Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، هنگامی که احساس خشکی در بدن شکل می گیرد، به طور معمول دلیل آن روشن است: مصرف آب کافی نیست، میزان نمک بیش از اندازه است، یا فوق العاده سخت ورزش کرده اید. اما خشک شدن دهان ممکن است نشانه ای از اشاره بدن به یک بیماری نیز باشد.

هر وضعیتی که تعادل آب یا نمک را در بدن انسان بر هم بزند می تواند محرک تشنگی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر به میزان کافی آب می نوشید(یکی از نشانه های آن رنگ زرد روشن تا شفاف ادرار است)، اما همچنان احساس کم آبی می کنید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا دلیل دقیق این شرایط مشخص شود.

دیابت

بیماری دیابت می تواند خطر کم آبی بدن را افزایش دهد، به ویژه اگر از ابتلا به بیماری آگاه نباشید. هنگامی که سطوح قند خون بیش از اندازه افزایش می یابد، بدن به منظور افزایش تولید ادرار و خلاص شدن از شر گلوکز اضافی فشار بیشتری بر کلیه ها وارد می کند. تکرر ادرار، یکی از نشانه های شایع ابتلا به دیابت، موجب احساس تشنگی افزایش یافته می شود. این شرایط به افزایش نوشیدن مایعات منجر می شود که مشکل را پیچیده‌تر می کند. اگر با احساس تشنگی بیش از اندازه و تکرر ادرار مواجه هستید و نشانه های دیگری مانند کاهش وزن بدون دلیل، خستگی، یا تحریک پذیری را نیز تجربه می کنید با مراجعه به پزشک و انجام آزمایش خون می توانید از ابتلا به دیابت مطلع شوید.

دیابت بی مزه

اگرچه دیابت بی مزه ارتباطی با دیابتی که می شناسیم و از آن متنفریم ندارد، اما دارای برخی نشانه ها و علائم مشترک هستند که از آن جمله می توان به کم آبی بدن و پرکاری مثانه اشاره کرد. دیابت بی مزه به واسطه یک عدم تعادل هورمونی در بدن که بر جذب آب تاثیرگذار است، شکل می گیرد. از آنجایی که آب زیادی به واسطه افزایش دفع ادرار از دست می رود، احساس تشنگی در فرد افزایش می یابد زیرا بدن تلاش می کند مایع از دست رفته را جایگزین کند. از آنجایی انواع مختلفی از دیابت بی مزه وجود دارند و می تواند به واسطه بیماری های دیگر شکل بگیرد، پزشک آزمایش های مختلفی را برای تشخیص بهترین گزینه درمانی انجام خواهد داد.

دوره قاعدگی

در دوره قاعدگی ممکن است نیاز به افزایش مصرف آب را احساس کنید. این شرایط طبیعی است و جای نگرانی وجود ندارد. سطوح استروژن و پروژسترون می توانند هر دو بر حجم مایع تاثیرگذار باشند. افزون بر این، باید از دست دادن خون را نیز مد نظر قرار داد، به ویژه اگر دوره های قاعدگی سنگین را تجربه می کنید، که از عوارض جانبی این شرایط افزایش تشنگی است.

خشکی دهان

خشکی دهان که به نام زیروستومیا (Xerostomia) شناخته می شود، اغلب به اشتباه با تشنگی بیش از حد اشتباه گرفته می شود. این وضعیت، یک خشکی غیر طبیعی غشاهای مخاطی در دهان به واسطه کاهش جریان یا تغییر در ترکیب بزاق است. اگر غدد بزاقی به اندازه کافی بزاق تولید نکنند، این شرایط می تواند به علائم آزار دهنده دیگر مانند بوی بد دهان، دشواری در جویدن، و بزاق غلیظ و چسبناک منجر شود. خشکی دهان می تواند یک عارضه جانبی داروهای تجویزی، داروهای آلرژی، و داروهای سرگیجه و بیماری حرکت باشد. همچنین، چندین بیماری می توانند به خشکی دهان منجر شوند و از این رو، مراجعه به پزشک همواره انتخابی منطقی محسوب می شود.

کم خونی

از دست دادن خون مداوم یا ناگهانی - به لطف مسائلی مانند قاعدگی های سنگین و خونریزی زخم های داخلی - دلیل شایع کم خونی محسوب می شود. در این شرایط، بدن گلبول های قرمز را سریع‌تر از توانایی خود در جایگزینی آنها از دست می دهد و تلاش می کند از دست دادن مایع را با تحریک تشنگی جبران کند. یکی از دلایل معمول قاعدگی های سنگین ترشح کم تیروئید است. بخش قابل توجهی از افرادی که درجاتی از کمبود تیروئید را تجربه می کنند، بانوانی با احساس تشنگی بسیار هستند. معاینه جسمانی و انجام آزمایش خون به تشخیص ابتلا به کم خونی کمک خواهد کرد و درمانی که ارائه می شود به نوع تشخیص پزشک بستگی خواهد داشت.

فشار خون پایین

استرس مزمن موجب می شود غدد آدرنال بدن انسان عملکرد درستی نداشته باشند که ممکن است به فشار خون پایین در زمان استرس شدید منجر شود. این شرایط می تواند موجب سرگیجه، افسردگی، اضطراب، و همچنین تشنگی بیش از اندازه شود. تشنگی روشی است که بدن برای افزودن آب بیشتر به خون در تلاش برای افزایش فشار خون استفاده می کند. تنها راه حل بلند مدت برای این شرایط کاهش و مدیریت بهتر استرس است.

