Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-05@00:23:49 GMT

گفتند پرتاب نشدن ماهواره‌ها به شما ربطی ندارد!

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۹۳۳۰۶۳

روستاآزاد: راجع به گریه دانشجویان و اساتید برای پرتاب نشدن ماهواره از دولت پیگیری کردیم، گفتند به شما ربطی ندارد...

روزنامه جوان: سال ۹۵ در حالی به پایان رسید که قول‌های متعدد مسئولان هوافضای کشور برای پرتاب حداقل یک ماهواره محقق نشد. همچنین به‌رغم ابراز نگرانی رهبر معظم انقلاب در نیمه دوم سال ۹۵ نسبت به توقف طرح‌های کلان در موضوعات تحقیقاتی مهم مثل هوافضا و ماهواره و یأس دانشمندان ایرانی نسبت به این امر، از پرتاب ماهواره‌های تحقیقاتی که ماه‌ها و حتی سال‌هاست، مراحل تکمیل خود را پشت سر گذاشته‌اند نیز خبری نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
مهرماه گذشته بود که رهبر معظم انقلاب در دیدار نخبگان علمی جوان به گزارش‌هایی اشاره کردند که حاکی از توقف در طرح‌های کلان مهم مثل هوا فضا و ماهواره است و اظهار داشتند: «این من را نگران می‌کند.» در ادامه هم خطاب به مسئولان گفتند: «من از مسئولان امر به طور جدّی درخواست می‌کنم به این مسائل بپردازند.»
نکته مهم دیگر در صحبت‌های رهبر انقلاب به دلسردی جوانان و دانشجویان مربوط می‌شد که در اینباره نیز تصریح کردند: «اینها، هم خسارت علمی است برای ما، هم دانشمند جوانی که در بخش مثلاً هسته‌ای یا در بخش هوافضا یا در بخش نانو یا زیست‌فناوری با امیدواری مشغول فعّالیت است، وقتی‌که این بخش مورد بی‌اعتنایی قرار می‌گیرد و نیمه تعطیل می‌شود، مأیوس می‌شود. من قبلاً هم عرض کرده‌ام که یأس و نومیدی جوانان ما خیلی خطر بزرگی است.»

رونمایی از دلایل پرتاب نشدن ماهواره‌های فضاییاکنون در حالی وارد سال ۹۶ شدیم و دولت ماه‌های پایانی فعالیت خود را سپری می‌کند که علاوه بر منطبق بودن واقعیت‌های موجود با بی‌توجهی نسبت به فعالیت‌های هوا فضایی طی چند سال اخیر، نه تن‌ها صفر شدن بودجه پروژه اعزام انسان به فضا، بازنگشتن و تصفیه ۲۰ نفر از بورسیه‌های پژوهشگاه فضایی به کشور چین، از دست دادن نقاط مداری ایران در فضا، اختصاص ندادن بودجه مناسب و واگذار نکردن پروژه بزرگ و سیستمی بی‌پاسخ مانده است، بلکه دلایل بر زمین ماندن و پرتاب نشدن ماهواره‌های تحقیقاتی که مراحل تکمیل خود را پشت سر گذاشته‌اند نیز کم‌کم رونمایی می‌شود.
محمد‌مهدی نژاد نوری، استاد دانشگاه و معاون پژوهشی سابق وزارت علوم چند شب پیش در یکی از برنامه‌های تلویزیونی اظهار داشت: «مسئولان می‌گفتند در سال ۹۵ سه پرتاب فضایی داریم، اما یک پرتاب هم نداشتیم که این موضوع باعث دلسردی دانشجویان می‌شود.»

