Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - رييس ستاد انتخابات خوزستان با اشاره به ثبت‌نام نزديک به 17 هزار نفر داوطلب انتخابات شوراها در استان، آمار داوطلبان زن در اين دوره را با رشد حدود 50 درصدي نسبت به دوره چهارم نکته بسيار مهمي دانست و خاطرنشان کرد: اين موضوع مي‌تواند به بحث مشارکت زنان در حوزه‌هاي مختلف به‌ويژه حوزه مديريت شهري و روستايي کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش ايسنا، دکتر علي‌حسين حسين‌زاده با بيان اينکه آمار داوطلبان پنجمين دوره انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستا نسبت به دوره چهارم در کل استان از شاخص رشد 18 درصدي برخوردار بوده است، اظهار کرد: کل داوطلبان انتخابات پنجمين دوره شوراهاي اسلامي شهر و روستا در استان 16 هزار و 913 نفر است که نسبت به دوره چهارم با 14 هزار و 343 نفر، از رشدي معادل 18درصد برخوردار است.
وي افزود: از اين تعداد کل داوطلبان شوراهاي اسلامي شهر چهار هزار و 55 نفر است که نسبت به دوره چهارم 24.5 درصد رشد داشته است؛ همچنين تعداد کل داوطلبان ثبت‌نامي شوراهاي روستايي استان 12هزار و 858 نفر است که بررسي اين ميزان نسبت به دوره چهارم، 16 درصد رشد نشان مي‌دهد.
رييس ستاد انتخابات خوزستان به بيان وضعيت شاخص‌هاي جنسيت و تحصيلات داوطلبان شوراها پرداخت و تصريح کرد: کل داوطلبان زن ثبت‌نام شده در دوره پنجم شوراها 794 نفر هستند که نسبت به 535 نفر ثبت‌نام کننده زن در دوره چهارم از رشدي معادل 48.4 درصد (حدود 50 درصد) برخوردار است.
وي در ادامه گفت: در واقع با اين آمار، ازنظر داوطلبان زن ثبت‌نام کننده در شوراهاي شهر استان 45.9 درصد و در شوراهاي روستايي 51.4 درصد رشد داشتيم که حضور بانوان در اين دوره از انتخابات به‌خصوص اعلام داوطلبي آن‌ها در انتخابات شهر و روستا نکته بسيار مهمي است که مي‌تواند به بحث مشارکت آن‌ها در حوزه‌هاي مختلف به‌ويژه حوزه مديريت شهري وروستايي کمک کند.
حسين‌زاده با بيان اينکه بررسي صلاحيت داوطلبان هنوز به پايان مهلت قانوني خود نرسيده است، افزود: صلاحيت‌ها پس از بررسي در هيات‌هاي اجرايي استان، در تاريخ 24 فروردين‌ماه به مرحله بررسي توسط هيات نظارت مي‌رود و آن‌ها در وقت تعيين‌شده به بررسي صلاحيت داوطلبان پرداخته و نتيجه را به فرمانداري‌ها اعلام مي‌کنند. فرمانداري‌ها و بخشداري‌ها نيز مراتب را به اطلاع داوطلبان مي‌رسانند.
وي در ادامه گفت: داوطلبان رد صلاحيت‌شده، چنانچه به نتيجه بررسي صلاحيت‌ها اعتراض داشته باشند مي‌توانند در حوزه قانوني و در وقت تعيين‌شده اعتراض خود را به هيات نظارت اعلام کنند و هيات نظارت هم ظرف مدت 10 روز مهلت قانوني تعيين‌شده به بررسي شکايت داوطلبان رد صلاحيت‌شده رسيدگي کرده و مجددا نتيجه را به فرمانداري‌ها اعلام مي‌کند.
رييس ستاد انتخابات خوزستان با اشاره به اينکه دو فرآيند هم‌زمان انتخابات دوازدهمين دوره رياست جمهوري و پنجمين دوره شوراهاي اسلامي شهر و روستا داراي هيات‌هاي اجرايي جداگانه است، عنوان کرد: از تاريخ 22 فروردين‌ماه انتخابات رياست جمهوري آغاز شد و به دستور وزير کشور بر اساس ماده 38 قانون، هم‌زمان فرمانداري‌ها و بخشداري‌ها در وقت تعيين‌شده 3 روزه فرصت دارند که هيات‌هاي اجرايي خود را تشکيل دهند.
