Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@05:30:25 GMT

نمایشگاه دوخت‌های سنتی در موزه ملک گشایش یافت

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۸۷۸۹۱۶

نمایشگاه دوخت‌های سنتی در موزه ملک گشایش یافت

آیین گرامی‌داشت میلاد حضرت علی علیه‌السلام و مراسم گشایش نخستین جشنواره و نمایشگاه دوخت‌های سنتی ۲۱ فروردین‌ماه ۱۳۹۶ در کتابخانه و موزه ملی ملک، موقوفه آستان قدس رضوی برگزار شد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی این موزه، سیدمحمدمجتبی حسینی - مدیرعامل موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک - در این آیین گفت: حاج حسین آقا ملک، واقف و بنیان‌گذار این گنجینه درپی آن نبود که این مجموعه صرفا محل نگهداری ذخایر و گنج‌های ارزشمند فرهنگ و هنر و تمدن ایران باشد، اندیشه او بر این نیت استوار بود چنین گنجینه‌ای دریچه‌ای برای معرفی، عرضه و بازشناخت تاریخ کهن ایرانی - اسلامی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: کتابخانه و موزه نه‌تنها مکان نگهداری آثارند، بلکه می‌توانند مکان‌هایی برای نگهداری میراث شفاهی یک ملت و فرهنگ به‌شمار آیند.

حسینی با اشاره به برپایی نخستین جشنواره دوخت‌های سنتی در کتابخانه و موزه ملی ملک، اظهار کرد: اکنون با کمک گروهی از استادان دوخت‌های سنتی و معاونت صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، نخستین جشنواره دوخت‌های سنتی در راستای بازشناخت و معرفی هنر قوم‌های ایرانی، هم‌زمان با شب میلاد حضرت علی علیه‌السلام در نخستین موزه وقفی - خصوصی ایران گشایش می‌یابد. این جشنواره و نمایشگاه برآمده از آن می‌توانند دریچه‌ای زیبا و دلپذیر برای شناخت مواریث فرهنگی باشند و ما می‌توانیم خود تاریخی‌مان را از این دریچه بهتر بنگریم.

مدیرعامل موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک بیان کرد: این رویکرد و برگزاری چنین جشنواره‌هایی می‌تواند پاره‌ای از چالش‌های امروز جامعه ما را برطرف ساخته، نسل امروز را به داشته‌هایش سرافراز کند. کتابخانه و موزه ملی ملک با پشتیبانی از برگزاری این جشنواره کوشیده است بخشی از نیت والای حاج حسین ملک را در زمینه گسترش فرهنگ، هنر و تمدن ایرانی - اسلامی تحقق بخشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین عمادی - استاد اخلاق - نیز در این آیین در سخنانی کوتاه با اشاره به برخی ویژگی‌های شخصیتی حضرت امیرالمومنین علیه‌السلام، یادآوری کرد: کلام نورانی امیرالمومنین علیه‌السلام که در قالب کتاب گران‌سنگ نهج‌البلاغه گردآوری شده است، شاید تنها اندکی از آن چیزی باشد که از حضرت علی علیه‌السلام می‌توانست به ما برسد. بسیاری همچون سیدرضی و ابن ابی‌الحدید که از علمای اهل سنت به‌شمار می‌آیند، آثاری ارزشمند با محوریت این گنجینه ارزشمند خلق کرده‌اند.

وی تاکید کرد: حضرت علی علیه‌السلام با همه فضیلت‌ها و کرامت‌هایی که داشت، خود را چیزی نمی‌دید و این می‌تواند برای ما درسی آموزنده باشد. بیش از صدها سال با امیرالمومنین علیه‌السلام و یاران، فرزندان و خاندان‌اش جنگیدند و هر کسی را که قرابت و انتساب به علی علیه‌السلام داشت یا مهر او را را بر دل می‌نهاد، آزردند و کشتند، ولی امیرالمومنین علیه‌السلام و خاندان ایشان در سرزمین متمدن، دین‌مدار، اخلاق‌مدار و بافرهنگ ایران همواره مورد احترام بوده، با آغوش باز پذیرفته شدند. میان ایرانیان و اهل بیت همواره پیوندی استوار برپا بوده است. سلمان فارسی از این سرزمین وارد جزیره‌العرب شد، کسی که به رسم ادب و احترام برای بوسیدن پای پیامبر (ص) به خاک افتاد.

