Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرهنگ>ادبیات - محمدصادق کوشکی، معتقد است ادبیات امروز ما تقلیدی از غرب است و قالبی ایرانی، اسلامی و انقلابی ندارد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمدصادق کوشکی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، به بهانه برگزاری سومین هفته هنر انقلاب در گفت‌وگو با خبرآنلاین، با اشاره به اینکه ادبیات داستانی با فقدان آرمان‌گرایانه روبه‌رو است، گفت: «ادبیات انقلاب اسلامی، تنها ادبیاتی نیست که زمان انقلاب و یا در فضای انقلاب نوشته و منتشر شده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ادبیات داستانی انقلاب اسلامی، داستانی است که هم‌فکر و هم‌سو با جهت‌گیری‌های انقلاب اسلامی باشد.»

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: «بیشتر فضای عمومی ادبیات داستانی ما بی‌ارتباط با جامعه و دغدغه‌های آن است و فضایی به شدت وام گرفته و تقلیدی از قالب‌های داستانی مغرب زمین است. زیرا قالبی ایرانی، اسلامی و انقلابی ندارد و هیچ نسبتی با جامعه ما برقرار نمی‌کند.»

کوشکی ادامه داد: «یعنی دغدغه و خلاقیت نویسنده باید در جهت هم‌نوایی، هم‌دلی و هم‌سویی با انقلاب اسلامی قرار گیرد و البته از لحاظ ادبی و هنری قالب قابل قبولی را هم ارائه داده باشد. لذا، ما اگر هم‌نوایی و هم‌فکری با انقلاب اسلامی را در داستان ببینیم اما از لحاظ داستانی و پرداخت فاقد ارزش ادبی باشد، این اثر در حوزه ادبیات داستانی انقلاب اسلامی نمی‌تواند قرار بگیرد زیرا از جنبه ادبی ضعیف است و با این تعاریف در حوزه ادبیات داستانی قرار نخواهد گرفت.»

به گفته کوشکی، ادبیات داستانی انقلاب اسلامی دارای دو شرط است، یکی هم‌سویی، هم‌فکری و هم‌دلی با انقلاب اسلامی است و دیگری این‌که قابلیت‌های ادبی و داستانی مورد تایید و پذیرش را دارا باشد. یعنی داستانی با این شرایط نباید ضعیف و یا حتی متوسط نوشته شود، بلکه نوع نگارش و پردازش آن باید متوسط رو به بالا باشد یعنی واجد ارزش‌های ادبی و هنری باشد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه همچنین توضیح داد: «بیشتر فضای عمومی ادبیات داستانی ما بی‌ارتباط با جامعه و دغدغه‌های آن است و فضایی به شدت وام گرفته و تقلیدی از قالب‌های داستانی مغرب زمین است. زیرا قالبی ایرانی، اسلامی و انقلابی ندارد و هیچ نسبتی با جامعه ما برقرار نمی‌کند. حتی روشنفکران هم اگر راست بگویند با آن ارتباط برقرار نخواهند کرد. به همین خاطر داستان‌های امروز به یک امر فانتزی و زینت‌المجالس تبدیل شده است.»

به گفته او اگر ادبیات داستانی مورد اقبال جامعه قرار نگرفته، به این خاطر است که داستان‌های تولید شده، ایرانی نیستند و منطبق بر ارزش‌های اخلاقی، دینی و ارزش‌های انقلاب اسلامی نوشته نشده‌اند از همین رو مخاطبان از آثار وام‌زده غربی استقبال نمی‌کنند و اتفاقا هم کار خوبی می‌کنند که به سمت چنین داستان‌های نمی‌روند. ولی اگر کسی هنر این را داشته باشد که داستان ایرانی معتبر و ارزش‌دار بنویسد، مسلما اگر مقتضیات بومی، ارزش‌های دینی، اخلاقی و اسلامی را رعایت کند، به تدریج از آن استقبال خواهند کرد.

57244

کلید واژه‌ها : ادبیات - شورای عالی انقلاب فرهنگی -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۹۴۷۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت مشارکت ذینفعان حوزه علوم انسانی در تدوین سیاست‌ها

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، جلسه ۲۳۰ شورای تحول و ارتقای علوم انسانی به ریاست سعید رضا عاملی، رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی و با حضور حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و اعضای این شورا در محل سالن جلسات دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

در ابتدای این جلسه عاملی در قالب پیش‌دستور، گزارشی در خصوص برگزاری نشست‌های هم فکری و هم اندیشی با رئیس و اعضای هیئت علمی برخی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها از جمله دانشگاه تهران، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه صنعتی شریف، پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی وزارت عتف، مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور و مؤسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه‌ریزی ارائه داد.

همچنین وی با اشاره به تجربه موفق شورای عالی انقلاب فرهنگی، بر ضرورت مشارکت ذینفعان حوزه علوم انسانی، اجتماعی و هنر در تدوین سیاست‌ها و مصوبات شورای تحول تاکید کرد.

سپس جلسه شورای تحول وارد دستور اصلی خود شد. موضوع دستور اول جلسه «نهایی‌سازی اعضای کارگروه‌های تخصصی» بود که توسط مدیران این کارگروه‌ها معرفی شده بودند.

در این دوره شورای تحول، سیزده کارگروه تخصصی با عناوین علوم اقتصادی، علوم تاریخی، علوم اجتماعی، علوم سیاسی، علوم تربیتی، روان‌شناسی و مشاوره، معماری و شهرسازی، فلسفه، حقوق، مطالعات زنان و خانواده، زبان‌ها و ادبیات خارجی، مدیریت، هنر و فرهنگ، ارتباطات و رسانه تشکیل شده است که احکام مدیران این کارگروه‌ها، در روز‌های پایانی سال گذشته صادر و به آنها ابلاغ شد.

همچنین علاوه بر کارگروه‌های تخصصی، تعدادی کارگروه با ماموریت ویژه، ذیل شورای تحول ایجاد شده یا در حال شگل‌گیری است که عناوین آنها عبارتند از: ۱- مشاغل علوم انسانی ۲- تدوین آیین‌نامه ارتقاء اعضای هیأت علمی رشته‌های علوم انسانی، اجتماعی و هنر ۳- پژوهش ۴- فناوری و نوآوری ۵- آموزش و پرورش.

در ادامه جلسه، دستور دوم با موضوع «بررسی آیین‌نامه جدید شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی (جایگزین آیین‌نامه مصوب جلسه ۶۵۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی مورخ  ۱۳۸۸/۰۷/۲۱)» مطرح و اعضاء به بحث و تبادل نظر پرداختند، اما به دلیل اتمام زمان جلسه، ادامه بررسی آن به جلسه آتی شورای تحول موکول شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عاطفه خادمی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور شد
  • رئیس جمهور ۳ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را ابلاغ کرد
  • رئیسی ۳ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را ابلاغ کرد
  • ابراهیم رئیسی یک ماده قانونی را برای اجرا ابلاغ کرد+ جزئیات
  • ماده واحده «اصلاح ماده ۴ آیین‌نامه شورای تخصصی حوزوی» ابلاغ شد
  • رئیس جمهور ماده واحده شورای عالی انقلاب فرهنگی را برای اجرا ابلاغ کرد
  • ماده واحده «اصلاح ماده 4 آیین‌نامه شورای تخصصی حوزوی»
  • ضرورت مشارکت ذینفعان حوزه علوم انسانی در تدوین سیاست‌ها
  • ابلاغ ماده واحده «تأیید انتخاب دبیر شورای فرهنگ عمومی»
  • جبهه انقلاب با عبور از اختلافات جزیی، ایران قوی را بسازد