Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بی باک نیوز»
2024-04-27@18:37:31 GMT

ابتلا به بیماری افسردگی در زنان شایع تر است!

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۹۳۳۶۵۲

سرویس سلامت و پزشکی بی باک؛ بخش مهمترین عناوین:

افسردگی بیماری روحی و روانی است که در سال‌های اخیر بیشتر به سراغ انسانها آمده و  سنین و اقشار مختلف را درگیر خود کرده است ولی با توجه به اینکه جنس این بیماری از دیگر بیمارها متفاوت بوده در میان عموم قابل تشخیص نیست درنتیجه توجه چندانی به آن نمی‌شود.افسردگی در عین اینکه بیماری بی سر و صدایی است اما عوارض سنگینی بر شخص بیمار و حتی محیط اطراف دارد چرا که یک مادر افسرده، فرزندانی با جسم و روح معیوب تربیت می‌کند و از طرف دیگر این بیماری بدون هیچ ویروسی به اطرافیان نیز انتقال می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به اهمیتی که این بیماری در سال‌های اخیر داشته است «افسردگی؛ اجازه بده صحبت کنیم» شعار امسال روز بهداشت جهانی نامگذاری شده است.

خبرنگار تسنیم برای آشنایی بیشتر با بیماری افسردگی و نیز به منظور روشن شدن علل و عوامل آن به سراغ متخصصان این حوزه رفته که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.

آرزو کیانی در این باره به خبرنگار تسنیم گفت: افسردگی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های روانپزشکی در دنیاست و مختص قشر یا گروه و جوامع خاصی نیست.

پزشک فوق تخصص اعصاب و روان کودک و نوجوان در ارومیه افزود: بانوان 2 برابر بیشتر از آقایان در معرض مبتلا به بیماری افسردگی هستند و در سال‌های اخیر نیز شاهد رشد قابل توجهی از این بیماری بوده‌ایم.

وی گفت: این بیماری مختص بزرگسالان نیست و در کودکان و نوجوانان نیز دیده می‌شود اما علائم آن متفاوت از علائم افسردگی در بزرگسالان است.

 شیوع بیماری افسردگی در سن پایان نوجوانی و آغاز جوانی

کیانی با اشاره به اینکه شایع‌ترین سن در قشر کودک و نوجوان برای ابتلا به این بیماری 19 تا 20 سال است خاطرنشان کرد: افت عملکرد، افت تحصیلی، اختلال در ارتباط با دوستان، پرخاشگری، بهانه‌گیری، بروز تفاوت‌های رفتاری، افت انرژی، منزوی و گوشه گیر بودن، تحریک پذیری و گاهی نیز اضطراب از علائم هشدار دهنده افسردگی در کودکان و نوجوانان است.

وی با بیان اینکه این تغییر رفتارها در بسیاری مواقع برای والدین قابل تشخیص نیست تصریح کرد: چنانچه در خانواده‌ای عضوی دارای سابقه افسردگی باشد بایستی توجه ویژه‌ای به آن داشت.

پزشک فوق تخصص اعصاب و روان کودک و نوجوان افزود: ماحصل افسردگی در نوجوانان به شکل خودزنی، اقدام به خودکشی، ناامیدی و احساس گناه بروز می‌کند.

کیانی با تاکید بر اینکه باید افسردگی توسط خانواده‌ها جدی گرفته شود اظهار کرد: بیماری افسردگی در بسیاری مواقع دارای اشکال پنهان است که به شکل اختلافات خانوادگی و اقدام به خودکشی بروز می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیتی که بیماری افسردگی دارد سازمان بهداشت جهانی شعار امسال روز سلامت را به این موضوع اختصاص داده است بنابراین بهتر است در مورد رنج‌های درونی خودمان صحبت کنیم تا برای درمان آن اقدام شود.

