بر وحدت همه گروه‌های جبهه انقلاب ازجمله شانا، پایداری، شریان، جماران، صبح ایران و تحول‌خواهان وسایر گروه‌ها تأکید کرد و اعضای شانا هم نظراتشان را بیان کردند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1229413 برچسب‌ها محسن رضایی

دیگر خبرها

  • وحدت نیرو‌های انقلاب رمز عبور از تهدیدات است
  • تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • محسن رضایی: سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • شاعران در استقبال از غزل رهبری سرودند
  • سازمان ملل: هرگونه عملیات نظامی در رفح عواقب فاجعه باری خواهد داشت
  • محمد مهاجری: آقای نصیری! انتقادهایتان روی چشم؛ اما شاهزاده شویی چرا؟
  • جنبش‌های سده‌های دوم و سوم هجری بیش‌تر تقابل ایرانی – ایرانی بود نه ایرانی - عربی
  • چرا ایران هسته ای برای منطقه و جهان امنیت‌زا است؟
  • چرا ایران دارای سلاح هسته‌ ای برای منطقه و جهان امنیت‌زا است؟
  • برگزاری همایش بزرگ عقیدتی سیاسی در بافق