Web Analytics Made Easy - Statcounter


سرویس سیاسی-
در فاصله قریب به یک ماه تا انتخابات ریاست جمهوری، روزنامه اعتماد در صفحه اقتصادی در گزارشی تحت عنوان «آغاز پرداخت سود سهام عدالت» به این موضوع پرداخته است. این روزنامه مدعی اصلاح‌طلبی در استقبال از این موضوع نوشته است: «سرانجام برگه‌هاي ١٠ ساله سهام‌ عدالت به سودآوري نزديك مي‌شود. از نخستين دقايق روز ٣٠ فروردين ماه، دارندگان برگه‌هاي سهام عدالت مي‌توانند با اعلام شماره حساب شبا به سامانه سهام عدالت، از سود آن بهره‌مند شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اين مرحله دوم از آزادسازي سهام مزبور است كه با دريافت شماره حساب و پرداخت سود به دارندگان آن وارد فاز اجرايي مي‌شود.»
نکته جالب در این باره رفتار متناقض مدعیان اصلاح‌طلبی و دولتمردان تدبیر و امید است. روزنامه‌های اصلاح‌طلب در دولت‌های قبل این‌گونه کارها را «پوپولیستی» خوانده و آنها را با اهداف انتخاباتی تحلیل می‌کردند اما اینک نه تنها هیچ نشانی از این‌گونه تحلیل‌ها نیست بلکه از این اقدام استقبال نیز شده است.
حتی حسن روحانی که در سال 88 رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت بود، در این باره گفت: «من معتقدم که مردم ما ساده نیستند و هر چند که ممکن است در ظاهر ساکت باشند، اما با هوچی‌گری، جنگ روانی و وارد کردن اتهامات سنگین به شخصیت‌های نظام نمی‌توان آرای مردم را خرید. همانطور که مطمئنم با سیب زمینی و تراول چک [سود سهام عدالت] هم نمی‌توان کشور را تحت کنترل خود درآورد.»
روحانی همچنین گفته بود: «مردم ایران آگاه‌تر و فهیم‌تر از آن هستند که سیاست‌هایی نظیر توزیع تراول چک یا سیب زمینی رایگان بتواند رفتارهای انتخاباتی آنها را تحت تاثیر قرار دهد…»
واکنش به حمله فرضی!
روزنامه اعتماد در شماره دیروز خود گفت‌وگویی را با محمدرضا عارف نماینده مجلس شورای اسلامی و رئیس فراکسیون امید مجلس انجام داده است.
عارف در این گفت‌وگو از تعامل با رهبری سخن گفته و تاکید کرده است: «ما هميشه با دفتر آقا تعامل داشته‌ايم و ايشان هم صميمانه به ما محبت كرده‌اند. ما هم هر وقت لازم باشد با ايشان تماس مي‌گيريم.»
اما نکته جالب توجه در ادامه این گفت‌وگو آنجاست که روزنامه اعتماد به حاشیه‌سازی علیه اصلاح‌طلبان روی آورده و از جانبی فرضی، حمله‌ای فرضی را فریاد می‌زند. این روزنامه مدعی اصلاح‌طلبی از عارف می‌پرسد: «بعد از كانديداتوري آقاي جهانگيري خيلي از محافل اصولگرا و رقباي آقاي روحاني بر اين موضوع مانور مي‌دهند كه احتمال رد صلاحيت ايشان افزايش يافته است و حضور آقاي جهانگيري براي رفع اين نگراني است!»
تا امروز چنین تحلیل و احتمالی از ناحیه هیچ کدام از اصولگرایان و رسانه هایشان مطرح نشده است بلکه بیشتر آنها بر این باورند که حضور اسحاق جهانگیری به عنوان نامزد «ضربه گیر» یا «نامزد پوششی» از آن جهت که دولت از ناحیه کارنامه ضعیف خود احساس ضعف می‌کند و برای دفاع از آن به یک «نامزد مکمل» نیاز است. عارف نیز بدون آنکه به نادرستی این موضوع ایراد بگیرد در پاسخ به این پرسش گفته است: «نه اصلا رد صلاحيت آقاي روحاني موضوعيت و زمينه‌اي ندارد. به هر حال اينها حرف‌هايي است كه رقباي آقاي روحاني بيان مي‌كنند اما ما در اين رابطه هيچ نگراني نداريم.»
اصلاح‌طلبان رای قابل اعتنایی ندارند!
روزنامه آرمان در یادداشتی با عنوان «آمدن جهانگیری تاکتیک انتخاباتی روحانی» نوشت: «در جبهه اصلاح‌طلبان و حامیان آقای روحانی اما اسحاق جهانگیری تنها نامزدی در انتخابات است که ضمن حضور با برنامه در انتخابات با درخواست آقای روحانی نیز از صحنه کنار خواهد رفت.»
این روزنامه در ادامه با اذعان به اینکه اصلاح‌طلبانی که نامزد ریاست جمهوری 96 شده‌اند، مانند مصطفی کواکبیان رای قابل اعتنایی ندارند، افزوده است: «باقی اشخاص درون این جریان چه کناره‌گیری کنند و چه قصد حضور تا لحظه آخر و شرکت در رای‌گیری داشته باشند، در جامعه رای قابل اعتنایی نخواهند داشت و حضور و عدم حضورشان تاثیری بر سبد رای آقای روحانی نخواهد گذاشت.»
تلاش برای منحرف کردن افکار!
روزنامه زنجیره‌ای شرق در یادداشتی به قلم نعمت احمدی به تحلیل انتخابات پیش‌رو و نامزدهای گوناگون پرداخته، نوشته است: «سونامی احمدی‌نژاد را باید پدیده این دوره انتخابات نامید. مردی که راحت بن‌بست ایجاد می‌کند و اعمال وی در دوره ریاست‌جمهوری هشت‌ساله‌اش، نشانگر روحیه ‌ستیزه‌جوی اوست. موضوع عزل وزیر امور خارجه وقت در سفر سیاسی خارج از کشور حین مذاکره با طرف سنگالی در تاریخ روابط دیپلماسی هیچ کشوری امکان تحقق ندارد. یا اصلی در قانون اساسی وجود دارد- اصل ١٣٦ – که احتمالا به ذهن تدوین‌کنندگان آن هم نمی‌رسیده که روزی قابل استفاده شود که در صورتی که پس از ابراز اعتماد مجلس به دولت، نیمی از هيئت وزیران تغییر کند، باید مجددا از مجلس برای هيئت وزیران تقاضای رأی اعتماد شود.»
در این نوشتارها مطرح شدن مسایل این چنینی برای انحراف افکار از کارنامه ضعیف دولت یازدهم مورد توجه است. نویسنده در ادامه پس از نقل مسائل بی‌ربط به موضوع نوشتار به نقد احتمال رد صلاحیت احمدی نژاد از سوی شورای نگهبان پرداخته است: «فردی که دو دوره از همین شورا تأيید صلاحیت گرفته و هشت سال سکان اداره کشور را برعهده داشته و هم‌اکنون در مجلس عالی تصمیم‌گیری نهايی یعنی مجمع تشخیص مصلحت نظام با حکم رهبری در تصمیم‌گیری مجمع شرکت می‌کند را با چه دلیلی رد صلاحیت کنند؟ در نهایت نگارنده بر این باورم که خداوند دکتر حسن روحانی را دوست دارد و در ناصیه ایشان دو دوره ریاست‌جمهوری نوشته شده است.»
نگاه منفعت‌گرایانه!
نویسنده در حالی احتمال رد صلاحیت فردی را به استناد عضویت نامبرده در مجمع تشخیص مصلحت نقد می‌کند که در سال 1392 هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت رد صلاحیت شد، دوم اینکه تائید صلاحیت‌ها دست شورای نگهبان و حق و  وظیفه قانونی این شورا بوده و کسی نمی‌تواند برای آن تعیین تکلیف کند. ضمن آنکه تایید صلاحیت فردی در گذشته مادام العمر نیست و ممکن است فردی که قبلا تایید صلاحیت شده سال‌ها بعد، صلاحیتش مورد تایید قرار نگیرد. چرا که شورای نگهبان وضعیت حال و اکنون افراد را بررسی می‌کند.
از سوی دیگر نگرانی اصلاح‌طلبان برای صلاحیت احمدی‌نژاد جای تامل دارد. همین‌ها بودند که در طول 12 سال گذشته پیوسته در مواضعی علیه احمدی نژاد بوده و در طول این چهارسال مدعی آوار‌برداری از خرابی‌های دولت نهم و دهم بودند آنان که حضور احمدی نژاد را به نفع خود می‌دانند و می‌خواهند این فضا را برای دو قطبی کردن جامعه همچنان زنده نگه دارند و از این رو است که از حضور احمدی نژاد استقبال کرده‌اند و هر روز تحلیل‌های گوناگونی در این رابطه منتشر می‌کنند.
احتمال کشیدن انتخابات به دور دوم
محمدرضا تاجیک فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت و گو با روزنامه زنجیره‌ای شرق ضمن اذعان به حرکت اصولگرایان یک گام به جلو در انتخابات پیش رو و رسیدن آنان به وحدت و اجماع به رای شکننده روحانی در سال 92 پرداخت و اظهار داشت: «به‌نظر می‌رسد به‌هرحال تلاش اصولگرایان این است که بتوانند در مرحله اول رأی نه‌چندان مطمئن سال ٩٢ آقای روحانی را بشکنند. پیش‌بینی ما این است که اگر انتخابات به مرحله دوم بکشد، طبیعتا اصولگرایان بر یک فرد تمرکز خواهند داشت که بیشترین شانس متوجه جناب آقای رئیسی است.»
تاجیک تلاش‌های احمدی نژاد را نیز به تحلیل نشسته و با این استدلال که وی به دنبال ارائه چهره اپوزیسیونی از خود است گفت: «فرض خودش این است که دارد وارد یک بازی برد- برد می‌شود؛ بازی‌ای که چه شکست بخورد و چه پیروز شود، هردویش برد است. چه ردصلاحیت شود و چه تأیید‌صلاحیت شود، بُرد است. چون اگر تأیید صلاحیت شود، به فضای انتخابات می‌آید و تلاشش را می‌کند تا آرا را جلب کند، ردصلاحیت هم شود، چهره اپوزیسیونیستی بیشتری پیدا می‌کند که می‌تواند هم افکار عمومی را تهییج کند و هم می‌تواند از این فضای سازمان رأی خود به‌نفع نفر بعدی بیشتر استفاده کند. مطرح‌کردن امثال بقایی با این عنوان که ایشان زندان بوده، آفتاب ندیده و... کاملا نشان می‌دهد در ادبیات هم ایشان به دنبال تقویت آن چهره اپوزیسیونیستی خود و اطرافیانش است؛ یعنی مفروضش این است که شاید در آستانه انتخابات با این برگ می‌توان بازی کرد و حتی می‌توان با این برگ پیروز شد. شاید با این تحلیل چنین حرکتی را دارند انجام می‌دهند.»
تاجیک در ادامه به روحانی و تیم او گفت که اوضاع با سال 92 متفاوت است و ادامه داد: «تیم آقای روحانی باید شرایط را متفاوت از شرایط ٩٢ ببیند. امکان بازتولید شرایط ٩٢ به‌راحتی در شرایط کنونی میسر نیست. ایشان هم به یک تیم بسیار خلاق احتیاج دارد که بتواند در شرایط کنونی متفاوت عمل کرده و فضای خموده جامعه و قشری را که ریزش کرده، از آن ایشان کند و دوباره به صحنه بکشاند. بنابراین به تیمی احتیاج دارد که هم به‌لحاظ تشکیلاتی و هم به لحاظ کارکردی و هم به‌لحاظ سیاست‌ها و تاکتیک‌ها و استراتژی‌ها تیم متفاوت و باطراوتي باشد و بتوانند شرایط کنونی را متفاوت از سال ٩٢ تدبیر کنند.»
زمینه چینی برای عبور از روحانی
روزنامه بهار در سرمقاله دیروز خود با عنوان «چه اتفاقاتی ممکن است انتخابات ایران را تحت الشعاع قرار دهد؟» بطور تلویحی محتمل بودن عبور از روحانی و متمایل شدن اصلاح‌طلبان به جهانگیری یا هاشمی در جریان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرده است.
نویسنده سرمقاله بهار آورده است: «مسلما تفکری که با پختگی لازم و با اتفاق نظر قاطبه‌ اصلاح‌طلبان و اعتدالیون به گزینه نهایی و قطعی حمایت از شخص آقای روحانی رسیده، دلایل و پارامترهای زیادی را مدنظر داشته است. لذا در صورت وقوع هر اتفاق غیرقابل پیش بینی این جمع متکثر و باتجربه باید قادر باشند با توجه به پارامترهای موجود، شرایط جدید را رصد کرده و در صورت لزوم تغییرات مقتضی در تصمیم‌ها و جمع‌بندی خود لحاظ کنند. لذا بسیار حائز اهمیت است که مردم در مسیر تصمیمات شان لزوما بر روی افراد حساب باز نکرده و روندها و جریان‌های فکری را به‌ عنوان مرجع تصمیمات خویش در اولویت قرار دهند. نشده و می‌توان با کمترین تبعات از پیچ‌های تاریخی و صعب العبور گذر کرد».
این روزنامه به زعم خود تلاش کرده تا برای احتمال عبور اصلاح‌طلبان از روحانی به اصطلاح زمینه چینی کند تا  اگر در زمان تبلیغات ریاست جمهوری کاهش آرای روحانی شدت گرفت و آنها مجبور به جایگزینی وی با جهانگیری یا هاشمی شدند، طیف حامی این جریان دچار شوک نشود.