حسين‌زاده با توضيح اينکه ماهيت نظارتي هيات‌هاي اجرايي دو انتخابات پيش رو با يکديگر متفاوت هستند، بيان کرد: نظارت هيات‌هاي اجرايي شهر و روستا با مجلس شوراي اسلامي است؛ در حالي که نظارت هيات اجرايي رياست جمهوري با شوراي نگهبان است.
وي خاطرنشان کرد: در گذشته انتخابات حالت تجميعي نداشت و براين اساس يک هيات اجرايي داشتيم؛ همچنين در انتخابات مجلس و خبرگان به‌دليل اينکه هيات نظارت بر انتخابات، صرفاً شوراي نگهبان بوده، يک هيات اجرايي را در کار بررسي صلاحيت داوطلبان داشتيم. از اين حيث، هم به لحاظ تعداد بررسي‌ها و هم به لحاظ شاخص‌هايي که در حوزه ستاد انتخابات بايد رعايت شود، حجم کار انتخابات در استان زياد است.
حسين‌زاده در خصوص آمار هيات‌هاي اجرايي انتخابات شهر و روستا در استان، گفت: به‌طور کلي انتخابات شوراي اسلامي شهر و روستا در سطح 76 شهر و 2 هزار و 128 روستاي استان برگزار مي‌شود که از اين تعداد در حوزه شهري، 79 درصد داراي شوراي شهر پنج نفره و 17 درصد داراي شوراي شهر هفت نفره است؛ همچنين در حوزه روستايي، يک‌هزار و 990 روستا که داراي جمعيتي کمتر از يک‌هزار و 500 نفر هستند، شوراي سه نفره و 138 روستا داراي جمعيت بالاي يک‌هزار و 500 نفر شوراي پنج نفره خواهند داشت.
وي با بيان اينکه استقبال خوبي از سوي داوطلبان شوراي اسلامي شهر و روستا براي هر کرسي از شورا صورت گرفت، افزود: در شهر اهواز تعداد کل داوطلبان 751 نفر است که با توجه به تعداد کرسي‌هاي شوراي 13 نفره تقريبا ميزان استقبال 57 درصد است؛ يعني به ازاي هر کرسي 57 نفر رقابت خواهند کرد. در آبادان 191 نفر داوطلب شده‌اند و با توجه به اينکه شوراي 9 نفره دارد، به ازاي هر کرسي 21 نفر کانديد هستند که ميزان استقبال 22.21 درصدي را مطرح مي‌کند. اين شاخص در واقع ميزان رقابت ميان داوطلبان براي هر کرسي را نشان مي‌دهد.
رييس ستاد انتخابات خوزستان گفت: در حوزه شوراهاي روستايي در شهرستان شوش 956 داوطلب ثبت‌نام کردند که با توجه به اين تعداد و درصد استقبال نزديک به 6 نفر، اين شهر در رتبه اول قرار دارد و پس از شوش، ايذه با 942 داوطلب و درصد استقبال نزديک به 5.4 نفر در رتبه دوم و دزفول با 920 داوطلب و درصد استقبال نزديک به هشت نفر در رتبه سوم است.
حسين‌زاده در خصوص انتخابات الکترونيکي شوراي شهر و روستا در چهار شهر استان تصريح کرد: پس از دستور وزير کشور در خصوص اينکه انتخابات در شهرهايي از استان به‌صورت پايلوت الکترونيکي برگزار شود، با بررسي‌هاي صورت گرفته در شهرستان‌ها با توجه به معيارهاي پوشش مخابراتي، پوشش اينترنتي، تعداد صندوق‌هاي آرا و شاخص‌هاي ديگر مقرر شد انتخابات در شهرهاي خرمشهر، ماهشهر، اميديه و بهبهان به‌صورت الکترونيکي و تمام مکانيزه برگزار شود.
وي با اشاره به اينکه اين نوع شيوه انتخابات براي نخستين‌بار در استان اجرا مي‌شود، گفت: پس از قطعي شدن اين موضوع، فرآيند طي کردن آموزش‌هاي لازم براي دست‌اندرکاران و مردم در جهت آشنايي با اين سيستم آغاز خواهد شد.
انتهاي پيام

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۰۰۸۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشریح چگونگی انتخابات الکترونیکی/ برگزاری دو مانور انتخاباتی

 

محسن اسلامی با اشاره به برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی از ساعت ۸ صبح روز ۲۱ اردیبهشت، اظهار کرد: این انتخابات در ۲۲ حوزه، ۱۵ استان، ۴۷ فرمانداری و ۸۱ بخشداری برگزار می شود و ۹۰ نامزد برای ۴۵ کرسی باقی مانده مجلس با یکدیگر رقابت می‌کنند. این انتخابات در ۸ حوزه به صورت الکترونیکی خواهد بود.

وی در ادامه افزود: بازه زمانی تبلیغات داوطلبان از روز ۱۳ اردیبهشت آغاز شده و در ساعت ۸ صبح روز ۲۰ اردیبهشت تمام می شود. به ستادهای انتخابات استان ها تاکید کرده ایم که میادین شهری برای تبلیغات آماده شوند. فضای مجازی هم برای تبلیغات فراهم شده است. دستورالعملی برای تبلیغات در نظر گرفته شده که مبنای کار تبلیغات است. به ستادهای انتخاباتی داوطلبان تاکید کرده ایم که حتما براساس همین دستورالعمل برای تبلیغات اقدام کرده و به هواداران خود توصیه کنند که مبنای قانون، تبلیغات کنند.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با اشاره به برگزاری دو مانور انتخاباتی، گفت: مانور شبیه سازی شعب اخذ رأی و راه اندازی شعب و تست دستگاه های احراز هویت و صندوق های رای برگزار شده و اشکالات و نواقص احتمالی مورد بررسی قرار گرفته است. این مانورها با حضور اعضای هیات های نظارت و ناظرین شورای نگهبان برگزار شده است. روز یکشنبه هم در استان تهران صندوق های الکترونیکی را زیر بار می بریم و شبیه سازی انتخابات الکترونیک را اجرا می کنیم. از سویی آموزش عوامل اجرایی انتخابات هم انجام شده و ما آمادگی کامل برای برگزاری مرحله دوم انتخابات را داریم.

اسلامی خاطرنشان کرد: با معاونین سیاسی و انتخابات و معاونین امنیتی ۱۵ استان که انتخابات مرحله دوم در آن استان ها برگزار می شود، جلسه داشته ایم و موارد لازم برای برگزاری انتخابات را بررسی و هماهنگ کرده ایم. به آنها تاکید کردیم که حتما با داوطلبان نشست داشته باشند و مورادی که لازم است را به اطلاع داوطلبان رسانده و آنها را توجیه کنند.


وی در ادامه گفت: ۱۱هزار و ۵۰۰ شعبه اخذ رای داریم که ۶۵ درصد آن مربوط به انتخابات الکترونیکی است. تاکید داریم که در ۸ حوزه انتخابیه که انتخابات الکترونیکی است، آموزش های لازم به مردم داده شود. مردم هم می توانند سوابق داوطلبان را از طریق سامانه "انتخاب ایران" که در اینترنت موجود است، بررسی کنند.

اسلامی درباره واجدین شرایط رای اظهار کرد: کسانی که در مرحله اول رای نداده باشند، می توانند در هر حوزه ای رای دهند. کسانی که در مرحله اول در یک حوزه انتخابیه رای داده باشند، فقط در همان حوزه می توانند در مرحله دوم رای بدهند. متولدین ۲۱ اردیبهشت ۱۳۸۵ به قبل می توانند در این انتخابات شرکت کنند.

دبیر ستاد انتخابات کشور درباره چگونگی رای دادن در انتخابات الکترونیکی، گفت: فرد با یکی از اصل مدارک کارت ملی، شناسنامه، گواهینامه، گذرنامه یا کارت پایان خدمت وارد شعبه می شود. در ابتدا احراز هویت به صورت الکترونیکی انجام شده و اگر فرد واجد شرایط رای دادن باشد، به او کارت تعرفه داده می شود. رای دهنده، کارت تعرفه را بر روی مکانی که روی صندوق الکترونیکی است، قرار می دهد و وقتی صندوق اجازه رای دادن را داد، لیست اسامی و کد و تصاویر داوطلبان در اختیار فرد رای دهنده قرار می گیرد و و فرد کد داوطلبان را در محل مشخص شده به صورت دستی وارد کرده و رای خود را می دهد. در این انتخابات دیگر تعرفه رای کاغذی وجود ندارد و تعرفه ای هم داخل صندوق انداخته نمی شود. بعد از اینکه فرد رای خود را داد، کارت تعرفه را برمی گرداند و مدرک شناسایی خود را پس می گیرد.

اسلامی در پایان با بیان اینکه در حوزه های الکترونیک تلاش می شود با تایید هیات نظارت، نتایج در اسرع وقت اعلام گردد، گفت: البته فرایندهای اعتراض و شکایت در هیات های اجرایی و نظارت هم پیش بینی شده و طبق قانون انجام می شود.

دیگر خبرها

  • آمار داوطلبان دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی
  • تشریح چگونگی انتخابات الکترونیکی/ برگزاری دو مانور انتخاباتی
  • تشریح چگونگی انتخابات الکترونیکی / چه کسانی واجد شرایط رای دادن هستند؟
  • تشریح چگونگی انتخابات الکترونیکی/چه کسانی واجد شرایط رای دادن هستند؟
  • شکست سنگین حزب سوناک در انتخابات شوراهای شهر/حزب مخالف خواستار برگزاری انتخابات سراسری شد
  • ۴۱ درصد آمریکایی‌ها نگران وقوع جنگ داخلی هستند
  • بهره‌مندی نزدیک به ۸۰ درصدی جمعیت روستایی شهرستان ارومیه از آب شرب سالم و بهداشتی
  • رشد ۳۱ درصدی صادرات در خوزستان
  • آغاز تبلیغات نامزد‌های دور دوم انتخابات مجلس در استان تهران
  • آغاز تبلیغات نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس در استان تهران