Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری برنا، جشنواره اسب های زیبایی بنا به مقتضیات هر منطقه ای در کشور و برای اصلاح نژاد ایرانی برگزار می شود. اما آنچه که در نگاه اول توجهات را به خود جلب می کند واژه زیبایی است. اما در حقیقت تلاش بر این است تا با ارتقا نژادها و بالا بردن عملکرد نژادهای گوناگون زمینه های رقابت اسب های ایران با همتایان خارجی فراهم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سهیل یوسف‌نیا، رییس کمیته جشنواره های فدراسیون سوارکاری درباره این موضوع صحبت کرد.

*اواخر هفته گذشته جشنواره اسب اصیل ایرانی در کرمان برگزار شد. در مورد این جشنواره توضیح می دهید؟

این جشنواره به مدت سه روز و با حضور سه داور بین المللی و شرکت 132 راس اسب از سراسر کشور در کرمان برگزار شد. روز اول این جشنواره که از بعدازظهر چهارشنبه شروع شد تا پنجشنبه صبح به اسب های خالص ایرانی تعلق شد. روز دوم یعنی از پنجشنبه بعد از ظهر و صبح و عصر جمعه رقابت اسب های وارداتی بود و روز جمعه هم مراسم قهرمانان هر رده بود که توسط داورهای بین المللی مورد ارزیابی قرار گرفته بودند.

*روال کار این گونه جشنواره ها چگونه است؟

این جشنواره ها براساس تفکر اصلاح نژادی برگزار می شوند. برای هر نژاد یک جشنواره می گذاریم بدین معنا که تولیدکنندگان، تولیداتشان را به جشنواره می آورند تا مورد ارزیابی و بررسی قرار بگیرند. نقاط قوت و ضعف تولیدشان را شناسایی کرده و برای رفع اشکالات اقدام می کنند. مثلا تصمیم می گیرند که از چه نریون و مادیونی برای تولید بهتر استفاده کنند. برای همین هر سال چندین جشنواره برای نژادهای گوناگون می گذاریم تا مورد ارزیابی قرار بگیرند. به همین دلیل برای استانها با توجه به نوعی اسبی که در آن منطقه است این جشنواره ها را اجرا می کنیم. برنامه بعدی که برای جشنواره اسب ها داریم در کلاله گنبد برای اسب ترکمن برگزار می کنیم.

*پیامدهایی که بعد از این جشنواره ها وجود دارد، چیست؟

اولین پیامدهای این جشنواره ها این است که نریون هایی که تولیدات بهتر داشتند، شناسایی می شوند. وقتی اسبی در بین چندین اسب هم نژادش مقام کسب می کند، به طور طبیعی ارزش افزوده پیدا می کند و این قیمت بالاتر منجر به این می شود که طرفدارانی پیدا کرده و با قیمت بهتری به فروش می رسد. صنعت تولید و فروش استمرار پیدا می کند. در واقع این مسابقات باعث رونق بخشیدن به صنعت اسبداری در کشور می شود.

*تولید کنندگان پس از ارزیابی در این جشنواره ها به دنبال ارتقا هستند؟

بله صد در صد، ببینید اسب هایی که وارد میدان می شوند اگر خوب نباشند به خودی خود حذف می شوند. بنابراین تولید کننده تلاش می کند که اسپرم و نریون های بهتری از خارج بیاورد تا گله اش را ارتقا دهد و اسب خوب تولید کند. در واقع این خودش هدف غایی ما که نظارت بر کار پرورش اسب و مباحث ورزشی داریم، می شود.

*این امکان وجود دارد که در آینده اسب های نژاد ایرانی با نژاد خارجی رقابت کنند؟

بله، در حال حاضر برخی از تولیدات داخلی با اسب های خارجی توان رقابت دارند. البته نژاد ها با هم متفاوت است. اما همین آمد و رفت های داوران خارجی، ارتباطات با جامعه اسبداری دنیا، جایگاه ایران را معرفی می کند و ما می توانیم خودمان را به آنها بشناسانیم. و اگر بحث قرنطینه برطرف شود اسب به عنوان یکی از اقلام صادراتی کشور می تواند باشد.

*چند نژاد اسب در حال حاضر داریم؟

براساس هر منطقه ای اسب ها با هم متفاوت هستند. مثلا در شمال نژاد «اسب کوچک کاسپین کرانه های خزر» را داریم، در صحرای ترکمن اسب ترکمن داریم، در غرب ایران اسب نژاد کرد هست، در فلات ایران اسب دره شوری داریم و در چند سال اخیر هم چند نژاد اسب وارداتی داشتیم مثل تروبرد و فریزین که پرشی هستند.

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۴۱۷۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری هفتمین جشنواره ملی اشکواره حسینی در مازندران

رئیس اجرایی هفتمین اشکواره فرهنگی هنری حسینی از برگزاری هفتمین جشنواره ملی فرهنگی هنری اشکواره حسینی و شروع به کار دبیرخانه این جشنواره در مازندران به میزبانی آمل خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، حسین جوادی، صبح امروز_یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران با بیان اینکه اولین جلسه جشنواره ملی اشکواره حسینی با مدیران اجرایی و دبیران با محوریت شروع به کار هفتمین دوره اشکواره فرهنگی هنری حسینی برگزار شد، اظهار کرد: هم‌اکنون دبیرخانه این رویداد ملی فرهنگی هنری در آمل فعالیت خود را آغاز کرده است.

وی افزود: هفتمین دوره این اشکواره در شش بخش رسانه، تئاتر خیابانی، عکس، شعر، و داستان کوتاه و بخش کودک و نوجوان برگزارمی شود.

رئیس اجرایی هفتمین اشکواره فرهنگی هنری حسینی ادامه داد: بخش نوجوان آن در چهار بخش سرود گروهی، قصه‌گویی و نقالی، شعرخوانی و خاطره‌گویی و روایت‌گری خواهد بود.

وی با بیان اینکه در سال‌جاری برای اولین محوریت اشکواره علاوه بر نهضت عاشورا، شهدای راه قدس به آن اضافه شد، گفت: با تأکیدات رهبری در خصوص حماسه بزرگ قدس، تصمیم گرفتیم محوریت این اشکواره را در کنار قیام امام حسین (ع)، شهدای راه قدس نیز باشد تا از زبان هنر به این جریان پرداخته شود.

دبیر اجرایی هفتمین دوره اشکواره حسینی با ابراز رضایت از استقبال زیاد علاقمندان به این اشکواره در سال‌های اخیر خاطرنشان کرد: خوشبختانه در این شش دوره اتفاقات خوبی افتاد و شاهد پربار شدن این اشکواره بودیم و این باعث می‌شود تلاش‌مان را بیش از پیش برای بهتر شدن انجام دهیم‌.

کد خبر 750809

دیگر خبرها

  • نمایشگاه و جشنواره اقوام ایرانی در زنجان آغاز به کار کرد
  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان
  • برگزاری جشنواره منتظران در دیار علم و فرهنگ
  • برگزاری هفتمین جشنواره ملی اشکواره حسینی در مازندران
  • نشانی یوسف آسمانی به زمین رسید
  • خانواده‌های اسرای صهیونیست خطاب به نتانیاهو: تاریخ تو را نمی‌بخشد
  • جشنواره «شو سواری» اسب کُرد در سقز
  • جشنواره تیتر ۱۳؛ نقطه عطفی در رونق نشریات دانشجویی
  • برگزاری نمایشگاه‌ها عامل مهم رونق اقتصاد است