Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش بولتن نیوز، رضا تقی پور سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به آخرین گزارش حادثه ساختمان پلاسکو اظهار داشت: گزارش های فنی و کارشناسی کمیته فنی و حقوقی که شورا برای بررسی حادثه پلاسکو تعیین کرده بود، آماده شده و روز گذشته به علت اینکه کل اعضا آن را ندیده بودند تنها گزارش کمیته رفاهی و رسیدگی به آسیب دیدگان مورد بررسی اعضا قرار گرفت و بررسی بخش دوم به جلسه هفته آینده شورا موکول شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی در خصوص میزان اجرایی شدن وعده هایی که به آسیب دیدگان حادثه پلاسکو داده شده بود، گفت: قول هایی از طرف دولت، مالک و بنیاد مستضعفان داده شد و براساس گزارش ها 200 واحد کسبه در محل تعیین شده ساکن شده اند و جابجایی برخی هم قبل از سال جدید شروع شد، در جمع بندی کلی بخشی از تعهدات انجام شده و برخی در پیچ و خم بروکراتیک گیر کرده است و دولت و سایر نهادها باید به وعده های خود عمل کنند.
تقی پور اضافه کرد: تعهدات نه کم انجام شده و نه کافی بوده، به همین دلیل می توان گفت چیزی در حدود 40 درصد تعهدات به مرحله اجرا رسیده و باقی آن ها نیز انجام خواهد شد.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به وظایف تعیین شده وزارت راه و شهرسازی در ماده 22 مقررات ساختمان، ادامه داد: براساس ماده 22 مقررات ساختمان وزارت شهرسازی مکلف شده تا آیین نامه مربوط نحوه تعیین بازرس و وظایف آن را برای نظارت ساختمان ها در زمان بهره برداری مشخص کند و با توجه به اینکه تمرکز مدیریت شهری و شهرداری در زمان ساخت است.
وی اضافه کرد: شهرداری صدور پروانه ساخت، نظارت بر ساخت و عدم بروز تخلف در زمان ساخت را انجام می دهد و ماموران شهرداری در زمان بهره برداری برای نظارت باید حکم قضایی داشته باشند.
تقی پور در همین راستا با اشاره به اختیارات وزارت کار مبنی بر برخورد با واحدهای متخلف در مصوبه ای که سال گذشته دولت به تصویب رساند، گفت: بر همین اساس وزارت کار می تواند نسبت به پلمپ کارگاه های متخلف وارد شود و موارد ایمنی و غیراستاندارد را تذکر دهد.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران یادآور شد: نکته ای که به نظر من در این گزارش کمرنگ دیده شده و تنها با عنوان «غفلت تاریخی وزارت راه و شهرسازی» از اجرای ماده 22 مقررات ساختمان آورده شده مورد مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی در ادامه با بیان اینکه فرماندهی عملیات آتش نشانی قابل قبول بوده است، تصریح کرد: در خصوص بحث فنی عملیات آتش نشانی که صورت گرفته نکات مثبتی وجود دارد به ویژه در مورد آتش نشانانی که با ایثار ایستادند تا جان مردم را نجات دهند، اگر چه اقدامی عاطفی بود اما نهایتا از آن ها تقدیر شد. بر اساس گزارشی که شورا تهیه کرده سازمان آتش نشانی با تمام امکانات، توان فنی و مدیرتی خود برای مهار این حادثه وارد شده و تصمیمات گرفته شده فرمانده عملیات درست بوده است.
تقی پور تصمیم گیری در شرایط بحران را بسیار پیچیده دانست و تاکید کرد: بحران، شرایطی عادی نیست که بتوان تصمیمات را با استاندارد گرفت و فرماندهی یعنی تصمیمات لحظه ای و بررسی کارشناسی در خصوص امکانات شهرداری نشان می دهد که تصمیمات تا چه حد درست بوده است.

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۷۴۷۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قصه سنگلج به کجا رسید؟

اوایل اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ پریسا مقتدی ـ مدیر تماشاخانه سنگلج ـ از تخریب ساختمان همجوار این بنای تاریخی، که در سال ۱۳۸۸ به شماره ۲۷۴۶۹ در فهرست میراث ملی ایران ثبت شده است، خبر داد و با توجه به لرزش‌هایی که هنگام تخریب به این تماشاخانه وارد شده و از آنجا که این بنا روی قنات قرار گرفته و پیش‌تر هم فرونشست داشته است، ادامه تخریب ساختمان کناری و به دنبال آن گودبرداری و ساخت سازه‌ای جدید را تهدیدی جدی برای تماشاخانه سنگلج اعلام کرد. از سویی، تخریب این ساختمان ظاهرا غافلگیرکننده بوده، چون آنطور که مدیر کل هنر‌های نمایشی گفته آنها تا پیش از عید پیگیر بودند تا آن ساختمان به این تماشاخانه واگذار شود.

