Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز، در این مراسم سید عباس سجادی به عنوان مجری برنامه از تاریخچه انجمن آثار و مفاخر فرهنگی یاد کرد و گفت: این ساختمان در سال 1301 بنیانگذاری شده با بزرگانی چون فروغی، حسن مستوفی، کیخسرو شاهرخ، علی اکبر حکمت و دیگر بزرگان در این حوزه نقش آفرینی داشتند.
وی افزود: آثار خوشنویسی محمد نجفی زنجانی که مربوط به سال 1315 خورشیدی در این ساختمان دیده می شود و در این مکان اتفاقات بزرگی از جمله تشکیل جشن هزاره فردوسی، ساخت تندیس آرامگاه ابن سینا، چاپ آثار ارزشمند ادبی، علمی و فلسفی انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دکتر علی اصغر دادبه استاد فلسفه و ادبیات عرفانی در ادامه مراسم گفت: آن طور که در دایره المعارف خودم نوشته ام گرفتن فال حافظ مبانی علمی دارد و برای این مراسم از حافظ سوال کردم که در اوصاف استاد خودم دکتر محقق غزلی آمد به این معنی که:
درخت دوستی بنشان که کام دل به بار آرد
نهال دشمنی برکن که رنج بی‌شمار آرد
وی افزود: اگر حوزه های مختلف را بخواهیم بررسی کنیم که استاد محقق چه کرده اند مدیریت وی در مدار دوستی و انسانی بوده است ایشان چه قبل از انقلاب اسلامی و چه پس از آن، استادی به نام بودند و در شمار معدود معلمان عاشق هستند. جزء معلمین نخواسته کاری بکند نه اینکه نتوانسته است.
دادبه افزود: شیوه استاد محقق بر مبنای مکتب علامه قزوینی و مرحوم سعید نفیسی بوده است و وی دقت و سرعت را در آثار خود مورد توجه قرار داده است و این دو را به هم آمیخته است و این جامعیت کار هر کسی نیست.
استاد فلسفه و عرفان اظهار کرد: در حوزه مدیریت نیز هر مدیری عده ای موافق و مخالف خود دارد و وی در حوزه مدیریت علاقه مندانه کار کرده و هر چه در توانش بوده انجام داده و در مجموعه هایی غیر از آثار و مفاخر فرهنگی قرین توفیق بوده است و در کنار همه اینها وی هرگز، معلمی را فراموش نکرده است.

در ادامه دکتر مهدی محقق رئیس پیشین انجمن آثار و مفاخر فرهنگی گفت: بسیار خوشحالم که در این مجلس در کنار فضلا و دانشمندان حضور دارم. از سال 1337 توسط رئیس سابق این انجمن به عنوان مشاور علمی به اینجا معرفی شده ام و در آن زمان اهانت به اهالی علم برای من جای سوال داشت که چرا باید اهالی علم در کشور این چنین خار باشند.
وی افزود: در راستای تکریم و بزرگداشت بزرگان در سال 1355، مجلسی در تالار فردوسی برای تکریم استاد جلال الدین همایی ترتیب دادم و کتابی به عنوان همایون نامه در این راستا چاپ شد. همچنین از استاد احمد آرام و بدیع الزمان فروزانفر و .... تجلیل به عمل آمد و از 162 نفر از بزرگان، علما، انجمن تقدیر به عمل آمد و 162 بزرگداشت نامه به چاپ رسید.
محقق اظهار کرد: این بزرگداشت نامه ها باید در مدارس بین دانش آموزان توزیع شود که این افراد را الگوی خود قرار بدهند و جوانان و دانش آموزان از الگوهای خارجی بهره نگیرند و باید به تربیت جسم و جان تلاش کنیم چرا که برای تربیت جسم و بدن جوانان استادیوم 7هزار نفری داریم ولی برای تربیت روحشان جایی نداریم و از جانشان می زنیم و به جسم اضافه می کنیم.
رئیس پیشین انجمن آثار و مفاخر فرهنگی اظهار کرد: 400 میلیون تومان از بقال، عطار و... کمک گرفتم تا همایش های بسیاری را در انجمن ترتیب دادم و 40 کتاب به چاپ رساندم از جمله، کتابی در خصوص دانشمندان گمنام شیعه و فلاسفه و عرفا به چاپ رساندم و توانستم کمبود را جبران کنم و درخواست دارم این کتابها به خارج از کشور فرستاده شوند تا نگویند روزی که ابن رشد روی در نقاب خاک کشید تفکر اسلامی در ایران تمام شد و ما با فعالیتهایمان این مساله را باطل کردیم.

