Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-06@23:18:00 GMT

محبوبیت قالیباف بیش از روحانی است

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۹۵۸۶۵۹

محبوبیت قالیباف بیش از روحانی است

به گزارش پارس نیوز،

با نزدیک شدن به انتخابات 29 اردیبهشت،‌ دوره چهارساله حسن روحانی به پایان می رسد و وی باید در یک رقابت سنگین با نامزدهای مطرح،‌ بار دیگر اعتماد مردم را برای تمدید دوره اش کسب کند. این درحالیست که روحانی کار بسیار سختی در پیش دارد و اوضاع اقتصادی و معیشتی جامعه، یکی از مولفه های اصلی در زمینه اعتماد مجدد افکار عمومی خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در این میان دولت یازدهم علی رغم دستیابی به توافق هسته ای و انتظارات برای رونق و گشایش اقتصادی،‌ نتوانست به وعده هایش به طور کامل عمل کند و بر همین اساس، میزان نارضایتی از عملکرد دولت بالا رفته است.

هرچند با گشت و گذاری در خیابان های شهر می توان رکود و مشکلات اقتصادی را در واقعیت دید، اما نظرسنجی های معتبر نیز در این بین صورت گرفته اند که اوضاع کنونی را تایید می کنند.

براساس نظرسنجی مرکز ایران پل که در کانادا قرار دارد،‌ شرایط روحانی برای انتخابات و آنچه ثمره دولتش بوده،‌ امیدوار کننده نیست. این نظرسنجی که به صورت تلفنی با جامعه آماری 1005 نفری انجام شده،‌ داده هایی بسیار جالبی را ارائه می دهد که تا حدودی منطبق بر واقعیت هاست.

دولتمردان و مقامات اصلی دولت یازدهم در اظهارنظرهایی در طول این چهارسال از موفقیت های خود در ایجاد گشایش های اقتصادی و افزایش رضایت مردم سخن می گویند اما اطلاعات جدید کاملا خلاف این تحلیل های خوشبینانه است. در چند مولفه اصلی مربوط به شرایط زندگی،‌ موسسه ایران پل،‌ سوالاتی را از جامعه آماری خود پرسیده که می توان آنها را در تحلیل های انتخاباتی لحاظ کرد.

در یکی از سوالات،‌ از مخاطبان پرسیده شده که میزان رضایت آنها از درآمدشان چقدر است؟ تنها چهار درصد از پاسخ دهندگان از میران درآمد خود رضایت کامل داشتند ولی 54 درصد به سختی زندگی را می گذرانند و 37 درصد نیز درآمدشان تنها کفاف گذران زندگی را پوشش می دهد!‌

در حالیکه در تبلیغات رسانه های حامی دولت از بهبود اوضاع اقتصادی افراد جامعه تحلیل های متنوعی ارائه می شود و حتی یکی از وعده های روحانی این بود که شرایط اقتصادی را به نحوی بهبود دهد که مردم دیگر به یارانه ها نیاز نداشته باشند،‌ اما واقعیات چیز دیگری را عنوان می کند. در یکی دیگر از آمارهای نظرسنجی ایران پل، 35 درصد از پاسخ دهندگان عنوان کرده اند که اوضاع اقتصادی خانواده شان خرابتر شده و 51 درصد هم گفته اند که هیچ تغییری نسبت به 4 سال قبل نکرده است.

پس از چهار سال، تنها 11 درصد از بهبود موقعیت اقتصادی خانواده خود خبر داده اند و 35 درصد بدتر شده است.

این نظرسنجی در یک سوال کلی تر این موضوع را مطرح ساخته که آیا اوضاع اقتصادی کشور در چهار سال دولت روحانی بهبود یافته است یا آنکه تغییری نداشته است. تنها 3 درصد از مخاطبان عنوان داشته اند که اوضاع خیلی بهتر شده و 64 درصد بر این نظرند که اقتصاد کشور نسبت به چهار سال قبل بدتر شده است.

35 درصد از مخاطبان معتقدند که اوضاع تا حدودی بد شده و 29 درصد بر این باورند که بسیار بدتر شده است.

در یک نظرسنجی جالبتر،‌ از مخاطبان سوال شده که تا به چه میزان حسن روحانی در حل مسائل و مشکلات اقتصادی موفق یا غیرموفق بوده است. پاسخ مخاطبان به این سوال حقایق تلخی را از واقعیات موجود روشن می سازد که کاملا برخلاف تبلیغات رسانه های دولتی است. تنها 5 درصد از جامعه آماری روحانی را در حل مشکلات خیلی موفق دانسته اند ولی 26 درصد او را اصلا موفق نمی دانند و 29 درصد نیز تا حدودی او را ناموفق می دانند.

37 درصد تاحدودی روحانی را در حل مشکلات اقتصادی موفق می دانند ولی 54 درصد او را ناموفق می دانند.

اما یکی از مهمترین دستاوردهای دولت یازدهم،‌ برجام است که مسئولان دولتی معتقد بودند که توافق هسته ای امید را به جامعه بازگردانده و میزان رضایت مندی از آن به خاطر بهبود اوضاع معیشتی بسیار بالاست. این درحالیست که بر اساس نظرسنجی صورت گرفته 72 درصد معتقدند اوضاع اقتصادی مردم در نتیجه برجام بهبود پیدا نکرده است که این مولفه خط بطلانی بر بسیاری از خوشبینی های دولتی است.

در این نظرسنجی تنها 7 درصد از مخاطبان معتقدند که اوضاع اقتصادی مردم عادی خیلی بهبود یافته ولی 72 درصد کاملا نظری برعکس آن دارند.

با توجه به این پیش درآمدهاست که مرکز نظرسنجی ایران پل از مخاطبان می خواهد که نظرشان را در مورد نامزدهای احتمالی ریاست جمهوری بیان کنند تا مشخص شود نظر افکار عمومی به کدام نامزدها نزدیک تر است و کدامیک در ماههای اخیر توانستند با اقبال مردم روبه رو شوند. در این نظرسنجی از جامعه آماری درباره میزان محبوبیت یا عدم محبوبیت سوال شده که در این میان اوضاع روحانی نسبت به 4 سال پیش رضایت بخش نیست و رای های منفی وی بالاتر رفته است. در این میان محمدباقر قالیباف توانسته بالای 50 درصد نظرها را به خود جلب کند و احمدی نژاد نیز میزان آرای منفی اش نسبت به مابقی بالاتر است.

قالیباف بالای 67 درصد خیلی مطلوب و تاحدودی مطلوب مخاطبان بوده است. احمدی نژاد در این زمینه در حدود 52 درصد و روحانی 62 درصد است.

در یکی دیگر از سوالات،‌ نظر مخاطبان درباره اولویت کشور در دوره بعدی انتخابات ریاست جمهوری پرسیده شده و رئیس جمهور بعدی باید کدام یک از مشکلات ایران را در اولویت کاری خود قرار دهد. 42 درصد از مخاطبان معتقدند که مساله بیکاری مهمترین مساله است که رئیس جمهور بعدی باید به آن بپردازند و آن را مرتفع سازد. 13درصد بیکاری جوانان را اولویت دانسته اند و 11 درصد دیگر مابقی مشکلات اقتصادی را مهم دانسته اند. این نشان می دهدد درصد بالای از مخاطبان به رکود اقتصادی و کاهش تولید و در نتیجه بیکاری واقف اند و حل این معضلات را ضروری می دانند.

بیکاری یکی از مسائل مهمی است که 42 درصد جامعه آماری نظرسنجی ایران پل آن را در اولویت اصلی رئیس جمهور آینده ارزیابی کرده اند. این در حالیست که تنها 2 درصد موضوعات مربوط به برجام را اولویت می دانند.

منبع: پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۵۸۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!

خبرآنلاین نوشت: حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی در جلسه دوره‌ای خود با وزیران و معاونان رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، با تأکید بر اینکه اگر مردم از حکومت فاصله گرفتند، اداره جامعه سخت خواهد بود، افزود: ما در دولت دوازدهم با مشکلات ویژه‌ای روبه‌رو بودیم. گویا داعش و ترامپ و کرونا کافی نبود که اقداماتی هم در داخل شد تا دولت را زمین بزنند. در طول ۴ سال دولت دوازدهم به مردم گفتند اگر ما بیاییم مسائل شما را در کوتاه‌مدت حل می‌کنیم. در اقتصاد و سیاست و سیاست خارجی به مردم قول دادند، گفتند برجام دولت قوی می‌خواهد. اما ضربه کاری میزان مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰ پس از انتخابات کم‌رمق مجلس در سال ۱۳۹۸ بود. وقتی مردم کنار زده می‌شوند و در امور کشور مشارکت ندارند، چطور می‌خواهند مشکلات را حل کنند؟

