Web Analytics Made Easy - Statcounter

چند روز گذشته دوستداران میراث فرهنگی با انتشار تصاویری از وضعیت آشفته مسجد امام اصفهان نسبت به برپایی غرفه‌های فروش کاشی در این محل و آشفتگی وضعیت ظاهری بنا انتقاداتی را مطرح کردند که گویی این انتقادات از نظر سازمان میراث فرهنگی مغرضانه بوده است.

به گزارش تسنیم،مسجد امام اصفهان ماه‌هاست که میزبان کارگاه مرمتی برای مرمت و بازسازی گنبد مسجد است که با توجه به حساسیت این مرمت در اثر جهانی میدان نقش جهان، کار به کندی پیش می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بعد از انتشار تصاویری از این کارگاه مرمتی خبرنگار تسنیم موضوع فروش کاشی و دلیل آشفتگی ظاهری مسجد امام را از معاون میراث فرهنگی استان اصفهان پیگیر شد که ناصر طاهری این خبر را مغرضانه دانست و فروش هرگونه کاشی را در این محوطه تاریخی تکذیب کرد.

طاهری با بیان اینکه پیمانکار حاضر در محل مسجد امام اصفهان قرارداد میلیاردی با میراث فرهنگی برای مرمت گنبد مسجد امام دارد، گفت: پیمانکار این پروژه زیر نظر یگان حفاظت و حراست میراث فرهنگی و ناظر مقیم میراث فرهنگی و مدیر پایگاه جهانی نقش جهان فعالیت می‌کند.

وی با بیان اینکه پیمانکار با اطلاع میراث فرهنگی نمایشگاهی از هنر کاشی‌های و کارگاه آموزشی مراحل ساخت و تراشیدن کاشی را به نمایش گذاشته، بیان کرد: در این کارگاه تمام مراحل انجام کاشی‌کاری‌های گنبد مسجد امام و مراحل مرمت آن توسط استادکاران به نمایش گذاشته شده است.

محمدحسن طالبیان، معاون سازمان میراث فرهنگی از تبدیل شبستان مسجد جامع عباسی اصفهان نیز در این باره بیان کرده بود که برپایی کارگاه مرمت در شبستان مسجد جامع عباسی، موجب آشنایی گردشگران با شیوه‌های مرمت آثار تاریخی می‌شود و حتی دیده‌‌ام که در آنجا قطعاتی از کاشی‌های معرق را برای آشنایی بیشتر مردم با این هنر به فروش می‌رسانند.

اما باید دانست که برپایی کارگاه مرمتی در یک محوطه و بنای تاریخی می‌تواند نشان از نظارت دائمی میراث فرهنگی به آن محوطه تاریخی باشد، به‌طوری‌که معاون میراث فرهنگی اصفهان، ابنیه تاریخی را به بیمار تشبیه می‌کند که اتصال دستگاه‌های احیا را نشان از اهمیت و نظارت تیم پزشکی به وضعیت بیمار دارد.

طاهری بیان کرد: زمانی که یک کارگاه مرمتی و داربست حفاظتی در یک اثر تاریخی همانند مسجد جامع امام و عالی‌قاپو برپاست، نشان می‌دهد که این بنا از نظر میراثی حائز اهمیت بوده و نظارت‌های دائم برای بررسی وضعیت پایداری و حفاظت بنا ادامه دارد، در غیر این صورت همانند یک بیمار که پزشکان از او قطع امید کردند، می‌توانند بنا را نیز به حال خود رها کنند.

مسجد امام اصفهان دارای تزئیناتی منحصر به فرد با بیش از 7 میلیون قطعه کاشی است و در عین حال 16 ترک گنبد مسجد امام نیز دارای بیش از 500هزار قطعه کاشی است که از ابعاد بسیار متنوعی تشکیل شد به گونه‌ای که اندازه برخی از کاشی‌ها به اندازه ناخن انگشتان دست و برخی دیگر به اندازه کاشی‌های 7 رنگ در ابعاد کاشی‌های امروزی هستند.

با توجه به طولانی بودن زمان مرمت و نیاز به مرمت دائم این بنای تاریخی مرمتگران در اقدامی مورد تائید میراث فرهنگی در بخشی از کارگاه مرمت بخشی از این کاشی‌های معرق و 7 رنگ و نحوه چگونگی تولید و نصب آنها را در معرض دید عموم قرار داده‌اند.

اما مرمت گنبد مسجد امام اصفهان کی خاتمه پیدا می‌کند؟ این سوال را معاون میراث فرهنگی اینگونه پاسخ داد که گنبد مسجد اما دارای 16 ترک است که هرکدام از این ترک‌ها دارای حجم بسیار بالایی است و با توجه به اهمیت این اثر جهانی، استادکاران و مرمت‌گران در تلاش برای مرمت گنبد به روش سنتی هستند.

وی با بیان اینکه تمام مراحل مرمت گنبد مسجد امام به صورت کاملا سنتی و دستی انجام می‌شود، گفت: ما می‌توانستیم برای انجام مرمت سریع این اثر تاریخی از تکنولوژی‌ها و دستگاه‌های به روز استفاده کنیم اما با توجه به اهمیت این بنا و علاوه بر آن حفظ و احیای روش سنتی و فرهنگی کاشی‌کاری اصفهان، تمام مراحل به صورت سنتی و دستی انجام می‌شود.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۵۶۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعدد در محوطه باستانی نقش رستم

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید از استقرار گروه‌های پایش، حفاظت، مرمت و باستان شناسی در مجموعه تاریخی نقش رستم خبر داد.

به گزارش تسنیم، علیرضا عسکری چاوردی گفت: در اثر بارندگی‌های اخیر، محوطه باستانی نقش رستم دچار آب‌گرفتگی شد و در پی آن فرونشست‌های متعددی در منطقه رخ داده است.

وی افزود: در حال حاضر تیم پایش، حفاظت و مرمت همراه با گروه باستان شناسی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید در این محوطه باستانی مستقر هستند و پس از تهیه گزارش علمی، برنامه ساماندهی محوطه نقش رستم آغاز خواهد شد.

عسکری با بیان اینکه بخشی از فرونشست‌های رخ داده در این محوطه باستانی مربوط به فرونشست عمومی دشت مرودشت است افزود: بخش دیگری از مشکلات مجموعه هم به آوار گسترده بارو‌های خشتی نقش رستم برمی‌گردد که طی این بارندگی‌ها بخش بارو‌ها و آوار‌های رسوب شده باستانی دچار رانش شد.

وی گفت: پایگاه میراث جهانی تخت جمشید بلافاصله پس از اخذ مجوز از پژوهشگاه میراث فرهنگی برنامه ساماندهی، حفاظت و مرمت نقش رستم را آغاز خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • چشم انتظاری تاریخ بر بالین ریسباف پیر؛ رویای اصفهان تعبیر می‌شود
  • عمارت «شجاع‌السلطنه» بهار در دو قدمی تخریب
  • هشدار نسبت به کلاهبرداری از مردم در پوشش خرید و فروش عتیقه
  • آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعدد در محوطه باستانی نقش رستم
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • مسجد کبود تبریز؛ معماری زیبا و تاریخی ایران
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا