Web Analytics Made Easy - Statcounter

شاید الآن چندسالی باشد که ورزش زورخانه ای شهر یاسوج دیگر نه رنگ مرشد را دیده و نه رنگ باستانی کاری که در گود زورخانه با ذکر یا علی گویان قدرت زیبای خود را به رخ حریفان بکشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانابه نقل ازبویرخبرورزش باستانی ایران که همگان آن را به نام ورزش زورخانه‌ای هم می‌شناسیم، علاوه بر این‌که فعالیتی جهت نیرومندسازی عضلات و آمادگی جسمانی است، به مثابه فعالیتی روحی و معنوی نیز قلمداد می‌شود و از تقدس قابل توجهی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایرانیان اقسام دانستنی‌های ورزشی را فرا می‌گرفتند و چون تمام این مراحل را می‌گذراندند به خصایل پهلوانی متمایز می‌گشتند و آنان را گُردَک یعنی جوان گُرد می‌نامیدند.

ورزش باستانی زورخانه ای، برای ورزشکاران باستانی تنها وسیله ای برای دست یافتن به اندامی مناسب و سلامتی نیست، بلکه وسیله ای برای ارتباط معنوی با خداست.

زورخانه، که مکان ورزشی باستانی مقدس ایرانیان و جایگاه زور و قدرت است، عنوان محلی تاریخی است که در آن کشتی گیران ایرانی تحت تعلیم و تعلم قرار می گیرند. این ورزش در نگاه اول شبیه حرکات نامتعارف بدن سازی و آئروبیک به نظر می رسد. اما حرکات باستانی کاران، ترکیبی از حرکات چرخشی دراویش همراه با ضربات آهنگین و وزنه های چوبی سنگینی است که آن را در داخل گود چرخانده و به هوا پرتاب می کنند.

این نوشتار بالا تعریف کوچکی از ورزش زیبا ، بدون دردسر و الهام بخش زورخانه ای در بین ایرانیان از قدیم الایام تاکنون بوده که صدای مرشد های با علی علی گویان و ذکر انبیاء و باستانی کاران به درون کود زورخانه می رفتند و قدرت خود را به رخ حریفان می کشاندند.

بعد سالها کش و قوس بالاخره در سال 86 افتتاح زورخانه یاسوج با صداهای دلنشین مرشدان طنین انداز شد و بودند ورزشکانی که با پشتکار و برای اولین بار توانستند دراین رده ورزشی در کشور مدال های رنگارنگی برای استان به ارمغان بیاورند.

اما این رشته ورزشی زیبا در طی این دوران مانند دیگر رشته های ورزشی استان مورد حمایت قرار نگرفت و در گوشه نشینی قرار گرفت و ورزشکاران این ورزش زیبای باستانی بجای ورزش کردن به دنبال پرداخت بدهی ها و یا حتی خط کشیدن دور این ورزش برآمدند و با تمام پشتکاری که برای این ورزش گذاشته بودند با آن خداحافظی کردند و آن را برای همیشه کنار گذاشتند.

شاید الآن چندسالی باشد که ورزش زودخانه ای شهر یاسوج دیگر نه رنگ مرشد را دیده و نه رنگ باستانی کاری که در گود زورخانه با ذکر یا علی گویان قدرت زیبای خود را به رخ حریفان بکشد.

حتی در برهه ای هم این مکان که روزی میعاد گاه باستانی کاران و طبل و آهنگ زیبا مرشد برای روانه ساختن این ورزشکاران به درون گود پهلوانی بود دچار بی مهری هایی شد که به عنوان مثال می توان تخریب جلوی این زورخانه و حتی پارکینگ شدن محوطه پشتی آن را مثال زد که این زورخانه باستانی را به کلی در کما فرو برده است.

آرمان قنبرزاده مسئول روابط عمومی ورزش و جوانان استان در گفتگو با خبرنگار این پایگاه خبری تعطیلی زورخانه یاسوج را تکذیب کرد و گفت: چنین موضوعی صحت ندارد و باستانی کاران این رشته ورزشی در سال گذشته و قبل از عید در این مکان به تمرین کردن مشغول بودند.

وی ادامه داد: دلیل باز نبودن این زورخانه در برهه کنونی تعطیلات است و در چند روز آینده صدای مرشدان نیز در این زور خانه طنین انداز خواهد شد.

وی در پاسخ به سئوال در مورد نبود اسپانسر برای رشته های ورزشی استان گفت: متأسفانه کل ورزش استان از نبود اسپانسر رنج می برد و تنها رشته های همانندهندبال و واترپلوی نفت و گاز گچساران به دلیل خصوصی بودن اسپانسر دارند و بیشتر رشته های ورزشی ما از نبود اسپانسر رنج می برند.

مسئول روابط عمومی ورزش و جوانان استان به بدهی های آب و برق اماکن ورزشی اشاره کرد و افزود: مشکل بدهی های آب و برق اماکن ورزشی مربوط به یک سایت و دوسایت ورزشی نیست و بیشتر سایت های ما به این موضوع دچار هستند و با توجه به اینکه این اماکن به صورت خصوصی در دست اسپانسرلینک قرار دارند پرداخت بدهی ها بر عهده خود آنان خواهد بود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۶۳۸۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش بین المللی مدیریت ورزشی در اردبیل برگزار شد

به گزارش خبرنگار مهر، در این همایش که صبح سه شنبه در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد دبیر علمی همایش مدیریت ورزشی با رویکرد سلامت سازمانی اظهار کرد: برای این همایش ۴۱۲ مقاله از سوی دانشجویان و اساتید ارسال شده بود که از این تعداد با داوری انجام شده ۳۸۰ مقاله با کیفیت و مطلوبیت مورد پذیرش قرار گرفت.

مهرداد محرم زاده خاطرنشان کرد: ۵۳ درصد مقالات ارائه شده در این همایش مربوط به دانشجویان ارشد بین اللملی است که عمدتا از کشورهای عراق و سوریه حضور داشتند.

وی گفت: بحث مدیریت ورزشی از رشته های بین رشته ای علوم ورزشی است که در سال های اخیر با گرایش مختلف مورد توجه قرار گرفته است.

دبیر علمی همایش بین المللی مدیریت ورزشی در اردبیل توانمندی منابع انسانی و سوگیری های درست دانشگاه ها را در توسعه رشته مدیریت ورزشی و اقتصاد و تجارت ورزش یادآورشد و بیان کرد: در این زمینه دانشگاه محقق اردبیلی نیز جزو دانشگاه های پیشرو کشور در توسعه و گسترش رشته های ورزشی است.

محرم زاده افزود: در برگزاری این رویداد از ظرفیت انجمن مدیریت ورزشی ایران استفاده کردیم و شاخه استانی این انجمن فعالیت خوبی را انجام داده و در سال گذشته موفق شدیم در ارزیابی های انجام شده جزو انجمن های موفق معرفی شویم.

وی تصریح کرد: این انجمن اقدام به فعالیت های علمی، تحقیقاتی، چاپ نشریه به زبان های بین المللی، برگزاری کارگاه های آموزشی و ... کرده تا دانشجویان و محققان علوم ورزشی بتوانند از بسترهای فراهم شده انجمن مدیریت ورزشی بهره بگیرند.

عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی تصریح کرد: سال گذشته اولین همایش مدیریت ورزشی را به صورت ملی برگزار کردیم و امسال این همایش در سطح بین المللی و با حضور دو چهره علمی دانشگاهی از کشور عراق و استرالیا در حال برگزاری است که امیدواریم از نتایج این رویداد که با استقبال دانشجویان خارجی دانشگاه محقق اردبیلی روبرو شده بهره لازم و کافی برده شود.

در این همایش از مقالات برتر در قالب پنل های برگزار شده و پوستر رونمایی شده و از برترین های این همایش با اهدای لوح سپاس و هدایایی تجلیل شد.

کد خبر 6099132

دیگر خبرها

  • حسینی: والیبال ایران باید از جایگاه جهانی خود دفاع کند
  • همایش بین المللی مدیریت ورزشی در اردبیل برگزار شد
  • مشارکت ۲۱ هزار نفر در ورزش شهروندی/ هدف شهرداری همدان سازندگی است
  • ۲ دوپینگ جدید در کشتی پهلوانی!
  • زورخانه پولاد هرچه زودتر ثبت ملی شود
  • بازدید بیش از ۲٠ هزار گردشگر از اماکن تاریخی شهرداری کاشان
  • تعرفه سالن های ورزشی شهرداری در سال جدید چقدر است؟
  • تعرفه سالن های ورزش شهرداری در سال جدید چقدر است؟
  • خلیلی: طرح گذرگاه‌های ورزش با جدیت در کشور دنبال می‌شود
  • درخواست نام‌گذاری یکی از اماکن ورزشی به نام «مسعود اسکویی»