Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بولتن نیوز»
2024-04-28@13:51:32 GMT

علائم عدم تحمل لاکتوز را بشناسید

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۹۴۶۱۱۰

علائم عدم تحمل لاکتوز را بشناسید

به گزارش بولتن نیوز، علت عدم تحمل لاکتوز (نوعی قند طبیعی در شیر و محصولات لبنی) در برخی از افراد این است که سیستم بدن آن‌ها توانایی هضم این ماده را ندارد. در واقع عبور لاکتوز از روده‌ بزرگ بدون اینکه هضم شود، عواملی چون نفخ و درد شکم را به همراه دارد، بنابراین این افراد باید از شیر‌های بدون لاکتوز استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بزرگسالان اهل آمریکا، آسیا و آفریقا در مقایسه با اروپایی‌ها بیشتر با مشکل هضم لاکتوز روبه‌رو هستند. مصرف کلیسم علاوه بر مفید بودن برای سلامت استخوان‌ها بهترین راه برای جلوگیری از حساسیت افراد نسبت به لاکتوز محسوب می‌شود. چرا لاکتوز هضم نمی‌شود؟ خفیف یا شدید بودن مشکل هضم لاکتوز بستگی به میزان این ماده در بدن فرد دارد. علائم این بیماری که شامل درد و گرفتگی عضلات، نفخ و اسهال است، ۳۰ دقیقه تا ۲ ساعت بعد از مصرف مواد دارای لاکتوز بروز می‌یابند. افرادی که در روده‌ کوچک، آنزیم لاکتاز را ندارند در نهایت برای هضم لاکتور در بدن دچار مشکل می‌شوند. هضم نشدن لاکتور بیشتر در دوران نوجوانی و بزرگسالی شیوع پیدا کرده و این افراد باید سعی کنند که از محصولات لبنی کمتر استفاده کنند تا دچار نفخ ناشی از عدم هضم لاکتوز نشوند. در موراد نادر هم برخی از کودکان به این عارضه مبتلا می‌شوند که در این صورت باید از مصرف موادی که دارای لاکتوز هستند، جدا پرهیز کنند. گاهی اوقات، روده کوچک به دلیل یک بیماری کوتاه‌مدت مانند آنفلوآنزای معده، در ساخت لاکتاز دچار مشکل می‌شود و یا حتی ممکن است در برخی از موارد به دلیل برداشتن بخش کوچکی از روده‌ کوچک عمل ساخت آنزیم لاکتاز به صورت موقتی و یا دائم با مشکل مواجه شود. درمان مشکل هضم لاکتوز قبل از تغییر رژیم غذایی، باید از مصرف بیش از حد قرص یا قطره‌های حاوی لاکتوز خودداری کرد. به عنوان مثال، قرص Lactaid یا شیر Lactaid امکان مصرف و هضم محصولات لبنی را بدون هیچ مشکلی برای بیشتر افراد فراهم می‌آورد. بعضی افراد اعتقاد دارند که با مصرف پروبیوتیک‌ها می‌توانند لاکتوز را بهتر هضم کنند، اما قرص Lactaid از این لحاظ استانداردتر است. با این حال، با توجه به اطلاعات منتشره از سوی «کلینیک مایو» این محصولات به همه بیماران کمک نمی‌کند. بزرگسالانی که بدنشان با مشکل عدم تجزیه لاکتوز روبه‌رو ایت، در نهایت با افزایش تدریجی مقدار شیر مصرفی خود، قادر به تجزیه ۲۵۰ میلی لیتر شیر (به اندازه یک لیوان) خواهند بود. با توجه به نتایج مطالعه ۲۱ روزه مداخله‌ای انجام شده در سال ۲۰۰۰، بسیاری از افراد با این روش ناراحتی حداقلی را تجربه کرده یا ناراحتی‌شان به طور کلی از بین می‌رود. تجزیه نشدن لاکتوز را می‌توان با تغییرات ساده در رژیم غذایی درمان کرد. ساده‌ترین راه کاهش مقدار شیر یا محصولات روزانه لبنی تغییر رژیم غذایی است. از طرفی تقسیم شیر و محصولات لبنی روزانه به چند بخش کوچک و مصرف آن‌ها با غذاهای دیگر نیز کمک کننده است. لبنیاتی مانند ماست و پنیر معمولا بهتر هضم می‌شوند، چرا که لاکتوز آن‌ها تا حدودی طی روند آماده‌سازی متابولیزه می‌شود.

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۴۶۱۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسمومیت ۱۰ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی در کردستان

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان از مسمومیت ۱۰ نفر از هم‌استانی‌ها به علت خوردن قارچ سمی فصلی خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، فرزام بیدارپور اظهار داشت: از ابتدای سال تاکنون 10 نفر در استان در شهرستان‌های بیجار، سقز و مریوان به علت خوردن قارچ سمی فصلی دچار مسمومیت شده‌اند.

وی با بیان اینکه به علت بارندگی در فصل بهار قارچ‌های خودروی زیادی در طبیعت رشد می‌کنند که خیلی از آن‌ها سمی هستند، گفت: برای پیشگیری از هرگونه مسمومیت‌های ناشی از قارچ‌های سمی، درخواست می‌شود افراد از مصرف قارچ‌های خودرو و یا جمع‌آوری شده توسط افراد عادی که به صورت فله‌ای عرضه می‌شود، خودداری کنند.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه، قارچ‌های سمی بسیار شبیه قارچ های خوراکی هستند و به‌ظاهر تفاوتی با آنها نداشته و معمولاً غیرقابل شناسایی هستند، افزود: تنها راه حل برای تشخیص سمی نبودن قارچ‌ها تشخیص آزمایشگاهی است.

وی تصریح کرد: سم قارچ خوراکی فاقد پادزهر بوده و تنها می‌توان با مصرف نکردن از ورود آن به بدن جلوگیری کرد.

بیدارپور یادآور شد: در صورت بروز علائم و نشانه‌های گوارشی از جمله تهوع، استفراغ و اسهال به‌صورت تأخیری و بین 5 تا 12 ساعت پس از مصرف خوراکی قارچ‌های خودرو، هر چه سریع‌تر بیمار باید به مرکز درمانی تخصصی مسمومیت‌ها منتقل شود.

انتهای پیام/486/

دیگر خبرها

  • علائم آلرژی فصلی را بشناسید + موادغذایی آلژی‌زاراهکار درمان خانگی
  • برای رفع مشکل مصرف انرژی باید صندوق بهینه‌سازی سوخت را فربه کنیم
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • فواید و مضرات روغن حیوانی
  • مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید
  • مسمومیت ۱۰ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی در کردستان
  • ۶ علامت مهم حمله قبلی را بشناسید
  • آیا مصرف بیش از حد ویتامین دی برای بدن مضر است؟
  • استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود