Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-08@22:50:29 GMT

بوستان کودک تجربه‌ای نو برای آینده قم

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۸۵۸۱۲۸

بوستان کودک تجربه‌ای نو برای آینده قم

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قم، گسترش شهرها و تبدیل آنها به کلانشهر یکی از ملزومات دنیای مدرن است، دنیایی که به سوی شهرهای هوشمند پیش می‌رود، محدوده‌هایی وسیع از مناطق شهری که دارای ویژگی‌ها و لوازم مدرن شدن هم هستند و به تبع آنها، نیازها و خواسته‌های شهرنشینان هم دچار تغییرات ماهیتی شده و بنا به هویت جدید، شکلی نوین به خود می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بین و با توجه به توسعه معابر شهری نظیر خیابان‌ها و بزرگراه‌ها و نیز ابنیه و مراکز مختلفی که هر روز، شکلی دیگرگونه از زندگی را ارائه می‌دهند، توجه به مکان‌هایی با کاربری متفاوت از زندگی یکنواخت شهری یکی از ضرورت‌هاست؛ بوستان‌های شهری نمونه‌ای از این اماکن هستند که توسعه آنها با توجه به گسترش شهرنشینی و دور شدن تدریجی انسان‌ها از طبیعت، ضروری به نظر می‌رسد.

شهرداری قم نیز طی این سال‌ها تلاش فراوانی برای بهبود ساختارهای شهری داشته و توسعه بوستان‌های محله‌ای و منطقه‌ای را در دستور کار قرار داده است هر چند این مسئله با وجود گرانی زمین در بسیاری از مناطق شهری با مشکلاتی مواجه بوده و نیازمند همکاری و همراهی نهادها و مراکزی همچون شورای شهر، ادارات و دستگاه‌های دولتی و همچنین شهروندان است.

هر چند احداث بوستان‌های جدید شهری امری پسندیده و فی نفسه دارای ارزش است، اما با توجه به ویژگی‌های شهری مانند قم که به یمن وجود بارگاه نورانی فاطمه معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران، به شدت دارای رنگ و بویی مذهبی و فرهنگی است، نیاز به تاسیس بوستان‌هایی که کاربری‌های این چنینی هم داشته باشند بیش از گذشته احساس می‌شود.

به دیگر سخن، بوستان‌های شهری در قم باید به سمت موضوعی شدن پیش بروند، مکان‌هایی که هر یک دارای کاربری‌های عمومی و در عین حال اختصاصی بوده و بتوانند طیفی از شهروندان در رده‌های سنی مختلف و با گرایش‌های گوناگون فکری و معرفتی را به سمت خود جذب کنند.

در این بین ایده راه‌اندازی «بوستان‌های موضوعی» چندی است که در مدیریت شهری قم قوت گرفته و به زودی شاهد آغاز فعالیت چند مورد از این دست بوستان‌ها خواهیم بود.

رضا خانه‌زاد یزدی سرپرست اداره کل فنی و طراحی شهرداری قم در این زمینه با اشاره به تخصصی شدن خدمات‌رسانی به شهروندان می‌گوید: برنامه‌ریزی به منظور ایجاد و توسعه فضاهایی تخصصی در سطح شهر قم، یکی از ملزومات اداره این مکان مقدس است تا قم به محیطی امن، سالم و رشددهنده برای نسل فردا تبدیل شود به همین دلیل اداره کل فنی و طراحی شهرداری با همکاری شهرداری منطقه یک، زمینی در محدوده میدان بسیج را برای احداث بوستان کودک در نظر گرفته است؛ مساحت این زمین حدود یک هکتار بوده و سعی داریم بر اساس دیدگاه‌هایی مانند ایجاد فضا و وسایل بازی برای تقویت ذهن و فکر کودک و ایجاد فضاهای مخصوص بازی برای رده‌های سنی مختلف، بوستانی نو و مدرن را طراحی کنیم.

