Web Analytics Made Easy - Statcounter

کمال اطهاری، در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا با اشاره به وضعیت بخش مسکن در دولت گذشته اظهار داشت: در دولت قبل برنامه‌ای که بتواند متضمن رشد پایدار اقتصادی شود و همزمان عدالت اجتماعی را به دنبال داشته باشد به اجرا نرسید.

وی افزود: مبنا و برنامه‌هایی که در گذشته در برنامه چهارم توسعه طراحی شده بود با این بهانه که برنامه چهارم توسعه، کاپیتالیستی است کنار گذاشته شد و میثاق ملی و کارشناسی برای جلب توجه مردم قربانی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردمی که تشنه عدالت بودند.

این اقتصاددان شهری با تاکید بر اینکه بخش مسکن در برنامه چهارم برنامه جامعی بود که در آن اصل هم افزایی رشد اقتصادی و عدالت اجتماعی رعایت شده بود، ادامه داد: به طور مثال در طرح جامع مسکن چهار برنامه توامان برای مسکن کم‌درآمدها تعریف شده بود که در آن نهادسازی مقدم بر اجرای پروژه‌ها قرار داشت.

اطهاری گفت: در برنامه چهارم بخش مسکن به صورت توامان با کل سیستم اقتصادی کشورمان پیوند می‌خورد که به هیچ وجه رویکرد کاپیتالیستی نداشت و نمی‌توانستند ایراد اجرایی بر آن بگیرند. به طور مثال تشکیل صندوق اعتبار ملی برای اینکه کم‌درآمدها بانک‌پذیر شوند یکی از برنامه‌های مسکن در برنامه چهارم توسعه بود و برآورد ما این بود که این طرح 1500 میلیارد تومان یارانه می‌خواهد که محل تامین آن هم از بودجه عمرانی و صندوق ارزی پیش‌بینی شده بود.

وی با تاکید بر اینکه از مهم‌ترین برنامه‌ها و سیاست‌های ما در دوران قبل از ورود به دولت‌های نهم و دهم این بود که کم‌درآمدها از سایر قشرهای کشور جداسازی نشوند ادامه داد: در تمام دنیا 20 درصد محله‌ها از افراد کم درآمد تشکیل شده است و این باعث می‌شود که شکافی بین مردم ایجاد نشود و سیاست ما هم همین برنامه بود. اما امروز شاهد آن هستیم که به دلیل اتخاذ سیاست‌های غلط شکاف عظیمی بین مردم ایجاد شده است.

اطهاری افزود: در حالی که در آن دوران آقای سعیدی‌کیا که امروز رئیس بنیاد مستضعفان هستند تمام این موافقت‌نامه‌ها و برنامه ‌ها را به امضا رسانده بودند و ابلاغ شده بود اما متاسفانه هیچ کدام از این برنامه‌ها در دولت‌های نهم و دهم به اجرا نرسید.

وی گفت: از مهم‌ترین برنامه‌های مسکنی در سال اول برنامه چهارم این بود که برنامه مسکن عدالت‌محور باشد اما دولت نهم و دهم به بهانه‌های کاپیتالیستی این برنامه‌ها را کنار گذاشت و میثاق کار چند ساله کارشناسان کنار گذاشته شد.

این اقتصاددان شهری با تاکید بر اینکه قبل از اجرای طرح مسکن مهر درباره پیامدهای آن در حوزه اقتصاد هشدار دادیم اما توجهی به هشدارهای کارشناسان نشد ادامه داد: گفته بودیم که مسکن مهر نمی‌تواند قشر کم‌درآمد را پوشش دهد و برای اقتصاد کشور هم پیامدهای منفی به دنبال خواهد داشت اما اجازه صحبت به منتقدان مسکن مهر را نمی‌دانند و هشدارهای کارشناسان را جدی نمی گرفتند و برخوردهای حذفی با منتقدان داشتند و به تدریج فضای خفقان ایجاد شد.

وی ادامه داد: در دولت دهم سازمان برنامه منحل شد یعنی جایی که محل پیوند رشد اقتصادی و عدالت اجتماعی بود را حذف کردند و کاملاً مشخص بود که از موضوع عدالت به عنوان سکوی قدرت خود استفاده می‌کردند و اهداف توسعه پایدار را به دنبال نداشتند.

وی با اشاره به سوداگری‌های بازار مسکن در دولت قبل گفت: در حالی که احمدی‌نژاد همواره بر کاهش جمعیت تهران تاکید داشت اما برخلاف مصوبات طرح جامع با یک مصوبه، جمعیت تهران را از 8.6 میلیون به 9.1 میلیون نفر افزایش داد. در آن زمان موضوع درآمد پایدار برای شهرداری‌ها مطرح بود که آقای قالیباف می‌گفت به من فرصت دهید تا محل درآمد پایدار را تعریف کنم.

اطهاری تاکید کرد: احمدی‌نژاد برای رونق اقتصاد مسکن طرح افزایش جمعیت شهر تهران را که خلاف مصوبات بود به اجرا رساند که این موضوع اگر در کشور دیگری رخ می داد به طور قطع مراجع قضایی عامل آن را دادگاهی می‌کردند چرا که این اقدام نقض حقوق شهروندی محسوب می شود.

این اقتصاددان شهری با بیان اینکه امروز جمعیت تهران ناشی از اتخاذ سیاست‌های غلط در دولت قبل به 10.5 میلیون نفر رسیده است گفت: کسی که ادعا می‌کرد به دنبال کاهش جمعیت پایتخت است با مصوبه‌های خود 20 درصد به جمعیت تهران افزود و مردم تهران را برای رونق مسکن قربانی کرد.

وی ادامه داد: در آن زمان هم درباره افزایش جمعیت تهران هشدار دادیم اما به دلیل ادامه این سیاست‌های غلط کارشناسان از جمله بنده از سمت‌های خود کناره‌گیری کردیم و حق‌الزحمه ما را هم نپرداختند.

اطهاری ادامه داد: در آخرین سال ریاست جمهوری احمدی نژاد با یک تغییر دیگر در طرح تفصیلی به جمعیت تهران30 درصد دیگر اضافه شد و پروانه‌های ساختمانی صادر شده حاکی از جمعیت 11 میلیون نفری شهر تهران است و اگر این روال ادامه پیدا می‌کرد امروز جمعیت تهران به 13 میلیون نفر رسیده بود.

این اقتصاددان شهری با تاکید بر اینکه سیاست‌های دولت احمدی نژاد باعث ایجاد شکاف عمیق بین اقشار مختلف کشورمان شد گفت: در این دوران اسکان‌های غیر رسمی افزایش پیدا کرد و مسکن مهم هم نتوانست اقشار کم‌درآمد را تحت پوشش خود قرار دهد.

اطهاری با بیان اینکه تنها 9 درصد اقشار کم‌درآمد جذب طرح مسکن مهر شدند گفت: قیمت مسکن 12 برابر بیشتر از درآمد سالانه خانوار شد و حتی طبقه متوسط هم قدرت خرید مسکن را از دست دادند.

وی با اشاره به چاپ پول برای اجرای طرح مسکن مهر گفت: در حالی که نهایتاً بخش مسکن می‌تواند 20 درصد اعتبارات بانکی را جذب کند در دولت احمدی‌نژاد این رقم تا 50 درصد افزایش پیدا کرد و بخش صنعت قربانی بخش مسکن شد.

وی ادامه داد: وقتی که بخش صنعت را قربانی بخش مسکن کردند بیکاری افزایش یافت و در این شرایط بود که یارانه نقدی برای مردم اهمیت پیدا کرد و امروز وعده‌های انتخاباتی مبنی بر افزایش یارانه‌های نقدی برای مردم مهم شده است و مردم توجه نمی‌کنند کسی که اشتغال را از بین برد، وعده افزایش یارانه نقدی را می‌دهد.

اطهاری با تاکید بر پیامدهای منفی افزایش جمعیت شهر تهران در دولت گذشته ادامه داد: براساس آمارهای رسمی در دولت دهم، از سال‌های 85 تا 90، 600 هزار نفر به جمعیت تهران اضافه شدند که اتفاقاً در همین بازه زمانی 600 هزار شغل از بین رفت.

اطهاری با تاکید بر اینکه در دولت احمدی نژاد با پدیده «اتاق نشینی» مواجه شدیم گفت: آنقدر شکاف طبقاتی ایجاد شد که با پدیده‌هایی با عناوین پشت‌بام‌خوابی یا اتاق‌نشینی مواجه شدیم چرا که در این مدت به دلیل افزایش فقر سکونت‌های غیر رسمی افزایش یافت و مسکن مهر هم نتوانست این افراد را تحت پوشش خود قرار دهد.

این اقتصاددان شهری تاکید کرد: مسکن مهر در حالی با هزینه صدهزار میلیارد تومانی به اجرا رسید که اگر این طرح در بافت فرسوده شهرها به اجرا می‌رسید تنها یک‌سوم این هزینه را در بر داشت.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۱۹۰۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقرار سامانه بارشی در استان ایلام تا پایان هفته

کارشناس سازمان هواشناسی استان ایلام گفت: تا پایان هفته جاری، سامانه بارشی در استان استقرار دارد و فعالیت آن به صورت متناوب و محلی است.

احسان احمدی‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در ایلام با اشاره به اینکه اوج فعالیت سامانه بارشی روزهای چهارشنبه تا جمعه است، اظهار کرد: در این روزها در بعضی ساعات رگبارهای شدید به همراه رعد و برق و تگرگ رخ خواهد و دمای هوا نیز کاهش دارد.

وی افزود: در این مدت آب‌گرفتگی معابر و سیلابی شدن مسیل‌ها، اختلال در تردد، طغیان رودخانه‌ها، صاعقه به ویژه در ارتفاعات، ریزش جاده‌ها و خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی پیش‌بینی می‌شود.

کارشناس سازمان هواشناسی استان ایلام خاطرنشان کرد: ضروری است تمهیدات لازم برای جلوگیری از وارد آمدن خسارت به بخش کشاورزی اندیشیده شود.

احمدی‌نژاد ادامه داد: شهروندان ضمن اینکه در بستر و حاشیه مسیل‌ها و رودخانه‌ها توقف نکنند و از حضور در ارتفاعات نیز به دلیل خطر اصابت صاعقه خودداری کنند.

وی گفت: به دلیل فعالیت این سامانه بارشی ضروری است که دستگاه‌های اجرایی و امدادی از جمله مدیریت بحران، شهرداری و راهداری در آماده‌باش باشند.

کد خبر 749283

دیگر خبرها

  • ایجاد استان تهران شرقی و غربی به منظور اداره بهتر انجام می شود
  • عکسی جالب؛ دست سفت احمدی‌نژاد با احمد جنتی در مراسم ختم
  • تولید مسکن با اخذ مالیات از اراضی بایر و رها شده رونق می گیرد/ممانعت قیمت گذاری های کاذب مسکن در سکوهای آنلاین بازار مسکن
  • هدف از اهدا جایزه ملی جوانی جمعیت پایش و ارزیابی علاقمندان است
  • استقرار سامانه بارشی در استان ایلام تا پایان هفته
  • تضمین حیات شهری با افزایش درختان
  • شوراهای اسلامی برای تولید و رونق اقتصادی روستاها برنامه‌ریزی کنند
  • شگرد جالب محمود احمدی نژاد برای دست ندادن با زنان
  • تعرفه معاینه فنی تنها یک سوم از هزینه این خدمات را پوشش می‌دهد
  • در ۸ سال دولت احمدی‌نژاد، قیمت نان ۳۲ برابر شد!