Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرویس سلامت و پزشکی بی باک؛ بخش مهمترین عناوین:

وقتی که غده فوق کلیوی به اندازه کافی هورمون تولید نمی کند، بیماری آدیسون به وجود می آید.در این حالت مقدار کمی کورتیزول و آلدوسترون تولید می شود.دو نوع بیماری آدیسون یا ” نارسایی غدد فوق کلیوی” وجود دارد:

-نارسایی اولیه غده فوق کلیوی
-نارسایی ثانویه غده فوق کلیوی

نارسایی اولیه غده فوق کلیوی:
این نوع از بیماری آدیسون وقتی رخ می دهد که کورتکس غده فوق کلیه آسیب ببیند و به مقدار کافی هورمون تولید نکند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از دلایل این نارسایی بیماری خود ایمنی می باشد.یعنی سیستم ایمنی بدن کورتکس غده فوق کلیه را نمی شناسد و در نتیجه به آن حمله می کند.
دلایل دیگر نارسایی غده فوق کلیوی عبارتند از:بیماری سل، عفونت های غده فوق کلیه، ایدز، انتشار سرطان و رسیدن به فوق کلیه و خونریزی در غده فوق کلیه.

نارسایی ثانویه غده فوق کلیه:
نارسایی غده فوق کلیوی می تواند در اثر بیماری غده هیپوفیز باشد.غده هیپوفیز هورمونی به نام آدرنوکورتیکوتروپیک (ACTH)ترشح می کند.این هورمون باعث تحریک کورتکس غده فوق کلیه و ساخت هورمون های این بخش می شود.لذا اگر به مقدار کافی ACTH تولید نشود، موجب تولید کم هورمون های غده فوق کلیه می گردد.حتی در مواردی که غده فوق کلیه سالم است، کمبود ترشح ACTH موجب نارسایی فوق کلیه می شود.به همین دلیل این عارضه را به نام نارسایی ثانویه غده فوق کلیوی نیز می نامند.
دلایل دیگر این نارسایی عبارتند از:افراد مصرف کننده کورتیکواستروئیدها مانند بیماران آسمی و آرتریتی .همین طور بیمارانی که به طور ناگهانی کورتیکواستروئید را قطع می کنند.

علائم بیماری آدیسون:
غالبا نشانه های این بیماری کند پیش می رود و ممکن است ماهها طول بکشد.این علائم عبارتند از:
ضعف عضلانی و خستگی
کاهش وزن و کاهش اشتها
تیره شدن پوست
تکه تکه شدن پوست
علاقه زیاد به خوردن نمک
کاهش قند خون(هیپوگلیسمی)
اسهال و استفراغ
درد عضلانی یا مفصلی
افسردگی
زود رنجی و تحریک پذیری

علائم نارسایی حاد غده فوق کلیوی :
برخی اوقات ممکن است علائم بیماری آدیسون ناگهانی ظاهر شوند.نشانه های نارسایی حاد عبارتند از:
درد پایین کمر، شکم و پاها
استفراغ و اسهال شدید
کاهش فشار خون
عدم تمرکز
افزایش پتاسیم بدن

چه زمانی باید به پزشک مراجعه نمود:
اگر دارای علائم زیر شدید حتما به پزشک مراجعه کنید:
تیره شدن پوست
خستگی بیش از حد
کاهش وزن غیر ارادی
مشکلات معدی روده ای مثل اسهال ، استفراغ و درد
سرگیجه و بیهوش شدن
میل زیاد به خوردن نمک
درد عضلانی یا درد مفصل

آزمایشات لازم برای تشخیص بیماری آدیسون
1-آزمایش خون:برای اندازه گیری مقدار آنتی بادی ها، سدیم، پتاسیم، کورتیزول و ACTH
2-آزمایش تحریک ACTH:مقدار هورمون کورتیزول را قبل و بعد از تزریق ACTH مصنوعی اندازه می گیرند.اگر در این آزمایش مقدار کورتیزول کم بود یا اصلا وجود نداشت، نشان می دهد که غده فوق کلیه آسیب دیده است.
3-آزمایش وابسته به انسولین:اگر پزشک شک کند که آیا غده هیپوفیز ، موجب نارسایی غده فوق کلیه شده یا نه، این آزمایش را درخواست می کند>انسولین را تزریق می کند و و در فواصل مختلفریا، قند خون و کورتیزول را محاسبه می کند.در افراد سالم ، مقدار قند کم و مقدار کورتیزول زیاد می باشد.
4-سی تی اسکن شکم:برای نشان دادن اندازه غده فوق کلیه ، و دیگر مشکلات غیر عادی که ممکن است موجب نارسایی غده فوق کلیه گردند.
5-MRI غده هیپوفیز:برای نشان دادن علت نارسایی غده فوق کلیه.

داروهای مورد نیاز برای بیماری آدیسون:
درمان این بیماران توسط هورمون درمانی انجام می شود.این درمان ها شامل :
1-کورتیکواستروئید خوراکی شامل هیدروکورتیزون، پردنیزون، و یا استات کورتیزون می باشد.
2-کورتیکواستروئید تزریقی:اگر استفراغ می کنید این نوع درمان بهتر است.
3-آندروژن تعویضی:برای درمان کمبود آندروژن ، دهیدرو اپیناداسترون تجویز می شود.برخی برخی مطالعات نشان داده اند که این روش باعث بهبود رضایت و میل جنسی می شود.
4-دریافت مقدار زیادی نمک:در مواقع ورزش کردن، هنگامی که هوا گرم است، و یا درد معده روده ای دارید، مقدار زیادی نمک تجویز می شود.همچنین در مواقعی مثل جراحی، عفونت و استرس مصرف زیاد نمک را تجویز می کنند.
5-بحران آدیسون:یک خطر جدی برای سلامتی می باشد.چرا که فشار خون و قند خون پایین می آید و پتاسیم خون بالا می رود.این بحران را باید درمان کرد.این درمان شامل تزریق داخل وریدی هیدروکورتیزون، ، محلول سالین و شکر(دکستروز) می باشد.

 

مبع: تبیان

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۰۸۰۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده

آفتاب‌‌نیوز :

محققان سیستم بهداشتی کوه سینا، در مطالعه پیشگامی، اهمیت گونه‌های فعال اکسیژن در حفظ عملکرد سلول‌های بنیادی و جلوگیری از التهاب در حین ترمیم زخم، را بررسی کرده اند. یافته‌های پژوهشگران، می‌تواند بینش بیشتری را درباره پیشگیری و درمان بیماری‌های التهابی روده (IBD) ارائه دهد.

گونه‌های فعال اکسیژن، مواد شیمیایی بسیار واکنش پذیری هستند که از اکسیژن تشکیل شده اند. ترشح گونه‌های فعال اکسیژن در روده برای حفظ عملکرد سلول‌های بنیادی و ترمیم زخم ضروری است. با این حال، می‌تواند اثرات التهابی نیز ایجاد کند.

تیم تحقیقاتی، عوامل کلیدی که باعث ایجاد تغییرات غیرطبیعی سلول‌های بنیادی می‌شوند را یافته اند که نقش مهمی از گونه‌های فعال اکسیژن در حفظ روده‌های سالم را نشان می‌دهد.

دانشمندان گفته اند: واضح است که تنظیم اکسیژن و گونه‌های فعال اکسیژن نقش مهمی در بیماری‌های مزمن، و به طور خاص IBD ایفا می‌کنند. این مطالعه پیشرفت بزرگی را در تعریف نقش کلیدی گونه‌های اکسیژن در حفظ یک سد مخاطی سالم برای IBD ارائه می‌دهد.

تیم تحقیقاتی نقش گونه‌های فعال اکسیژن و NOX۱، پروتئین مورد استفاده برای تولید این مواد شیمیایی، را مورد مطالعه قرار دادند. به گزارش سیناپرس، پژوهشگران، مقدار گونه‌های فعال اکسیژن را اندازه گیری کرده و مشخصات بیان ژن سلول‌های سد روده را از موش‌ها و انسان‌های مبتلا به کولیت اولسراتیو، یکی از زیرگروه‌های IBD، تجزیه و تحلیل کردند.

 سلول‌های سد کننده روده، سطح روده را می‌پوشانند و به هضم غذا، جذب مواد مغذی و جلوگیری از هجوم باکتری‌های روده کمک می‌کنند. محققان، داده‌های بیان ژن را در بافت‌های ملتهب و غیر ملتهب روده بزرگ مقایسه کردند.

دانشمندان دریافتند:ترکیبی از NOX۱، از دست دادن عملکرد -که منجر به کاهش گونه‌های فعال اکسیژن می‌شود، به علاوه وجود ماده‌ای به نام TNF که باعث التهاب می‌شود، منجر به افزایش غیرطبیعی سلول‌های میکروفولد می‌شود. سلول‌های میکروفولد، که به عنوان سلول‌های M نیز شناخته می‌شوند، برای تنظیم پاسخ ایمنی روده بسیار مهم هستند.

تیم تحقیقاتی، این افزایش غیرطبیعی در تعداد سلول‌های M را در نتیجه از دست دادن گونه‌های فعال اکسیژن در سلول‌های بنیادی یافتند. به گزارش سیناپرس، این افزایش در سلول‌های M اپیتلیال باعث افزایش جذب سلول‌های ایمنی در موش‌ها می‌شود. محققان توانستند با درمان سلول‌های روده به کمک گونه‌های فعال اکسیژن، نقص اولیه به دنبال از دست رفتن این گونه‌های اکسیژن در طول التهاب، را معکوس کنند.

پژوهشگران اظهار داشته اند: اکسیژن فعال، که توسط سلول‌های بنیادی آزاد می‌شود، برای حفظ یک روده سالم از طریق حفظ تعادل مناسب انواع سلول‌های سد روده، حیاتی است.

یافته‌های تحقیقاتی، در مجله Gut منتشر شده اند.

منبع: سیناپرس

دیگر خبرها

  • دم گیلاس ؛ معجونی شفابخش برای درمان بیماری‌ها
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های زاهدان رایگان شد
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان رایگان شد
  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • درمان بیماری‌های کلیوی با سم این حشره خطرناک
  • خواص توت خشک در کاهش فشارخون و بهبود عملکرد کلیه‌ها
  • درمان بیماری کلیوی با سَم صدپایان!
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • با این عرقیجات از شر سنگ کلیه در امان بمانید
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند