Web Analytics Made Easy - Statcounter

سینما و تلویزیون>سینمای‌ جهان - بـازیگر سـرشناس بریتانیایی سرانجام در ۸۰ سالـگی هوس فیلمسازی کرد و نخستین تجربه کارگردانی خود را با موضوعی درباره بحران پنـاهجویـان در بخـش نمایش‌های ویژه هفتادمین دوره جشنواره کن به نمایش می‌گذارد.

به گزارش همشهري، ونسا ردگريو كه با يك جايزه و 6 نامزدي اسكار از تحسين‌شده‌ترين بازيگران چند دهه اخير سينماي جهان است، سال گذشته با ديدن تصوير غم‌انگيز جنازه آلان كردي، كودك سوريه‌اي بر ساحل دريا تصميم قطعي خود را براي ورود به دنياي كارگرداني گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به اين ترتيب، مستند «اندوه دريا» را با موضوع بحران مهاجرت و پناهجويان كليد زد تا در كنار فعاليت‌هاي سياسي و صلح‌طلبانه، از ابزار سينما هم براي كمك به پناهندگان و آوارگان بهره‌ببرد.

در واقع ردگريو 80 ساله عزم خود را براي اطلاع‌رساني درباره مردمي كه از ترس فقر، مرگ و نابودي دل به دريا مي‌زنند و از خانه و كاشانه خود آواره مي‌شوند، جزم كرد و با هزينه شخصي، اندوه دريا را ساخت. او در اين‌باره به گاردين مي‌گويد: فقط احساس كردم كه بايد كاري بكنم. چه‌كسي جز خود من مي‌توانست چيزهايي را كه از اوضاع بحراني زندگي پناهجويان ديده‌ام به تصوير بكشد و در قالب يك فيلم به مردم نشان بدهد؟

بازيگري كه تقريبا تمام جوايز مهم دنيا (جز بفتاي سينمايي) را در كارنامه دارد، خيلي خوشبخت بود كه سازمان‌دهندگان جشنواره كن تصميم گرفتند اندوه دريا را در بخش ويژه دوره هفتادم روي پرده بفرستند. شايد هم داغ بودن بحث پناهندگان چاره‌اي جز اين براي دنياي فيلم و سينما باقي نگذاشته است. ردگريو مي‌گويد: اميدوارم اكران فيلم من باعث شود با پناهجويان مهربانانه‌تر برخورد كنيم و انسان بودن خودمان را ناديده نگيريم.

مستند اندوه دريا روي زندگي و سرنوشت آدم‌هاي معمولي تمركز مي‌كند؛ ازجمله يك پناهنده افغان كه بازيگر و فيلمساز بريتانيايي او را در يونان ملاقات كرده است. ردگريو با اشاره به شرايطي كه باعث فرار اين زن از سرزمين مادري خود شده، مي‌گويد: نكته تأسف‌بار اينجاست كه به‌احتمال فراوان او دير يا زود به افغانستان بازگردانده خواهد شد. اين همان سرنوشتي است كه بسياري از پناهجويان در اروپا انتظارش را مي‌كشند.

فيلم 74دقيقه‌اي اندوه دريا كه شايد بتوان آن را يك «مرثيه» هم توصيف كرد، مي‌تواند بيانيه انتقادي يكي از بهترين بازيگران سينما عليه تصويري باشد كه برخي رسانه‌ها از پناهجويان مي‌سازند. ردگريو با انتقاد از عملكرد رسانه‌هاي غربي عليه پناهندگان آسيايي و مسلمان، تأكيد مي‌كند: عده‌اي آشكارا تلاش مي‌كنند آوارگان را يك تهديد بالقوه معرفي كنند؛ گروهي كه نبايد اجازه پاگذاشتن به خاك اروپا و آمريكا به آنها داده شود.