علی حاجی شیزری - مدیرکل دفتر توسعه و ترویج صنایع‌ دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری - نیز به‌عنوان سخنران در این آیین، درباره گشایش نخستین جشنواره دوخت‌های سنتی گفت: جشنواره تخصصی و ملی دوخت‌های سنتی با تاکید بر مفاهیم، اصالت در طرح و نقش و مواد مصرفی، با رویکرد شناخت و به‌سازی دوخت‌های فراموش‌شده سنتی برگزار می‌شود.

وی درباره هدف‌های برگزاری این جشنواره اظهار کرد: گسترش، حفظ، احیا، فرهنگ‌سازی و ارزش‌گذاری به هنر مهجور دوخت‌های سنتی و همچنین بهره‌گیری از ظرفیت دوخت‌های سنتی در توسعه کسب‌وکار، اشتغال و کارآفرینی و اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، مهم‌ترین هدف‌های برگزاری این جشنواره به‌شمار می‌آیند.

حاجی شیزری ادامه داد: قشری بزرگ از جامعه هنرمندان کشور به این هنر و حرفه اشتغال دارند. تا کنون نام و ویژگی‌های ۳۰ هزار هنرمند در استان‌های گوناگون کشور در سامانه جامع صنایع دستی کشور ثبت شده است که به هنر دوخت‌های سنتی مشغول‌اند. شش‌هزار نفر از این هنرمندان در سال گذشته در این سامانه ثبت و سامان‌دهی شده‌اند. ان‌شاءالله با رخدادهایی مثبت که امسال روی خواهد داد، شاهد رشد و شکوفایی این هنر خواهیم بود.

مدیرکل دفتر توسعه و ترویج صنایع‌ دستی کشور گفت: توسعه و ارتقای هنر دوخت‌های سنتی و فراهم‌ آوردن فرصت مناسب برای بهره‌گیری از خلاقیت‌ها و نوآوری‌ها در این حوزه، از دغدغه‌های معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی به‌شمار می‌آید. صنایع دستی کشور سال‌ها در یک دور تسلسل افتاده و مفهوم زیبایی‌شناسی قدیمی در حال تکرار بود که موجب شد از سلیقه امروز بازار فاصله بگیریم. فروش صنایع دستی به این ترتیب، به نقطه ضعف ما تبدیل شده بود. اکنون در زمینه‌های تولید و آموزش چندان مشکل نداریم و تنها در سال‌های اخیر پی تحریم‌های ظالمانه، بیشتر در زمینه فروش به مشکل برخوردیم، هرچند صنایع دستی کشور در همین سال‌ها با ۳۶ درصد از سهم صادرات، با رشدی فزاینده روبه‌رو بوده است.

وی بیان کرد: ایران با ۳۵۰ رشته، نخستین کشور دنیا در تنوع صنایع دستی، در زمینه تولید جزو سه کشور نخست دنیا و در حوزه فروش و صادرات جزو ۳۰ کشور نخست دنیا به‌شمار می‌آید. رویدادهایی همچون نخستین جشنواره و نمایشگاه دوخت‌های سنتی که هنرهای ۱۵ استان کشور در آن به‌نمایش گذاشته شده است، می‌تواند در معرفی و گسترش این صنعت بسیار به ما یاری رساند. نمایشگاه این جشنواره، گونه‌ای گفتمان میان هنرهای گوناگون پدید آورده است. امیدواریم بتوانیم با طراحی‌های جدید و استفاده کاربردی از دوخت‌های سنتی همچون سوزن‌دوزی و قلاب‌دوزی، شاهد رشد و شکوفایی این عرصه باشیم.

حاجی شیزری درباره اهمیت آموزش در این عرصه نیز گفت: آموزش دوخت‌های سنتی یکی دیگر از برنامه‌هایی است که در سال گذشته به گونه پایلوت در استان‌های گیلان و سیستان و بلوچستان اجرا شد. این آموزش‌ها نه‌تنها همگانی، بلکه آموزش شاغلان و شغل‌محور نیز بوده است. تجربه‌ای موفق در این دو استان داشتیم و امیدواریم بتوانیم در سال جاری در ۱۵ استان کشور این آموزش‌ها را اجرا کنیم. از دیگر برنامه‌های مورد نظر می‌توان به برگزاری کارگاه‌های کارآفرینی و کارگاه‌های تخصصی سوزن‌دوزی و قلاب‌دوزی اصفهان و قلاب‌دوزی رشت و صدور گواهی‌نامه‌های معتبر اشاره کرد.

