Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «هدانا»
2024-05-06@11:11:48 GMT

توصیه انتخاباتی روحانی؛ پرهیز از تخریب و دروغ

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۸۵۹۹۴۱

توصیه انتخاباتی روحانی؛ پرهیز از تخریب و دروغ

گروه پژوهش و تحلیل خبری ایرنا، به سرخط اصلی خبرها و همچنین نوشته های سرمقاله نویسان و نویسندگانِ روزنامه های امروز بیستم فروردین ماه سال جاری در حوزه های سیاسی و اقتصادی نگاهی انداخته و مهم ترین موضوع های مورد توجه این روزنامه ها را بررسی کرده است.

** سخنان انتخاباتی روحانی؛ کانون توجه مطبوعات
«حسن روحانی» رییس جمهوری دیروز نوزدهم فروردین ماه در همایش ملی اقتصاد مقاومتی و توسعه روستایی سخنرانی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از روزنامه ها ضمن بازتاب سخنان وی، به اقدام صدا وسیما در پخش گزینشی سخنرانی رییس جمهوری واکنش نشان دادند.
روزنامه «شهروند» در گزارش نخست خود با اشاره به سخنرانی روحانی، از سانسور گفته های وی در صدا و سیما انتقاد کرد. شهروند عنوان کرد: در نخستین ماه ‌سال تولید و اشتغال مهمترین سخنرانی رئیس‌جمهوری در همایشی تحت عنوان اقتصاد مقاومتی و توسعه روستایی از صداوسیما پخش نشد. سانسور مقام نخست اجرایی کشور از تلویزیون ملی در شرایطی رخ می‌دهد که مطابق قانون انتخابات کشور هنوز وارد مرحله اجرایی انتخابات نشده و ضرورت جلوگیری از تبلیغات نامزدها در رسانه‌هایی که از بودجه بیت‌المال اداره می‌شود، به وجود نیامده است.
روزنامه «فرهیختگان» به اظهارات رییس جمهوری مبنی بر اینکه «واقعیت را بگویید» اشاره کرد. به نوشته این روزنامه، رئیس‌جمهوری در ادامه با اشاره به بحث انتخابات و گلایه از تخریب‌ها و شایعه‌سازی‌هایی که این روزها در جریان است، عنوان کرد: «به اسم انتخابات همدیگر را تخریب نکنیم. مسلمان و پیرو پیامبر(ص) و امیرالمومنین (ع) که دروغ نمی‌گوید، تخریب نمی‌کند. چرا واقعیت‌ها را نمی‌گویید؟ چرا با امیدی که در دل مردم ریشه کرده، می‌جنگید؟ به دنبال چه چیزی هستید؟»
«نماز رئیسی سخنرانی روحانی» عنوان گزارش روزنامه «شرق» بود که در آن می خوانیم: رئیس‌جمهوری در حالی سخنرانی خود را در همایش «اقتصاد مقاومتی و توسعه روستایی»، انجام داد که صداوسیما در اقدامی غیرمعمول این مراسم را پخش زنده نکرد؛ همان مراسمی که حسن روحانی در آن به کنایه گفته که «هر روستا و روستایی یک رسانه برای دولت مظلوم یازدهم است».شاید این پخش‌نشدن به دلیل کنایه روز پنجشنبه رئیس‌جمهوری به «رسانه ملی» باشد.
شرق افزود: تقابل صداوسیما با رئیس‌جمهور دولت یازدهم از همان شروع فعالیت‌های انتخاباتی حسن روحانی در سال٩٢ آغاز شده بود و تاکنون نیز ادامه دارد.
به تعبیر این روزنامه، «پخش‌نشدن سخنان رئیس‌جمهوری در روز گذشته، می‌تواند استراتژی شفاف این رسانه را نسبت به دولت و حسن روحانی بیشتر نشان دهد، درحالی‌که کمی کمتر از دو ماه تا انتخابات ریاست‌جمهوری فاصله است و رقبای انتخاباتی دولت نیز شروع به فعالیت کرده‌اند. چهارشنبه هفته پیش بود که صداوسیما در «شبکه تهران»، بعد از اذان مغرب و عشا، نماز حجت‌الاسلام رئیسی که تولیت آستان قدس رضوی را برعهده دارد پخش کرد.»
«با دروغ به جایی نمی رسید» عنوان روزنامه «همدلی» بود. این روزنامه نگاشت: روحانی با طرح این پرسش که چطور می‌شود فردی که خود را ایرانی و مسلمان می‌داند سخن غلط، دروغ و ناروا بر زبان می‌آورد، ادامه داد که ما در انتخابات پیش‌رو می‌خواهیم حماسه ایجاد کنیم و نمی‌خواهیم که دعوا درست کنیم و روبه‌روی هم قرار بگیریم. ما می‌خواهیم که رقابتی سالم وجود داشته باشد و هر کسی که می‌خواهد وارد رقابت شود از خود تعریف کند و برنامه‌های خود را اعلام کند. نامزدهای انتخاباتی بدانند که با دروغ، تخریب و تهمت کسی به جایی نمی‌رسد و بر فرض محال نیز چنانچه این اتفاق بیفتد، هیچ ارزشی در پی نخواهد داشت.
«انقدر به فکر انتخابات نباشید به فکر آخرت هم باشید» عبارت برگزیده روزنامه «سیاست روز» از میان سخنان دیروز روحانی بود. به گزارش سیاست روز، رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه باید به فکر مردم بود و برای آنها کار و تلاش کرد، گفت: اینقدر به فکر انتخابات نباشید به فکر آخرت هم باشید.

