Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران با بیان اینکه مرکز نیازمند بودجه‌ای حداقل 20 میلیارد تومانی است، گفت: تحقیقات در حوزه بیولوژی دریا نتایج بسیار خوبی را در پی داشته است اما متاسفانه در ایران به دلیل نبود منابع، هنوز تحقیقاتی در این حوزه انجام نشده است.

سید ابوالحسن شاهزاده فاضلی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه امسال نخستین سال برنامه پنج ساله مرکز ملی ژنتیک است، اظهار کرد: در قالب این برنامه اقداماتی در خصوص جمع‌آوری،‌ شناسایی و نگهداری نمونه‌های زیستی به صورت کمی و کیفی مشخص می‌شود که البته مبتنی بر تامین بودجه مناسب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران افزود: دولت بودجه مناسبی را به مرکز تخصیص می‌دهد اما دامنه فعالیت‌ها به قدری وسیع است که در حال حاضر نیازمند بودجه‌ای حداقل 3 تا 4 برابر بودجه فعلی هستیم.

وی تصریح کرد: درواقع با توجه به گسترده بودن دامنه فعالیت‌ها در زیست‌بانک، بودجه 4 یا 5 میلیارد تومانی عدد ناچیزی محسوب می‌شود از این رو بودجه مرکز حداقل باید به 20 میلیارد تومان برسد.

شاهزاده فاضلی با اشاره به اینکه مبلغ فعلی کفاف هزینه‌های مرکز را نمی‌دهد و ما با جهادی عمل کردن کارها را پیش می‌بریم،‌ گفت: با این میزان بودجه تنها می‌توانیم کف بودجهمورد نیاز نیروی انسانی را تامین کنیم، از این رو امیدوارم دولتمردان و مجلسی‌ها به بحث ذخایر ژنتیکی که می‌تواند منشا بزرگ اشتغال و اقتصاد در کشور باشدتوجه ویژه کنند.

رئیس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در ادامه اظهار کرد: در4 حوزه انرژی، سلامت، غذا و محیط زیست برای خود ماموریت تعریف خواهیم کرد که امیدورایم بتوانیم این برنامه‌ها را به منصه ظهور برسانیم.

وی با اشاره به حوزه بیولوژی دریا، گفت: حوزه بیولوژی دریا یکی از منابع مهم در استخراج نمونه‌های زیستی و بهره‌برداری از منافع است در حالیکه هنوز نتوانسته‌ایم از ذخایر ژنتیکی دریاها همچون میکروارگانیسم‌ها، جانداران و گیاهان دریا بهره‌ چندانی ببریم.

شاهزاده فاضلی ادامه داد: برنامه نخست ما در حوزه بیولوژی دریا بهره‌برداری از میکروبیوم‌های دریاست که این مساله نیازمند بودجه مناسبی است که بتوان در این راستا گام برداشت.

رئیس مرکز ملی ذخایر زیستی و ژنتیکی ایران افزود: در دنیا با استفاده از میکروارگانیسم‌های دریا توانسته‌اند داروی ضد سرطان پروستات تولید کنند اما متاسفانه در ایران به دلیل نبود منابع، هنوز تحقیقاتی در این حوزه انجام نشده است.

وی با بیان اینکه برنامه‌ها به صورت کلی از نظر محورها جمع‌آوری، شناسایی و نگهداری نمونه‌های زیستی است، یادآور شد: محورهای فعالیت مبتنی بر حوزه‌های گیاهی، جانوری، نمونه‌های انسانی، میکروارگانیسم‌ها و به طور کلی ژنوم آنها است و اولویت‌ برای نمونه‌هایی است که در عرصه‌های انرژی، سلامت، غذا و محیط زیست مورد استفاده هستند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۷۱۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی لایحه جداول بودجه ۱۴۰۳ در دستور کار هفتگی مجلس قرار خواهد گرفت

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، جلسات علنی هفته جاری مجلس شورای اسلامی روزهای یکشنبه، سه شنبه و چهارشنبه (۱۲،۱۱،۹) اردیبهشت ماه برگزار می شود و موارد زیر در دستور کار این هفته صحن علنی مجلس قرار می گیرد:

در این هفته قرار است گزارش کمیسیون تلفیق در مورد بخش دوم (جداول بودجه) بودجه ۱۴۰۳ کل کشور، گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد طرح مالیات بر سودا گری و سفته بازی و طرح یک فوریتی اصلاح برخی احکام مالیاتی جهت تسهیل فعالیت های اقتصادی کشور در سال جهش تولید با مشارکت مردم بررسی شود.

