Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-05@08:01:50 GMT

انتخاب معتمدین محلی و تشکیل هیأت اجرائی

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۸۹۲۵۲۵

انتخاب معتمدین محلی و تشکیل هیأت اجرائی

به گزارش خبرگزاری برنا-ایلام انتخابات در نظام مقدس جمهوری اسلامی فرآیندی است که از ابتدا تا انتهای آن بوسیله خود مردم انجام گرفته و در حقیقت در تمامی مراحل آن نقش اصلی را مردم ایفاء می کنند. با توجه به اینکه تشکیل هیأت های اجرائی از اولین اقدامات مربوط به فرآیند برگزاری انتخابات است در این قسمت بصورت مختصر و کوتاه به نحوه چگونگی انتخاب معتمدین محلی و تشکیل هیأت اجرائی می پردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بر اساس مواد۳۱و۳۱ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی به محض صدور دستور برگزاری انتخابات از طرف وزارت کشور، فرمانداران و بخشداران حوزه های انتخابیه (اصلی وفرعی) موظف به تشکیل هیأت های اجرائی حوزه انتخابیه می شوند.
هیأت اجرائی شهرستان که در اصل هسته اولیه مراحل اجرائی برگزاری انتخابات را تشکیل می دهند به تصریح مواد ۳۱و۳۱ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی از میان ۳۰ نفر معتمدین محلی ای انتخاب می شوند که:
اولاً: بومی همان محل (حوزه انتخابیه) باشند
ثانیاً:از ساکنین همان حوزه انتخابیه باشند و یا حداقل سابقه ۵ سال سکونت در محل را دارا باشند.
ثالثاً: از بین کلیه اقشار جامعه انتخاب شوند.
قبل از بیان ویژگی های اعضای هیأت های اجرائی و صرف نظر از روند چگونگی معرفی وتعداد این فهرستها به هیأت نظارت شهرستان برای اعلام نظر در مورد آنان، ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که : هیأت اجرائی ۱۱ نفر هستند اما چون فرماندار و رئیس اداره ثبت احوال اعضای اداری هیأت محسوب می شوند و نیز به استناد تبصره ماده ۳۱ قانون انتخابات مجلس یکی از اعضای شورای اسلامی شهرستان به انتخاب آن شورا عضو هیأت اجرائی است رأی گیری در هیأت اجرائی برای ۸ نفر انجام می گیرد. اما هیأت اجرائی ۸ نفره ای که از بین معتمدین دارای شرایط فوق الاشاره انتخاب می شوند بایستی علاوه با شاخص های گفته شده در بندهای سه گانه فوق دارای ویژگی های زیرباشند:
۱-دارای ایمان و التزام عملی به اسلام و قانون اساسی باشند؛چون این هیأت می بایست در مورد صلاحیت داوطلبانی اظهارنظر بکنند که قرار است دارابودن یا نبودن شرط التزام عملی به اسلام و قانون اساسی و دیگر شرایط یک نماینده درخصوص آنان بحث و بررسی شود.
۲-دارای حسن شهرت باشند؛ در مجموعه هیأت اجرائی شایسته است افرادی انتخاب شوند که در جامعه پیرامونی خوددارای حسن شهرت بوده و اکثریت مردم آنها را به امانت داری، صداقت ، تعهد و پایبندی به قانون بشناسند زیرا در غیر اینصورت وجدان عمومی جامعه نمی پذیرد کسی که خود اهل خلاف و رفتارهای مغایر عرف عمومی، آموزه های شرعی و دینی و قوانین مورد قبول جامعه باشد در مورد صلاحیت دیگران آنهم در موضوع مهم و تأثیرگذاری همچون انتخابات اعلام نظر کند.
۳-مورد اعتماد مردم باشند- ازآنجا که بارسنگین اجرای انتخابات برعهده هیأت اجرائی است و ازطرفی پاسخ استعلامات مراجع چهارگانه و تحقیقات اولیه درمورد داوطلبان به این هیأت ها ارسال می گردد اعضای هیأت اجرائی بایستی از افرادمورد اعتماد مردم و رازدارنظام، مردم و کاندیداهاباشند
۴-ازعوامل موثردرتحکیم رژیم سابق ویا وابسته به گروههای غیرقانونی نباشند- ازآنجا که یکی از موضوعاتی که هیأت های اجرائی درخصوص صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس به بررسی آن می پردازند عدم وابستگی فرد داوطلب به رژیم طاغوت و یا عضویت و هواداری او از گروههای غیرقانونی و یا احزابی که با حکم محاکم قضائی نظام جمهوری اسلامی منحل اعلام شده اند خواهد بود لذا خود اعضای این هیأت بایستی وابسته به گروههای غیرقانونی و یا از وابستگان به رژیم گذشته نباشند.
۵-درانتخابات های گذشته مرتکب تخلف ویا جرم نشده باشند- ترکیب هیأت اجرائی بایستی بگونه ای باشد که درمیان آنان ازافرادی که درانتخابات های گذشته تخلفات و یا جرائم انتخاباتی مرتکب شده باشند وجود نداشته باشد.
۶-به استنادماده ۳۳۳ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی اعضای هیأت اجرائی بایستی نسبت خویشاوندی سببی (پدر، مادر، فرزند،برادروخواهر) و نسبی (همسر و پدر، مادر، برادر و خواهر او) با هیچکدام از داوطلبان شرکت کننده درانتخابات داشته باشند .
نکته: البته محدودیت های بند ۶ اعضای شعب ثبت نام و شعب اخذرأی را نیز دربرمی گیرد.
نتیجه آنکه : چنانچه فرمانداران و بخشداران محترم حوزه های انتخابیه با درنظر گرفتن الزامات قانونی فوق اقدام به شناسائی، معرفی و نهایتاً انتخاب اعضای هیأت های اجرائی نمایند روند تعاملی مطلوبی بین عوامل اجرائی و نظارت برانتخابات برقرارگردیده و به فضل خداوند انتخاباتی پرشور، سالم و با شرکت حداکثری مردم برگزارخواهدشد.