آشنایی کودکان با رنگ‌ها، اشکال هندسی و برقراری ارتباط با طبیعت از طریق عناصر طبیعی مانند آب، خاک، هوا، درختان و ... یکی از اهداف ساخت این بوستان است؛ خانه‌زاد یزدی در این زمینه خاطرنشان می‌کند: احداث فضاهای ورزشی مانند مسیر ویژه دوچرخه‌سواری و پیست اسکیت برای تقویت توان بدنی کودکان و نوجوانان از دیگر اهداف این پروژه محسوب می‌شود ضمن اینکه توسعه فضاهایی همچون بوفه، نمازخانه، اتاق مادر و آلاچیق‌ها برای ارائه خدمات رفاهی به خانواده‌هایی که همراه فرزندانشان در بوستان کودک حضور می‌یابند در دستور کار قرار دارد؛ در حال حاضر این بوستان پیشرفت مناسبی از نظر اجرایی داشته و در آینده نزدیک شاهد بهره‌برداری از آن خواهیم بود.

برای اطلاع از آخرین وضعیت عملیات اجرایی ساخت نخستین بوستان کودک در قم، به سراغ مهدی اصفهانیان مقدم شهردار منطقه یک قم رفتیم؛ وی با بیان اینکه این بوستان با استفاده از اعتبارات سفر رهبر معظم انقلاب به استان قم و با مشارکت شهرداری، مراحل انتهایی ساخت را پشت سر می‌گذارد گفت: این مکان به عنوان یکی از بوستان‌های موضوعی شهر مقدس قم، ظرفیت‌های خوبی برای ارائه خدمات بهتر و تخصصی‌تر به خانواده‌ها فراهم می‌کند؛ ساخت بوستان کودک با طراحی و امکانات مناسب می‌تواند بستری برای توسعه بوستان‌های موضوعی در سطح شهر نیز باشد؛ عملیات اجرایی احداث این بوستان در حال حاضر پیشرفت ۹۰ درصدی داشته و تا یک ماه آینده، آماده بهره‌برداری خواهد بود.

درباره بوستان کودک با برخی شهروندان هم به گفت‌وگو نشستیم و نظر آنها به عنوان استفاده‌کنندگان نهایی را جویا شدیم؛ رضا محسنی که دارای دو فرزند ۴ و ۷ ساله است از ساخت چنین مکانی استقبال می‌کند و می‌گوید: راستش تا حالا به این موضوع فکر نکرده بودم که ساخت بوستان‌های موضوعی در دستور کار مدیریت شهری باشد ولی اقدام جالبی است و به گمانم می‌توان برای موضوعات دیگر هم آن را الگو قرار داد، مثلا بوستان مطالعه، بوستان جوانان و همچنین بوستان ورزش؛ به عنوان پدر دو فرزند خردسال، حتما استفاده از این بوستان را جزو برنامه‌های آخر هفته قرار می‌دهم و امیدوارم همانطور که شهرداری اعلام کرده، امکانات مورد نیاز برای کودکان و خانواده‌ها در آن فراهم شود.