-----------------------------------------------------------------------------

برای ورود به گلبرگها بعنوان جامع‌ترین مجله اینترنتی در حوزه سلامت و خانواده بر روی تصویر ذیل کلیک کنید!

تذکر: کاربر محترم! انتشار مطالب دیگر رسانهها از سوی پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک لزوما به معنای صحت و تایید محتوای آنها نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. در ضمن شما می توانید اخبار و مطالب وزین خود را که تا کنون در هیچ رسانه‌ای منتشر نشده است از طریق بخش "تماس با ما" یا پل ارتباطی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید برای ما ارسال نمایید تا در صورت دارا بودن مولفه‌های لازم، منتشر گردد.

------------- با کلیک بر روی لینکهای ذیل تمامی روزنامه‌های کشور را رایگان مطالعه کنید -------------

روزنامه‌های عمومی | روزنامه‌های اقتصادی | روزنامه‌های ورزشی | سایر روزنامه‌ها| هفته‌نامه و ماهنامه | نشریات استانی

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۶۰۸۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!

اصلاح‌طلبان رادیکال به دنبال جهت دهی خشم عمومی با هدف بازگشت به خیابان هستند!

سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژه‌های مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم.

در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید

************

روزنامه‌های امروز دوشنبه دهم اردیبهشت در حالی چاپ و منتشر شد که ایران پادشاه فوتسال آسیا، «نتانیاهو» در هزارتوی بحران‌ها، خاک تشنه سیستان و حوتشی شورای شهر حین سخنرانی شهردار تهران و زمزمه استیضاح در بهشت در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.

تاملی بر کنش های سیاسی- رسانه ای اصلاح طلبان در خصوص طرح «نور» بیانگر آن است که آنان این طرح را به عنوان یکی از فرصت های کنشگری خود در فضای سیاسی- اجتماعی تفسیر کرده و بر این باورند قطبی سازی در این حوزه سیاست‌ورزی از دریچه اجتماعی هستند.

روزنامه آرمان ملی در گفتگو با حسین انصاری راد نماینده تندرو در مجلس ششم مسئله حجاب و گفتگو با آمریکا را به طرز عجیبی به یکدیگر پیوند داده و نوشته است:

در شرایط کنونی این هسته چهار خط قرمز برای خود ترسیم کرده است. مسأله اول مذاکره با آمریکاست. دوم موضوع حجاب است. سوم مسأله محبوسین و چهارم موضوع نظارت استصوابی است. در واقع اگر قرار است تغییر مثبتی در آینده صورت بگیرد باید تغییری در نگرش های موجود صورت بگیرد. هسته مرکزی قدرت باید تلاش کند در این چهار موضوع تجدید نظر کند. این تجدید نظر نیز می بایست در راستای منافع ملی و خواسته های مردم صورت بگیرد. بدون تردید در شرایط کنونی یکی از چالش های مهم کشور در عرصه بین المللی است. این در حالی است که مذاکره با آمریکا و کاهش تنش با این کشور تا حدودی می تواند این چالش ها را کاهش بدهد!

روزنامه هم‌میهن نیز به نقل تقی آزاد ارمکی جامعه شناس اصلاح‌طلب به طرح مسئله عبور زنان از قواعد حجاب پرداخته و می‌نویسد:

اعتراضات در ایران ابتدا مستقیم و رودررو نیست، اعتراضات به شکل دیگر انجام می‌شود، مثلا به جای اینکه زنان به پوشش بیشتر ترغیب شوند به سمت تغییر الگوهای پوشش می‌روند، اتفاقی که در دوسال اخیر افتاده است.

آزاد ارمکی با بیان ان ادعا که عبور زنان از قواعد جمهوری اسلامی الان در تمام ایران حتی شهرهای مذهبی و شهرهای کوچک هم دیده می‌شود، افزود: این موضوع در حال گسترش است. زنان به جای اینکه درگیر شوند، افراد دیگر را هم به عبور از حجاب دعوت می‌کنند. این اتفاق عجیبی است که گشت ارشاد ناخواسته باعث آن می‌شود. از سوی دیگر نارضایتی که در خیابان ایجاد می‌شود، به خانواده انتقال می‌یابد و خانواده‌ها در گروه‌های اجتماعی دچار تغییر رفتار می‌شوند، که اگر این بگیر و ببندها باعث اتفاق دیگری شبیه به مرگ مهسا شوند، آنوقت دیگر نمی‌توان آن را کنترل کرد. اتفاقی شبیه به مسمومیت دختران در مدارس می‌تواند تبدیل به جریان خطرناکی شود و اعتراض اجتماعی را به سمت خشونت آمیز و غیر قابل کنترلی ببرد.

روند کنشگری اصلاح طلبان در این رابطه با ایجاد خشونت در خیابان و تئوری پردازی برای آن چند نکته قابل توجه دارد، این جریان تلاش دارد همچنان از کلیدواژه «گشت ارشاد» به جای طرح «نور» در فضای رسانه ای استفاده کرده و به نوعی تصویر گذشته را بر طرح نور غالب سازد.

اصلاح طلبان طی این جهت دهی می کوشند تا جامعه را جامعه معترض، ناراضی و بدبین تعریف کنند که با طرح نور عصبانی تر می شوند. نکته قابل توجه اینکه اصلاح طلبان در حال جهت دهی به این موضوع هستند که مخالفان باید دو اقدام را انجام دهند یکی بروز خشم در صحنه و دیگری بروز خشم خود در حوزه هایی که قدرت دارند!

این جریان در راستای ایجاد جبهه مخالفان و دگرسازی از نیروی انتظامی به عنوان مجری قانون تلاش می کنند که این نیرو را درصدد کنترل شهر بازنمایی کنند.

عباس عبدی نیز در روزنامه شرق توصیه ویژه به مسئولان کرده و نوشته است:

اینکه کسانی خود را دانا به دستورات خدا دانسته و از این منظر بخواهند به مردم امر و نهی کنند، جوابگوی نسل جدید نیست. این استدلال‌های درون دینی شاید برای گروه‌های حوزوی مناسب باشد. برای مقابله با بی‌حجابی همه اصول و قواعد شرعی، حقوقی، سیاسی و نیز اجرایی و انتظامی را دچار اختلال جدی می‌کنند تا این پدیده رخ ندهد در حالی که اندکی تامل نشان می‌دهد که احتمال چندانی برای تحقق این هدف، نه تنها وجود ندارد، بلکه بسیار پرهزینه خواهد بود!

برخی اصلاح طلبان ضمن تجویز نافرمانی مدنی بر عبور از قواعد حجاب و نیز تغییر الگوهای پوشش در سطح جامعه تاکید دارند.

بررسی این مطالب اما بیانگر آن است که اصلاح طلبان تلاش دارند تا در راستای راهبرد امر اجتماعی خود و ارتباط گیری با طیف جوانان و زنان بر روی مساله حجاب و پوشش متمرکز شده و به تعبیر خود اعتراض به حاکمیت را در این عرصه دنبال نمایند.

این طیف بر این باور است با صید با تولید سوژه های لازم امکان به عقب راندن تصمیمات حاکمیتی در موضوع حجاب و در نتیجه شکستن تابوی اقتدار نظام فراهم می آید، از جانب دیگر باید به این نکته نیز اشاره داشت که اصلاح طلبان به بهانه مبارزه خود با حاکمیت علاوه بر ایجاد تنش اجتماعی در خلال یک اقدام قانونی عملا می کوشند بخشی از مردم را هزینه منافع جریانی و سیاسی خود نمایند.

دیگر خبرها

  • افشای دلایل ردصلاحیت حسن روحانی در انتخابات
  • جوان: مهدی نصیری «باطن» اصلاح‌طلبان است که «ظاهر» شده
  • اولین واکنش یک روزنامه اصولگرا به موضوع مهدی نصیری: او مهره تاج زاده است
  • هم‌میهن آمریکا و انتساب رکورد تورمی روحانی به رئیسی!
  • طرح آمریکا و مکزیک برای سخت‌گیری بیشتر نسبت به مهاجران
  • طرح آمریکا و مکزیک برای سخت گیری بیشتر نسبت به مهاجران
  • کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان درباره مواضع تند مهدی نصیری
  • واکنش‌ها به اظهارات جنجالی مهدی نصیری در بی‌بی‌سی
  • کاندیداتوری عضو شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری /صادق زیباکلام برای مصاحبه آمد، زاکانی برای گزارش دادن /خاطرات آیت الله هاشمی
  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!