Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون کل وزارت بهداشت در تشریح کارنامه طرح تحول سلامت گفت: کاهش یک میلیارد دلاری واردات دارو در چارچوب اقتصاد مقاومتی، ایجاد ۲۶ هزار تخت جدید در دولت یازدهم و نوسازی ۴۵ هزار تخت و کاهش زیرمیزی از جیب مردم؛ گوشه‌های از کارنامه طرح تحول سلامت است.

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری تسنیم، با توجه به برگزاری دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری در اواخر اردیبهشت امسال، نخستین مناظره انتخاباتی نیز از منظر سلامت با حضور ز و وزیر بهداشت دولت دهم در برنامه تلویزیونی مناظره برگزار شد که ایرج حریرچیبه سئوالات و نقدهای مرتبط با سیستم نظام سلامت علی الخصوص کارنامه طرح تحول سلامت پاسخ داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایرج حریرچی - قائم مقام و معاون کل وزارت بهداشت، در برنامه مناظره اظهار داشت: افتخار می‌کنیم که نخستین کشوری هستیم که توانستیم در یک سال بیش از 10 درصد از پرداختی از جیب مردم را کاهش دهیم.

معاون کل وزارت بهداشت، سه هدف اصلی برای ارائه طرح تحول سلامت اعلام کرد و گفت: هدف اول ارائه خدمات با کیفیت و مناسب برای مردم در حوزه بهداشت و درمان بود و هدف دوم نیز کاهش پرداخت از جیب مردم و مراقبت از مخاطرات مالی حوزه سلامت و سومین هدف نیز، افزایش رضایت مندی مردم در نظر گرفته شده است.

حریرچی عنوان کرد: از همان ابتدا ما اعلام کردیم در بهترین شرایط برای دستیابی به پوشش همگانی سلامت به 10 تا 12 سال زمان نیاز است اما با وجود همه مشکلات خوشبختانه اکنون اعلام می کنیم ما تمام بسته هایی را که آغاز کرده ایم بدون ذره ای کم و کاست به مردم ارائه می کنیم.

حریرچی عنوان کرد: مخالفان طرح تحول سلامت که مدعی هستند با 50 درصد هزینه‌های کنونی قادرند سلامت کشور را اداره کنند فهم اشتباهی دارند.

قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: کشورمان تنها کشوری است که در دوران معاصر موفق شده است بیش از 10 میلیون نفر را در یک دوره زمانی کوتاه بیمه کند، به عنوان نمونه آمریکا در یک دوره 8 ساله نیز نتوانست به نسبت جمعیت این اقدام را انجام دهد.

سخنگوی وزارت بهداشت افزود: افتخار می کنیم طرح تحول سلامت حاشیه های شهرها را پوشش داد و توانست بهترین خدمات را به متقاضیان ارائه کند، البته برای رسیدن به اهداف بلند مدت احتیاج به زمان بیشتری است و ما انتقادات را پذیرا هستیم.

قائم مقام وزیر بهداشت گفت: درباره پرداختی از جیب مردم بهتر است به آمارهای سال 91 توجه کنیم ضمن آنکه آمارهای 8 سال منتهی به سال 92 نیز بسیار مهم است بر اساس این آمارها پرداختی از جیب مردم 50 تا 58 درصد از کل هزینه‌های سلامت بوده این در حالی است که بر اساس اعلام رسمی مرکز آمار ایران اکنون این پرداختی به 40 درصد کاهش یافته است.

به گفته حریرچی در واقع کل پرداختی‌های مردم 32 هزار میلیارد تومان بوده که در مقایسه با 50 یا 58 درصد سالهای قبل حتی اگر تورم را حساب نکنیم به طرز معنی داری کاهش یافته است.

وی تصریح کرد: در سال 91 هزینه های پرداختی از جیب مردم 37 هزار میلیارد تومان بوده که اکنون رقم پرداختی با وجود افزایش تورم به صورت قابل توجهی کاهش یافته و بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی تعداد خانوارهایی که با هزینه‌های کمرشکن سلامت مواجه بودند از 2 و نه دهم درصد به 2 و چهار دهم درصد کاهش یافته است.

قائم مقام وزیر بهداشت با اشاره به اینکه، خالص پرداختی مردم در بیمارستانهای دولتی که در دولت قبل 37 درصد بوده اکنون به 8/5 درصد کاهش یافته است، افزود: بر اساس محاسبات علمی انجام شده در دولت قبل 7 تا 10 هزار میلیارد تومان فقط پرداخت زیرمیزی داشتیم که این پرداخت های غیر قانونی اکنون در شهرستان ها به طور کامل محو شده و در تهران نیز به زیر یک درصد رسیده است.