زنان قبل از بارداری متوجه مسئولیت فرزندداری باشند

پزشک فوق تخصص اعصاب و روان کودک و نوجوان به برخی نکات پیشگیری و درمان بیماری افسردگی اشاره کرد و گفت: در گام نخست باید با این بیماری آشنا شد، بیشتر بانوان در دوران بعد از زایمان دچار افسردگی پس از زایمان می‌شوند که این امر نیز خود سبب تربیت فرزندانی با مشکلات روانی می‌شود.

این پزشک متخصص تصریح کرد: بعد از تولد فرزند، بیشتر توجه‌ها متوجه کودک است در حالی که در گاهی موارد حتی بیشتر از کودک، مادر باید مورد توجه قرار گیرد چرا که چنانچه مادری از نظر جسمی و روحی سالم نباشد طبیعتاً قادر به تربیت فرزندی سالم نیز نخواهد بود.

وی از بانوانی که قصد تولد فرزند دارند خواست تا قبل از هر چیز به مسئولیتی که از جانب فرزنداری بر عهده آنها نهاده می‌شوند بیاندیشند و این را بپذیرند که بعد از تولد کودکشان بیشتر وقت و انرژی آنها بایستی صرف فرزندشان  شود تا امنیت کودکشان از هر جهت فراهم شود در غیر این صورت استرس‌های ناشی از بی خوابی و کم توانی در فرزندداری به کودک منتقل شده و مانع از ایجاد محیطی امن از نظر روانی و جسمی برای کودکشان خواهد شد.

کیانی حمایت فردی و اجتماعی را بزرگترین فاکتور حمایت کننده برای پیشگیری از ابتلا به بیماری افسردگی معرفی کرد.

فاطمه بهادری پزشک فوق تخصص دیگری است که راهنمای افراد در رابطه با بیماریهای مادر و جنین بوده و در رابطه با بیماری افسردگی پس از زایمان که یکی از بیماریهای شایع در میان زنان است اظهار کرد: افسردگی بعد از زایمان بیماری است که تا 3 ماه بعد از زایمان در بانوان رخ می‌دهد.

50 درصد از بانوان پس از زایمان به بیماری افسردگی دچار می‌شوند

پزشک فوق تخصص زنان و زایمان در ارومیه با اشاره به اینکه 50 درصد بانوان پس از زایمان در معرض مبتلا به بیماری افسردگی پس از زایمان قرار می‌گیرند گفت: نگرانی‌هایی از قبیل عدم توانایی نگهداری از نوزاد، کم خوابی، عدم حمایت روحی و روانی و داشتن سابقه مصرف دارو می‌تواند احتمال مبتلا به این بیماری را در زنان تشدید بخشد.

وی بیان کرد: در برخی از زنان در دو هفته نخست زایمان، این بیماری به صورت خفیف مشاهده می‌شود که چندان نگران کننده نیست و با روان درمانی بهبود می‌یابد.

بهادری تصریح کرد: افسردگی پس از زایمان در صورتی که شدید باشد نگران کننده است و با علائمی از قبیل تغذیه نامناسب، کاهش و یا افزایش غیر عادی وزن، بی انگیزگی در امورات زندگی و بروز افکار خودکشی همراه است.

این متخصص مادر و کودک اظهار کرد: از هر یک هزار مادر یک فرد ممکن است به جنون بعد از زایمان دچار شود که در این موارد خطراتی کودک و مادر را تهدید می‌کند و باید با مراجعه به روانپزشک و بستری زود هنگام اقدامات روان درمانی آغاز شود.

افسردگی بیش از 3 هفته در ایام پس از زایمان خطرناک است

بهادری افزود: در حالت کلی چنانچه بیماری افسردگی تا دو هفته بعد از زایمان رفع شود نگرانی وجود ندارد ولی در صورتی که مادر به وضعیت خود و فرزندش بی توجه باشد و این بی توجهی به دو تا سه هفته به طول بیانجامد باید به روانپزشک مراجعه شود.

وی خاطرنشان کرد: بیماری افسردگی بعد از زایمان در برخی موارد ژنتیکی بوده و با به‌کارگیری روش‌های مشاوره از شدت مبتلا به آن کاسته می‌شود.