** ادامه واکنش ها به حمله موشکی آمریکا به سوریه
حمله موشکی آمریکا به سوریه در بامداد جمعه هجدهم فروردین ماه واکنش های گسترده ای در فضای رسانه های بین المللی به همراه داشت. امروز نیز برخی روزنامه ها به تحلیل این رخداد پرداختند و آن را نشان از تغییر مشی رییس جمهوری آمریکا عنوان کردند.
«دگردیسی ترامپ» عنوان گزارش «دنیای اقتصاد» بود. این روزنامه در این گزارش با اشاره به تحلیل های موجود در رسانه های بین المللی، به نقل از تحلیلگر «سی ان ان» عنوان کرد: ترامپ دچار یک «دگردیسی» شده است. این تغییر رویکرد ناشی از آشنایی او با واقعیات عریان صحنه سیاست است. او با ادبیات پیشینیان خود به تدریج در حال آشنا شدن است چرا که سخن از «مسوولیت اخلاقی» آمریکا به میان می‌آورد. ترامپ اکنون در وادی پوپولیسم، واقع‌گرایی سیاسی و آرمان‌گرایی اخلاقمدارانه در نوسان است. آنجا که خود را «رهبر جهان آزاد» می‌نامد چهره یک واقع‌گرای سیاسی را به خود می‌گیرد و آنجا که دم از مسوولیت اخلاقی آمریکا می‌زند پهلو به پهلوی آرمان‌گرایانی می‌زند که اخلاق را سرلوحه خود قرار می‌دادند.
«رسوایی زودرس ترامپ» عنوان سرمقاله «جمهوری اسلامی» بود که در آن آمده است: آمریکای ترامپ اگرچه سعی کرده حمایت مشتی حامیان تروریسم از جمله انگلیس، فرانسه، رژیم صهیونیستی و حتی داعش را هم جلب کند، ولی در مقیاس داخلی و بین المللی، رفتارهای غیرمنتظره و غیرقابل دفاع واشنگتن را قویاً به زیر سئوال برده است. این رفتار ترامپ از چند جهت جای سئوال دارد. نامبرده در همان صد روز اول ریاستش، جنگ تازه‌ای را آغاز کرده که می‌تواند پیامدهای غیرمنتظره و غیرقابل کنترلی را به همراه داشته باشد. بعلاوه، آمریکا در کارنامه خود موارد آشکاری از تجهیز و حمایت از صدام برای استفاده از سلاح‌های شیمیائی علیه ایران و حتی کردهای عراق داشته ولی ناگهان از موضع یک کشور حامی قربانیان سلاح‌های شیمیائی برخورد می ‌کند و با تظاهر به مخالفت با سلاح‌های شیمیائی سعی دارد کارنامه سیاه خود را به فراموشی بسپارد.
«اهداف حمله موشکی به سوریه» نیز موضوعی بود که در سرمقاله روزنامه «ابتکار» بررسی و تحلیل شد. در این سرمقاله آمده است: آمریکاییان بر سر‌آنند که به رقیبان منطقه‌ای و جهانی خود از یکسو و متحدان خود پیام روشنی را صادر کنند؛ اینکه سیاست‌های واشنگتن با سال‌های دوران «باراک اوباما» تفاوت کرده است. «قدرت واقعی » که همانا بهره‌گیری مستقیم از توانمندی‌های نظامی و اقتصادی امریکاست، جای خود را به مماشات به زعم آنان هشت سال حکومت باراک اوباما داده است. این سیاست در مسامحه‌آمیز‌ترین حالت، تقسیم منافع برابر با قدرت‌های همتای خود _که در این زمان همچنان روسیه و چین است _ به حساب می‌آید.
ابتکار افزود: حمله به پایگاه هوایی الشعیرات نه اقدامی صرفا تنبیهی و نه شروع عملیات نظامی علیه دولت دمشق است، بلکه به‌مثابه آتش تهیه برای استقرار نظمی است که «کندولیزا رایس» وزیر امور خارجه دولت جورج بوش پسر در دهه نخست قرن بیست ویک، آن را ایجاد نظم از درون بی‌نظمی در خاورمیانه خواند.
«اولین فرمان نظامی ترامپ» نیز در روزنامه «اطلاعات» چنین تحلیل شد:

** نصف شدن شاخص فلاکت
برخی از روزنامه های صبح امروز در گزارش های خود از به کاهش شاخص فلاکت در دولت یازدهم اشاره کردند.
روزنامه «جهان صنعت» گزارش داد: اکنون که دولت یازدهم در سال 95 توانست براساس آمار بانک مرکزی ایران تورم تک‌رقمی 9 درصدی را پس از 26 سال به ثبت برساند و در کنار آن تولید ناخالص داخلی نیز با رشد فزاینده رو‌به‌رو شده و پیش‌بینی می‌شود به 11 درصد برسد، انتظار می‌رود اثر آن بر بهبود معیشت عامه مردم به‌ویژه دهک‌های پایین درآمدی پدیدار شود که البته برای محسوس بودن این تغییرات به زمان نیاز است.
این روزنامه افزود: بهبود روند ضریب جینی در کشور در زمان دولت یازدهم و اهتمام دولت تدبیر و امید بر رعایت انضباط مالی و پولی و کنترل تورم را می‌توان عاملی در جلوگیری از افزایس سطح ضریب جینی قلمداد کرد. در شرایطی که برخی منتقدان دولت، سعی در زیر سوال بردن آمار و ارقام را دارند بسیاری از کارشناسان اقتصادی بر آغاز روند کاهشی ضریب جینی از سال 95 اتفاق نظر دارند و آن را نویدبخش بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی در جامعه می‌دانند.
روزنامه «تجارت» به مقایسه عملکرد دولت دهم و یازدهم پرداخت و از کاهش ضریب جینی در دولت یازدهم خبر داد. در این گزارش می خوانیم: بی‌انضباطی مالی و پولی؛ سیاست‌های دوگانه و متناقض اقتصادی، نظیر اجرای مسکن مهر و هدفمندی یارانه، رشد نقدینگی از عوامل رشد شاخص فلاکت در دوره دولت احمدی‌ن‍ژاد بود. از پیامدهای افزایش نرخ شاخص فلاکت، سخت شدن دسترسی به چهار شاخص غذا، بهداشت، آموزش و مسکن در گروه‌های درآمدی پایین جامعه است که در این دوره، نمود عینی داشت.
به نوشته تجارت، «با آغاز به کار دولت روحانی در سال 92، این روند به تدریج تغییر کرد و دولت در این دوره با وجود نابسامانی‌های بسیار اقتصادی و اجتماعی ناشی از سیاست‌های نادرست دولت گذشته، با برنامه‌ریزی‌های منطقی و سیستماتیک، تورم موجود را کنترل کرد و نوسان نرخ شاخص فلاکت را نیز به حداقل رساند.»
پژوهشم**9283**9279**تنظیم کننده: فرشته ذبیحیان** انتشاردهنده:سیدمحمد موسی کاظمی