وی تاکید کرد: ما چاره ای نداریم که به آمارهای مراکز رسمی خودمان یا مراکز بین المللی تکیه کنیم و باید هر ادعایی که مطرح می‌شود مبتنی بر آمارها و اسناد باشد.

حریرچی افزود: در دوران وزارت بهداشت سال 90 اعلام شد که کل هزینه‌های سلامت 40 هزار میلیارد تومان است که وزیر بهداشت این دوره مدعی بود که با 23 هزار میلیارد تومان می شود سلامت کشور را اداره کرد و نصف هزینه‌های سلامت زائد است.

وی گفت: این سهم از هزینه‌های سلامت کشور باعث می‌شود که بیشتر هزینه‌های سلامت از جیب مردم پرداخت شود و تنها در تهران 17 درصد مردم با هزینه‌های کمرشکن بهداشتی روبرو بودند.

حریرچی در ادامه گفت: ما باید این نوع دیدگاه را عوض کنیم به خصوص که محاسباتی که درباره سال 92 از طرف مخالفان طرح سلامت ارائه می‌شود تنها در حوزه ویزیت و بستری است این در حالی است که هزینه‌های بسیار دیگری در این حوزه نظیر رادیولوژی، آزمایشگاه و مسائل دیگر وجود دارد که در محاسبات آنها لحاظ نمی‌شود.

قائم مقام وزیر بهداشت گفت: مخالفان بگویند کدام کشور توسعه یافته و برخوردار توانسته است در 30 سال اخیر 2 درصد از هزینه‌های حوزه سلامت را در کل کاهش دهد؟ مخالفان طرح تحول که مدعی هستند که می‌توان با 50 درصد هزینه‌های کنونی سلامت کشور را اداره کنند فهم اشتباهی دارند.

وی تاکید کرد: در دوره قبل کل پرداختی از جیب مردم بالای 50 درصد بود که در بیمارستانهای دولتی این رقم به 37 درصد می‌رسید ضمن آنکه پرداختی‌های زیرمیزی در این آمارها لحاظ نشده است.

قائم مقام وزیر بهداشت گفت: پرداخت هزینه‌ها در حوزه سلامت از دو منبع بودجه دولتی و جیب مردم تامین می‌شود و بر اساس تکلیف قانونی در برنامه‌های چهارم و پنجم توسعه قرار بود که پرداخت از جیب مردم کاهش یابد در حالیکه صحبت از بهره وری حداکثری برای کاهش هزینه‌ها می‌شود، در دوره قبل اقدام موثری در استفاده از بهره وری حداکثری صورت نگرفت و حتی در یک دوره 6 و هفت ماهه در زمان آقای طریقت منفرد بیش از سه دوره وزرای قبلی دانشکده‌های جدید و گروه‌های دانشگاهی تاسیس شد که این عمل نشان از بهره وری نیست و در واقع بهره وری حساب و کتاب دارد.

حریرچی افزود: ما ادعا داریم با هزینه‌های ثابت در نظام سلامت بدون در نظر گرفتن تورم هزینه‌ها را ثابت نگاه داشتیم و این نشان دهنده بالابردن بهره وری است بخصوص که ما خدمات بیشتری به مردم دادیم و پرداختی از جیب مردم را نیز که بیشتر از حاشیه نشینان بودند کاهش دادیم.

وی همچنین گفت: درصد بودجه حوزه سلامت از کل بودجه دولتی در چهار سال 90 تا 93 تقریبا ثابت مانده است و این دستاورد بزرگی است و باوجود این مسئله موفق شده ایم خدمت بیشتری برای محافظت مالی از مردم ارائه دهد، باید بررسی شود در دولت قبل چند بار تاخیر در پرداخت مطالبات در حوزه سلامت صورت گرفت و وضعیت حوزه‌هایی مانند واکسن به چه شکل بود اما بدون این بررسی‌ها تنها ادعاهای ذهنی مطرح می شود.

معاون کل وزارت بهداشت افزود: در دوره قبل مردم باید دارو از بیرون بیمارستان ها تهیه می کردند و خدماتی مانند رادیولوژی، فیزیوتراپی و امثال هم را نیز به صورت تعرفه‌های آزاد در بیرون از بیمارستانها انجام می‌دادند که این هزینه‌ها در ادعاهای مخالفان لحاظ نمی‌شود.