رقیه خوش‌خلق که همراه پسر ۵ ساله‌اش در یک بوستان محله‌ای نشسته و فرزندش در حال بازی با همسالانش است دیگر شهروندی است که درباره ساخت بوستان کودک با ما طرف گفت‌وگو می‌شود؛ او می‌گوید: شاید نتوان بوستان‌هایی کاملا تخصصی در سطح شهر ایجاد کرد اما اگر بیشتر کاربری‌های موجود در یک مکان به قشر یا رده سنی خاصی اختصاص داشته باشد، هدف اصلی این کار هم محقق می‌شود. ساخت بوستان کودک را می‌توان به فال نیک گرفت و البته چون هنوز چنین چیزی وجود ندارد که بتوانیم از آن استفاده کنیم، نظر دادن در موردش هم کمی سخت است ولی با توجه به چیزی که شهرداری اعلام کرده و در حال اجرای آن است، به عنوان مادر یک کودک خردسال می‌توانم بگویم اقدام خوبی صورت گرفته و چنین بوستانی، برای آینده قم که به یقین جمعیت و زوار بیشتری خواهد داشت ضروری است. در هر صورت یکی از کسانی خواهم بود که حداقل هفته ای دو بار به این بوستان سری می‌زنم تا فرزندم از امکاناتی که در آنجا گرد می‌آید استفاده کند البته پیشنهادی هم در این زمینه دارم به این صورت که بهتر است مکانی برای استفاده مادران هم فراهم شود تا آنها به همراه فرزندانشان و پا به پای آنها در بازی‌های کودکانه شرکت کنند، چون تجربه ثابت کرده بچه‌های خردسال معمولا وقتی همراه مادرانشان بازی کنند، اعتماد بیشتری هم خواهند داشت و راه و رسم زندگی اجتماعی را بهتر می‌آموزند.

بر اساس آنچه از ابتدا پیش‌بینی شده و کارفرما و پیمانکار در حال اجرای آن هستند، این بوستان دارای پنج زمین بازی مجهز برای رده‌های سنی گوناگون، آلاچیق، آب‌نما، سرویس بهداشتی، زمین اسکیت، سکوی نشیمن و ست‌های ورزشی و تندرستی در حدود یک هکتار زمین خواهد بود؛ اعتبار در نظر گرفته شده برای ساخت بوستان کودک در قم ۱۵ میلیارد ریال است که نیمی از آن از محل اعتبارات سفر رهبری و نیم دیگر توسط شهرداری تامین شده است.

بدین ترتیب در آینده‌ای نزدیک، کودکان قمی در محیطی ایمن‌تر از گذشته به تفریح و بازی خواهند پرداخت و در عین حال، آموزش‌های لازم را نیز خواهند دید؛ شهروندان قمی حداقل یک مکان برای گذراندن اوقافت فراغت به همراه فرزندانشان خواهند داشت و زائران گردشگرانی که به صورت خانوادگی به شهر کریمه اهل بیت(س) مشرف شده‌اند، خاطره‌ای خوش از اقامت در بوستان‌های قم برایشان ثبت می‌شود.

۴۸

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۵۸۱۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مزخرفاتی که می‌گویند چرا در دیوان حافظ نام ایران نیست، بها ندهید/ قسم‌تان می‌دهم هر روز برای کودک خود دو بیت از «بوستان» بخوانید

ماهرخ ابراهیم‌پور: مراسم نکوداشت دکتر اصغر دادبه، استاد بازنشسته‌ی دانشگاه علامه و حافظ‌شناس نامی دوشنبه ۱۷ اردیبهشت در خانه‌ی اندیشمندان و علوم انسانی برگزار شد.

اصغر دادبه در ۱۸ اسفند ۱۳۲۵ در شهر یزد در خانواده‌ای ادب‌پرور به دنیا آمد. او پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی به تهران آمد و بعد از دریافت دیپلم، در دانشگاه تهران در رشته‌ی الهیات مشغول به تحصیل شد. او کارشناسی ارشد و دکتری خود را هم در همین رشته ادامه داد. دادبه در زمان تحصیل از محضر استادان بنامی چون امیرحسن یزدگردی، مهدی حمیدی شیرازی، احمد مهدوی دامغانی و امیرحسین آریانپور بهره برد. او پس از پایان تحصیل در دانشگاه‌های تهران به تدریس پرداخت. از جمله تدریس فلسفه‌ی اسلامی و ادبیات عرفانی در دانشگاه علامه طباطبایی و مدیر گروه ادبیات دایره‌المعارف بزرگ اسلامی، هم‌چنین مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی در دانشکده‌ی علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال.

تحصیل‌کردگان قادر نیستند اشعار فارسی را درست بخوانند!