منبع: هدانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت hodana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «هدانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۵۹۹۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟

دولت یازدهم و دوازدهم به ریاست حسن روحانی سفره مردم را کوچک کردند و دهه ۹۰ را به علت ناکارآمدی‌ها و ترک فعل‌های بی‌شمار با میانگین رشد اقتصادی ۰.۶درصد به پایان رساندند.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: روزنامه ایران در گزارشی در این‌باره نوشت: دهه ۹۰ به علت ناکارآمدی‌ها و ترک فعل‌های بی‌شمار دولت موسوم به تدبیر و امید از رشد اقتصادی محروم شد و میانگین رشد اقتصادی ۰.۶درصد به ثبت رسید. جهش‌های شدید نرخ ارز و تورم‌های مستمر بالا و تحقق تورم ۶۰درصدی، عدم تأمین واکسن در دوره کرونا، تشدید بیکاری در کشور، افت سرمایه‌گذاری خارجی، رشد فزاینده حجم نقدینگی و ثبت نرخ رشد نقدینگی ۴۰درصدی، تورم عدم ساخت مسکن و جهش‌های قیمتی بخش ساختمان در دوره روحانی و کاهش درآمد سرانه ایرانیان در این دوره زمانی تنها لیست کوتاهی از خسارت‌های دولت حسن روحانی است که این روزها وی از آنها به عنوان هدایایی برای دولت سیزدهم یاد می‌کند(!) وضعیت دولت تحویل داده شده توسط روحانی در سال ۱۴۰۰ در مقایسه با وضعیت پایان دولت دهم در سال ۹۲ نشان می‌دهد که روحانی میراثی از مجموعه‌ای از ناکارآمدی‌ها را برجای گذاشته است. در دولت احمدی‌نژاد تورم ۳۸درصد، نرخ رشد نقدینگی ۲۹درصد و میانگین رشد اقتصادی ۲.۰۵درصدی تجربه شد که در مقایسه با وضعیت تحویل دولت روحانی به دولت سیزدهم، به‌مراتب وضعیت بهتری بوده است. همچنین به لحاظ نابرابری، دولت روحانی کشور را در وضعیت نامطلوبی قرار داد؛ ضریب‌جینی به عنوان شاخصی برای سنجش نابرابری در دولت روحانی و عدم اتخاذ سیاست‌های حمایتی از اقشار کم‌درآمد روندی صعودی را طی کرد. در حالی که در دولت احمدی‌نژاد به دلیل اجرای سیاست هدفمندی یارانه‌ها شاخص نابرابری به‌شدت در کشور کاهش یافت و توزیع درآمد نیز نسبتاً بهبود یافت.

بی‌توجهی دولت روحانی به اصلاح اساسی ساختارهای اقتصاد باعث شد، کاهش تصنعی تورم با جرقه بازگشت تحریم‌های آمریکا از بین رفته و دولت روحانی را رکورددار بزرگ‌ترین تورم دو دهه اخیر کند و باعث کوچک شدن سفره‌های مردم شود.