حریرچی اضافه کرد: متوسط پرداخت هزینه بستری در سال 95 از 10 و 8 درصد سهم مردم به 3 تا 6 درصد بر اساس دستور رهبر معظم انقلاب کاهش یافته است.

وی گفت: متوسط هزینه بستری در سال 91 با اینکه 500 هزار تومان بود با احتساب 37 درصد هزینه سهم مردمی به 185 هزار تومان می‌رسید اما بدون توجه به تورم اکنون با احتساب 3 یا 6 درصد در یک میلیون و 500 هزار تومان متوسط هزینه بستری این مبلغ به 45 تا 90 هزار تومان رسیده و در واقع پرداختی از جیب مردم در بیمارستانهای دولتی نه تنها کاهش یافته بلکه خدمات خارج از بیمارستانها به داخل بیمارستانها با تعرفه دولتی انجام می‌شود.

قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به سوالی درباره چرایی افزایش سه برابری قیمت دارو گفت: در سال 91 به یکباره قیمت دلار سه برابر شد و از هزار تومان به 3 هزار و 300 تومان رسید در این شرایط به دلیل وارداتی بودن 40 درصد داروها و وابستگی ارزی مواد اولیه 60 درصد داروها این افزایش قیمت داور صورت گرفت. در کشوری که به یکباره قیمت ارز سه برابر می شود و با تورم 36 درصدی روبرو است دوستان معتقدند که قیمت دارو نباید افزایش یابد.

وی گفت: افتخار می‌کنیم که با وجود افزایش مصرف مناسب دارو ارزش ریالی میزان واردات 30 درصد کاهش یافته است و در عرض یک و نیم سال واردات دارو در کشور در مقایسه با سال آخر دولت قبل 350 میلیون دلار کاهش یافته که این کاهش در سه سال بالغ بر یک میلیارد دلار بوده و این مسئله در چارچوب اقتصاد مقاومتی است.

قائم مقام وزیر بهداشت اضافه کرد: ما اکنون 98 و هفت دهم درصد مصرف داروی داخلی داریم که سود آن در چارچوب اقتصاد مقاومتی به تولید کننده داخلی می‌رسد. اولین سالی است که پرداختی از جیب مردم بابت دارو در سال های 90 و 91 از 22 درصد به 13 درصد در سالهای 93 و 95 رسیده است

حریرچی افزود: در حالی که در 20 سال منتهی به طرح تحول سلامت حدود 4 تا 4و نیم درصد از هزینه‌های کشور به بهداشت اختصاص می‌یافت اما در دولت تدبیر و امید ما موفق شدیم این میزان را به 9 درصد در سال اول برسانیم که تنها از صرفه جویی در دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی بدست آمده است.

سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه گفت: افتخار داریم اعلام کنیم در حالی‌که در دولت قبل سالانه هزار و 700 تخت ساخته می‌شد در دولت کنونی 21 هزار تخت تحویل داده شده است و امیدواریم این میزان به 26 هزار تخت برسد و این نشان می‌دهد که مردم مستضعف کمتر در بیرون بیمارستان‌ها منتظر می‌مانند.

قائم مقام وزیر بهداشت افزود: افتخار می‌کنیم که اعلام کنیم در این دولت 45 هزار تخت نوسازی کامل شده که این آمار بیش از 50 درصد ظرفیت تختی کشور است و همچنین افتخار می‌کنیم که 2 هزار و 547 تخت آی سی یو، هزار و 830 واحد تک نفره زایمان تحت سیاست‌های جمعیتی و هزار تخت روان پزشکی به ظرفیت کشور اضافه شده است.

حریرچی تاکید کرد: در این دولت صد و 40 هزار متر فضای بهداشتی در روستاها تحویل شده و در خدمات سرپایی 102 میلیون ویزیت در هر سال اضافه شده است و اتفاقاً بر خلاف نظر مخالفان مراقبت اصلی ما در هزینه‌های سرپایی بوده است.

قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: ما در سلامت سرپایی کاهش قابل توجهی در هزینه‌های مردم داشتیم ضمن آنکه بر خلاف نظر مسئولان دولت قبل، از دستاوردهای آنها حمایت می‌کنیم و این دوستان بهتر است شعارها و ادعاهای خود را به یاد بیاورند.

