Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بولتن نیوز»
2024-04-30@20:10:15 GMT

نزدیک به 650 هزار تن شیشه جام در کشور تولید شد

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۸۹۰۲۶۱

نزدیک به 650 هزار تن شیشه جام در کشور تولید شد

به گزارش بولتن نیوز، براساس جداول آماری وزارت صنعت ، بهمن ماه پارسال 78.2 هزار تن شیشه جام تولید شد و نسبت به عملکرد دی ماه 95 که رقم 67.9 هزار تن بود، رشد 15.2 درصدی دارد .
سال 94 به میزان یک میلیون و 463 هزار تن شیشه جام تولید شده بود و در مقایسه با رقم یک میلیون و 222 هزار تن عملکرد سال 1393 رشد 19.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

7 درصدی داشت .
اسفند ماه 94 تولید شیشه جام به رقم 124 هزار تن رسید و نسبت به رقم 125 هزار تن بهمن همان سال افت 0.8 درصدی را ثبت کرد .
وزارت صنعت، معدن وتجارت در اسفند ماه 1394 در قالب برنامه ششم توسعه کشور اهداف تعیین شده برای تولید در بخش های مختلف را اعلام کرد که براساس آن میزان تولید شیشه جام در سالهای 97- 1395 به شکل ثابت سالیانه 1.9 میلیون تن پیش بینی شده بود و برای سالهای 99- 1398 نیز رقم 2.1 میلیون تن را برای هر سال درنظر گرفت.
وزارتخانه مزبور در آمارهای جداگانه ای ارقام مربوط به برنامه تولید شیشه جام را به ترتیب برای سالهای 96- 1394 به ترتیب یک میلیون و 350 هزار تن، یک میلیون و 400 هزار تن و یک میلیون و 450 هزار تن ثبت کرد .
برابر آمار 11 ماهه 95 متوسط تولید ماهانه شیشه جام بیش از 59 هزار تن است که، با هدف تعیین شده برای امسال فاصله زیادی وجود دارد، بنابراین اهداف سالهای آتی نیازمند بازنگری و برنامه ریزی جدیدی است .
وزارتخانه مزبور در آمارهای گذشته خود اعلام کرد بود، سال 1389 به میزان 223 هزار تن شیشه جام به ارزش 65.2 میلیون دلار صادر شد و در سال 1390 بالغ بر 230.6 هزار تن انواع شیشه به ارزش 70.5میلیون دلار صادر شد که رشد 3.4 درصدی از نظر وزن را نسبت به سال 89 داشت.
شمار کارخانه های تولید شیشه کشور در سال 90 به تعداد 12 واحد ثبت شده بود و میزان واردات شیشه هم 40 تا 45 هزار تن برآورد شده بود .
وزارت صنعت، در سالهای گذشته آمارهای رسمی در زمینه وضعیت کارخانه های تولیدی این بخش، میزان صادرات و واردات منتشر نساخته و به نظر می رسد در شرایط تحریم، این بخش چندان عملکرد شاخصی نداشته است .
پیش از این در سال 90 ایران سه درصد تولید شیشه جهان را به خود اختصاص داده بود و رتبه سوم منطقه را در این زمینه داشت.
همچنین در زمینه وضعیت اشتغال هم سال 90 حدود هفت هزار نفر شاغل به شکل مستقیم در این بخش فعالیت داشتند و 35 هزار نفر به شکل غیر مستقیم در این صنعت مشغول به کار بودند.
سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در زمینه پیشینه صنایع معدنی شیشه سازی ایران آورده است، شیشه به عنوان پر مصرف ترین صنعت استفاده از سیلیس محسوب می شود و تولید انبوه شیشه کشورمان در دهه 40 شمسی با تولید شیشه جام و بلور آغاز شد که در این دهه از شرکت شیشه ایران به عنوان نخستین تولید کننده شیشه بصورت صنعتی می توان نام برد.
کل ظرفیت تولید شیشه جام در ایران تا سال 1368 حدود 190 هزار تن بود و بعد از آن در پی توجه دوباره و ضرورت ارتقای ظرفیت تولید شیشه جام کشور، دو طرح جدید تولید شیشه به ظرفیت 120 هزار تن مورد بهره برداری قرار گرفت و ظرفیت تولید شیشه جام کشور از مرز 300 هزار تن در سال گذشت.
شاخص مهم در این بخش، میزان تولید سیلیس برای استفاده درکارخانه های شیشه سازی است که می‌توان با یک تغییر ساده در فرآیند آرایش دانه بندی، آنرا در واحدهای ریخته‌گری قابل مصرف ساخت.
تولید کنندگان سیلیس برای کارخانجات شیشه سازی به علت شناخت خواص ماسه ریخته‌گری و نیز کسب سود بالاتر با یک سرمایه گذاری کم نسبت به بازار مصرف شیشه سازی، تمایل به تولید ماسه ریخته‌گری پیدا کرده و اقداماتی را در این زمینه انجام داده اند، به طوری که احتمال می رود در آینده به صورت جدی وارد این بازار شوند.
به گزارش ایرنا، میانگین تولید سیلیس در ایران در دوره 80 - 1376 با متوسط نرخ رشد 1.4 درصدی، یک میلیون و 552 هزارتن بوده و از یک میلیون و 616 هزارتن در سال 1376 به یک میلیون و 481 هزارتن در سال 1378 و یک میلیون و 687 هزارتن در سال 1380 رسید.

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۹۰۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرونشست زمین در خیابان علامه مجلسی اصفهان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز اصفهان،منصور شیشه فروش، مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: حادثه نشست خیابان به طول ۸ متر و عرض ۴ متر در اثر شکستگی خط لوله آبرسانی ۳۰۰ میلیمتری چدنی در خیابان علامه مجلسی رخ داد که باعث آبگرفتگی خیابان، پیاده رو و تعدادی مغازه شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

وی افزود: عوامل پلیس راهور نسبت به اعمال محدودیت ترافیکی اقدام و تیم های شرکت آب و فاضلاب، شهرداری اصفهان و سازمان اتش نشانی به محل اعزام و در جهت ایمن سازی محل و تخلیه آب اقدام کردند. 

به گفته شیشه فروش پس از تخلیه و قطع جریان آب، عملیات حفاری برای ترمیم و اصلاح خط لوله شروع خواهد شد.

دیگر خبرها

  • محمد خاتمی: تورم به سطح فوق‌العاده نگران کننده رسید | چرا به شاخص‌های برنامه ۲۰ ساله نزدیک نشده‌ایم؟
  • تهدید حیات جزیره سرخ‌گون هرمز با شیشه و پلاستیک
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد/ ورودی مخازن همچنان دارای ۸ درصد
  • بندر چابهار در آینده نزدیک یک بندر ریل پایه خواهد شد
  • دانشگاه بوعلی سینای همدان، میزبان رویداد دانشگاهی نزدیک قله ایم
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شده
  • حمام شیشه‌ای سازه‌ای نوین طراحی دکوراسیون داخلی
  • فرونشست زمین در خیابان علامه مجلسی اصفهان
  • پنجره ترمال بریک نسل جدید چیست؟