Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-25@13:29:44 GMT

تظاهرات مسلمانان نیجریه برای آزادی شیخ زکزاکی

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۸۹۱۰۷۶

شمای از مسلمانان و مسیحیان نیجریه با تظاهرات در آبوجا، آزادی دبیرکل جنبش اسلامی این کشور را خواستار شدند.

باشگاه خبرنگاران: مسلمانان و مسیحیان با تظاهرات در خیابان‌های پایتخت نیجریه خواستار آزادی علامه ابراهیم زکزاکی شدند.

این روحانی برجسته شیعه از دسامبر سال 2015 در زندان به سر می‌برد.

گروه موسوم به «نیجریه‌ای‌های نگران» متشکل از مسلمانان و مسیحیان، تظاهرات آرامی در آبوجا پایتخت نیجریه برگزار کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
آنها خواستار آزادی فوری شیخ ابراهیم زکزاکی، دبیرکل جنبش اسلامی نیجریه، شدند. اعضای این گروه اعلام کردند نمی‌توانند بی‌عدالتی محرزی را که در حق این روحانی شده است تحمل کنند و مقامات این کشور باید قانون را رعایت کنند.

این تظاهرات آرام و مسالمت‌آمیز در ادامه شکل متفاوتی به خود گرفت و پلیس برای متفرق کردن معترضان از فشار آب و گاز اشک آور استفاده کرد.

تظاهرکنندگان این اقدام پلیس را نقض صریح حق مردم برای برگزاری تجمع مسالمت‌آمیز دانستند.

نیروهای نیجریه ای در دسامبر سال 2015 به مسلمانان که در یک مراسم مذهبی در شهر زاریا شرکت کرده بودند حمله کردند. نیروهای ارتش مسلمانان را متهم کردند که با تجمع خود مسیر عبوری کاروان رئیس ستاد ارتش را مسدود کرده و قصد داشتند به جان وی سوء قصد کنند. جنبش مسلمانان نیجریه این اتهام را قویا رد کرد.

یک روز پس از آن حادثه نیروهای امنیتی نیجریه به خانه مسکونی زکزاکی حمله کرده و وی و همسرش را زخمی و سپس بازداشت کردند. در درگیری‌های آن روز صدها تن کشته شدند.

گروه «نیجریه ای های نگران» متشکل از مسلمانان و مسیحیان گفته‌اند این تظاهرات مقدمه اعتراضات دیگری است که تا آزادی شیخ ابراهیم زکزاکی ادامه خواهند یافت. این گروه اعلام کرد به تلاش‌های خود برای ایجاد آگاهی بیشتر مردم نیجریه در مورد بازداشت غیرقانونی شیخ زکزاکی ادامه خواهد داد.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۹۱۰۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادای احترام رئیس جمهور به رهبر استقلال پاکستان

به گزارش جام جم آنلاین، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی بعد از ظهر امروز سه‌شنبه در ادامه برنامه‌های دومین روز سفر به پاکستان، پس از سفر به ایالت پنجاب و شهر لاهور، به کراچی مرکز ایالت سند نیز سفر کرد و در بدو ورود با حضور در آرامگاه محمدعلی جناح «قائد اعظم» و پدر استقلال این کشور، با تقدیم تاج گل و قرائت فاتحه به مقام وی ادای احترام کرد.

محمدعلی جناح ملقب به قائد اعظم در ۲۵ دسامبر سال ۱۸۷۶ در یکی از محله‌های کراچی به دنیا آمد. پدرش بازرگان و خواهرش «فاطمه» یکی از مبارزان دوران استقلال پاکستان و هندوستان بود. وی در سال ۱۸۹۵ از دانشگاه انگلیس فارغ التحصیل شد و بعد از دریافت مدرک دکترای قانون، فعالیت سیاسی خود را آغاز کرد.

جناح در سال ۱۸۹۶ به کنگره هند پیوست و در سال ۱۹۱۳ به عضویت «حزب آل اندیا مسلم لیگ» که توسط مسلمانان هند تشکیل شده بود درآمد. وی در سال ۱۹۱۶ بعد از برگزاری اجلاس ویژه حزب مسلم لیگ در شهر «لکهنو» به عنوان رهبر این حزب انتخاب شد.

محمد علی جناح نقش مهمی در نزدیکی کنگره هند با حزب مسلم لیگ برای بیرون کردن انگلیس از هندوستان داشت. در سال ۱۹۲۹ جناح در گزارشی به عنوان «گزارش نهرو» بر ۱۴ نکته اساسی درباره حقوق مسلمانان تأکید کرد که بعدها مقدمه‌ای برای تشکیل یک کشور مسلمان شد.

جناح تمام عمر خود را صرف حمایت از حقوق مسلمانان شبه‌قاره کرد و چون مسلط به قانون بود تلاش‌های وی به ثمر نشست و سرانجام توانست کشور پاکستان را تشکیل دهد.

با ورود محمدعلی جناح به حزب کنگره ملی هند که برای کمک به انگلیسی‌ها تأسیس شده بود، فعالیت‌های این حزب که مقرر بود متناسب با منافع انگلیسی‌ها باشد، مخالف اهداف آنان عمل کرد. مسلمانان هم برای حفظ منافع خود حزبی به نام مسلم لیگ را تأسیس کردند. این دو حزب راه استقلال را هموار نمودند و فعالیت‌های جناح به استقلال پاکستان منجر شد. جناح از تعصب‌های فرقه‌ای دوری می‌کرد و به همین خاطر یکی از بهترین نمایندگان اتحاد مسلمانان با هندوها به شمار می‌رفت.

در مارس ۱۹۲۷ جناح توانست طرح‌های مسلمانان دهلی را تدوین کند اما در طرح مربوط به قانون اساسی حق رأی دادن از مسلمانان گرفته شد و کارهای جناح بی‌نتیجه ماند. در سال ۱۹۲۹ محمدعلی جناح طرح معروفی را در ۱۴ ماده تنظیم کرد و به کنگره داد. گنگره ملی هند به طرح ۱۴ ماده‌ای جناح چندان توجه نکرد. او پس از این ناکامی‌ها به لندن رفت و از دور فعالیت‌های اجتماعی سیاسی شبه قاره را دنبال می‌کرد.

در ۱۹۴۰ محمد علی جناح بیمار شد و در سال ۱۹۴۷ درست یک سال بعد از تشکیل کشور مستقل مسلمان به عنوان پاکستان در سپتامبر سال ۱۹۴۸ دار فانی را وداع گفت، اما فداکاری‌های او برای تشکیل یک کشور مستقل مسلمان همیشه در یاد و خاطره مسلمانان شبه‌قاره باقی خواهد ماند.

دیگر خبرها

  • بازداشت بیش از ۱۰۰ دانشجوی معترض در آمریکا؛ آزادی بیان به سبک غربی
  • تصاویر استقبال ویژه مسلمانان سریلانکا از رئیسی در مسجد تاریخی کالپیتی + ویدئو
  • یورش شهرک‌نشینان صهیونیست به مسجدالاقصی/حرم ابراهیمی به روی مسلمانان بسته شد
  • یورش شهرک‌نشینان به مسجدالاقصی/حرم ابراهیمی به روی مسلمانان بسته شد
  • اراده مسلمانان و آزادی‌خواهان جهان برای پیروزی فلسطین و جایگزینی نظامی عادلانه در جهان قطعاً محقق خواهد شد
  • تظاهرات گسترده در تل‌آویو علیه دولت نتانیاهو
  • ادای احترام رئیس جمهور به رهبر استقلال پاکستان
  • رئیسی به محمدعلی جناح «قائد اعظم» ادای احترام کرد
  • ادای احترام رئیسی به محمدعلی جناح «قائد اعظم»
  • شکایت حزب کنگره هند از مودی به دلیل اظهارات علیه مسلمانان