Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرویس انتخابات بی‌باک؛ بخش مهمترین عناوین:


سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به روند تایید صلاحیت ها گفت: بین ۱۲ عضوشورای نگهبان بایدرای گیری و احراز صلاحیت شود وداوطلبان حداقل ۷ رای رامی خواهند تا بعنوان کسی که واجد شرایط است اعلام شوند.

به گزارش خبرنگار بی‌باک، عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری در پاسخ به سوالی در خصوص روند احراز صلاحیت داوطلبان انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری، اظهارداشت: بعد از فرآیند ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری، به استناد ماده ۵۷ قانون انتخابات، شورای نگهبان ۵ روز فرصت دارد که نظرش را نسبت به افراد واجد شرایط اعلام کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در انتخابات ریاست جمهوری چیزی به عنوان رد صلاحیت که در رسانه ها و افکار عمومی مطرح می شود نداریم و باید شرایط اصل ۱۱۵ برای افراد واجد شرایط احراز تا نهایتا نتیجه از سوی اعضای شورای نگهبان اعلام شود.

سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: در فرصت ۵ روزه اولی که در آن قرار داریم روز گذشته یک جلسه در شورای نگهبان داشتیم که بررسی های اولیه انجام و تقسیم کاری صورت گرفت. همچنین در این جلسه مقرراتی برای بررسی بیشتر پرونده ها تنظیم شد که کارشناسان ما الان مشغول آن هستند. باید استعلامات گرفته و برخی از مدارک و مستندات تکمیل شود. امیدواریم در فرصت ۵ روزه اول اعلام نتایج را داشته باشیم تا هم تکلیف افراد روشن شود و هم سریعتر به نتیجه برسیم اما این مسئله منوط به این است که مدارک و مستندات لازم پرونده ها تکمیل شوند تا اعضای شورای نگهبان قادر به اعلام نظر باشند.

کدخدایی گفت: به استناد تبصره ماده ۵۷ اگر فرصت ۵ روزه اول کافی نباشد و اعضای شورای نگهبان احساس کنند فرصت بیشتری نیاز است ۵ روز دیگر نیز امکان تمدید وجود دارد.

وی در خصوص بالا بودن تعداد ثبت نام کننده ها اظهار کرد: این مسئله به دلیل آن است که یک نظم منظم ثبت نام را نداریم و قوانین و مقررات ما قدری کلی است. در این دور و ادوار گذشته تعداد مراجعین برای ثبت نام در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری بیشتر از آن چیزی بوده که برای یک جامعه نظام مند سیاسی نیاز بوده است، البته برخی همکاران آن را دلیل آزاد بودن کشور می دانند که ما نیز آن را قبول داریم اما نظم هم لازم است.

سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه به هر دلیلی هرکسی بهانه ای برای ثبت نام داشت، گفت: ثبت نام کنندگان عنوان می کردند چون شرایط دیگری وجود ندارد ما نیز ثبت نام کنیم که اگر دقت کنیم اصل ۱۱۵ و همچنین شرایطی که در قانون انتخابات ریاست جمهوری است این نکته را به خوبی تبیین کرده که وقتی ما صحبت از رجال سیاسی و مذهبی می کنیم طبیعتا سن، تحصیلات و اینگونه مسائل در درون این واژه ها نهفته است.

کدخدایی با اشاره به اینکه وقتی از مدیریت و یا تدبیر افراد صحبت می کنیم سابقه اجرایی کلان در آن نهفته است، تصریح کرد: کسی که به سن قانونی اولیه رسیده نمی تواند مدعی مدیریت و یا مدعی این باشد که جزء رجال مذهبی و سیاسی است، در این رابطه نیازمند قوانین بازدارنده ایم.

سخنگوی شورای نگهبان با تاکید بر اینکه شورای نگهبان با دقت نسبت به احراز شرایط داوطلبین عمل خواهد کرد، گفت: اگر فراوانی ثبت نام ها را از دور ششم ریاست جمهوری در نظر بگیریم در مقابل آن تعداد افرادی که واجد شرایط اعلام شدند حداکثر بین ۴ تا ۱۰ نفر بوده است و این نشان می دهد که شورای نگهبان دقت لازم را در این زمینه دارد و برای شورای نگهبان چیزی جز قانون اهمیت ندارد.

وی در ادامه اظهارداشت: برای ثبت نام اولیه، دوستان ما در وزارت کشور نیازمند قوانین جزئئ تری هستند که امیدواریم با تدوین قانون جامع انتخابات این مسئله سر و سامان پیدا کند.