در ادامه دکتر سیدرضا صالحی امیری وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی گفت: افتخار میکنم که به وجود استاد بزرگ، با فضیلت، با معرفت، دانشمند عزیز، مهدی محقق که در این سرزمین مانند خورشید می درخشند و همه ما از ایشان بهره مند بوده و خواهیم بود. حضور ما در این جمع، با دو هدف همراه است. تقدیر و تجلیل از این بزرگ مرد و معرفی شخصیتهایی که سرمایه های بزرگ این سرزمین هستند و امروز دکتر بلخاری به جای ایشان بر مسند ریاست انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به جای دکتر محقق جای گرفتند و این مساله را گردش می نامیم و گردش مدیریت یک امر طبیعی و بدیهی است.

وی افزود: روزی ما در یک مسند هستیم و روز دیگر در جایی دیگر در گوشه ای دیگر و مشغول به فعالیت میپردازیم و نیازمند نیروهای جوانی هستیم که با تلاش بیشتری راه استاد را در این انجمن ادامه دهند. دکتر محقق سرمایه بزرگی است که ایران و ایرانی به آن افتخار می کنند و سرمایه های زیادی در کشور داریم و سرمایه انسانی این سرزمین بسیار ارزشمند است چرا که اگر امروز سرزمین سبز است به دلیل و در عرصه فرهنگی در دنیا می درخشد به دلیل وجود سرمایه های انسانی ما و اسطوره های علمی و ادبی که در این جغرافیا وجود دارند و این افراد باعث مانایی این سرزمین می شوند و همه ما مدیون بزرگانی چون فردوسی، حافظ و سعدی هستیم و این افراد سرمایه های نمادین ما هستند.
دکتر صالحی امیری اظهار کرد: امثال دکتر محقق و دیگر بزرگان فرهنگی این جغرافیا ریشه های فرهنگی کشورمان هستند و نسل جوان شاخ و برگ های آن محسوب می شوند که ماندگاری شاخ و برگ به ماندگاری ریشه های آن است.
در حوزه مفاخر باید قدم های موثرتری برداریم و آنچه که شایسته این قشر ارزشمند هست تاکنون اتفاق افتاده و اینها به مثابت خورشیدی هستند که تداوم حیات یک جامعه را تضمین می کنند.
وی افزود: وقتی از تاریخ و تمدن حرف می زنیم باید از اسطوره های این سرزمین نام ببریم که شکافهای نسل جدید و نسل قدیم با سرمایه هایی نمادین و الگوی فرهنگی رفع می شود و رسالت انجمن، اتصال میان سرمایه های دیروز و نسل امروز است.
وزیر ارشاد تصریح کرد: نیازمند توجه بیشتر به مفاخر و سرمایه های فرهنگی کشور هستیم در دوره چهار ساله دولت روحانی به این مساله توجه کردیم و به صورت ماهیانه از بزرگان تجلیل به عمل می آمد. یکی از سخنرانان همه این بزرگداشت ها مهدی محقق بود و از بزرگانی چون: کامران فانی، پوری سلطانی، پیروز پرهام (بنیانگذار آرشیو در ایران)، نوش آفرین عطاری (همسر استاد محقق) و تقاضا دارم عزیزانی که امروز مسوولیت این انجمن را برعهده می گیرند مسیر دکتر محقق را با شتاب و سرعت بیشتری حفظ کنند تا به جای حسرت گذشتگان از بزرگان تجلیل به عمل آوریم.
وی افزود: انجمن مفاخر را به عنوان یک نهاد ملی بلکه فراملی می شناسیم و باید این انجمن به عنوان یک نهاد ملی بلکه فراملی فراتر از این مرزها برود و شخصیتهای زیادی امروز به احترام استاد حاضر شدند همچون استاد خسروشاهی، سیدهادی خامنه ای، استاد صدقی و عزیزان دیگر در جمع حاضر هستند و سرمایه های مملکت به شمار می روند.
وزیر ارشاد گفت: انجمن آثار و مفاخر در ساخت و احداث بناهای فرهنگی کشور و تحولات معماری نقش داشته و یک بار دیگر آثار این انجمن را به مثابه مفاخر این سرزمین باید مورد توجه قرار دهیم و باید به تولید فیلمهای مستند از مفاخر و بزرگان و معرفی آثاری که ریشه در فرهنگ ملی دارند تلاش کنیم و برای تولید و انتشار تالیفات بزرگان قدم برداریم و در حوزه ترجمه حرکتهای بزرگی را انجام دهیم. ظرفیت خوبی برای ترجمه در کشور وجود دارد و امکان حرکت قوی تری را در ترجمه آثار ایجاد کنیم و معرفی آثار به نسل جدید همت کنیم.
او ادامه داد: به اعتقاد من انجمن باید دوره جدیدی از فعالیتهای خود را آغاز کند و فراتر از جغرافیای ایران برود زیرا در اقصی نقاط کشور چهره های بسیار بزرگی داریم که باید به مردم و جوانان شناخته شوند و معتقدم انجمن با حمایتهای دولت، دوره جدیدی را برای توسعه فعالیتهایش آغاز کند.
در انتهای مراسم با حضور افرادی چون هادی خامنه ای ، سید رضا صالحی امیری، حجت الاسلام دعایی به رئیس پیشین انجمن آثار و مفاخر فرهنگی دکتر مهدی محقق لوح تقدیر از سوی کارکنان قرآن نفیس و لوح تقدیر اهداء شد و دکتر حسن بلخاری ریاست جدید انجمن آثار و مفاخر فرهنگی گفت: من چهار سال قبل از تولد استاد محقق به دنیا آمده ام و هنگامی که در سال 47 مشغول آموزش الفبا شدم استاد تدریس خود را آغاز کرده بود و فاصله بسیار است البته نه فاصله سنی بلکه فاصله مبنایی و در این بنیاد من جای استاد آمده ام و این حرفها را در قالب یک شکل نوشته دیروز در سایتها بیان کردم و وقتی قرار است شاگردی کنار استاد قرار بگیرد از او علم می طلبد و طلب دعای خیر میکند نه در پذیرفتن این مسند از استاد علم و طلب دعا کردم و ایشان پدرانه به من علم دادند و محال بود در غیر این صورت در اینجا حاضر شوم.
وی افزود: برنامه هایی برای این انجمن دارم و با توجه به اشاراتی که وزیر محترم داشتند در جلسات هیات مدیره بحث خواهد شد و برنامه های استاد در انجمن ادامه خواهد یافت و در پایان از حسن اعتماد ریاست جمهوری به عنوان ریاست عالیه انجمن تشکر کرد و برای سایرین حاضرین در نشست آرزوی توفیق داشت.
خبرنگار: بخشی پور/ تایید: رضایی
501501

