Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پرس تی وی، سرگئی ربایکف -- معاون وزیر خارجۀ روسیه -- با اشاره به این که مسکو دربارۀ عملکرد سازمانی بین‌المللی برای تحقیق دربارۀ حمله شیمیایی در سوریه «تردید» دارد، مشارکت ایران، برزیل و هند را در هرگونه تحقیقی درباره این حمله مشکوک خواستار شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سازمان منع استفاده از تسلیحات شیمیایی، کمیته‌ای حقیقت‌یاب را منصوب و برای گفت‌وگو با بازماندگان حمله شیمیایی اخیر در سوریه و جمع‌آوری نمونه‌های بیومتریک در محل حملۀ شیمیایی ادعایی در منطقۀ خان شیخون در شهر ادلب در شمال غرب سوریه اعزام کرده است.
دستکم 86 نفر در حملۀ شیمیایی ادعا شده در منطقۀ خان شیخون در شهر ادلب در شمال غرب سوریه کشته شدند. مخالفان دولت سوریه دولت دمشق را به دخالت در این حمله شیمیایی متهم می‌کنند. دولت سوریه قویاً این اتهام را رد ومی‌گوید علت این انفجار شیمیایی حملۀ هوایی به یک انبار تحت کنترل ستیزه‌جویان معارض در منطقه بوده است. روسیه نیز این موضوع را تأیید کرده است.
سرگئی ریابکوف روز جمعه (25 فروردین 96) با اشاره به تشکیل کمیته‌ای حقیقت‌یاب از سوی سازمان منع استفاده از تسلیحات شیمیایی گفت: «مسکو بر این باور است که نتایج کمیته حقیقت‌یاب در سوریه باانگیزه‌های سیاسی و مغرضانه تنظیم‌شده و نیاز به شفاف‌سازی دارد.»
وی افزود: «ما نسبت به عملکرد و شیوه‌ای که آن‌ها در پیش‌گرفته‌اند بدگمان هستیم.»
معاون وزیر خارجۀ روسیه تصریح کرد: «اعتماد به ادامۀ فعالیت آن‌ها تضعیف‌شده است چون آن‌ها از حقایق روشن چشم‌پوشی می کنند.»
وی افزود: «آن‌ها سپس این نتایج خود را به‌عنوان حقیقت نهایی به سراسر جامعه بین‌المللی تحمیل می‌کنند.»
وی افزود: «در این کمیته باید نمایندگانی از کشورهایی حضورداشته باشند که قادرند بدون پیروی از دستورات دولت‌های متبوع خود اوضاع را به‌طور عینی ارزیابی کنند.»
ریاست کمیته حقیقت‌یابی که به سوریه اعزام‌شده است را احمد اوزمجو، از کشور ترکیه بر عهده دارد که دولتش قویاً خواهان برکناری بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه است.
ریابکوف همچنین مشارکت تمامی اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل را در تحقیقات بین‌المللی دربارۀ سوریه خواستار شده است.
امریکا جمعۀ گذشته حمله‌ای موشکی را علیه یک پایگاه هوایی سوریه اجرا کرد. امریکا می‌گوید این حمله در واکنش به حملۀ شیمیایی مشکوکی انجام‌شده که واشنگتن مدعی است دولت سوریه با استفاده از جنگنده‌های این پایگاه انجام داده است.
ریابکوف با اشاره به علاقۀ روسیه در روشن شدن علت این حمله افزود: «منطق واضح هست. اگر امریکا درست می‌گوید و هواپیماها در پایگاه هوایی الشعیرات حامل محموله های شیمیایی بوده‌اند با این حساب باید تجهیزات و مستنداتی دراین‌ارتباط در آنجا کشف شود.»
این دیپلمات روسی یادآور شد: «ما به‌شدت خواهان روشن شدن حقیقت هستیم و علاقه‌ای به رویارویی با امریکا، انگلیس و فرانسه و دیگر کشورها که به دنبال اهداف ژئوپلیتیکی خود هستند، نداریم.»
دولت سوریه نیز گفته است فقط به کمیته‌ای بی‌طرف اجازۀ تحقیقات دراین‌باره را خواهد داد. این در حالی است که گروه حقیقت‌یاب سازمان منع استفاده از تسلیحات شیمیایی تاکنون برای ورود به سوریه با دمشق هماهنگی‌های لازم را انجام نداده است.
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۱۴۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا این «دوازده‌وجهی» باستان‌شناسان را حیرت‌زده کرده است؟ (+عکس)

شاید صدها یا هزاران سال بعد، کسانی که آثاری از تمدن ما را پیدا می‌کنند، ندانند که آن اشیاء برای ما واقعا چه کاربردی داشته‌اند. خود ما هم در نسبت با برخی از آثار باستانی همین وضع را داریم. یکی از رازآمیزترین اشیاء باستان‌شناسی که تا کنون کشف شده‌اند، «دوازده‌وجهی‌های رومی» هستند.

به گزارش فرادید، ما تقریباً هیچ چیز در مورد این اشیاء مرموز نمی‌دانیم؛ در واقع آنقدر اطلاعات باستان‌شناسان و مورخان دربارۀ این اشیاء کم است که تا کنون نظریه‌های کاملا مختلفی در مورد معنی و عملکرد آن‌ها شکل گرفته است.