انتهای پیام/

R1014143/P1014143/S2,24/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۸۶۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری‌های مُخِل سلامت کارگران

به گزارش «تابناک»، دکتر حسن اصیلیان مهابادی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه مشاغل گوناگونی در جوامع انسانی وجود دارد، اظهار کرد: بررسی وضعیت مشاغل بیانگر این است که هرکدام از گروه‌های شغلی بنا به ماهیت خود با مشکلات سلامت و ایمنی مواجه هستند.

وی با بیان اینکه سازمان بین‌المللی کار، «سلامت» را در کانون توجه قرار داده، خاطرنشان کرد: به طور قطع، رعایت‌نکردن اصول ایمنی و بهداشت در محیط‌های کار منجر به بروز مشکلات فراوان برای جامعه کارگری می‌شود که در صنایع مختلف مشغول به فعالیت هستند. براساس آخرین برآوردهای سازمان بین‌المللی کار، سالانه حدود ۳ میلیون کارگر به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار، جان خود را از دست‌ می‌دهند.

استاد گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار دانشگاه تربیت‌مدرس ادامه داد: میزان مرگ و میر کارگران به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار در سال جاری میلادی نسبت به سال ۲۰۱۵ بیش از ۵ درصد افزایش یافته است. بنابر بر گزارش سازمان بین‌المللی کار، بیشترین میزان مرگ‌ومیر کارگران به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار مربوط به بیماری‌های شغلی می‌شود که معادل ۲.۶ میلیون از ۳ میلیون مرگ‌ومیر سالانه حوادث و بیماری‌های ناشی از کار در دنیا است. همچنین حوادث ناشی از کار که جزو مقوله ایمنی به حساب می‌آید باعث مرگ ۳۳۰ هزار کارگر در هر سال می‌شود.  
بیماری‌هایی که سلامت کارگران را تحت تاثیر قرار می‌دهند

رئیس انجمن بهداشت حرفه‌ای ایران با بیان اینکه برخی از بیماری‌ها تاثیر بیشتری بر سلامت کارگران دارند، اظهار کرد: بیماری‌های قلبی_عروقی، سرطان و بیماری‌های تنفسی جزو مواردی هستند که سلامت کارگران را تحت تاثیر قرار می‌دهند؛ به نحوی که سه‌چهارم مرگ‌ومیرهای ناشی از کار مربوط به این بیماری‌های است.

وی با بیان اینکه «ساخت‌وساز»، «جنگل‌داری»، «کشاورزی» و «ماهیگیری» جزو پرخطرترین مشاغل هستند، افزود: ۶۳ درصد از آسیب‌های شغلی منجر به مرگ برای مشاغل «ساخت‌وساز»، «جنگل‌داری»، «کشاورزی» و «ماهیگیری» است.  
وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار در ایران

اصیلیان درباره وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار کشور اظهار کرد: وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار کشور نسبت به روزهای نخست انقلاب از وضعیت خوبی برخوردار است. بررسی وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار ایران در مقایسه با برخی از کشورهای منطقه بیانگر این است که این مولفه، شرایط نسبتا خوبی دارد اما در مقایسه با کشورهای پیشرفته، با وضعیت مطلوب فاصله زیادی دارد.

لزوم به‌روزرسانی قوانین سلامت محیط کار

وی با بیان اینکه قوانینی در زمینه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار تدوین شده، افزود: اگرچه قوانین حوزه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار کشور طی سال‌های گذشته بهبود یافته، اما با سطح مطلوب فاصله دارد. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور نسبت به ابلاغ قوانین سلامت محیط کار اقدام کرده و علاوه بر قوانین ابلاغی وزارت بهداشت، «قانون کار» نیز تدوین شده است. اگرچه قوانین ابلاغی وزارت بهداشت و قانون کار در کشور اجرا می‌شود اما این قوانین باید به‌روزرسانی شوند.  

ضرورت فرهنگ‌سازی در حوزه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار

این استاد دانشگاه با بیان اینکه فرهنگ‌سازی در حوزه بهداشت حرفه‌ای و سلامت کار یک امر ضروری قلمداد می‌شود، خاطرنشان کرد: به طور قطع، فرهنگ‌سازی سبب بهبود وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار می‌شود. فرهنگ توجه به نکات ایمنی می‌بایست در وهله نخست در میان کارفرمایان جاری شود؛ پس از ساری و جاری شدن فرهنگ‌سازی در میان کارفرمایان، کارگران باید به نکات ایمنی و بهداشتی خود توجه ویژه داشته باشند. فرهنگ‌سازی در زمینه توجه به نکات ایمنی می‌بایست در کانون توجه قرار گیرد و تلاش‌های فراوانی در این راستا باید محقق شود.  

