Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-06@12:02:49 GMT

آینده ترکیه پس از پیروزی شکننده آک پارتی در همه پرسی

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۹۴۹۴۲۸

آینده ترکیه پس از پیروزی شکننده آک پارتی در همه پرسی

اردوغان در شرایط کنونی، پیش از هر چیز به فکر ترمیم و تقویت ساختار و شاکله حزب خود خواهد بود و در شرایط جدیدی که در ترکیه به وجود آمده بعید نیست که قطب بندی‌های اجتماعی، شدیدتر شوند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، رجب طیب اردوغان، دولت باغچه لی و همراهان آنها در همه پرسی ترکیه پیروز شدند و با رای ناپلئونی 51 درصد از آرای مردم ترکیه، توانستند زمینه را برای تغییر نظام سیاسی ترکیه از پارلمانی به ریاستی و تغییر 18 بند قانون اساسی، هموار کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما سوال اینجاست، با این پیروزی شکننده، حزب عدالت و توسعه می‌تواند به همه اهداف خود دست پیدا کند یا خیر؟ می‌توان به شکل کوتاه و اجمالی، چنین پاسخی داد: همه پرسی تمام شده و با رای قاطع یا ضعیف، در هر حال، حزب عدالت و توسعه پیروز این میدان است و اعتراضات حزب جمهوری خواه خلق و دیگران، نمی‌تواند بر اصل نتیجه، تاثیر بگذارد.

اردوغان، از حالا به بعد، اختیارات گسترده‌تر و قدرت بیشتری در اختیار دارد و «پارلمان»، همچون گذشته، نمی‌تواند به عنوان قلعه‌ای برای مخالفین به کار بیاید و از این به بعد، نمایندگان احزاب مخالف، نمی‌توانند بر سر راه آکپارتی مانع چندانی ایجاد کنند.

معنی دقیق تر این حرف، این است که حزب عدالت و توسعه به عنوان حزب حاکم، در حوزه‌های سیاسی، اجرایی و اقتصادی، توان بیشتری برای اداره کشور خواهد داشت، اما چنین چیزی به معنی حل تمام مشکلات حزب نیست.

اتفاقاً، روز پیروزی، روزی بود که بسیاری از مشکلات جدی داخل حزب عدالت و توسعه، به شکل آشکار و نمایان بروز و ظهور پیدا کرد و حالا نوبت آن است که اردوغان، به عنوان رئیس جمهوری که قانوناً، مجوز بازگشت مجدد به حزب خود را دریافت کرده است، دلایل این موضوع را بررسی کند که چرا با وجود حمایت دو حزب حرکت ملی (MHP) به رهبری دولت باغچه لی و حزب وحدت بزرگ (BBP) به رهبری مصطفی دستیجی، آکپارتی، باز هم نتوانست از مرز 51 درصد فراتر برود.

اردوغان باید این موضوع را بررسی کند که در 6 استان بزرگ استانبول، آنکارا ازمیر، بورسا، آدانا و آنتالیا، که مجموعاً 20 میلیون رای از این استان‌ها به صندوق انداخته شده، چرا به طور متوسط نیمی از این آراء متعلق به مخالفین بوده است.

پس اردوغان، پیش از هر چیز به فکر ترمیم و تقویت ساختار و شاکله حزب خود خواهد بود و در شرایط جدیدی که در ترکیه به وجود آمده، حزب جمهوری خواه خلق (CHP) به رهبری کمال کلیچداراوغلو، حزب دموکراتیک خلق‌ها (HDP) به رهبری صلاح الدین دمیرتاش که در زندان به سر می‌برد و دیگر احزاب کوچک خارج از پارلمان، ابزارهای خاصی برای تنظیم باد حزب حاکم در دست ندارند و جریان اسلامگرا و محافظه کار در اغلب حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، لائیست‌ها و کمالیست‌ها را به حاشیه خواهد راند و بعید نیست که قطب بندی‌های اجتماعی، شدیدتر شوند.

همچنین در حوزه سیاست خارجی و به ویژه در ارتباط با پرونده پرپیچ و خم تکمیل روند عضویت در اتحادیه اروپایی، آک پارتی همچنان راه دشواری در پیش رو دارد. اما در نگرشی واقع بینانه، می‌توان چنین گفت: هیچ قدرت بزرگی و هیچ کشوری حاضر نیست به اردوغان بگوید چون در رفراندوم تغییر نظام سیاسی، به جای شصت درصد، فقط پنجاه و یک درصد آراء را به دست آورده‌ای، سیاست‌ها و خواسته‌های تو را جدی نخواهیم گرفت!

بنابراین در شرایط کنونی، تا سال 2019 در ترکیه انتخابات دیگری برگزار نخواهد شد و در همین مدت، اردوغان و ییلدیریم تلاش خواهند کرد تا زمینه‌های پیروز در انتخابات 2019 را نیز فراهم کنند و در این منطقه از جهان، با ترکیه‌ای روبرو خواهیم بود که حزب حاکم و رئیس جمهور برآمده از آن، قدرت و اختیارات فراوانی در اختیار دارند و برای رسیدن به اهداف خود، به اندازه کافی، ثبات و نفوذ دارند.

