Web Analytics Made Easy - Statcounter

«قاسم مومنی» کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به برگزاری همه‌پرسی ۱۶ آوریل ترکیه در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: همه‌پرسی قانون اساسی ترکیه را باید یکی از مهمترین و با اهمیت‌ترین رخدادهای ترکیه دانست. چراکه قبل از برگزاری همه‌پرسی شاهد وقوع یکسری از مسائل و رویدادها بودیم و پس از برگزاری آن بدون تردید هم در عرصه بین‌الملل و هم در عرصه داخلی ترکیه نظاره‌گر یکسری از وقایع خواهیم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چراکه اردوغان از گذشته برای تغییر قانون اساسی ترکیه و مطرح کردن ۱۸ متمم جدید وارد میدان شد که این موضوع بدون تردید افزایش اختیارات وی رابه دنبال خواهد داشت که در این مسیر پارلمان ترکیه هم با وی همراه و هم‌نظر است.

وی ادامه داد: رئیس جمهوری ترکیه تضمین داده است پس از آن که در همه‌پرسی ۱۶ آوریل پیروز میدان شد، تمامی مشکلات اقتصادی، بیکاری و تمام مسائل و چالش‌ها را رفع کند و بر آنها فائق آید که این خود می‌تواند یکی از سوژه‌های تحلیلگران و ذره‌بین رسانه‌های جهان باشد تا ببینند که وی چگونه می‌خواهد پس از همه‌پرسی به وعده‌های خود عمل کند. اما باید توجه داشت که در این بین چیزی حدود ۱۵۰ هزار نفر بعد از کودتا کنار گذاشته شدند و همچنین احزاب مخالف مانند حزب دموکراتیک خلق‌ها، جمهوری‌خواهان و لائیک‌ها یکی پس از دیگری به حاشیه رانده شدند که علت آن را ارتباط با گولن یا طرفداری از پ.ک.ک اعلام کرده‌اند که این موضوع می‌تواند در میزان و کیفیت رای‌دهندگان تاثیرگذار باشد.

رئیس جمهوری ترکیه بسیاری از دوستان و نزدیکان خود مانند عبدالله گل را به حاشیه راند تا بتواند بدون هیچ مانعی به اهداف خود دست پیدا کند. در این راسته تعطیل شدن روزنامه‌ها یا تهدید خبرنگاران و مدیران مسئول رسانه‌های ترکیه یا از کار برکنار شدند یا اینکه به زندان رفتند. این مدل از ادبیات و راهبرد را باید نوعی کانالیزه کردن سیاست‌ها و هدایت افکار عمومی بر اساس اهداف حزب عدالت و توسعه و شخص اردوغان دانست. چراکه در واقع رسانه‌های منتقد در کارزار حضور ندارند که بتوانند اردوغان و نظام حاکمیتی موجود را به چالش بکشند. به گونه‌ای که آنها معتقدند اردوغان با تحریک حس ناسیونالیسم ترکی، در حال تثبیت جایگاه خود و حزب حاکم است.

این تحلیلگر مسائل ترکیه با تاکید بر این‌که وضعیت ترکیه پس از همه‌پرسی در حالتی نامفهوم و مبهم قرار دارد، گفت: برای بسیاری از مخالفان و حتی بخشی از موافقان اردوغان و حزب عدالت و توسعه این پرسش به وجود آمده است که در صورت تغییر قانون اساسی و موفقیت اردوغان در همه‌پرسی امروز چه سرنوشتی در انتظار ترکیه خواهد بود؟ به بیانی بهتر آنها در این فکر هستند که با افزایش اختیارات رئیس‌جمهوری اگر اردوغان روزی از قدرت کناره‌گیری کند یا مردم شخص دیگری را به عنوان رئیس‌جمهور برگزینند، چه سرنوشتی در انتظار آنها و آیندگانشان خواهد بود. در اینجا به نظر می‌رسد که با توجه به همراه بودن افکار عمومی با اردوغان نگرانی‌های داخلی همچنان به قوت خود باقی است اما اینکه چه زمانی و در چه مکانی این ناهنجاری‌ها رخ عیان کند، واقعاً مشخص نیست.

بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان بر این عقیده هستند که اردوغان در تلاش است تا بتواند ساختاری همانند ساختار سیاسی روسیه و پوتین را در ترکیه بنا کند. به گونه‌ای که آنها معتقدند، پوتین پس از کنار رفتن یلتسین به نوعی یک حکومت یکطرفه با رهبری خود در مسکو را دنبال می‌کند و از این جهت اردوغان را هم همانند وی می‌دانند که درصدد است در ترکیه جاودانه بر سر حکومت بماند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: شکاف‌های گسترده‌ای مانند جدال با اتحادیه اروپا، اختلاف‌های داخلی و اقتصادی مشکلات پیش‌روی اردوغان خواهد بود. اما باید توجه داشت که این همه‌پرسی به نفع وی رقم خواهد خورد. چراکه اردوغان اگر تنها یک درصد می‌دانست که برنده این همه‌پرسی نخواهد شد، بدون هیچ تردیدی راه حل دیگری را انتخاب می‌کرد. در این بین مساله کردها و پ.ک.ک هم یک چالش اصلی به شمار می‌آید. احتمال دارد که اردوغان پس از پیروزی در همه‌پرسی، برای حل مشکلات ترکیه با اتحادیه اروپا و پ.ک.ک وارد گفت‌وگوی مجدد شود. چراکه کردها و حتی آن کسانی که طرفدار پ.ک.ک هستند، بخشی از مردم ترکیه محسوب می‌شوند و البته حمایت‌های آمریکا از کردها هم تاثیرگذار است. بنابراین نیاز ترکیه به توریسم و رابطه مستقیم آن با اقتصاد متغیر کردها و اتحادیه اروپا را بیش از پیش برجسته می‌کند.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۳۳۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای تل‌آویو درباره پاسخ به ترکیه برای قطع روابط تجاری