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۴۰۲۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگان فرهنگ و ادب و هنر ایران زمین مهمان "مست عشق" شدند (+تصاویر)

عصر ایران - امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت در رویدادی کم نظیر، بزرگان فرهنگ و ادب و هنر در موزه سینما گردهم آمدند و به تماشای فیلم سینمایی "مست عشق" آخرین فیلم حسن فتحی که بر اساس برداشتی آزاد از حکایت شمس و مولانا ساخته شده است، نشستند.

شاید به جرات بتوان گفت که جمع کردن چنین بزرگانی در کنار هم، تنها در سایه اسامی بزرگی چون شمس و مولانا امکان پذیر بود که با همت سازندگان فیلم سینمایی مست عشق و "بنیاد شمس و مولانا" این امر محقق شد.

بزرگانی از دکتر محمدعلی موحد مولوی شناس و عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب کشور، دکتر کریم زمانی و دکتر جلال‌الدین کزازی و دکتر ژاله آموزگار از ادیبان و مولوی‌پژوهان برجسته، پروفسور ارفعی زبانشناس و متخصص زبان‌های باستانی کشورمان که ترجمه منشور کوروش از خدمات ارزنده ایشان به تاریخ و فرهنگ کشورمان به شمار می‌آید تا استاد لوریس چکناواریان و استاد خدایی از بزرگان موسیقی کشور، استاد کریم زمانی، استاد محمد حیدری، استاد عین‌الدین صادق‌زاده و استاد سبزه که همگی از اساتید بنام خطاطی و خوشنویسی کشور هستند، دکتر موسی غنی ‌نژاد استاد برجسته اقتصاد و دکتر عبدالمحمود رضوانی مترجم و زبانشناس بزرگ کشورمان که ترجمه گلستان سعدی به انگلیسی از شاهکارهای ایشان است، دکتر سید احمد محیط طباطبایی، دکتر یونس شکرخواه، دکتر نمکدوست و دکتر فرید قاسمی که همگی از اساتید نامدار حوزه ارتباطات به شمار می‌روند، در برنامه صبح امروز در سالن سینماتوگراف موزه سینما به تماشای "مست عشق" نشستند. 