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۵۹۷۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پوشش مناطق خطرآفرین دریا در دستور کار طرح سالم‌سازی

ایسنا/گیلان فرماندار شهرستان رشت گفت: تمهیدات لازم برای بازگشایی طرح‌های سالم‌سازی انجام گیرد، آموزش و استقرار منجیان غریق، پوشش مناطق خطرآفرین، رعایت موازین شرعی و قانونی از جمله مواردی است که باید در دستور کار قرار گیرد.

کیا عاشوری امروز، ۱۶ اردیبهشت‌ماه در نشست ستاد ساماندهی سواحل شهرستان که در بخش خشکبیجار برگزار شد، با اشاره به در پیش بودن فصل تابستان و آغاز فعالیت طرح‌های سالم‌سازی در نیمه خردادماه اظهار کرد: شهرستان رشت با ۲۲ کیلومتر نوار ساحلی از ۱۰ روستای ساحلی بخش‌های خشکبیجار و لشت نشا برخوردار است.

وی افزود: تمهیدات لازم برای بازگشایی طرح‌های سالم‌سازی انجام گیرد، آموزش و استقرار منجیان غریق، پوشش مناطق خطرآفرین، رعایت موازین شرعی و قانونی از جمله مواردی است که باید در دستور کار قرار گیرد.

فرماندار شهرستان رشت گفت: اجرای برنامه‌های فرهنگی متنوع از عمده مسائلی است که در این ایام باید به آن پرداخته شود، داشتن مناطق دیدنی و امکان میزبانی از هموطنان و گردشگران در عمده ایام سال، ظرفیت و فرصت استثنایی برای معرفی شایسته رشت فراهم آورده که باید به بهترین نحو مورد استفاده قرار گیرد.

وی با اشاره به پرداخت مطالبات ناجیان غریق، تصریح کرد: سال گذشته تمامی مطالبات ناجیان غریق پرداخت شد، البته تلاش‌های شوراهای اسلامی و دهیاران این مناطق انکارناپذیر است که جای قدردانی دارد، امسال باید یک شناگاه در این مناطق ایجاد شود.

عاشوری با تاکید بر اینکه شوراها و دهیاران با استقرار امکانات و آلاچیق‌های سنتی از ظرفیت‌های گردشگری مناطق خود استفاده کنند، گفت: انتظار داریم برنامه‌های فرهنگی در طرح‌های دریا با هدف ترویج عفاف و حجاب و اشاعه فرهنگ ناب اسلامی با همکاری دستگاه‌های متولی تقویت شود.

فرماندار رشت با تاکید بر لزوم مدیریت آسیب‌های اجتماعی در سواحل شهرستان رشت ادامه داد: برای توسعه بخش گردشگری در سواحل شهرستان رشت جذب سرمایه گذار در دستور کار قرار گرفته و فرمانداری شهرستان نیز قطعا همکاری لازم را در جذب و حمایت از سرمایه‌گذار در برنامه قرار می‌دهد.

وی با بیان اینکه ۶۰ نقطه حادثه‌خیز در سواحل رشت شناسایی شده و تحت پوشش قرار دارد، گفت: نیاز است صدا و سیما نسبت به فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی در خصوص سواحل در سطح کلان اقدام کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برگزاری کنفرانسی برای مهار مهاجران در دانمارک
  • رونمایی از ۸ کتاب کودک نوشته دانش‌آموزان سما
  • تمدید اقامت دوماهه پناهجویان افغانستانی در پاکستان
  • دانشمندان معمای حفره غول پیکر قطب جنوب را حل کردند
  • فعالیت سامانه بارشی در استان بوشهر/ دریا متلاطم است
  • ناپایداری جوی و دریایی در هرمزگان از بعدازظهر، ۱۷ اردیبهشت
  • پوشش مناطق خطرآفرین دریا در دستور کار طرح سالم‌سازی
  • دوری قهرمان نامدار کشتی ایران از تمرینات +عکس
  • میقاتی دریافت رشوه از اروپا برای نگه داشتن پناهجویان سوری را تکذیب کرد
  • پیش بینی هواشناسی هرمزگان ۱۶ اردیبهشت