او رمز توفیق برجام را حمایت ۸۰ درصدی مردم از آن عنوان کرد و گفت: تکیه‌گاه ما در مذاکرات برجام مردم بودند. در تمام نظرسنجی‌ها حتی نظرسنجی‌هایی که مخالفین دولت انجام دادند، نشان می‌داد ۸۰ درصد مردم موافق مذاکرات برجام بودند. چون اکثریت مردم پشتوانه برجام بودند، این قانون به تصویب رسید وگرنه نمی‌گذاشتند برجام تحقق پیدا کند. وقتی ۷۳ درصد مردم در انتخابات حضور پیدا کردند معلوم است از دولت منتخب حمایت می‌کنند، وقتی مشارکت زیر ۵۰ درصد شد، مشخص است چه مشکلاتی پیدا می‌کنیم؟ روزی در منطقه افتخار می‌کردیم انتخاباتی با ۸۰ و ۸۴ درصد مشارکت برگزار می‌کنیم، حالا باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم.

گفتنی است که، در سال گذشته کشور‌های گوناگون در منطقه شاهد برگزاری انتخابات بوده‌اند. ایران انتخابات مجلس شورای اسلامی را به تازگی پشت سر گذاشته، عراق پس از ۱۰ سال انتخابات شورای استانی برگزار کرد و پاکستان انتخابات پارلمانی داشت. ترکیه هم یکی از سخت‌ترین انتخابات‌های ۱۰۰ سال اخیر را که منجر به انتخاب دوباره اردوغان به عنوان رئیس‌جمهور بود از سر گذراند.

خبرآنلاین، در گزارشی با عنوان «انتخابات در منطقه جنگ زده؛ از روند نزولی «مشارکت» در ایران تا «صف بلند» رأی دادن در ترکیه / مشارکت در انتخابات پاکستان و عراق چقدر بود؟» به بررسی این انتخابات پرداخته بود که بخشی از آن را در ادامه می‌خوانید؛ «انتخابات پاکستان ماه گذشته در این کشور در شرایطی دشوار برگزار شد. ۴۸ درصد از واجدین شرایط رای دادن، در این انتخابات شرکت کردند. این در حالیست که نرخ مشارکت در انتخابات سال ۲۰۱۸، ۵۱ درصد بوده است. به‌نظر می‌رسد کاهش میزان رای دهندگان به زندانی شدن عمران خان و از هم گسیختن حزبش مرتبط است. پیش از انتخابات هم حزبی‌های عمران خان مجبور شدند به صورت مجزا وارد انتخابات شوند.

آخرین انتخابات پارلمانی که در عراق برگزار شد، از نظر تعداد شرکت‌کنندگان نتوانست دولت عراق را راضی کند. دولت عراق سال ۲۰۲۱ اعلام کرد ۶۶ درصد از واجدین شرایط شرکت در انتخابات پارلمانی، برگه رای گرفته‌اند. البته این به معنای آن نیست که همه آنها پای صندوق‌های رای رفته باشند. اما به‌هر حال کمیسیون انتخابات همان میزان ۶۶ درصد را به‌عنوان مشارکت مردم عراق در انتخابات اعلام کرد.

بیش از ۸۴ و نیم درصد از جمعیت رای‌دهندگان ترکیه در انتخابات سال ۲۰۲۳ شرکت کردند که رقمی چشمگیر به‌نظر می‌رسد. انتخابات ریاست جمهوری ترکیه در ماه مه ۲۰۲۳ همزمان با انتخابات پارلمانی در راستای تعیین رئیس‌جمهور برای یک دوره پنج ساله برگزار شد. اردوغان، که نامزد اصلی حزب عدالت و توسعه بود، برای انتخاب مجدد به عنوان نامزد مشترک ائتلاف خلق، که شامل حزب حرکت ملی و دو حزب کوچک‌تر دیگر است، شرکت کرد. اتحاد ملت، متشکل از شش حزب مخالف از جمله حزب اصلی اپوزیسیون حزب جمهوری خلق، کمال قلیچ‌دار اوغلو رهبر حزب جمهوری خلق را به عنوان نامزد ریاست جمهوری معرفی کرد.»

tags # حسن روحانی سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • پیشتازی ترامپ در مقابل بایدن در مهمترین موضوع برای آمریکایی‌ها
  • پس لرزه های خطرناک جنگ غزه در جهان؛ آیا زندگی یهودیان در غرب غیرممکن می شود؟
  • وداع با یکی از بهترین معلمان رسانه؛ راز محبوبیت اسکویی چه بود؟
  • دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟
  • محمودزاده: رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند
  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات
  • اخراج خطیر به نفع استقلال شد یا نه؟
  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند؛ مجلس در زمینه چای دبش و پتروشیمی باختر کوتاهی کرد
  • طعنه سنگین روحانی به شورای نگهبان و دولت؛ باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!