چنین ترکیه‌ای، در روابط خود با آمریکا، انگلیس و روسیه و همچنین کشورهای منطقه و به ویژه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، از کارت‌های خوبی برخوردار است و در پرونده سوریه و عراق نیز، از خواسته‌های خود کوتاه نخواهد آمد.

محمد علی دستمالی کارشناس مسائل ترکیه

انتهای پیام/

R1396/P36446/S8,90,95/CT4

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۴۹۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای تل‌آویو درباره پاسخ به ترکیه برای قطع روابط تجاری

وزارت خارجه رژیم صهیونیستی به تصمیم ترکیه درباره قطع روابط تجاری دو طرف واکنش نشان داد.

به گزارش ایسنا، «یسرائیل کاتس» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی امروز جمعه در پایان جلسه مشورتی مدعی شد تل‌آویو در پاسخ به تصمیم دولت ترکیه مبنی بر قطع روابط تجاری با این رژیم اقدامات «مهم و عملی» اتخاذ کرده است.

روزنامه الحره نوشت، از جمله اقدامات رژیم صهیونیستی در پاسخ به این تصمیم ترکیه، تلاش برای کاهش هرگونه رابطه اقتصادی بین آنکارا، تشکیلات خودگردان فلسطین و غزه است چرا که ترکیه بزرگترین واردکننده به تشکیلات خودگردان فلسطین است و مجموع واردات آن به تشکیلات خودگردان حدود ۱۸ درصد است.

همچنین رژیم صهیونیستی از مجامع اقتصادی بین‌المللی درخواست خواهد کرد مجازات علیه ترکیه را به دلیل نقض توافقات تجاری بررسی کنند.

از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی همزمان با کمک به بخش‌های صادراتی متضرر از اقدام ترکیه، فوراً برای یافتن جایگزینی برای اقتصاد این کشور در تمامی زمینه‌ها و محصولات مختلف تلاش خواهد کرد.

روز پنجشنبه ترکیه اعلام کرد قصد دارد تا زمانی که رژیم صهیونیستی اجازه دهد کمک‌های انسانی وارد غزه شود، تمامی مبادلات تجاری با این رژیم را به حالت تعلیق درآورد. این درحالی است که آنکارا ماه گذشته نیز محدودیت‌هایی را بر صادرات ترکیه به فلسطین اشغالی اعمال کرده بود.

در همین زمینه، وزارت بازرگانی ترکیه در بیانیه‌ای اعلام کرد تا زمانی که رژیم صهیونیستی به جریان مستمر کمک‌های بشردوستانه به غزه اجازه دهد، صادرات و واردات مربوط به این رژیم به حالت تعلیق درمی‌آید.

کاتس در واکنش به این اقدام ترکیه مدعی شد: هرگز تسلیم اخاذی اردوغان و تهدیدهای او نمی‌شویم. اقتصاد اسرائیل قوی‌تر از دیکتاتوری همچون اردوغان است که توافقات را نقض و به نفع حماس کار می‌کند.

وی در ادامه ادعا کرد «هر کسی که اقدامات یکجانبه علیه اقتصاد اسرائیل اتخاذ کند پاسخ مناسب و دردناک دریافت خواهد کرد. اردوغان می‌خواهد به اسرائیل آسیب وارد کند اما در نهایت اقتصاد فلسطین را متضرر می‌کند».

کاتس این تصمیم ترکیه را «گام شگفت‌انگیز دیگر از سوی دیکتاتوری که آرزوی سلطان شدن دارد» خواند.

ترکیه امروز هم اعلام کرد تا زمان برقراری آتش‌بس دائمی در غزه و انتقال کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه، تجارت با رژیم صهیونیستی را که سالانه حدود هفت میلیارد دلار تخمین زده می‌شود، متوقف می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چرا ترکیه روابط تجاری با اسرائیل را تعلیق کرد؟ | هدف اردوغان از اقدام دیرهنگام
  • چرا ترکیه روابط تجاری با رژیم صهیونیستی را تعلیق کرد؟
  • پایان روابط تجاری ترکیه ـ اسرائیل/ اردوغان در جنگ غزه به دنبال چیست؟
  • اردوغان: هدفمان مجبور کردن نتانیاهو به آتش بس است
  • اردوغان: به تجارت ۹.۵ میلیارد دلاری با اسرائیل پایان دادیم
  • واکنش رژیم صهیونیستی به تصمیم ترکیه برای تعلیق مبادلات تجاری
  • ادعای رژیم صهیونیستی درباره پاسخ به ترکیه برای قطع روابط تجاری
  • ادعای تل‌آویو درباره پاسخ به ترکیه برای قطع روابط تجاری
  • اردوغان: دادوستد با اسرائیل را خاتمه دادیم
  • اردوغان سیاست ترکیه را «نرم» می‌کند