Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بی باک نیوز»
2024-04-28@16:00:01 GMT

مواد غذایی تاثیرگذار بر سطح قند خون

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۸۸۸۵۲۹

سرویس سلامت و پزشکی بی باک؛ بخش مهمترین عناوین:

 

افرادی که از بیماری دیابت رنج میبرند بهتر است با منابع خوراکی افزایش دهنده قند خونشان آشنایی داشته باشند تا از خوردن آن ها پرهیز کرده و مانع شدت یافتن سطح قند خونشان شوند .کربوهیدرات تاثیر زیادی در این زمینه میگذارند و می توانند بیشترین آسیب های جسمی را به این بیماران وارد کنند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر در معرض خطر دیابت قرار دارید، کنترل سطوح قند خون از طریق رژیم غذایی و تمرینات ورزشی بسیار مهم است. موادغذایی مختلف تاثیرات متفاوتی بر سطوح قندخون دارند، همچنین هر فرد مبتلا به دیابت نیز پاسخ منحصربه فردی به موادغذایی دارد. یک رژیم درمانگر می تواند در تنظیم برنامه غذایی روزانه به شما کمک کند. همچنین موادغذایی سالمی از جمله موز می تواند باعث افزایش سطوح قندخون شود.

دیابت

بعد از مصرف موادغذایی، بدن برای تامین انرژی غذا را به گلوکز یا قند خون تجزیه می کند. هورمون انسولین نیز باید برای سلول ها در جهت استفاده گلوکز موجود باشد. ابتلا به دیابت به این معناست که بدن انسولین تولید نمی کند یا قادر به استفاده ی درست از آن نیست که افزایش بسیار زیاد سطوح قند خون را به دنبال دارد. با گذشت زمان نیز سطوح بالای قندخون می تواند منجر به مشکلات بینایی، بیماری قلبی، آسیب رسانی به کلیه ها و سیستم عصبی شود.

کربوهیدرات

کربوهیدرات ها نوعی از موادغذایی تاثیرگذار بر سطوح قندخون می باشند. کربوهیدرات ها در فرم غلات فرآوری شده یا تصفیه شده از جمله نان سفید، برنج سفید، سیب زمینی و محصولات پخته خیلی سریع گوارش می یابند. این موادغذایی می توانند موجب افزایش سریع و سپس افت قند خون شوند که کنترل این شرایط برای افراد مبتلا به دیابت مشکل است. اما از طرفی گوارش و هضم منابع کربوهیدارتی از جمله میوه ها، سبزیجات و غلات کامل به آهستگی صورت می گیرد و در کمک به کنترل سطوح قند خون موثر است. همچنین مصرف کربوهیدرات های سالمی از جمله موز باید در حد تعادل باشد و بهترین راه برای چگونگی تاثیر موادغذایی بر سطوح قندخون، آزمایش شخصی قندخون خون بعد از مصرف موادغذایی است. براساس موسسه ملی دیابت اینفورمیشن کلرینگ هاوس، حفظ سطوح قندخون تا کمتر از ۱۸۰ در یک تا دو ساعت بعد از غذا توصیه می شود.

موز و قندخون

افراد دیابتی نباید بیشتر از ۴۵ گرم کربوهیدرات در هر وعده غذایی استفاده کنند و حتی در برخی از شرایط ممکن است مصرف کمتر کربوهیدرات مورد نیاز باشد. موز جزئی از یک رژیم غذایی سالم به حساب می آید، زیرا حاوی فیبر، پتاسیم و ویتامین C است، اما این میوه محتوی کربوهیدرات نیز می باشد. براساس انجمن دیابت امریکا، یک عدد موز ۶ اینچی در حدود ۱۸.۵ گرم کربوهیدرات دارد، همچنین موز ۷ تا ۸ اینچی می تواند بین ۲۷ تا ۳۱ گرم کربوهیدرات و موز بزرگتر نیز ۳۵ گرم کربوهیدرات یا بیشتر برای بدن فراهم می کند. بنابراین مصرف موز می تواند موجب افزایش سطوح قندخون شود.

نمایه گلیسمی

موز دارای نمایه گلیسمی پایین ۴۷ و بار گلیسمی متوسط ۱۱ است. نمایه گلیسمی و بار گلیسمی هر دو نشان دهنده ی تاثیر موادغذایی بر قند خون می باشند. موادغذایی با نمایه و بار گلیسمی بالا تاثیر سریعی بر قندخون دارند که منجر به افزایش سریع سطوح قند خون می شوند. درحالیکه موادغذایی با نمایه و بار گلیسمی متوسط به تنظیم سطوح قند خون و همچنین کاهش خطر بیماری قلبی کمک می کنند.

نسخه

ارسال شده در 23 فروردین 1396 توسط خانم فردوس فرد با موضوع دیابت

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۸۸۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟

کمتر کسی می‌داند که برخی مواد غذایی برای صبحانه مناسب نیستند، چون نباید با معده‌ی خالی خورده شوند.

به گزارش روزیاتو، در ادامه ابتدا از مواد غذایی‌ای خواهیم گفت که باید از خوردن آن‌ها با معده‌ی خالی پرهیز کنید و بعد از آن، مواد غذایی‌ای را معرفی خواهیم کرد که می‌توان آن‌ها را با معده خالی خورد.

مواد غذایی که نباید آن‌ها را با معده خالی خورد ۱- شیرینی‌های درست شده با خمیر پای و خمیر هزارلا

مواد غذایی خمیرمایه دار باعث تحریک جداره‌ی معده می‌شوند و ممکن است باعث نفخ شوند.

۲- شیرینی و شکلات

خوردن مواد غذایی قندی باعث بالا رفتن سطح انسولین در بدن می‌شود، امری که فشار زیادی به پانکراس که هنگام صبح تازه بیدار و فعال شده، وارد می‌کند. این امر می‌تواند منجر به ابتلا به بیماری دیابت شود.

۳- ماست و دیگر محصولات لبنی تخمیری

اگر با شکم خالی ماست بخورید، اسید معده باکتری‌های مفید لاکتیک اسید درون ماست را از میان می‌برد؛ بنابراین خوردن ماست با معده‌ی خالی فایده‌ای برای بدن ندارند.

۴- گلابی

فیبر خام درون گلابی می‌تواند به غشای مخاطی ظریفی معده‌ی خالی صدمه بزند.

۵- گوجه فرنگی

گوجه فرنگی حاوی مقادیر زیادی تانیک اسید است که اسیدیته‌ی معده را افزایش می‌دهد. این امر می‌تواند منجر به زخم معده شود.

۶- خیار و دیگر سبزیجات سبز رنگ

سبزیجات خام مملوء از اسید‌های آمینه هستند. با این حال، اگر با معده‌ی خالی خورده شوند می‌توانند باعث سوزش معده، نفخ و شکم درد شوند.

۷- موز

اگر با معده‌ی خالی موز بخورید این کار باعث افزایش شدید میزان منیزیم موجود در خون می‌شود. این امر می‌تواند به قلب صدمه بزند.

۸- ادویه جات

غذا‌های تند می‌توانند باعث تحریک شدن غشای مخاطی معده و وارد شدن صدمه به آن شوند و میزان تولید اسید معده را افزایش دهند، مسأله‌ای که عامل بسیاری از اختلالات دستگاه گوارش است.

۹- نوشیدنی‌های گازدار سرد

مصرف نوشیدنی‌های گازدار در زمان صبح می‌تواند باعث وارد شدن آسیب به غشای مخاطی معده شود و خونرسانی به معده را کاهش دهد. درنتیجه، مواد غذایی با سرعت کمتری هضم خواهند شد.

۱۰- مرکبات

مرکبات سرشار از اسید میوه هستند. این میوه‌ها اگر با معده‌ی خالی خورده شوند می‌توانند باعث سوزش معده شوند و همینطور ریسک گاستریت یا همان التهاب معده و حتی زخم معده را افزایش دهند.

مواد غذایی که می‌توانید آن‌ها را با معده خالی بخورید ۱- جو دو سر

جو دو سر یک لایه‌ی محافظ به دور جداره‌ی معده ایجاد می‌کند که جلوی آسیب رساندن اسید معده به دیواره‌های این اندام را می‌گیرند. جو دو سر همچنین حاوی فیبر محلول در آب است که برای کاهش سطح کلسترول مفید است.

۲- گندم سیاه

گندم سیاه دستگاه گوارش را با ملایمت تحریک می‌کند. این ماده غذایی منبع بسیار خوبی نیز برای پروتئین، آهن و ویتامین است.

۳- فرنی آرد ذرت

فرنی آرد ذرت به از میان رفتن سموم و فلزات سنگین از سیستم بدن کمک می‌کند و به جمعیت میکروفلور دستگاه گوارش (میکروب‌های مفیدی که به طور طبیعی در دستگاه گوارش وجود دارند) تعادل می‌بخشد و سیری طولانی مدتی نیز ایجاد می‌کند.

۴- جوانه گندم

۲ قاشق غذاخوری جوانه گندم نزدیک به ۱۵ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن به ویتامین E و ۱۰ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن به فولیک اسید را تأمین می‌کند. این ماده غذایی همچنین به دستگاه گوارش می‌کند عملکرد درستی داشته باشد.

۵- تخم مرغ

پژوهش‌ها نشان داده مصرف تخم مرغ برای صبحانه می‌تواند میزان کالری دریافتی روزانه را به میزان چشمگیری کاهش دهد.

۶- هندوانه

خوردن هندوانه با معده‌ی خالی، بدن را از مقدار مناسبی آب برخوردار می‌کند. به علاوه، هندوانه به دلیل داشتن لیکوپین فراوان برای سلامت چشم‌ها و قلب هم مفید است.

۷- بلوبری

پژوهش‌ها می‌گوید مصرف منظم بلوبری باعث بهبود حافظه و تنظیم فشار خون و سرعت سوخت و ساز بدن می‌شود، به ویژه اگر برای صبحانه مصرف شود.

۸- نان غلات کامل بدون خمیرمایه

کربوهیدرات و دیگر مواد مغذی موجود در این نوع نان‌ها برای بدن ضروری هستند. بهترین زمان برای مصرف این نوع نان صبح زود است.

۹- آجیل

آجیل اگر برای صبحانه مصرف شود باعث بهبود سلامت گوارشی می‌شود و سطح pH درون معده را متعادل می‌کند.

۱۰- عسل

عسل به بیدار و فعال شدن بدن در زمان صبح کمک می‌کند و به سیستم بدن قدرت و انرژی می‌بخشد. این ماده غذایی همچنین فعالیت مغزی را بهبود می‌بخشد و میزان تولید هورمون شادی بخش ِ سروتونین را افزایش می‌دهد.

دیگر خبرها

  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • این مواد غذایی را با نوشابه نخورید
  • 17 درمان سریع خانگی التهاب معده
  • برای تقویت حافظه چی بخوریم بهتر است؟
  • قند‌های پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آن‌ها را حذف کنید
  • معدوم سازی سه تن انواع موادغذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان
  • قندهای پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آنها را حذف کنید
  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • امحای هزار و ۵۳۹ کیلوگرم مواد غذایی تاریخ گذشته در هشترود
  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت