Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز، قیمت بلیت تماشاخانه های خصوصی با آغاز سال 96 افزایش قابل توجهی داشته است، افزایشی که از الگوی مشخصی پیروی نمی کند و تنها بر اساس خواست مدیر هر تماشاخانه ها بهای بلیت تغییر کرده است.
در جدول زیر بهای بلیت بخشی از اجراهای تئاتر در تماشاخانه های خصوصی آورده شده که نشان دهنده افزایشی بی قاعده و قانون است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نام نمایش کارگردان تماشاخانه بهای بلیت/ تومان کافه طره نوشین تبریزی پایتخت 45000 رمئو و ژولیت هستی حسینی تئاتر مستقل 45000 خدای کشتار علی سرابی پالیز 40000 پپرونی برای دیکتاتور علی احمدی پالیز 40000 آخرین نامه مهرداد کورش نیا پالیز 40000 عروسی خون محمد ولیزادگان پالیز 35000 مافیا افروز فروزند باران 30000

خیام وقار کاشانی، نایب رییس انجمن صنفی تماشاخانه های خصوصی ایران درباره افزایش بهای بلیت این سالن ها، به ایسکانیوز، گفت: انجمن صنفی اولین جلسه خود در سال 96 را هفته پیش با حضور اعضا برگزار کرد، که در این جلسه مقرر شد مدیران تماشاخانه ها تا تاریخ 26 فروردین فایل قرارداد خود را با گروه های تئاتری برای ما ارسال کنند تا با توجه به آن انجمن صنفی در ابتدا به یک قرارداد ثابت تیپ که برای اعضا لازم الاجرا خواهد بود، برسد و در ادامه آیین نامه ای تنظیم می شود که به وسیله آن مشخص خواهد شد که چه ویژگی هایی در بهای بلیت هر تماشاخانه موثر است.

او ادامه داد: بهای بلیت پس از تنظیم آیین نامه دارای حداقل و حداکثر قیمت می شود و پس از اینکه آیین نامه توسط انجمن صنفی مصوب شد قطعا هر کس با سلیقه خود نمی تواند قیمت بلیت را افزایش داده و یا به هر شکلی آن را تغییر دهد. از این منظر بهای بلیت از این به بعد به کیفیت اثر، تعداد عوامل، بازیگران، کارگردان، نویسنده، امکانات سالن و امکانات رفاهی تماشاخانه برای مخاطب بستگی خواهد داشت.

وی افزود: قطعا اولین آیین نامه ای که امسال قرار است مورد بررسی قرار گیرد تعیین مقرراتی برای مشخص شدن بهای بلیت تماشاخانه های خصوصی است که یکی از مواردی که در این آیین نامه مورد توجه قرار می گیرد؛ یکسان سازی و متعادل سازی بهای بلیت است.

وقار کاشانی در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است در آیین نامه انجمن صنفی که مصوب خواهد شد، بهای بلیت 45000 تومانی هم وجود داشته باشد، گفت: ممکن است بلیت های 45000 تومانی هم داشته باشیم اما با توجه به امکانات سالن ها و مجموعه عوامل گروه نمایشی قیمت بلیت در نظر گرفته می شود با این حال بعید می دانم که بلیت تئاتر در سال 96 از 40000 تومان بیشتر شود.

نایب رییس انجمن صنفی تماشاخانه های خصوصی ایران، اظهار کرد: شاید هیچ کدام از سالن های خصوصی ایران آن استاندارد لازم را برای مخاطب نداشته باشند تا قرار باشد این قیمت ها را برای تماشای تئاتر بپردازد. اگر چه بهایی که برای تئاترها پرداخته می شود با توجه به هزینه ها و زحمتی که برای تولید یک نمایش کشیده می شود به نسبت اجرای کنسرت های موسیقی بسیار ناچیز است اما این عرف باید شکل صحیحی پیدا کند.

مدیر تماشاخانه باران، تاکید کرد: هزینه های جاری سالن های خصوصی سر به فلک می کشد و شاید دور از تصور باشد که تماشاخانه ها درآمد حاصل از فروش بلیت را برای بهبود وضع کیفی سالن ها صرف کنند زیرا همین که بتوانند از عهده هزینه های تماشاخانه ها برآیند شاهکار کرده اند اما درآمدزایی باید به شکل منطقی باشد نه به نحوی که مخاطب تئاتر متضرر شود.

وقار کاشانی درباره افزایش بهای بلیت تئاتر در تماشاخانه های خصوصی و تاثیر آن بر ریزش مخاطب اجراها، گفت: قطعا افزایش قیمت بلیت تئاتر باعث کاهش مخاطبان خواهد شد این در خالی است که تئاتر با حضور تماشاگران زنده است و گروه های تئاتری هم باید به این مساله توجه داشته باشند که تعداد بیشتر مخاطب با قیمت مناسب بلیت می تواند آنها را به نتیجه دلخواه برساند.

او ادامه داد: آشفتگی در تماشاخانه های خصوصی به این دلیل است که تاکنون سازمان منسجمی وجود نداشته است اما از زمانی که انجمن صنفی تاسیس شده است قطعا به افرادی که عضو این انجمن هستند و می خواهند از امکانات این انجمن استفاده کنند باید تابع آیین نامه های انجمن صنفی هم باشند چون اگر از مقررات انجمن پیروی نکنند با آنها برخورد خواهد شد زیرا اداره کل هنرهای نمایشی پشتیبان و حامی انجمن صنفی تماشاخانه های خصوصی ایران است به همین دلیل بعید می دانم که کسی بخواهد با مصوبات انجمن صنفی مخالفت کند.

خیام وقار کاشانی در پایان، گفت: اگر امسال اداره کل هنرهای نمایشی حمایت مادی در قالبی منسجم برای تماشاخانه ها داشته باشد، قطعا فشار زیادی از روی دوش مدیران سالن های خصوصی برداشته خواهد شد. آقای شفیعی، مدیر کل هنرهای نمایشی قولی را در راستای حمایت از تماشاخانه های خصوصی به ما داده اند.

خبرنگار: رضایی/ انتشار: سلیمی
501

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۳۳۷۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تن «سنگلج» می‌لرزد! + تازه‌ترین توضیحات مدیر تئاتر

مدیر کل هنر‌های نمایشی با تشریح پیگیری‌هایی که در زمینه ساخت و ساز ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج صورت گرفته، تاکید کرد که هر ساخت و سازی در مجاورت این بنا باید با مجوز وزارت ارشاد و میراث فرهنگی صورت بگیرد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در چند روز اخیر، ساخت و ساز ساختمان مجاور تماشاخانه «سنگلج» که در تملک شهرداری تهران است و از دوره مدیریت محمد باقر قالیباف بحث واگذاری آن به این تماشاخانه مطرح بوده، خبرساز شده است. بعد از ابراز نگرانی پریس مقتدی، مدیر این تماشاخانه درباره آسیب زدن به این بنای قدیمی، مشاهده خبرنگار ایسنا هم حاکی از آن است که به هنگام ساخت و ساز ساختمان مجاور، بنای تماشاخانه سنگلج دچار لرزش می‌شود و از آنجاکه این تماشاخانه روی قنات قرار گرفته و پیش‌تر هم فرونشست داشته، این ساخت و ساز نگرانی جامعه هنری را در پی دارد که مبادا فاجعه‌ای انسانی در پیش باشد. از سوی دیگر از آنجاکه تماشاخانه «سنگلج» در فهرست آثار ملی ثبت شده است، هر گونه ساخت و سازی در مجاورت آن باید با هماهنگی وزارت میراث فرهنگی باشد.

تن «سنگلج» می‌لرزد! + تازه‌ترین توضیحات مدیر تئاتر

در همین زمینه کاظم نظری، مدیر کل هنر‌های نمایشی درباره آخرین وضعیت ساخت و ساز ساختمان مجاور «سنگلج» به ایسنا گفت: از دفتر طرح‌های عمرانی پیگیر این مساله هستیم و کارشناسان این دفتر از ساختمان بازدید کرده‌اند. در حال حاضر چال‌برداری انجام نشده و فعلا ساخت و ساز در مرحله هم‌سطح زمین است، ولی اگر بخواهند چال‌برداری کنند، باید از وزارت ارشاد و میراث فرهنگی مجوز بگیرند.

او ادامه داد: فعلا نامه‌نگاری‌های لازم با میراث فرهنگی و دفتر حقوقی وزارت ارشاد انجام شده و اگر قرار باشد ساخت و ساز ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج گسترش پیدا کند یا دخل و تصرفی در آن صورت بگیرد، قطعا باید با هماهنگی وزارت ارشاد و میراث فرهنگی باشد.

نظری اضافه کرد: فعلا دفتر‌های اداری مالی، حقوقی و طرح‌های عمرانی با میراث فرهنگی در تعامل و تماس هستند. ما هم نامه‌نگاری‌های لازم را با میراث فرهنگی انجام داده‌ایم، ولی کارشناسی که مسئول رسیدگی به این موضوع (خانه‌های ثبت شده در فهرست آثار ملی) است، فعلا در ماموریت به سر می‌برد و قرار است هفته آینده این موضوع با پیگیری ایشان دنبال شود.

او در پاسخ به اینکه با توجه به تخریبی که صورت گرفته، به نظر می‌رسد ساخت و ساز ادامه داشته باشد و متوقف نشود، توضیح داد: قطعا اگر قرار باشد ساخت و ساز ادامه پیدا کند، باید مسائل امنیتی و پروتکل‌های اماکن ثبت شده در فهرست آثار ملی را رعایت کنند. ما تا پیش از عید پیگیر بودیم که ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج به این تماشاخانه واگذار شود همچنانکه خیلی از بزرگان هنر کشورمان هم پیگیر این قضیه بودند، ولی متاسفانه با رفتن آقای قالیباف از شهرداری، این موضوع مسکوت ماند.

مدیر کل هنر‌های نمایشی با تاکید بر ضرورت گسترش نمایش‌های ایرانی یادآوری کرد: اگر قرار به راه‌اندازی بنیاد تئاتر ملی باشد، نیازمند فضایی برای تولید هنر و انجام کار‌های پژوهشی هستیم و با این تصور که شهرداری ساختمان مجاور سنگلج را در اختیار ما قرار می‌دهد، منتظر اجرایی شدن این وعده بودیم که مساله ساخت و ساز پیش آمد.

او در پاسخ به اینکه طبق مشاهده ایسنا، بر اثر این ساخت و ساز، تماشاخانه سنگلج دچار لرزش می‌شود، گفت: امیدواریم این ساختمان‌ساز به فاجعه انسانی منتهی نشود. به هر حال ما هم این نگرانی‌ها را داریم و پیگیر حل این وضعیت هستیم. اما فعلا شرایط به گونه‌ای نبوده که اجرای نمایش را متوقف کنیم.

نظری در ادامه درباره آخرین وضعیت ساخت و ساز اداره تئاتر نیز گفت: مجوز اداره تئاتر را از شورای عمرانی گرفته‌ایم و مشغول برآورد هزینه‌ها هستیم تا کار شروع شود. آقای وزیر هم دستور لازم را صادر کرده‌اند. قرار است تا هفته آینده برآورد هزینه نقشه ساختمان از سوی دفتر طرح‌های عمرانی وزارت ارشاد ارایه شود. اگر بتوانیم مجوز یک بنای ۵، ۶ طبقه را بگیریم، مهمانسرایی هم برای هنرمندان تئاتر استان‌ها خواهیم ساخت تا دیگر نیازی به اقامت در هتل نداشته باشند. ضمن اینکه امیدوارم بتوانیم دفتر‌هایی برای کارگردانان تئاتر تهران در یکی از طبقات اداره تئاتر بنا کنیم.

لازم به یادآوری است که تماشاخانه سنگلج با نام پیشین ۲۵ شهریور، نیمه اول دهه ۴۰ در محله قدیمی سنگلج راه‌اندازی شد که محل کار و فعالیت بزرگانی، چون عزت‌الله انتظامی، داود رشیدی، جمشید مشایخی، محمد علی کشاورز، علی نصیریان، جعفر والی، رکن‌الدین خسروی، بهرام بیضایی، اکبر رادی، غلامحسین ساعدی، عباس جوانمرد، خلیل موحد دیلمقانی، محمود دولت آبادی، بیژن مفید و ... بوده است. این تماشاخانه به عنوان تالاری ویژه اجرای نمایش‌نامه‌های ایرانی تعریف شد و هرچند در بخشی از تاریخ فعالیت خود، میزبان اجرای نمایشنامه‌های خارجی هم بوده، ولی همچنان به عنوان نماد تئاتر ملی کشورمان به شمار می‌رود. تالاری که به گفته علی نصیریان، خشت خشت آن پر از برای بزرگان تئاتر کشورمان پر از خاطره است.

دیگر خبرها

  • اعلام آمار فروش تماشاخانه‌های دولتی
  • پایان صدرنشینی یک‌ماهه «تمساح خونی»/ «مست عشق» نیامده به اوج رسید
  • پایان صدر نشینی یک‌ماهه «تمساح خونی»/ «مست عشق» نیامده به اوج رسید
  • تمساح خونی و سال گربه زیر سایه مست عشق
  • نکوداشت اکبر زنجانپور در نوزدهمین «شب کارگردان»
  • «اکبر زنجانپور» در نوزدهمین دوره شب کارگردان تجلیل خواهد شد
  • تن «سنگلج» می‌لرزد!
  • مجوز افزایش دوباره «قیمت لاستیک» به فاصله شش ماه/ سازمان حمایت از مصرف کننده خبر دارد؟
  • تن «سنگلج» می‌لرزد! + تازه‌ترین توضیحات مدیر تئاتر
  • ◄ تـامـلی بر موضوع آزاد سـازی نرخ بلیت هواپیما باتوجه به تـجربه دیگر کشـورها