حکایت ماهواره شریف ست چه بود؟علاوه بر گفته‌های وی، نگاهی به وضعیت این بخش در سال ۹۵ نشان می‌دهد که هیچ یک از وعده‌های مسئولان عملیاتی نشد، چنانچه پرتاب ماهواره سنجشی «شریف ست» از جمله وعده‌هایی بوده که همواره از سوی مسئولان مطرح شده است.
ماهواره‌ای که ساخت آن با تمام زحمات و مشکلاتش پنج سال به طول انجامید و در تمام این پنج سال «شریف‌ست» صدایش کردند، آذر ماه ۹۲ بود که دانشگاه شریف با افتخار از رسانه‌ها دعوت کرد تا برای تحویل شریف‌ست به سازمان فضایی به این دانشگاه بروند، اما مراسم رونمایی بدون اعلام دلیل لغو شد و از آن به بعد تن‌ها شاهد وعده و وعید برای پرتاب ماهواره دانشگاه شریف بودیم، چنانچه پرتاب شریف‌ست به ۲۲ بهمن سال ۹۳ موکول شد، بعد از آن به دهه فجر سال ۹۴ و در نهایت پایان سال ۹۵ آخرین وعده مطرح شده بود. وعده و وعید‌هایی که از سال ۹۱ شروع شد، اما در سال ۹۵ هم جامعه علمی کشور شاهد تحقق این وعده‌ها برای پرتاب شریف‌ست نبودند. جالب است که ۱۶ آذر ۹۴ وقتی رئیس‌جمهور برای گرامیداشت روز دانشجو به دانشگاه شریف رفت، یکی از دانشجویان این دانشگاه یک جاکلیدی با نماد شریف‌ست به روحانی هدیه داد و گفت: ماهواره شریف که به جایی نرسید، جاکلیدی اش را با خود حمل می‌کنیم که به یادشان بمانیم.

دو ماه بعد همزمان با گرامیداشت روز فضایی، رئیس‌جمهور از یک ماهواره رونمایی کرد به نام ماهواره دوستی که گفتند همان شریف‌ست است، ولی نامش را تغییر داده‌اند که البته صحت این موضوع مورد تردید واقع شد.
در ادامه برخی می‌گفتند دولت یازدهم می‌خواهد شریف‌ست را دیرتر پرتاب کند که افتخار پرتاب آن به نام این دولت باشد، بعضی دیگر می‌گفتند دولت یازدهم اصلاً بنایی برای پرتاب ماهواره‌های دانشجویی ندارد، چون در این دولت اعتقادی بر پیشرفت فضایی نیست.

ماهواره‌ای که با تهدید امریکا پرتاب نشداخیراً رضا روستا آزاد، رئیس سابق دانشگاه صنعتی شریف گفته است: «ماهواره شریف‌سَت روی سکو هم رفت، اما با تهدید امریکا پرتاب نشد!»
وی در ادامه گفته است: «باید از اشک و گریه دانشجویان و اساتید در زمانی که جلوی پرتاب این ماهواره را گرفتند، گزارش تهیه می‌کردید؛ از دولت پیگیری کردیم که چرا اجازه پرتاب ندادید، گفتند به شما ربطی ندارد...»
حاصل زحمات بیش از ۱۰۰ نفر از نخبگان کشورمان در حالی همچنان گوشه‌ای از سازمان فضایی خاک می‌خورد که مسئولان وزارت ارتباطات و سازمان فضایی کشور در آغاز به کار دولت یازدهم، بار‌ها براین موضوع تأکید داشتند که نباید در مقوله فناوری‌های فضایی، فقط روی پرتاب ماهواره تمرکز کرد. بر همین اساس می‌توان گفت، فرضیه دوم مطرح شده مبنی بر بی‌اعتقادی دولت نسبت پیشرفت فضایی نسبت به موضوع نزدیک‌تر است.
در نهایت تأسف باید بگوییم به هم ریختگی تشکیلات فضایی و سردرگمی‌ها و اصطکاک‌های درون سازمانی ایجاد شده همچنان تا روزهای پایانی فعالیت کابینه یازدهم، باعث توقف برنامه فضایی ایران و از هم گسستگی سیاست‌های فضایی در کشور شده است.
امری که بعضی از آن به عنوان یک حرکت خواسته و مطلوب دولت یاد می‌کنند، زیرا از یک سو در رأس وزارت ارتباطات و مشاورین ویژه فضایی وزیر ارتباطات و در هرم تصمیم‌گیری در دولت یازدهم اعتقادی به برنامه فضایی وجود نداشته است و از سوی دیگر در میان مطلعان از برنامه فضایی کشور به عنوان اولین قربانی در مذاکرات برجام یاد می‌شود.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۳۳۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حسن رنگرز: دعوت نشدن چند کشتی گیر به اردو؟ انتظارات را برآورده نکردند

طرفداری| سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی گفت: برخی کشتی‌گیران در مسابقات قهرمانی آسیا انتظارات را برآورده نکردند و به همین دلیل به اردوی جدید تیم ملی دعوت نشدند.