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۹۲۵۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیح دانشگاه تهران درباره انتخاب همسر ابراهیم رئیسی به‌عنوان عضو هیات جذب دانشکده علوم خانواده

به گزارش خبرآنلاین از مهر، رئیس دانشگاه تهران در این مراسم با اعطای حکمی انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور را به عنوان عضو وابسته هیأت علمی و عضو هیأت اجرایی جذب هیأت علمی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران معرفی و منصوب کرد. محمد مقیمی، همچنین جمیله علم الهدی عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی و همسر رئیس جمهور را به عنوان عضو دیگر هیأت اجرایی جذب هیأت علمی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران معرفی کرد.

روابط عمومی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران، نسبت به برخی حاشیه‌سازی‌ها درباره بهره‌مندی از ظرفیت شخصیت‌های حقوقی مرتبط با مأموریت‌ها و فعالیت‌های این دانشکده، واکنش نشان داد.

متن توضیح روابط عمومی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران به این شرح است:

باسمه تعالی

در پی انتشار هدفمند برخی اخبار در خصوص انتصابات صورت گرفته در دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران به استحضار عموم دانشگاهیان می‌رساند که دانشکده علوم خانواده با هدف تأمین نیروی انسانی متخصص در راستای تحکیم بنیان خانواده، افزایش مشارکت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی زنان، توجه به عرصه خانواده، جمعیت و سلامت آن، تولید دانش بومی، بازبینی و طراحی رشته‌های مرتبط به منظور کاهش چالش‌های این حوزه و بر اساس اصول حاکم بر قانون اساسی، منویات مقام معظم رهبری و سیاست‌های دولت مردمی شکل گرفته است. برای تحقق اهداف مذکور، شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده تشکیل گردیده است که برخی از کارکردهای مورد انتظار این شورا عبارتند از:

• سیاستگذاری و نیازسنجی برای جذب هیأت علمی دانشکده بر اساس سیاست‌ها و استانداردهای دانشگاه تهران؛

• تعیین راهبردها برای متمرکزسازی و ایجاد پایگاه علمی، پژوهشی، تخصصی و همچنین اجرایی در راستای بهبود نقش‌پذیری خانواده در نظام اجتماعی در قالب نگرش خانواده به مثابه بنیان اجتماع.

• تجمیع میان رشتگی‌های موجود در حوزه مطالعات خانواده و رشته‌های مشابه

• زیست بوم‌سازی و توسعه چندبعدی فعالیت‌های مرتبط با خانواده، زنان و جمعیت

• توسعه مطالعات میان رشتگی با هدف قرار دادن محور سلامت خانواده از منظرهای سلامت اجتماعی، سلامت جسمی، روحی، معنوی و فکری

• طراحی الگوهای علمی و نهادهای پژوهشی برای توسعه و ارتقای شاخص‌های رفاه اجتماعی بر پایه و محوریت خانواده

• تقویت مشارکت اجتماعی خانواده محور و زنان در مواردی همچون نوآوری، کارآفرینی، اقتصاد خانواده محور و کارآفرینی مبتنی بر مشارکت خانواده

• طراحی سازوکارها و برنامه‌ها به‌منظور مشارکت فعال و پویا در حوزه مسائل و چالش‌های مرتبط با خانواده

• طراحی سازوکارهای عملیاتی به‌منظور پرورش و ارتقای شایستگی‌های پژوهشگران کوشا در حوزه خانواده

شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده مرکب از اعضایی با شخصیت حقوقی و حقیقی است که برخی از اعضای حقوقی آن عبارتند از:

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر انسیه خزعلی)

دبیر ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر جمیله علم الهدی)

دبیر ستاد خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر فهیمه فرهمند پور)

مشاور امور زنان و خانواده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری (خانم دکتر فخرالسادات نصیری)

مشاور امور زنان و خانواده رئیس دانشگاه تهران (خانم دکتر فاطمه یزدیان)

علاوه بر شخصیت‌های حقوقی مذکور، برخی شخصیت‌های علمی و دانشگاهی فعال در حوزه زنان و خانواده از دانشگاه تهران و سایر دانشگاه‌های ایران و جهان نیز عضو حقیقی شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده هستند که توسط رئیس دانشگاه تهران منصوب شده و یا خواهند شد.

همچنین دانشکده علوم خانواده به منظور تحقق مطالبه رئیس محترم دانشگاه تهران جهت ایفای نقش محوری در زمینه فعالیت‌های علمی، تحقیقاتی و حل مسائل حوزه زنان و خانواده در کشور، علاوه بر جذب اعضای هیأت علمی جوان، از ظرفیت استادان پیشکسوت و برجسته دانشگاه‌های مختلف که دارای تخصص‌های مرتبط با رشته‌ها و گروه‌های آموزشی این دانشکده هستند، به صورت استاد وابسته بهره خواهد برد.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902347

دیگر خبرها

  • مسیر اجرایی با انتخاب نماینده اصلح ترسیم می‌شود/نمایش نشاط عمومی با مشارکت مردم
  • حضورآگاهانه مردم در انتخابات و انتخاب اصلح
  • نماد‌های عجیب در انتخابات هند
  • شورای ملی تامین مالی به ریاست وزیر اقتصاد تشکیل شد
  • دغدغه مردم در حوزه اشتغال است
  • لزوم قانون‌مندی کاندیدهای مجلس برای رقم زدن انتخاباتی پرشور و بدون حواشی
  • منع جانسون از شرکت در انتخابات محلی به دلیل نقض قانون
  • توضیح دانشگاه تهران درباره انتخاب همسر ابراهیم رئیسی به‌عنوان عضو هیات جذب دانشکده علوم خانواده
  • شوراها رابط بین نظام، مردم و حاکمیت هستند
  • خانه ملت محلی برای حزب‌بازی نیست