یکی از قوی‌ترین سرنخ‌هایی که در مورد این اشیاء در اختیار داریم، نقشه‌ای است که محل کشف ده‌ها مورد از آن‌ها را نشان می‌دهد؛ این نقشه به ما می‌گوید که آن‌ها در بخشی از امپراتوری روم محبوبیت خاصی داشتند: شمال فرانسه، انگلستان و آلمان امروزی.

دربارۀ دوازده‌وجهی رومی چه می‌دانیم؟

دوازده‌وجهی‌های رومی اجسامی توخالی و 12 ضلعی هستند که هر ضلع آن به نوبۀ خودش حالت یک پنج ضلعی را دارد و تقریباً همیشه حاوی یک سوراخ است. لبه‌های بیرونی این اشیاء اغلب دارای برجستگی‌های گرد هستند.

بیشتر این اشیاء از برنز ساخته شده‌اند، اما برخی نیز از جنس سنگ هستند و سوراخ یا دستگیره ندارند. قطر آنها از حدود 1.5 تا 4.5 اینچ (4 تا 11 سانتی متر) متغیر است و اندازه سوراخ‌ها نیز متفاوت است، از 0.2 تا 1.5 اینچ (6 تا 40 میلی متر).

اشیایی از این نوع قبلا ناشناخته بودند تا اینکه اولین مورد در سال 1739 در هرتفوردشایر پیدا شد. در مجموع، حداقل 116 مورد از این اشیاء پیدا شده‌اند که بیشتر آنها در حوضه راین، در سوئیس کنونی، شرق فرانسه و جنوب آلمان یافت شده‌اند. برخی از آن‌ها در میان گنجینه‌های سکه یافت شدند که نشان می‌دهد صاحبانشان آنها را ارزشمند می‌دانستند. قدمت بیشتر آنها را می‌توان قرن دوم و سوم پس از میلاد دانست.

اسباب‌بازی، ابزار، تقویم . . .؟

هیچ اشاره‌ای به دوازده وجهی در متون مربوط به زمان رومیان باقی نمانده است و بنابراین هر نظریه‌ای در مورد عملکرد آنها صرفا بر اساس حدس و گمان است. تا کنون چندین فرضیه مختلف دربارۀ کارکرد این اشیاء ارائه شده است:

1. نوع خاصی از تاس که در یک بازی مثل نرد به کار می‌رفته است.

2. یک شیء جادویی، احتمالاً از مذهب سلتیک.

3. یک اسباب بازی برای کودکان.

4. وزنه‌ای برای تورهای ماهیگیری

5. سر عصای روسای قبیله یا افراد مهم.

6. نوعی ساز موسیقی

7. ابزاری برای تخمین فواصل و بررسی زمین، به ویژه برای اهداف نظامی.

8. دستگاهی برای تشخیص سکه‌های تقلبی.

9. تقویمی برای تعیین اعتدال بهار و پاییز ویا تاریخ بهینه کاشت گندم.

10. یک جا شمعی. (بقایای موم در یکی دو مورد از اشیاء بازیابی شده یافت شده است.)

11. یک اتصال‌دهنده برای تیرهای فلزی یا چوبی.

12. ابزار بافندگی مخصوص دستکش. (این توضیح می‌دهد که چرا هیچ دوازده وجهی در مناطق گرمتر امپراتوری یافت نشد.)

13. وسیله‌ای برای تعیین قطر لوله‌های آب.

14. پایه‌ای برای علامت‌های عقاب. (هر لژیون رومی یک پرنده نمادین را بر روی یک میله در میدان نبرد حمل می‌کرد.)

15. نوعی ابزار طالع‌بینی (بر روی یک دوازده وجهی که در سال 1982 در ژنو یافت شد، نام لاتین 12 علامت زودیاک نوشته شده بود.)

اما همانطور که گفته شد، هیچ یک از این نظریات تایید نشده‌اند و بنابراین هنوز راز دوازده‌وجهی رومی حل نشده باقی مانده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • اتهامات آمریکا علیه روسیه نفرت‌انگیز و بی‌اساس است
  • مسکو: پهپاد اوکراین بر فراز «بلگورود» منهدم شد
  • سقوط اف-۱۶ حامل مواد شیمیایی سمی در نیومکزیکو/ خلبان نجات یافت
  • انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در «حمص» سوریه توسط روسیه
  • حمله پهپادی اوکراین به مناطقی در روسیه
  • چرا این «دوازده‌وجهی» باستان‌شناسان را حیرت‌زده کرده است؟ (+عکس)
  • علم‌الهدی: دستاورد‌های دولت برای مردم ملموس نیست / در شرایط فعلی کشور نیازمند بکارگیری قدرت اقناع هستیم تا حقیقت موضوع برای مردم تشریح شود
  • مخالفان سوریه: موضع ترکیه در قبال ما ثابت است
  • کمیته فنی شورای ترافیک دیلم بر نقاط حادثه خیز نظارت کند
  • برگزاری اولین نشست کمیته پایش، ارزیابی و بهبود شاخص های لجستیک