همچنین نمایندگان در هفته پیش رو ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون اجتماعی ‎در مورد لایحه یک فوریتی پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار،گزارش کمیسیون انرژی در مورد لایحه ارجاع اختلاف شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با شرکت بازرگانی دولتی هند به داوری و گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد طرح یک فوریتی استفساریه ماده ۴۸ قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۱) را بررسی می کنند.

گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد طرح دوفوریتی استفساریه تبصره (۲) ماده واحده قانون اصلاح بند (و) ماده ۴۴ قانون برنامه ۵ ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران،گزارش کمیسیون فرهنگی در مورد لایحه موافقتنامه همکاری بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری پرتغال در حوزه های زبان، آموزش و فرهنگ و رسانه های جمعی و گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در مورد طرح استفساریه جز (۱) بند (الف) ماده ۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده در دستور کار صحن علنی این هفته مجلس قرار می گیرد.

همچنین گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح اصلاح جدول حوزه‌های انتخابیه مجلس شورای اسلامی و تعداد نمایندگان، لایحه یک فوریتی الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت(۳) وگزارش شور دوم کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه اصلاح ‎ماده ۸ قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه این هفته در صحن علنی مجلس شورای اسلامی بررسی می شود.

گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد طرح اصلاح قانون نحوه اجرای محکومیت مالی ، لایحه اصلاح تبصره (۵) الحاقی به ماده واحده قانون سرباز قهرمان و واحده گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد لایحه یک فوریتی نحوه مدیریت تعارض منافع در انجام وظایف قانونی و ارائه خدمات عمومی از دیگر برنامه های هفته جاری صحن علنی مجلس شورای اسلامی خواهد بود.

گزارش کمیسیون فرهنگی در مورد لایحه عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در سازمان توسعه زنان سازمان همکاری اسلامی، گزارش کمیسیون عمران در مورد طرح یک فوریتی الحاق (۷) تبصره به ماده (۷) اساسنامه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بابت تسهیل روند ساخت و ساز روستایی برای بومیان روستا و حمایت از دولت در جهت ساخت یک میلیون مسکن در سال و گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در مورد لایحه پروتکل ارزیابی اثرات زیست محیطی ‎فرامرزی الحاقی به کنوانسیون چهارچوب حفاظت از محیط زیست دریایی دریای خزر در دستور کار هفتگی مجلس در هفته جاری قرار گرفت.

متن کار دستور جلسات صحن علنی مجلس را اینجا بخوانید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • الگوی مهاجرت و گسترش گله‌های میگو در آب‌های استان بوشهر شناسایی شد
  • توانایی ایران در وصل شدن گذر جنوب شرق به اروپای شرقی
  • ژنتیک و قرارگیری در معرض آفت کش ها خطر پارکینسون را افزایش می دهد
  • ضرورت استعدادیابی و پرورش دانش آموزان نخبه با هدف پرورش مدیران نسل نو جهادی
  • لایحه جداول بودجه ۱۴۰۳ در دستور کار هفتگی صحن علنی مجلس قرار خواهد گرفت
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • بودجه ۱۰۰۰ میلیاردی چالوس تصویب شد
  • تمدن نوین اسلامی با وحدت محقق می‌شود/ عینت‌بخشی به وحدت اسلامی در دستور کارم بود
  • بررسی لایحه جداول بودجه ۱۴۰۳ در دستور کار هفتگی مجلس قرار خواهد گرفت
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