این مراسم که از ساعت ۱۰ صبح و با حضور حسن فتحی کارگردان و فرهاد توحیدی نویسنده فیلمنامه فیلم سینمایی مست عشق آغاز شد، با تماشای فیلم ادامه یافت و پس از آن این اساتید در کنار یکدیگر و در محفلی دوستانه به بحث گفتگو درباره فیلم و محتوای آن پرداختند. 

ابتکار گروه تولید فیلم سینمایی مست عشق در برنامه‌ریزی این رویداد که به نوعی با هدف ایجاد همگرایی میان جامعه نخبگانی و مخاطبان سینمایی شکل گرفته بود، در پایان مراسم و پس از اتمام فیلم بازخوردهای بسیار مثبتی را به همراه داشت.

حضور ستارگانی چون دکتر محمد‌علی موحد در کنار لوریس چکناواریان پیام آور این واقعیت جذاب بود، که پاسداران و نگاهبانان تاریخ و فرهنگ این مرز و بوم، همچنان برای حمایت از آثار فاخری که مبلغ و نماینده‌ی چهره‌ی زیبای «ادبیات پارسی و عرفان ایرانی» در پیش چشم مردم جهان است، در کنار هنرمندان متعهد کشورمان ایستاده‌اند تا همچون همیشه، سالن‌های سینما محلی برای گرد آمدن فرهیختگان و تعالی فرهنگ باشد.

هرچند بازخورد شگفت انگیز این چهره‌های دانشمند و نکته سنج، مسئولیت دست‌اندرکاران و خالقان اثر را در آینده سنگین تر می کند اما در عین حال، تعاریف زیبایی که این ستارگان درخشان آسمان فرهنگ و ادب کشور از فیلم و محتوای آن داشتند و رضایتمندی‌شان از نحوه پرداختن به ظرایف رابطه شمس و مولانا برای عوامل سازنده فیلم بسیار جالب توجه و امیدوار کننده بود.

امروز مجمع ستارگان با زبانی که مخصوص خودشان است گفتند: اگر خوب بسازید، خوب ببینید و به داشته‌های این مرز بوم آگاه و مؤمن باشید، در کنار شما هستیم.
این علاقمندی از تشویق‌های پایان فیلم تا احساسات برانگیخته تعدادی از مخاطبان که بویژه لحظات انتهایی فیلم را با چشمانی اشکبار دنبال می‌کردند تا سخنانی که پس از اتمام فیلم و بیرون از سالن نمایش عنوان می‌کردند، همگی نشان از آن داشت که فیلم توانسته است در رسیدن به بخش قابل توجهی از اهداف خود که همانا بازنمایی برگی از تاریخ زرین فرهنگ و ادبیات کشورمان حول دو شخصیت برجسته آن یعنی شمس و مولانا است، موفق عمل نماید.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: هستی تا سرمستی؛ به بهانه فیلم «مست عشق» «مست عشق» نیامده رکورد فروش روز اول سینمای ایران را شکست «مست عشق» ، زمانی برای مستی سالن های سینما / روایت مولانا و شمس ، پدیده ای فراتر از اکران

دیگر خبرها

  • درخواست پیگیری بازگشایی گذر مرزی پرسه‌سو در سفر رییس جمهور
  • جامعه کارگری باید مورد تکریم و احترام قرار گیرد
  • برگزاری مراسم بازنشستگی و تجلیل از دکتر عراقی‌زاده
  • جایزه نوبل ادبی باید به فردوسی تعلق می‌گرفت
  • ۳ عامل مهم در شکل‌گیری شخصیت محمد‌رضا سنگری
  • مراقب باشیم آمار نامتوازن کنکور روح خانواده را زخم نکند
  • (تصاویر) بزرگان فرهنگ و ادب و هنر ایران، مهمان «مست عشق»!
  • بزرگان فرهنگ و ادب و هنر ایران زمین مهمان "مست عشق" شدند (+تصاویر)
  • تکریم معلمان در جامعه نهادینه شود
  • در چه حالتی دایناسورها بار دیگر به چرخه حیات برمی‌گردند؟