اصغر دادبه طی سخنانی در مراسم نکوداشت خود گفت: امروز تحصیل‌کردگان ادبیات قادر نیستند به‌درستی اشعار فارسی را بخوانند و به‌درستی شعر بسرایند. در حالی که آن‌ها درس این رشته را در دانشگاه خوانده‌اند. متاسفانه در خانواده‌ها اصرار بر این است که همه‌ی بچه‌ها پزشک و مهندس شوند و آن‌ که از همه‌ی رشته‌ها رانده و مانده به ادبیات می‌آید که معلوم است از او چه هنری خواهد تراوید!

او افزود: همه‌ی این مهندسان و پزشکان هم به فرنگ می‌روند و آن موقع فرنگی به خودش می‌گوید ما که به اندازه‌ی کافی پزشک و مهندس از جهان سوم داریم که خدمت ما را می‌کنند پس خودمان مدیریت بخوانیم و آن‌ها را مدیریت کنیم. در حالی که من کوره‌دهات یزد و کاشان را به صد سفر فرنگ ترجیح می‌دهم و آن‌چه در فرهنگ و ادبیات این مرز و بوم است با هیچ چیز عوض نمی‌کنم. همان کوره‌دهاتی که حالا سعی می‌کنند همه‌ی شکل و شمایلش را فرنگی کنند و خانه‌ی بتنی بسازند و جالب این‌که وقتی بحرانی پیش می‌آید و ناگه زلزله درمی‌گیرد همان خانه‌ی بتونی فرو می‌ریزد و خانه‌ی گلی بر جای خودش می‌ماند!

این استاد برجسته‌ی ادبیات اظهار کرد: زمانی که در موسسه‌ی ایران‌شناسی از ورودی‌های دکتری مصاحبه می‌گرفتیم آن که از رشته‌ی دیگری آمده بود هم شعر می‌دانست هم نثر و هم... اما آن‌ که فارغ‌التحصیل ادبیات بود، دریغ که چند بیت شعر نمی‌توانست به‌درستی بخواند! این شیوه‌ی انتخاب رشته که همه‌ی گل‌درشت‌ها به رشته‌های ریاضی و تجربی بروند و وامانده‌ها به ادبیات روی بیاورند به گنجینه‌ی فرهنگ ما ضربه می‌زند. فکر نکنید همه چیز در تکنولوژی خلاصه می‌شود، چه تمدن‌هایی که فرو ریختند و اثری از آن‌ها نمانده است اما اگر ایرانی تا به امروز برجای مانده به لطف فردوسی، سعدی، حافظ و نظامی و... است.

اصغر دادبه گفت: اگر امروز در مقر سازمان ملل شعر سعدی می‌درخشد، فکر می‌کنید اگر مشابه آن را داشتند، جای‌گزین نمی‌کردند؟ این شعر بیانگر فرهنگ ایرانی است و یک ایران‌دوست باعث شد که این شعر تا سازمان ملل برود. حالا امروز ما هر روز از فرهنگ خود دور و دوتر می‌شویم. دانشجویان ما جز معدودی بوستان و گلستان سعدی را که شیرازه‌ی فرهنگ ما در آن‌ها نقش بسته است حتی ورق نمی‌زنند. در خانواده‌ها از آداب ایرانی خبری نیست.

او ادامه داد: شما را قسم می‌دهم که هر روز برای کودک خود دو بیت از ابیات بوستان بخوانید یا دو جمله از گلستان، به‌راحتی در حافظه‌شان جا می‌گیرد. می‌دانید من شیفته‌ی حافظم و همه‌ی عمر را در حافظ‌شناسی گذراندم، اگر حافظ نبود، سعدی بود، اما اگر سعدی نبود، حافظ هم نبود. حالا فهمیدید چرا در این صد سال این همه حمله به سعدی شد! با سعدی این ادبیات غنی در ذهن کودکان‌مان نهادینه می‌شود و در آینده این فرهنگ کلنگی نمی‌شود و در درون هر ایرانی زنده می‌ماند. من به خاطر دارم پدرم که تحصیلات آن‌چنانی نداشت، در هر حرفش یک ضرب‌المثل بود، همان ضرب‌المثل‌هایی که از آن به عنوان خرد ایرانی یاد می‌شود و امروز کمتر کسی ضرب‌المثل‌های اصیل ایرانی را به خاطر دارد.

این استاد بازنشسته‌ی ادبیات دانشگاه علامه عنوان کرد: امروز در بعضی از شبکه‌های تلویزیون افرادی شعر می‌خوانند که وقتی کلمه پس و پیش و وزن مختل می‌شود، خودشان متوجه نمی‌شوند. حال آن‌که مردم بی‌سواد قدیم اگر کلمه یک میلی‌متر جابه‌جا می‌شد، وزن را تشخیص می‌دادند. لذا آثار فرهنگی در یک کلام «علم آدمیت است و جوانمردی و ادب» مهم است که ما چنین گوهری را فراموش می‌کنیم.

اصغر دادبه در بخش پایان سخنانش با اشاره به دوست داشتن ایران گفت: در هیچ دوره‌ای هیچ‌یک از بزرگان ایران را از یاد نبردند؛ چنان‌که استاد محمد اسلامی ندوشن. مسئله‌ای که در تاریخ جریان داشت و نگرانی از فراموش شدن امری است که نیاکان ما همواره در تاریخ به آن توجه داشتند. لذا به مزخرفاتی که امروز می‌گویند چرا در دیوان حافظ نام ایران نیست، بها ندهید. چون اگر فردی کمی سواد داشته باشند می‌دانند که در دوره‌ی فردوسی و نظامی با واژه‌ی «ایران» به میهن مهر می‌ورزیدند، اما در دوره‌ی‌ بعد به دلیل تحولات سیاسی و اجتماعی چنان که حماسه‌ی بیرونی تبدیل به حماسه‌ی درونی شد، اشاره به ایران از طرق دیگر صورت گرفت؛ یعنی «زبان ملی»، «تاریخ» و «اساطیر و حکمت ملی ایران». من از این سه ضلع به عنوان ارکان هویت ملی یاد کرده‌ام.

او ادامه داد: حافظ لفظ ایران را به کار نبرده است، اما می‌سراید « کِی بود در زمانه وفا؟ جامِ مِی بیار/ تا من حکایتِ جم و کاووسِ کِی کنم» یا «که آگه است که کاوس و کی کجا رفتند/ که واقف است که چون رفت تختِ جم بر باد» پس این حس چه می‌شود؟! کل حکمتی که حافظ به کار گرفته، باعث شده که اشاره به میهن از طریق دو ضلع دیگر هویت ملی صورت گیرد.

۲۵۹۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904192

دیگر خبرها

  • مزخرفاتی که می‌گویند چرا در دیوان حافظ نام ایران نیست، بها ندهید/ قسم‌تان می‌دهم هر روز برای کودک خود دو بیت از «بوستان» بخوانید
  • «کاهش تخلفات و کنترل جدی ساخت و سازها» اولویت مدیریت شهری است
  • برای کاهش تخلفات شهری باید تغییر نگاه جدی صورت گیرد
  • ماجرای چرایی ساخت مسجد در پارک‌های بزرگ شهر
  • پایان عملیات بازپیرایی بوستان شهری کوچه بیوک در یزد
  • صرف ۸ میلیارد ریال اعتبار برای توسعه سیستم‌های روشنایی در شهرکرد
  • توقف ساخت‌وساز از عوامل اصلی افزایش قیمت مسکن در تهران
  • در حوزه تخلفات شهری بیش از ۱۱۳۷ مورد تخریب و جمع‌آوری صورت گرفت
  • پیش‌بینی بودجه تملک فضای سبز برای سال جاری در منطقه ۲
  • پس‌لرزه‌های حصارکشی «لاله» در شورا