حسن رنگرز درباره شرایط تیم ملی کشتی فرنگی بعد از قهرمانی در مسابقات آسیایی و کسب سهمیه کامل این تیم گفت:

خدا را شکر برای دومین بار در مسابقات قهرمانی آسیا عنوان قهرمانی را به دست آوردیم و در مسابقات گزینشی هم به دو سهمیه باقی مانده رسیدیم تا کشتی فرنگی با ۶ سهمیه کامل به المپیک راه پیدا کند. حضور ۷ کشتی‌گیر در مرحله فینال و کسب مدال اتفاق ویژه‌ای برای کشتی فرنگی بود که خدا را شکر در این مسابقات محقق شد.

وی افزود:

متأسفانه برخی کشتی‌گیران در مسابقات قهرمانی آسیا توقعات را برآورده نکردند و به همین خاطر به اردوی جدید تیم ملی دعوت نشدند. بعد از مسابقات قهرمانی آسیا رقابت‌های جام تختی برگزار شد و در این مسابقات برخی کشتی‌گیران را مورد ارزیابی قرار دادیم تا بتوانیم به یک جمع بندی برسیم و تعدادی کشتی‌گیر از دل این مسابقات به اردو دعوت کنیم.

سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی در پاسخ به این سوال که در مسابقات جام تختی پدیده‌ای را هم کشف کردند، به مهر گفت:

در دو مسابقه داخلی، قهرمانی کشور و رقابت‌های جام تختی عملکرد کشتی‌گیران را مورد ارزیابی قرار دادیم. البته تعدادی از کشتی‌گیران از حضور در مسابقات جام تختی بنا به شرایطی معاف بودند. تمامی سرمایه‌های کشتی فرنگی در این دو مسابقه حضور داشتند. عملکرد آن‌ها را در مسابقات داخلی بررسی کردیم و حالا باید در مسابقات بین‌المللی هم مورد ارزیابی قرار بگیرند.

رنگرز در مورد عدم دعوت برخی کشتی‌گیران به اردوی جدید تیم ملی عنوان کرد:

امیر عبدی، محمدرضا رستمی، رسول گرمسیری و ایمان محمدی جز کشتی‌گیران خوب ما هستند اما متأسفانه این چند نفر در مسابقات قهرمانی آسیا توقعات ما را برآورده نکردند و به همین خاطر به اردوی جدید تیم ملی دعوت نشدند. ما باید کشتی‌گیران مختلف که در مسابقات داخلی شرکت کردند مورد ارزیابی قرار دهیم تا در نهایت به یک جمع بندی نهایی برسیم و آن‌ها را به اردوی تیم ملی دعوت کنیم.

از دست ندهید ????????????????????????

تونی کروس: پاس گلم جلوی بایرن خیلی خاص نبود شاهکار کارلتو؛ بازهم شکست‌ناپذیری مقابل بایرن بزرگترین بازیکنان ناکام تاریخ لیگ قهرمانان یحیی شکایت کند 5 میلیارد تومان جریمه می‌گیرد

دیگر خبرها

  • ایستگاه‌های زمینی؛ کلید توسعه فضایی ایران
  • پاکسازی زباله‌های فضایی با کمک فناوری ژاپنی
  • اولین ارتباط بلوتوثی فضایی برقرار شد
  • موشک با سوخت موم شمع به مدار رفت
  • انتشار بوی گاز در بندرترکمن ربطی به مشکل فنی و خرابی تاسیسات گازی ندارد
  • اجرا نشدن کامل طرح مسکن ملی و جوانی جمعیت در سبزوار
  • سال پر پرتاب فضایی ایران با ماهواره‌های طلوع ۳، ظفر ۲ و کوثر
  • ضرب‌الاجل قالیباف به دولت ربطی به کرسی ریاست در مجلس دوازدهم دارد؟
  • دریافت نشدن خسارت از بارندگی‌های اخیر در خوزستان
  • حسن رنگرز: دعوت نشدن چند کشتی گیر به اردو؟ انتظارات را برآورده نکردند