کاظم نظری ـ مدیر کل هنر‌های نمایشی ـ نیز گفته بود: «شهرداری تهران بدون هیچ‌گونه هماهنگی با وزارت میراث فرهنگی و گردشگری دست به این اقدام غیراصولی و غیرقانونی زده است و برای چال‌برداری در این مکان باید از وزارت ارشاد و میراث فرهنگی مجوز بگیرد»، اما محسن سعادتی ـ معاون میراث فرهنگی استان تهران ـ به ایسنا گفت که «شهرداری پیش از تعطیلات نوروز از اداره کل میراث فرهنگی استان تهران استعلام گرفته بود و پاسخ به آن استعلام این است که طبق ضوابط حریم مصوب بافت سنگلج می‌توانند ساختمان را بسازند.»

معاون میراث فرهنگی استان تهران که به تازگی از تماشاخانه سنگلج و ساختمانی که در جوار آن تخریب شده، بازدید کرده است، اظهار کرد: ساختمان را شهرداری تخریب کرده و زمانی که از آن بازدید کردم درحال تخلیه نخاله‌ها بودند.

او در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود آنکه تماشاخانه سنگلج در فهرست آثار ملی ثبت شده و عرصه و حریم مشخص دارد، ساختمان همجوار آن تخریب شده و متعاقبا اجازۀ ساخت سازۀ جدید در عرصه و حریم آن داده شده است؟ گفت: مِلکی که تخریب شده است و برای آن استعلام گرفته شده بود، بنای تاریخی و میراث فرهنگی نبوده است. از طرفی، طبق ضوابط حریم، اگر یک بنای تاریخیِ ثبت‌شده داخل حریم مصوب دیگری قرار داشته باشد، مقررات و ضوابط آن حریم مصوب، ملاک خواهد بود. ساختمانی که تخریب‌شده در بافت تاریخی سنگلج بوده، پس ضوابط حریم این بافت شامل حال آن می‌شود. شهرداری استعلام گرفته و این موارد به آنها ابلاغ و تاکید شده است که ملاک باید ضوابط عمومی حریم مصوب باشد.

معاون میراث فرهنگی استان تهران درباره اینکه براساس ضوابطی که میراث فرهنگی ابلاغ کرده است، ساختمان همجوار تماشاخانه سنگلج تا چند متر اجازه ساخت دارد؟ گفت: ساخت و ساز باید مطابق با قوانین و ضوابط حاکم بر حریم بافت سنگلج باشد، که سازه‌ها در حریم این بافت می‌توانند ۱۲ متر ارتفاع داشته باشند.

سعادتی در پاسخ به برخی اظهارت درباره ساخت ساختمانی ۲۰ طبقه در جوار تماشاخانه ثبت ملی سنگلج، اظهار کرد: از این موضوع اطلاعی ندارم. آنها باید مطابق با قوانین و ضوابط حاکم در بافت سنگلج این ساختمان را بسازند، که طبق این ضابطه می‌تواند تا ۱۲ متر باشد. در این مورد، ضابطه عمومی حریم مصوب ملاک عمل ما است.

معاون میراث فرهنگی استان تهران در پاسخ به نگرانی‌های تماشاخانه سنگلج درباره آسیب و خسارات احتمالی وارده به این بنای قدیمی، با توجه به لرزه‌هایی که هنگام تخریب ساختمان همجوار به آن وارد شده و خطراتی که از بابت تشدید فرونشست پیش‌بینی شده است، تاکید کرد: هنگام ساخت سازۀ همجوار نباید خسارتی به ملک ثبت ملی‌شده تماشاخانه سنگلج وارد شود و معیار‌های مهندسی و حفاری در حریم مصوب باید مدنظر قرار گیرد.

سعادتی در پاسخ به نگرانی‌هایی نسبت به عمق گودبرداری ساختمان جدید واحتمال ساخت طبقات بیشتر در زیر زمین که تماشاخانه سنگلج را در تهدید بیشتر قرار خواهد داد، گفت: درباره ساخت طبقات در عمق زمین اطلاعی ندارم. به هر حال میراث فرهنگی بازدید‌های مستمر خود را خواهد داشت تا مشکلی پیش نیاید. برای ما هم بنا‌های تاریخی که ثبت ملی شده‌اند خط قرمز هستند. میراث فرهنگی در کنار تماشاخانه سنگلج است و تا جایی که بتواند از آنها دفاع می‌کند.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری میراث و گردشگری

دیگر خبرها

  • ۵۰ چادر برای اسکان حادثه دیدگان آتش‌سوزی روستای امام‌زاده ابراهیم برپا می‌شود
  • کاهش ۳ درصدی حوادث منجر به فوت در استان اصفهان/ ۵۰ درصد فوتی‌های کشور مربوط به بخش ساختمان
  • قصه سنگلج به کجا رسید؟
  • وزارت کار بخشی از سهم اشتغال کشور را به فارغ‌التحصیلان اختصاص داده است
  • موفقیت شورا و شهرداری در کاهش آسیب‌های شهری هنگام وقوع بارندگی
  • ۱۹ کشته در حادثه ریزش یک بزرگراه در جنوب چین
  • امضای بیش از ۵۷ درصد از کل تعهدات پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن در بانک مسکن
  • فرار مالیاتی با دفتر ویترینی
  • ۱۰۸ درصد تعهدات اشتغال در رودسر محقق شده است
  • روش‌های نوین ساختمان سازی در سال جدید