Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر اجرایی خانه‌کارگر همدان گفت: امنیت شغلی و معیشت از مهمترین خواسته‌های کارگران است.

به گزارش ایلنا از همدان، چنگیز اصلانی امروز در نشست خبری که به مناسبت هفته کار و کارگر برگزار شد با اشاره به برنامه‌ها و جلساتی که که در این هفته از پنجم تا یازدهم اردیبهشت‌ماه برگزار خواهد شد، افزود: در این هفته گزارشی از عملکرد خانه‌کارگر استان‌همدان درباره امکانات، تسهیلات و آموزش‌هایی که سال گذشته برگزار شده، مسائل، مشکلات جامعه‌کارگری، دغدغه‌های آنها و نقش و جایگاه مسئولان در پرداختن به موضوعات و مشکلات‌کارگران ارائه خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیراجرایی خانه‌کارگر همدان با بیان اینکه امنیت شغلی از مهمترین خواسته‌های کارگران است، ادامه داد: ماده 7 و 10 قانون کار شناسنامه قانونی کار است و قراردادهای سفید- امضای تحمیل شده به کارگران که چاره‌ای جز پذیرش آن ندارند غیر قانونی است. ما پیگیری مسئولان را در این‌خصوص خواستار هستیم.

اصلانی با اشاره به اینکه هر یک از روزهای هفته‌کارگر عنوانی را به خود اختصاص داده، خاطرنشان کرد: این برنامه‌ها و جلساتی که در هر یک از این روزها برگزار می‌شود با توجه به عنوان آن دارای اهمیت بوده و امید که راه‌حلی را ایجاد کند

وی عنوان‌های نامگذاری شده در این هفته را از روز اول هفته‌کارگر بیان کرد و افزود: روز نخست با نام «کارگران در آیین محمدی» روز دوم را با عنوان «کارگران، سلامت و تامین اجتماعی» روز سوم از این هفته را «کارگران، ایمنی و حوادث» همچنین روز چهارم هفته کارگر، حضور کارگران در نماز جمعه و برنامه پیاده‌روی و روز پنجم با عنوان «کارگران، توسعه اقتصادی، اجتماعی و زنان کارگر سرپرست خانوار»، ششمین روز از هفته کارگر مراسم راهپیمایی را پیگیر خواهیم بود که از خواسته‌های قانونی صنف ماست هر چند در سال‌های گذشته نادیده گرفته شده است.

اصلانی کارگران شاغل در بنگاه‌های اقتصادی، خدماتی و تولیدی را 248 هزار نفراعلام کرد و گفت: آمار شفاف و روشنی درباره کارگران شاغل استان وجود ندارد و آمارهای موجود مبهم است.

دبیر اجرایی خانه‌کارگر استان‌همدان تعداد کارگران شاغل در کشور را 13 میلیون و 500 هزار نفر عنوان کرد و گفت: با توجه به شرایط حاکم بر بازار تولید، فروش و مواد اولیه همچنین تنگناهای مسائل کارخانه‌ها با تعدیل نیرو مواجه هستیم.

وی به امکانات، تسهیلات و ارائه آمارهای موجود از سوی خانه‌کارگر استان‌همدان درباره کلاس‌های آموزشی برگزار شده کامپیوتر، حسابداری، گلدوزی و ... در خانه‌کارگر، مسکن کارگری و آمارهای موجود، موضوع دانشگاه علمی کاربردی خانه کارگر و دیگر اقدامات صورت گرفته را مورد بررسی قرار داد و به آن پرداخت.

میلاد سپهری

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۵۹۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حاکمیت باید کارگران را با حقوق خود آشنا کند

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای ظهر پنج شنبه در دیدار با کارگران هرمزگانی ضمن تبیین نگاه دقیق دین مبین اسلام به موضوع کار و کارگر اظهار داشت: نفس کار و تولید در دین اسلام از ارزش والایی برخوردار است و بیکاری، کم‌کاری و سستی در این الهی مذمت شده است.

وی با اشاره به خطرات کم رنگ شدن فرهنگ کار و تلاش در جامعه افزود: کنار گذاشته شدن کار و تلاش در جامعه آهنگ توسعه و پیشرفت را از بین می‌برد و منجر خواهد شد که با گسترش فقر در جامعه زندگی‌های عزتمندانه نیز از بین بروند.

محسنی اژه‌ای، کار، تولید و تولید ثروت را عوامل اصلی توسعه، عزت و استقلال کشور معرفی و بیان کرد: دوری گزینی از کار و تلاش می‌تواند استقلال سیاسی جامعه و حتی فرهنگ و اعتقادات مردم را خدشه دار کند.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به توجه ویژه رهبر معظم انقلاب در نامگذاری سال‌ها به موضوعات اقتصادی عنوان‌کرد: اگر بخواهیم شعار امسال را که جهش تولید با مشارکت مردم است را محقق کنیم یکی از نیروهای فعال و تأثیر گذار برای تحقق این مهم جامعه بزرگ کارگری است.