اصیلیان گفت: سازمان بین‌المللی کار،  موضوع فرهنگ‌سازی توجه به سلامت را با توجه به میزان مرگ‌ومیر بیماری‌های و حوداث ناشی از کار در کانون توجه قرار داده و در این مسیر گام برمی‌دارد. سازمان بین‌المللی کار با توجه به ضرورت و اهمیت بهداشت حرفه‌ای و سلامت کار، ۲۷ آوریل را به عنوان روز جهانی «ایمنی و بهداشت حرفه‌ای» لحاظ کرده و هر ساله شعاری برای این روز تعیین می‌کند.  سال گذشته، شعار «محیط کار سالم و ایمن، حق مسلم هر نیروی کار است» را انتخاب کرد.

تاثیر تغییرات اقلیمی بر محیط کار

وی درباره شعار روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای نیز به ایسنا اظهار کرد:  «تغییرات آب و هوایی» در کانون توجه شعار سال جاری قرار گرفته است. دخل ‌و تصرف و توسعه فعالیت‌های انسانی در کره زمین سبب تغییرات اقلیمی و گرم‌شدن کره زمین شده و سبب بروز سیلاب، طوفان، کولاک و سونامی در نقاط مختلف کره‌زمین شده است. افزایش دمای کره زمین، تغییرات اقلیمی، افزایش اشعه ماورای بنفش خورشید و همچنین افزایش حشرات که عامل بیماری به حساب می‌آیند، می‌تواند برخی از محیط‌های کاری را تحت تاثیر قرار دهد.   

رئیس انجمن بهداشت حرفه‌ای ایران ادامه داد: کارگرانی که در مناطق رو باز فعالیت می‌کنند تحت تاثیر تغییرات اقلیمی قرار می‌گیرند. موضوع تاثیر تغییرات اقلیمی بر محیط‌های کار در کانون توجه سازمان بین‌المللی کار قرار گرفته است و با توجه به اهمیت این موضوع باید در داخل کشور نیز مهم قلمداد شود. سازمان محیط زیست، وزارتخانه‌های «بهداشت» و «کار» و انجمن بهداشت حرفه‌ای می‌توانند دست به دست یکدیگر دهند و در این زمینه اقداماتی انجام دهند.  

وی در پایان گفت: طرح جدید سازمان بین‌المللی کار، محیط کار سالم از سال جاری تا سال ۲۰۳۰ اجرا می‌شود و برای تحقق این منظور سه هدف در نظر گرفته است. نخستین راهبرد برای تحقق این موضوع، «بهبود چارچوب ایمنی و بهداشت کار» است. همچنین ۲ راهبرد «تقویت هماهنگ، مشارکت و سرمایه‌گذاری در زمینه ایمنی و بهداشت کار» "OSH" و "تقویت OSH"  نیز به عنوان دیگر راهبردهای سازمان بین‌المللی کار در زمینه ارتقای سلامت محیط کار به حساب می‌آید. اگر به سه راهبرد سازمان بین‌المللی کار توجه کنیم به حد مطلوبی در زمینه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار نائل می‌آییم.  

دیگر خبرها

  • وزیر بهداشت: حمل دارو توسط سکو‌های اینترنتی موجب تسهیل امور مردم می‌شود
  • صادرات نفت با خط لوله نداریم
  • صرفه‌جویی یک میلیارد دلاری پالایشگاه آبادان
  • صرفه‌جویی ۳ میلیون تنی آرد و نان با اجرای مناسب طرح هوشمندسازی
  • بیش‌ از ۷۰ درصد مردم از عملیات وعده صادق احساس غرور کردند
  • صرفه‌جویی ۴۰۰ مگاواتی برق با اصلاح روشنایی معابر
  • کمتر از ۳۰ درصد مخازن سد‌های خراسان‌شمالی آب دارد/ضرورت صرفه جویی درتابستان
  • بیماری‌های مُخِل سلامت کارگران
  • رونمایی رسمی از بزرگترین پویش کشور در زمینه انرژی
  • صرفه‌جویی جالب به سبک کمیته داوران!