وزارت خارجه رژیم صهیونیستی به تصمیم ترکیه درباره قطع روابط تجاری دو طرف واکنش نشان داد.

به گزارش ایسنا، «یسرائیل کاتس» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی امروز جمعه در پایان جلسه مشورتی مدعی شد تل‌آویو در پاسخ به تصمیم دولت ترکیه مبنی بر قطع روابط تجاری با این رژیم اقدامات «مهم و عملی» اتخاذ کرده است.

روزنامه الحره نوشت، از جمله اقدامات رژیم صهیونیستی در پاسخ به این تصمیم ترکیه، تلاش برای کاهش هرگونه رابطه اقتصادی بین آنکارا، تشکیلات خودگردان فلسطین و غزه است چرا که ترکیه بزرگترین واردکننده به تشکیلات خودگردان فلسطین است و مجموع واردات آن به تشکیلات خودگردان حدود ۱۸ درصد است.

همچنین رژیم صهیونیستی از مجامع اقتصادی بین‌المللی درخواست خواهد کرد مجازات علیه ترکیه را به دلیل نقض توافقات تجاری بررسی کنند.

از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی همزمان با کمک به بخش‌های صادراتی متضرر از اقدام ترکیه، فوراً برای یافتن جایگزینی برای اقتصاد این کشور در تمامی زمینه‌ها و محصولات مختلف تلاش خواهد کرد.

روز پنجشنبه ترکیه اعلام کرد قصد دارد تا زمانی که رژیم صهیونیستی اجازه دهد کمک‌های انسانی وارد غزه شود، تمامی مبادلات تجاری با این رژیم را به حالت تعلیق درآورد. این درحالی است که آنکارا ماه گذشته نیز محدودیت‌هایی را بر صادرات ترکیه به فلسطین اشغالی اعمال کرده بود.

در همین زمینه، وزارت بازرگانی ترکیه در بیانیه‌ای اعلام کرد تا زمانی که رژیم صهیونیستی به جریان مستمر کمک‌های بشردوستانه به غزه اجازه دهد، صادرات و واردات مربوط به این رژیم به حالت تعلیق درمی‌آید.

کاتس در واکنش به این اقدام ترکیه مدعی شد: هرگز تسلیم اخاذی اردوغان و تهدیدهای او نمی‌شویم. اقتصاد اسرائیل قوی‌تر از دیکتاتوری همچون اردوغان است که توافقات را نقض و به نفع حماس کار می‌کند.

وی در ادامه ادعا کرد «هر کسی که اقدامات یکجانبه علیه اقتصاد اسرائیل اتخاذ کند پاسخ مناسب و دردناک دریافت خواهد کرد. اردوغان می‌خواهد به اسرائیل آسیب وارد کند اما در نهایت اقتصاد فلسطین را متضرر می‌کند».

کاتس این تصمیم ترکیه را «گام شگفت‌انگیز دیگر از سوی دیکتاتوری که آرزوی سلطان شدن دارد» خواند.

ترکیه امروز هم اعلام کرد تا زمان برقراری آتش‌بس دائمی در غزه و انتقال کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه، تجارت با رژیم صهیونیستی را که سالانه حدود هفت میلیارد دلار تخمین زده می‌شود، متوقف می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چرا ترکیه روابط تجاری با اسرائیل را تعلیق کرد؟ | هدف اردوغان از اقدام دیرهنگام
  • چرا ترکیه روابط تجاری با رژیم صهیونیستی را تعلیق کرد؟
  • پایان روابط تجاری ترکیه ـ اسرائیل/ اردوغان در جنگ غزه به دنبال چیست؟
  • اردوغان: هدفمان مجبور کردن نتانیاهو به آتش بس است
  • اردوغان: به تجارت ۹.۵ میلیارد دلاری با اسرائیل پایان دادیم
  • واکنش رژیم صهیونیستی به تصمیم ترکیه برای تعلیق مبادلات تجاری
  • ادعای رژیم صهیونیستی درباره پاسخ به ترکیه برای قطع روابط تجاری
  • ادعای تل‌آویو درباره پاسخ به ترکیه برای قطع روابط تجاری
  • اردوغان: دادوستد با اسرائیل را خاتمه دادیم
  • اردوغان سیاست ترکیه را «نرم» می‌کند