وی با بیان اینکه کارگران و خانواده‌هایشان درصد قابل توجهی از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند، گفت: کارگران سهم بزرگی در تحقق شعار سال دارند و باید به جایگاه این قشر در جامعه بیش از پیش توجه شود چرا که کارگر هم به لحاظ عقلی و هم به لحاظ توصیه‌های رسیده از سوی بزرگان دین در جایگاه رفیعی قرار دارند.

ضرورت تضمین امنیت شغلی کارگران

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، عنوان‌کرد: باید برای کارگران شرایط ارتقای شغلی نیز دیده شود و همه کارگران بیمه شده و از حقوق بازنشستگی برخوردار شوند و امنیت شغلی برای کارگران تضمین شود.

وی تصریح کرد: سوالات مهمی در خصوص حقوق کارگران وجود دارد؛ از جمله آنکه آیا بستری برای ارتقای شغلی، علمی و حرفه‌ای کارگران ساده فراهم آمده است؟ آیا چنانچه برای یک کارگر در نخستین سال‌های کار، مشکلی جسمی ایجاد شود، آیا تدابیر حمایتی برای او اتخاذ می‌شود؟ باید چه رابطه‌ای میان کارگر و کارفرما باشد که امنیت شغلی کارگر تأمین شود؟ چنانچه بنگاهی تولیدی، تعطیل شد، آیا اقدامات حمایتی از کارگران آن بنگاه به عمل می‌آید؟

رئیس عدلیه تاکید کرد: حکومت به معنای عام کلمه وظایف و مسئولیت‌هایی را در قبال کارگران بر عهده دارد؛ از جمله آنکه باید کارگران را با حقوق خود آشنا کند؛ باید کارگران بدانند که کمیته‌ها و کمیسیون‌های مخصوصی در اداره‌های کار، ویژه کارگران وجود دارد و یکی از اعضای این کمیسیون‌ها، نماینده قوه قضائیه است؛ باید کارگران بدانند که مرجع تجدید نظر پیرامون برخی تصمیمات کمیسیون‌های کارگری، دیوان عدالت اداری است که زیر نظر قوه قضائیه است.

رئیس دستگاه قضا، با تاکید بر لزوم شناسایی عوامل مؤثر در امنیت شغلی کارگران گفت: قانون برای رسیدگی به اختلافات بین کارگر و کارفرمایان مرجعی را پیش‌بینی کرده است که یکی از اعضای آن کمیسیون نیز جزو قضات قوه قضائیه است اما کارکرد این کمیسیون به درستی برای مردم تبیین نشده است و این وظیفه حاکمیت است که این کمیسیون و نحوه فعالیت آن را به اطلاع مردم برساند.

وی، مسکن را یکی از مهم‌ترین موضوعات اصلی و پر هزینه در سبد خانوار دانست و اظهار کرد: امروز با حقوق کارگری و حتی حقوق قضائی امکان تهیه مسکن وجود ندارد و وظیفه اصلی حکومت این است که راه‌های صاحب مسکن شدن برای مردم را باز کند تا مردم بتوانند به مسکن متعارف که در قانون اساسی نیز پیش بینی شده است دست پیدا کنند.

محسنی اژه‌ای بیان کرد: لازم است مشکلاتی که در استان هرمزگان مربوط به قوه قضائیه می‌شود احصا شده و تحویل رئیس کل دادگستری استان شود.

وی خاطرنشان‌کرد: مشکلات احصا شده توسط رئیس کل دادگستری استان پیگیری و حل خواهد شد و چنانچه از اختیارات وی خارج بود با تفویض اختیارات یا به صورت پیگیری شخصی دنبال خواهد شد.

کد خبر 6095145

دیگر خبرها

  • حاکمیت باید کارگران را با حقوق خود آشنا کند
  • سواستفاده از کارگران در قراردادهای کاری موقت
  • دلالان در پی حذف ماده ۲۷ قانون کار هستند
  • افزایش ۳۵ هزار نفر به لیست بیمه شدگان اجباری مرکزی
  • درددل‌هایی از جنس کارگری؛ دستانی که پاکیزگی را به شهر هدیه می‌دهند
  • درددل‌هایی از جنس کارگری؛ دستانی که پاکیزگی را به شهر هدیه می‌کنند
  • پیشنهاد ۵ ساله شدن سقف قراردادهای موقت به دولت رفت
  • خبر خوش برای کارگران/ شکل قراردادهای موقت تغییر می‌کند؟
  • امنیت شغلی و تامین مسکن کارگران دغدغه دولت است
  • توضیحات وزیر کار درباره حق مسکن کارگران