رژیم غذایی شما

مواد غذایی که ادرارآور هستند (به عنوان مثال، کرفس، مارچوبه، چغندر، لیمو، خربزه، زنجبیل، و جعفری) می توانند احساس تشنگی را در انسان ایجاد کنند زیرا موجب افزایش دفع ادرار می شوند. اگرچه این قبیل مواد غذایی از فواید سلامت بسیاری سود می برند، این اثر را دلیل دیگری برای افزودن طیف گسترده ای از میوه ها و سبزیجات به رژیم غذایی خود در نظر بگیرید. بر همین اساس، نیازهای تغذیه ای خود را پوشش می دهید و احساس تشنگی را کنترل می کنید. همچنین، با مصرف مواد غذایی سرشار از مایع مانند جو دوسر و برنج قهوه ای که در زمان پخت آب بیشتری جذب می کنند می توانید به ایجاد تعادل در مقیاس کمک کنید.

منبع: عصر ایران

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۲۹۵۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش؛ حلقه مفقوده در دیابت/ سن مناسب برای انجام تست دیابت

مدیر کلینیک دیابت پژوهشگاه رویان با بیان اینکه میزان شیوع دیابت در کشور زیاد است و مسؤولان باید به این امر مهم توجه کنند، اظهار کرد: بررسی وضعیت مراجعه‌کنندگان به مراکز درمانی بیانگر آن است که آموزش یک حلقه مفقوده در ارتباط با دیابت به حساب می‌آید.

دکتر اعظم کوه‌کن در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه جامعه نسبت به بیماری دیابت آگاهی کافی و لازم ندارد،  گفت: بسیاری از افراد جامعه نمی‌دانند که بهترین سن و زمان مناسب برای انجام تست دیابت  چه موقع است. با توجه به شیوع روزافزون دیابت و براساس دستورالعمل های جهانی، تست غربالگری قند خون از  ۴۵ سالگی به ۳۵ سالگی تقلیل یافته، به همین دلیل، افراد بالای ۳۵ سال باید نسبت به انجام تست قند خون اقدام کنند.

وی با اشاره به برگزاری پویش «سلامت غربالگری دیابت و فشار خون بالا» طی سال گذشته از سوی وزارت بهداشت، افزود: با توجه به اینکه میزان شیوع دیابت در کشور زیاد است، مسئولان باید به این امر مهم توجه کنند. نتایج حاصل از اجرای این پویش می‌تواند برای برنامه‌ریزی‌های آینده به کار گرفته شود. قدم اول برای کنترل و پیشگیری از چاقی، دیابت و فشار خون در جامعه، برنامه‌ریزی صحیح کشوری در حوزه سلامت و تغییر سبک زندگی آحاد جامعه است.

کوه‌کن ادامه داد: همچنین اطلاع‌رسانی وآگاهی‌بخشی به مخاطبان  از اهمیت و اعتبار فراوانی برخوردار است. در این خصوص افراد مستعد دیابت که شامل افراد با تغذیه نادرست، زندگی کم تحرک، خویشاوندان درجه اول مبتلا به دیابت باید نسبت به انجام تست قند خون تشویق شوند و در این زمینه باید اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی از طریق «رسانه‌های عمومی» و «آموزش و پرورش» در مجامع عمومی صورت گیرد و این باور که چاقی یک بیماری است و سلامتی را تهدید می‌کند، در ذهن جامعه نهادینه شود. در این راستا لازم است برنامه‌ریزی‌های مناسب برای پیشگیری و کنترل فراهم شود؛ به نحوی که مراکز آموزشی معتبر درباره دیابت و برای بیماران دیابتی و خانواده‌ها در تمام شهرها وجود داشته باشد.  

وی درباره ضرورت برنامه‌ریزی برای بیماران دیابتی گفت: به طور کلی می‌توان گفت اقدامات لازم جهت پیشگیری و کنترل بیماری دیابت را در ۳ بخش می‌توان متمرکز کرد؛ گام اول، آموزش همگانی و مردمی و روز آمد کردن دانش پزشکان و گام دوم، دسترسی به تجهیزات، داروها و فناوری روز حوزه دیابت و سومین قدم، اقدامات موثر است؛ منظور این است که مراکز درمانی به صورت جامع‌نگر به درمان چاقی و دیابت توجه کنند؛ یعنی فقط دارو تجویز نکنند بلکه باید با مشاوره رو در رو با افراد دیابتی و خانواده‌ها بار تحمیل بر جامعه و کشور را کاهش داد. مشاوره‌های لازم با بیماران از جمله سیاست‌های تاثیرگذار مثبت است که پذیرش بیماری برای بیماران و اطرافیان را فراهم می‌کند. اجرای این برنامه‌ها به پشتیبانی وزارت بهداشت و دولت نیاز دارد.  

این متخصص با بیان اینکه بررسی وضعیت مراجعه‌کنندگان به مراکز درمانی بیانگر این است که آموزش یک حلقه مفقوده در ارتباط با دیابت به حساب می‌آید، افزود: به طور مثال، برخی از افرادی که به دیابت مبتلا هستند اطلاعی درباره میزان قند ناشتا یا قند ۲ ساعته ندارند؛ مشاهده می‌شود در پاره‌ای موارد حتی افراد تحصیل‌کرده نسبت به میزان قند خون خود بی‌اطلاع هستند. برنامه‌های مربوط به دیابت باید به صورت فصلی یا ماهانه انجام شود؛ به نحوی که عموم مردم نسبت به بیماری دیابت آگاهی داشته باشند. هنگامی که مردم نسبت به دیابت آگاهی داشته باشند، دانش عمومی افزیش می‌یابد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان در فارس
  • پویش سلامت دهان و دندان
  • دیابت نوع یک و دو چه تفاوتی با هم دارند؟
  • سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • آموزش؛ حلقه مفقوده در دیابت/ سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/ آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور