Web Analytics Made Easy - Statcounter

بررسی خبرنگار اقتصادی ایرنا از آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران درباره عملکرد 10 ماهه 1395 تجارت خارجی (منتهی به دی ماه) نشان می دهد ارزش کالاهای وارداتی کشور بیش از سه برابر اقلام صادراتی به بازارهای هدف بود که در مقایسه با دوره مشابه در سال 1394 رشد 6 درصدی را به ثبت رساند.
در 10 ماهه 1395 متوسط ارزش هر تن کالای صادراتی ایران 346 دلار بود که نسبت به دوره مشابه سال 1394 به میزان 427 دلار، کاهش 19 درصدی را ثبت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این مدت میزان صادرات کالا و میعانات گازی به 35 میلیارد و 270 میلیون دلار رسید و در مقایسه با دوره مشابه در سال 1394 که 32 میلیارد و 546 میلیون دلار بود، رشد 8.4 درصدی را نشان می دهد.
متوسط قیمت هر تن کالای وارداتی در دوره این گزارش یک هزار و 270 دلار بود و نسبت به میزان یک هزار و 195 دلاری در 10 ماهه 1394، رشد 6 درصدی را به ثبت رساند.
میزان ارزش واردات 10 ماهه پارسال (منتهی به دی ماه) 34 میلیارد و 982 میلیون دلار بود و در مقایسه با دوره مشابه در سال 1394 که 33 میلیارد و 892 میلیون دلار بود، رشد سه درصدی را نشان می دهد.
میزان وزنی صادرات کالا و میعانات گازی در دوره این گزارش 102 میلیون و 43 هزار تن را نشان می دهد که سهم صادرات کالا 86 میلیون و 693 هزار تن بود.
همچنین واردات کالا در 10 ماهه 1395، 27 میلیون و 555 هزار تن ثبت شد.
در 10 ماهه 1394 برپایه داده های آماری گمرک، 76 میلیون و 288 هزار تن کالا و میعانات گازی صادر شد که سهم صادرات کالا 68 میلیون و پنج هزار تن بود. در این مدت واردات کالا 28 میلیون و 370 هزار تن ثبت شد.
برابر جدول های آماری وزارت صنعت، معدن و تجارت میزان صادرات کالا و میعانات گازی از لحاظ وزنی در 10 ماهه 1395 نسبت به دوره مشابه سال 1394 رشد 34 درصدی را تجربه کرد.
صادرات کالا نیز در مدت مورد بررسی در مقایسه با 10 ماهه 1394 از 27 درصد رشد برخوردار شد.
میزان واردات وزنی کالا نیز در 10 ماهه 1395 نسبت به مدت مشابه در سال 1394 افت سه درصدی داشت.
بررسی جزییات واردات کالا در دوره 10 ماهه پارسال نشان داد چین، امارات و کره جنوبی به ترتیب با 24، 15.7 و هشت درصد از مجموع واردات جمهوری اسلامی بیشترین سهم را به خود اختصاص دادند.
در این مدت 77 درصد واردات ایران از 10 کشور جهان صورت گرفت و این سه کشور 47.7 درصد تامین کالای وارداتی ایران را از آن خود ساختند.
بهبود تراز تجاری و افزایش صادرات نسبت به واردات یکی از هدف های اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی است.

برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
@IRNAeco
https://t.me/irnaeco
اقتصام*1559 *1961* گزارش: حسین عضدی فسا* انتشار: مریم مسعود

منبع: هدانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت hodana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «هدانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۴۵۲۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت

به گزارش قدس آنلاین، حامد نجفی علمدارلو افزود: همزمان با مدیریت مصرف و کاهش واردات، برنامه‌ریزی صورت گرفته منجر به بهبود تجاری این بخش به میزان بیش از ۲ میلیارد دلار شده است.

قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: بر اساس آمار گمرک، صادرات محصولات کشاورزی در سال گذشته ۶.۲ میلیارد دلار بوده که نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار افزایش را نشان می‌دهد.

نجفی گفت: همچنین میزان واردات در بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار کاهش و در مجموع تراز تجاری ۲ میلیارد دلار بهبود یافته است.

وی با بیان اینکه کارشناسی‌های انجام شده نشان می‌دهد مراقبت از شرایط فوق و تداوم آن نیازمند افزایش تولید است، افزود: تامین مالی، ریالی، ارزی و به‌هنگامِ زنجیره تامین محصولات کشاورزی، راهکار اساسی رشد تولید است.

قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: ارزش افزوده بخش کشاورزی با صادرات آن رابطه دوطرفه دارد و تجارب موفق نشان داده است، اختصاص ارز به نهاده‌های تولیدی بخش کشاورزی، اگر به لحاظ زمانی در اولویت تامین و تخصیص قرار گیرد، منجر به کاهش واردات محصول نهایی و افزایش صادرات می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • صادرات بیش از ۱۴۷ هزار تن کالا از گمرکات مازندران
  • ریز ارز پرداختی کالاهای اساسی و تجاری/چقدر ارز پرداخت شد؟
  • صادرات ۷۰ قلم کالا از مازندران
  • تراز تجاری منفی ۱۶ میلیارد دلار واقعی نیست
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • تامین ارز واردات کالا‌های اساسی از ۴.۲ میلیارد دلار گذشت
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت
  • صادرات خودرو ترکیه / مشتریان اول: ایتالیا، انگلیس، فرانسه و آلمان
  • صادرات خودروی سواری از ترکیه طی ۳ ماه از ۲.۵ میلیارد دلار گذشت