Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-07@16:12:43 GMT

درآمد شهری‌ها ۷۳ درصد بیشتر از روستایی‌ها

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۹۲۱۵۲۰

یکی از دلایل اصلی مهاجرت ادامه‌دار روستانشینان به مراکز استان‌ها و قبول زندگی سخت حاشیه‌نشینی،‌ تفاوت معنادار درآمدی در مقایسه شهر و روستاست. در شهرها علاوه بر اینکه شغل و کار مناسب و پایدار بیشتری نسبت به روستاها وجود دارد و همچنین بالا بودن سطح درآمد شهری‌ها نسبت به روستایی‌ها راه را برای مهاجرت هموار کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تازه‌ترین آمار ارایه شده از سوی مرکز آمار ایران نشان می‌دهد درآمد خانوارهای شهری در سال ۱۳۹۴ به طور متوسط حدود ۲۸ میلیون و درآمد خانوارهای روستایی به طور متوسط ۱۶ میلیون تومان بوده است. یک مقایسه ساده نشان می‌دهد در سال ۱۳۹۴ یک خانوار شهرنشین به طور متوسط ۷۰ درصد بیشتر از خانوار روستایی درآمد به دست آورده است.

بر پایه همین درآمد بیشتر است که شهرنشینان در سال ۱۳۹۴ رقمی برابر با یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان برای خرید گوشت اختصاص داده‌اند که ۱۳ درصد بیشتر از خانوارهای روستایی است. در حالی که یک خانوار روستایی در سال ۱۳۹۴ به طور متوسط ۱۴۲ هزار تومان برای بهداشت و درمان داده است یک خانوار شهری ۲۷۶ هزار تومان به این کار اختصاص داده است که حدود ۲ برابر هزینه اختصاص داده شده روستانشینان به بهداشت و درمان است.

بر پایه گزارش مرکز آمار ایران در حالی که یک خانوار روستایی در سال ۱۳۹۴ رقمی معادل ۹۰۰ هزار تومان به میوه و سبزی‌ها اختصاص داده است یک خانوار شهرنشین یک میلیون و صد هزار تومان از درآمد خود را برای خرید میوه و سبزی‌ها اختصاص داده است

به گزارش ساعت ۲۴، نتایج آمارگیری مرکز آمار ایران از هزینه و درآمد خانوار روستایی و شهری نشان می‌دهد اندازه خانوارهای روستایی در سال ۱۳۹۴ به طور متوسط ۳.۶۷ نفر و خانوادرهای شهری ۳.۴۶ نفر بوده است. به این ترتیب اندازه خانوار روستایی در سال ۱۳۹۴ حدود ۶ درصد بزرگ‌تر از خانوارهای شهری بوده است.

در شرایطی که از کل سرپرست‌های خانواده‌ها در روستاها نزدیک به ۳۶ درصد بی‌سواد بوده‌اند، این رقم برای شهری‌ها فقط ۱۶ درصد است. درصد افرادی که در روستاها ساکن‌اند و درآمد دارند اما کار ندارند ۲۳.۵ درصد و در شهرها ۳۱ درصد گزارش شده است.

کمترین درآمد در خانوارهای روستایی مربوط به سیستان و بلوچستان با حدود ۸ میلیون تومان در سال است که با توجه به اندازه ۳.۶۷ درصدی اندازه خانواده درآمد سرانه روستاییان سیستان و بلوچستان با حدود ۲ میلیون و ۱۸۰ هزار تومان؛ روزانه حدود ۶ هزار تومان است.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۲۱۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز مقاوم‌سازی ۷۵۰۰ واحد مسکن روستایی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، حامد کیخسروی با اشاره به افزایش مبلغ تسهیلات بانکی طرح مقاوم‌سازی مسکن روستایی به سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اظهار کرد: با پرداخت این تسهیلات با بهره پنج درصد و با اقساط ۲۰ ساله گام مهمی در مقاوم سازی مسکن روستایی استان اردبیل برداشته می‌شود.
وی همچنین از آغاز روند معرفی متقاضیان طرح مقاوم‌سازی مسکن روستایی استان به بانک‌های عامل در سال جدید خبر داد و بیان کرد: با اجرای این طرح و با ارائه خدمات فنی در قالب نقشه‌های مهندسی، روند احداث مسکن مقاوم در برابر حوادث در روستا‌های استان اردبیل تسریع می‌شود.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اردبیل گفت: طی یک سال گذشته تمام سهمیه ساخت چهار هزار واحد مسکونی روستایی در مناطق مختلف استان اردبیل جذب شده و چهار هزار واحد مسکونی روستایی برابر آخرین ضوابط فنی و عمرانی مقاوم‌سازی شد.
کیخسروی خواستار استقبال روستاییان استان از این فرصت ویژه در سال جاری شد و گفت: استان اردبیل در اجرای طرح مقاوم‌سازی مسکن روستایی که با مشارکت خود روستاییان در حال اجراست، جزو پنج استان برتر کشور محسوب می‌شود.
وی میانگین نرخ مسکن روستایی مقاوم‌سازی شده در مناطق روستایی کشور را ۵۸ درصد ذکر کرد و ادامه داد: نرخ مقاوم‌سازی مسکن روستایی در استان اردبیل ۶ درصد بیشتر از میانگین کشوری بوده و ۶۴ درصد است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اردبیل همچنین با اشاره به شناسایی ۱۰۲ هزار واحد مسکونی روستایی در استان اردبیل گفت: تاکنون بیش از ۶۶ هزار واحد از این واحد‌های مسکونی در برابر حوادث مقاوم‌سازی شده است.
کیخسروی در ادامه الگوی ساخت و ساز و مقاوم‌سازی مسکن در روستا‌های این استان را معیشت محور و مطابق با شرایط و نیاز روستاییان عنوان کرد و افزود: در تهیه نقشه و ساخت مسکن روستایی، مطابق با نیاز و درخواست روستاییان اقدام می‌شود تا زندگی، تولید و نیاز روستاییان آسیب نبیند.

دیگر خبرها

  • پیش بینی ایرانی ها از ۵ سال آینده کشور چیست؟ (+اینفوگرافی)
  • در هیچ کشوری مانند ایران رهن و اجاره گرفته نمی‌شود
  • بیش از یک هزار خانوار روستایی شاهین‌دژ از آب شرب پایدار برخوردار می‌شوند ‌
  • بهره‌مندی ۵۸۰ خانوار روستایی خراسان جنوبی از اینترنت پرسرعت
  • ۷۱ درصد از حجم سد‌های آذربایجان‌غربی پر آب است
  • درآمد یک و نیم میلیون یورویی از سکه‌هایی که بازدیدکنندگان به داخل یک فواره می‌ اندازند
  • ۸۰ درصد جمعیت اصفهان جزو جامعه کارگری هستند
  • آغاز مقاوم‌سازی ۷۵۰۰ واحد مسکن روستایی در استان اردبیل
  • آغاز مقاوم‌سازی ۷۵۰۰ واحد مسکن روستایی
  • ۲۰ شرکت برتر تولید کننده تسلیحات نظامی در سال ۲۰۲۴؛ از Rheinmetall تا Leonardo