Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، این روزها کمبود آب یکی از اصلی‌ترین مشکلات روستاهای استان فارس است اما مشکل آب در روستای بریز لارستان از گونه‌ای دیگر است. این روستا با جمعیت 2500 نفر از روستاهای تاریخی و کهن این شهرستان محسوب می‌شود.6 سال پیش با دلیل توسعه روستا با مجوز استانداری فارس و بنیاد مسکنساخت شهرک جدیدی در نزدیکی روستا آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهرک جدیدالاحداث بریز آب ندارد

این شهرک که در زمینی 10 هکتاری ساخته شده با مشکل آبرسانی روبه‌رو است. محمد طاهری، دهیار روستای بریز در گفت‌وگو با تسنیم درباره این مسئله می‌گوید: شهرک جدیدالاحداث بریز 6 -5 سال پیش کلید خورد و در یک منطقه 10 هکتاری 145 قطعه زمین برای ساخت‌وساز به مردم واگذار شد.

به گفته وی در حال حاضر برای 50 درصد از آنها مجوز ساخت‌وساز صادر شده و مردم مشغول ساخت خانه‌هایشان هستند اما این شهرک شبکه آبرسانی ندارد و در حال حاضر آب مورد نیاز برای ساخت‌وساز از منابع آب روستای بریز و با لوله‌کشی که روی سطح زمین است، تامین می‌شود.

آنگونه که دهیار روستای بریز می‌گوید: برای این لوله‌گذاری 600 متر لوله خریداری شده که هزینهتمام آنتوسط مردم و شورای روستای بریز تامین شده واین امر مشکلاتی را برای محاسبه هزینه آب به وجود آورده است.

به گفته طاهریبرای محاسبه هزینه آبی که صرف ساخت‌وساز می‌شود، یک کنتور عمومی توسط شورای روستا خریداری شده است اما از آنجا که میزان مصرف آب توسط هر فرد مشخص نیست نمی‌توان هزینه آب مصرفی را به طور دقیق محاسبه کرد.

وی با تاکید بر اینکه باید برای شهرک جدیدالاحداث روستا شبکه آبرسانی ایجاد شود، از همت مردم روستا برای تهیه نقشه شبکه آبرسانی سخن می‌گوید. به گفته دهیار روستای بریز 4.5 میلیون تومان برای تهیه نقشه شبکه آبرسانی از سوی مردم هزینه شده اما تاکنون اقدامی برای احداث شبکه نشده است.

ناهماهنگی مانع احداث شبکه آبرسانی

رسول عسکری، رئیس آبفای روستایی لارستان در گفت‌وگو با تسنیم با تاکید بر اینکه نقشه از سوی آبفای روستایی تهیه شده از وجود مشکلی برای احداث شبکه آبرسانی سخن می‌گوید. براساسگفته‌های ویزمانی‌که ساخت شهرک جدیدالاحداث بریز آغاز شدههیچ هماهنگی با آبفا روستایی انجام نشده است.

به اعتقاد وی از آنجا که شبکه داخلی آب روستا به اتمام رسیدهو این پروژه مختومه شده است دیگر نمی‌توان پروژه جدیدی برای آبرسانی به این روستا تعریف کرد اما این مسئله از سوی آبفای روستایی استان قابل حل است.

رئیس آبفای لارستان راه‌حل این مسئله را همکاری بیشتر مردم می‌داند و می‌گوید: لوله‌کشی روی سطح زمین اقدامی اشتباه و ناشی از مدیریت ضعیفبوده چراکه لوله در معرض آفتاب و محیط قرار گرفته و هر سال باید تعویض شود اما در حال حاضر در صورتی که مردم هزینه احداث شبکه را تامین کنند می‌توان مشکل آبرسانی به شهرک جدید روستای بریز را برطرف کرد.

خودیاری مردم راه‌حل مشکل

به گفته وی هزینه‌ پرداختی از سوی هر خانوارباید توسط کارشناسان به صورت دقیق برآورد شود با این حال به صورت تخمینی غیر از هزینه‌های ساخت‌وساز هر خانوار بریزی باید هزینه 300 هزار تومانی برای احداث شبکه پرداخت کند.

البته عسکری به یک نکته اشاره دارد و آن اینکه در برنامه ششم توسعه آمده در صورتی که انجام یک پروژه به صورت خودیاری و با همکاری مردم انجام شود، 50 درصد هزینه توسط مردم و 50 درصد توسط دولت تامین می‌شود.

رئیس آبفای روستایی لارستان درباره وضعیت آب روستای بریز می‌گوید: برخلاف سایر روستاهای لارستانکه پس از بارندگی اواخر سال 95 در وضعیت مطلوبی به سر می‌برند دبی آب این روستا 2 لیتر بر ثانیه کاهش پیدا کرده است.

شهرک جدیدالاحداث روستای بریز در حال حاضر بدون سکنه است و نیاز آبی آن از منابع آبی روستا تامین می‌شود اما با تکمیلساخت‌وسازها، استقرار مردم و با این شیوه لوله‌گذاریممکن است با کمبود آب و مشکلات بهداشتی روبه‌رو شوند، به همین دلیل احداث شبکه آبرسانی برای این شهرک امری ضروری به نظر می‌رسد.

خبرگزاری تسنیمبنا دارد در سلسله‌ گزارش‌هایی به بیان مشکلات و توانمندی‌های شهرستان‌ها و روستاهای استان فارس بپردازد. ‌مردم مناطق مختلف استان می‌توانند مشکلات و توانمندی‌های شهرستان و روستای خود را از ساعت 8 الی 16 با شماره تماس 07132281975 با دفترخبرگزاری تسنیماستان فارس در جریان بگذارند.

انتهای پیام/

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۱۷۰۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه خط انتقال آب روستای آبخورده شهرستان پیرانشهر

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،هوشیاراحمدیان اظهار داشت:خط انتقال آب روستای آبخورده به طول ۸۰۰ متر و با سایز لوله ۶۳ پلی اتیلن و از طریق مسیر سخت و سنگی کوهستان و به صورت دستی با مشارکت اهالی روستا انجام شد.   وی افزود: با اتمام این خط انتقال که از چشمه جدید روستا و با احداث مخزن بتنی ۲۰ مترمکعبی انجام گرفت مشکل آب شرب ۴۵ خانوار با ۲۰۳ نفر جمعیت رفع شد.

دیگر خبرها

  • حکایت تسنیم از دانش‌آموزانی که رنج علم دارند + فیلم
  • غرق شدن ۲ کودک در رودخانه مهران بندرلنگه
  • بهره برداری از طرح‌های محرومیت زدایی در ۳۱ روستای استان یزد
  • مشکل صدور مجوز ساخت در ۲۸ قطعه از زمین‌های رو به روی شهرک خانقاه برطرف می‌شود
  • زندگی لک‌لک‌ها در کنار مردم روستا +عکس
  • اولویت شوراها در شهریار گره‌گشایی مشکلات مردم باشد
  • نصب شیر آلات تنظیم فشار در روستای توتک شهرستان مروست
  • همه باید در مسیر گره‌گشایی از مشکلات تولید گام بردارند
  • توسعه خط انتقال آب روستای آبخورده شهرستان پیرانشهر
  • مشکل کم‌آبی ۶۹ روستای استان ایلام در سال جاری برطرف می‌شود