در این میان خبرنگار تسنیم به سراغ چند تن از شهروندان رفته و جویای میزان آگاهی عمومی از بیماری افسردگی شده است.

مهسا پورامین، شهروند ارومیه‌ای در این باره گفت: به نظر می‌رسد افسرگی بیماری است که در اثر ابتلا به آن انگیزه به زندگی در انسان از بین می‌رود و خنده و شادی نیز در زندگی کمرنگ می‌شود.

وی اظهار کرد: متاسفانه مشاوره و مراجعه به پزشک روانشناس آن گونه که باید در جامعه ایرانی قابل قبول نیست و مردم از مراجعه به پزشک روانشناس حتی در سخت‌ترین شرایط نیز ممانعت می‌کنند در حالی که فرهنگ مشاوره با روانشناسان باید در جامعه ترویج شود تا مشکلات و مسائل روحی افراد شناخته و کاهش یابد.

فرزانه نیک جو نیز در این باره گفت: با توجه به اظهارات متخصصان و روانشنان، به نظر می‌رسد بیشتر زنان درگیر بیماری افسردگی هستند اما به سبب اینکه علائم و آثار این بیماری بیشتر با پرخاشگری و بی حوصلگی همراه است عموم آن را ناشی از درگیری با مشکلات روزمره تلقی می‌کنند.

این شهروند ارومیه‌ای اظهار کرد: به نظر می‌رسد این بیماری توسط عموم قابل شناسایی نیست و باید برای شناخت و درمان آن به پزشکان و روانشناسان مربوطه مراجعه کرد.

فارس عرب

 

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۳۳۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیشترین موارد ابتلا به مالاریا در سیستان‌و بلوچستان بوده‌است

ایسنا/خراسان رضوی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: سال گذشته در کشور روزانه بیش از ۲۸ نفر مبتلا به مالاریا شناسایی شده‌اند که بیشترین موارد شناسایی شده در استان سیستان و بلوچستان بوده‌است که با توجه به بارش‌های سال‌های گذشته و امسال در مناطق جنوبی که منطقه آندمیک مالاریا محسوب می‌شود، احتمال افزایش موارد ابتلا مورد انتظار است.

حامد جز جلالیان در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه ۲۵ آوریل مصادف با ۶ اردیبهشت‌ماه به نام روز جهانی مالاریا نام‌گذاری شده است، افزود: سال ۲۰۲۲ در هر ثانیه ۷ مورد مبتلا به مالاریا در سطح جهان شناسایی و هر دقیقه یک نفر بر اثر بیماری مالاریا جان خود را از دست می‌دهد و همچنین طبق این آمار در ایران نیز ۱۰ هزار نفر در یک سال گذشته مبتلا به بیماری مالاریا شده‌اند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور خاطرنشان کرد: وظیفه سیستم بهداشت و درمان این است که با هوشیاری کامل در خصوص شناسایی و درمان مناسب افراد با ریسک خطر بالای مالاریا که شامل تب طول کشیده و سابقه سفر به مناطق مالاریا خیز از جمله استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان اقدام نمایند که در این راستا در سال گذشته نزدیک به ۳۰۰۰ نمونه از جمعیت تحت پوشش دانشگاه تهیه و یک مورد بیمار مبتلا به مالاریا شناسایی شد.

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر اظهار امیدواری کرد: با اطلاع‌رسانی و آموزش هموطنان گرامی نسبت به علائم و مخاطرات بیماری مالاریا سطح اطلاعات عمومی جامعه نسبت به این بیماری و نشانه‌ها و علائم بیماری افزایش یابد.

وی با اشاره به ویژگی‌های مالاریا گفت: حملات بیماری از ویژگی‌های مالاریا است که سه مرحله لرز، تب و تعریق دارد و اگر بیمار در مراحل اولیه مراجعه کند و بیماری وی تشخیص داده و درمان شود، اغلب بهبود می‌یابد.

جز جلالیان، تشخیص سریع، درمان صحیح و کامل به همراه نظارت مستقیم، منجر به کاهش خطر انتقال مالاریا در جامعه، عدم پیشرفت بیماری و مقاومت دارویی و در نهایت کاهش مرگ و میر ناشی از آن می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: منطقه خراسان رضوی مالاریا خیز نیست و بیماران شناسایی شده اغلب یا سابقه مسافرت به مناطق مالاریا خیز را داشته‌اند یا وارده از مناطق مالاریاخیز هستند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: با توجه به اینکه در صورت عدم شناسایی و درمان به موقع مالاریا احتمال وقوع مرگ افزایش می‌یابد، توصیه می‌شود هر فردی که به اقتضاء شغل و یا مسافرت و... به خصوص سربازان، نیروهای نظامی و رانندگان با استان‌های جنوبی در ارتباط هستند در زمان مراجعه به محل سکونت، سریعاً به نزدیکترین مراکز خدمات جامع سلامت و خانه بهداشت به عنوان اولین سطح خدمات، مراجعه نماید.

وی افزود: با توجه به اینکه بیماری از طریق گزش پشه آنوفل انتقال می‌یابد در صورت حضور در مناطق با خطر مالاریا مانند استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان حتماً از لباس پوشیده و آستین بلند استفاده نمایید همچنین بهتر است که از دور کننده‌ها و سایر اقداماتی که منجر به کاهش گزش می‌شود مانند استفاده از پشه بند در موقع خواب استفاده شود.

پوشش ۱۰۰ درصدی طرح تکمیلی فلج اطفال

جز جلالیان در ادامه به اقدامات صورت گرفته در خصوص فلج اطفال اشاره کرد و گفت: با تلاش و زحمات تیم‌های سیار واکسیناسیون معاونت بهداشت نیشابور، مرحله اول عملیات واکسیناسیون طرح تکمیلی فلج اطفال در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور با پوشش ۱۰۰ درصدی جمعیت هدف کودکان زیر ۵ سال در مناطق واجد شرایط که در زمان عملیات در محل حضور داشته‌اند پایان یافت.

وی افزود: با توجه به اینکه بیماری فلج اطفال در کشورهای همسایه به خصوص همسایگان شرقی، به صورت اپیدمی درآمده، اجرای این طرح کشوری در سطح دانشگاه علوم پزشکی نیشابور مورد نیاز است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: در مرحله اول عملیات واکسیناسیون تکمیلی که از دوم لغایت چهارم اردیبهشت‌ماه سال جاری اجرا شد، ۱۱۸ کودک ایرانی و ۹۰ کودک غیر ایرانی زیر ۵ سال برعلیه این بیماری واکسینه شدند.

وی خاطرنشان کرد: اجرای عملیات تکمیلی واکسیناسیون خانه‌به‌خانه فلج اطفال را ۱۴ تیم عملیاتی در مناطق تیم سیار و بیش از ۳۰ مرکز خدمات جامع سلامت دارای جمعیت اتباع برعهده داشته‌اند.

جز جلالیان با اشاره به اینکه مرحله دوم طرح تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال از ۳۰ اردیبهشت‌ماه لغایت یک خرداد در نیشابور اجرا خواهد شد، بیان کرد: این پوشش با مشارکت خوب همشهریان عزیز شهرستان‌های نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه و زحمات و تلاش‌های تمامی تیم‌های اجرایی و تیم‌های نظارتی که اجرای این طرح کشوری را برعهده داشته‌اند میسر شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کاهش ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در یزد
  • خطر افزایش ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرم سال
  • کاهش ۳۰ درصدی ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام
  • همایش روز جهانی اتیسم در رشت
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • بیشترین موارد ابتلا به مالاریا در سیستان‌و بلوچستان بوده‌است
  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن
  • پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ وضعیت افسردگی در کشور