در یک دهه گذشته تشکیل سرمایه و تولید ناخالص داخلی کشور با رشدهای پایین و بعضاً منفی روبه‌رو بوده است. نتایج عدم ثبات در شرایط اقتصاد کلان به دلیل ناکارآمدی و بی‌برنامگی دولت گذشته در کاهش سرمایه‌گذاری و تولید و همچنین ترغیب فعالان اقتصادی به فعالیت‌های سفته‌بازانه در دهه ۹۰ قابل مشاهده است. بر اساس آمارهای بانک مرکزی، متوسط نرخ رشد یک دهه اخیر تشکیل سرمایه ثابت ناخالص کل، ماشین‌آلات و ساختمان طی دوره ۱۳۹۱ تا ۱۴۰۰ به‌ترتیب معادل ۶.۹-، ۹.۱- و ۵.۲- درصد بوده است. البته بر اساس آمار بانک مرکزی سال ۱۴۰۱ میزان سرمایه‌گذاری یا همان تشکیل سرمایه ثابت ناخالص با رشد ۶.۷درصدی، رکورد این شاخص را زده است. موردی که روحانی همواره سعی داشت بر آن تأکید کند، بلد بودن زبان دنیا و نوید ارتباطات اقتصادی- سیاسی با جهان بود، اما فارغ از کارنامه سیاسی که مشخص شد بلد بودن زبان دنیا، تنها بلوف بود، دولت در این زمینه در حوزه اقتصاد رفوزه شد. شاهد این مدعا هم میزان سرمایه‌گذاری خارجی به روایت بانک مرکزی است. با آنکه میزان سرمایه‌گذاری خارجی در سال‌های ۹۰ و ۹۱ در اوج تحریم‌های نفتی و هسته‌ای بیش از ۴میلیارد دلار در سال بود اما پس از برجام روندی نزولی به خود گرفت به طوری که سال ۹۵ به ۳میلیارد و ۲۲۳میلیون دلار و سال ۹۶ به ۲میلیارد و ۴۳۰میلیون دلار رسید. این عدد سال ۹۶ به رقم ناامیدکننده یک‌میلیارد دلار هم رسید.

شاخص درآمد ملی سرانه، یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌هایی است که برای نشان دادن وضعیت اقتصادی یک کشور به کار می‌رود و بهبود این شاخص بیانگر وضعیت مناسب خانوارها، بنگاه‌های اقتصادی و بخش‌های مختلف است. درآمد سرانه در یک دهه اخیر از ۹.۲میلیون تومان در سال ۹۰ به ازای هر نفر در سال ۹۸ به ۸/۴ میلیون تومان (به قیمت ثابت سال ۹۰) کاهش یافته است. این یعنی درآمد مردم در یک دهه اخیر نه‌تنها افزایش نداشته که کاهش هم یافته است. مرکز آمار در حالی این ارقام را اعلام کرده که اصلی‌ترین دلیل این بحران، تورم فزاینده سال‌های اخیر بوده است.

دیگر خبرها

  • بهار ۵۹؛ وقتی داد سندیکای خبرنگاران از حمله به مطبوعات درآمد
  • روزنامه جمهوری اسلامی: طالبان مشغول پاکسازی قومی و شیعه‌کشی است؛ ایران هم سکوت می‌کند
  • آنچه دربارۀ دیکتاتوری گفتم جدی نبود- ترامپ
  • افزایش کمک‌های مالی برای کمپین انتخاباتی ترامپ
  • کنایه روزنامه جمهوری اسلامی به مولوی عبدالحمید
  • دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟
  • خبرنگار پیشکسوت محلات در سانحه رانندگی جان باخت
  • درگذشت خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی در یک حادثه رانندگی
  • مرگ خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی در یک حادثه رانندگی
  • حزب‌الله: خیزش دانشجویی در غرب، دروغ‌ بودن ادعای دموکراسی دولت‌ آنها را فاش کرد