اجرای آیین زیبای پهلوانی و زورخانه و نقالی در منقبت امام علی علیه‌السلام از دیگر برنامه‌های آیین گرامی‌داشت میلاد مولای متقیان علیه‌السلام در کتابخانه و موزه ملی ملک بود. گشایش نخستین جشنواره و نمایشگاه دوخت‌های سنتی و بازدید از آثار هنرمندان، پایانی جذاب و زیبا به این برنامه بخشید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۷۸۹۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی و عکس جاذبه‌های شیراز در سئول

سخنگوی شهرداری شیراز از برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی و عکس جاذبه‌های مذهبی، تاریخی و فرهنگی شیراز به مناسبت «هفته شیراز» در دانشگاه هانکوک سئول کره جنوبی به همت اداره کل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری این کلان‌شهر خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری شیراز، رضا جاویدی، امروز_ چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت_ با گرامیداشت هفته شیراز اظهار کرد: نمایشگاه صنایع دستی و عکس جاذبه‌های مذهبی، تاریخی و فرهنگی شیراز در دانشگاه مطالعات و زبان‌های خارجی سئول که از بزرگترین دانشگاه‌های مطالعات خارجی جهان است، برگزار می‌شود.

وی افزود: این نمایشگاه، بیست‌وچهارم اردیبهشت سال‌جاری با حمایت و همراهی سفارت جمهوری اسلامی ایران در سئول و بر اساس هماهنگی‌های به‌عمل‌آمده توسط اداره کل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری شیراز و گروه زبان فارسی و ایران‌شناسی دانشگاه هانکوک کره برپا می‌شود و پذیرای دانشجویان و سایر بازدیدکنندگان علاقه‌مند خواهد بود.

سخنگوی شهرداری شیراز با اشاره به جایگاه شیراز به‌عنوان شهر جهانی صنایع دستی، ابراز امیدواری کرد: با تلاش و برنامه‌ریزی مجموعه مدیریت شهری و هم‌افزایی و تعامل سایر دستگاه‌های ذی‌ربط شاهد اقدامات گسترده‌تری در زمینه معرفی توانمندی هنرمندان صنایع‌دستی شیراز باشیم.

جاویدی تصریح کرد: در این نمایشگاه همچنین عکس‌هایی از جاذبه‌های شهر شیراز نظیر حرم حضرت شاهچراغ (ع)، مسجد نصیرالملک، آرامگاه حافظ و سعدی و ارگ کریم‌خان اکران خواهد شد.

وی با بیان اینکه این دانشگاه، زادگاه آموزش زبان‌های خارجی در کره جنوبی محسوب می‌شود، اضافه کرد: اکنون بیش از ۴۵ زبان خارجی در این دانشگاه تدریس می‌شود و بیش از ۱۷ هزار دانشجو در رشته‌های مطالعات علوم انسانی، حقوق، علوم اجتماعی در این دانشگاه مشغول تحصیل هستند.

مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری شیراز خاطرنشان کرد: این نمایشگاه به مدت پنج روز از بیست‌وچهارم تا بیست‌وهشتم اردیبهشت ۱۴۰۳ دایر خواهد بود.

کد خبر 749742

دیگر خبرها

  • تعطیلی تمام اماکن تاریخی و فرهنگی فارس در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • آغاز احیای رشته چادر شب‌بافی در چهارمحال و بختیاری
  • نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان
  • برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی و عکس جاذبه‌های شیراز در سئول
  • ثبت جشنواره «گل محمدی و گلاب» شهابیه خمین در تقویم ملی
  • اقامتگاه سنتی گل‌سنگ دربند افتتاح شد
  • گشایش نخستین نمایشگاه توانمندی‌های هنرمندان صنایع دستی کتابخوان
  • تائید بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس پس از ۱۵ سال
  • هنرمندان صنایع دستی در اکسپو ۲۰۲۴/ حضور فارس با بسته‌های گردشگری
  • نمایشگاه صنایع دستی در شاهرود گشایش یافت