سخنگوی شورای نگهبان در خصوص نحوه رای گیری در شورای نگهبان برای احراز صلاحیت ها، تصریح کرد: در این رابطه بین انتخابات ریاست جمهوری با مجلس و خبرگان رهبری از جهت اینکه چه کسانی به بحث احراز صلاحیت ها ورود می کنند تفاوت هایی وجود دارد. در انتخابات مجلس، ما هیات های نظارت شهرستان، استان، هیات مرکزی و نهایتا شورای نگهبان را داریم اما در انتخابات ریاست جمهوری تنها نهادی که به بحث صلاحیت ها ورود می کند شورای نگهبان است یعنی تمامی اسامی، مستندات و پرونده ها در اختیار اعضای شورا قرار می گیرد و اعضای این شورا باید نسبت به آن ها اعلام نظر کنند.

کدخدایی در ادامه گفت: پس از آنکه اسناد و مدارک به اعضای شورا ارایه شد بحث ها و گفتگوهایی انجام می شود و پس از آنکه موافقین و مخالفین صحبت های خود را کردند باید رای گیری انجام شود که برای احراز صلاحیت یک داوطلب، وی باید حداقل ۷ رای از ۱۲ رای عضو شورای نگهبان را کسب کند تا بعنوان کسی که واجد شرایط است اعلام شود.

وی ادامه داد: احراز صلاحیت یعنی این که اعلام می کنیم آقای «الف» یا «ب» واجد شرط رجال سیاسی و مذهبی است یا اینکه ایرانی اصل است.

سخنگوی شورای نگهبان با تاکید بر اینکه نامزدها بعضا با اعضای شورای نگهبان برای معرفی خود تماس می گیرند، گفت: تعیین کننده ترین عامل در بحث احراز شرایط فقط رای اعضای شورای نگهبان است، که بعد از بررسی ها شنیدن همه مطالب مثبت و منفی باید اعلام نظر شود که فلان شخص واجد شرایط هست یا نه؟

وی افزود: عامل تعیین کنندهدر بحث احراز صلاحیت فقط رای شورای نگهبان است که اعلام می شود. ممکن است مستنداتی داشته باشید و افرادی که مورد اعتماد هستند نسبت به یک فرد شهادت بدهند. اظهارات در قالب شهادت و یا اطلاعات یک فرد موثق وقتی ارائه می شود شنیده می شود لذا تاثیر گذاری آن به تشخیص اعضای شورای نگهبان است خاطرنشان کرد: این جا بحث موانع را نداریم که رد صلاحیت کنیم بلکه بحث احراز صلاحیت است. در انتخابات مجلس یا خبرگان شرایط و موانع را داریم ولی برای ریاست جمهوری عمدتا شرایط ایجابی است که باید احراز شود.

کدخدایی درخصوص تاثیر فشار سیاسی بر احراز صلاحیت ها نیز گفت: فشار سیاسی به معنای اثر گذاری نیست؛ در حد اینکه اگر کسی فردی مورد اعتمادش است می تواند توضیحاتش را ارائه کند و اعضای شورای نگهبان می توانند توضیحات را استماع کنند. شورای نگهبان هیچ گاه تابع فشار سیاسی نبوده و نخواهد بود.

ادامه دارد...


منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۶۱۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر جدید درباره لایحه عفاف و حجاب از زبان رئیس کمیسیون ویژه

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، موسی غضنفرآبادی رئیس کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب گفت: کمیسیون قضایی ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب را برطرف و مجددا این لایحه را به شورا ارسال کرده است و هم اکنون منتظر اظهار نظر شورای نگهبان هستیم.

آنگونه که تسنیم روایت کرده، وی افزود: عمده ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب مربوط به مواد ۴۷ تا ۴۹ این لایحه می‌شد که به بحث میزان مجازاتها پرداخته است.

رئیس کمیسیون قضایی مجلس خاطرنشان کرد: از نظر اعضای شورای نگهبان، جرائم و مجازات درنظر گرفته شده برای تخلفات ذکر شده در مواد ۴۷ تا ۴۹ لایحه، متناسب با این تخلفات نبود که ما در کمیسیون این موارد را اصلاح کردیم.

با توجه به اینکه در جلسه علنی ۲۹ شهریور ۱۴۰۲ مجلس، نمایندگان به اجرای آزمایشی لایحه حجاب و عفاف برای مدت ۳ سال رای دادند، در صورتی که شورای نگهبان، این لایحه را تایید کند، لایحه مذکور بلافاصله برای اجرا به دستگاه‌های اجرایی مربوطه ابلاغ می‌شود.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900951

دیگر خبرها

  • لایحه عفاف و حجاب به کجا رسید؟
  • خبر جدید از لایحه حجاب/ رئیس کمیسیون قضایی مجلس: منتظر اظهار نظر شورای نگهبان هستیم
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • لایحه حجاب بار دیگر از مجلس به شورای نگهبان ارسال شد
  • ارسال مجدد لایحه عفاف و حجاب به شورای نگهبان/ ایرادات چه بود؟
  • لایحه عفاف و حجاب بار دیگر به شورای نگهبان ارسال شد
  • خبر جدید درباره لایحه عفاف و حجاب از زبان رئیس کمیسیون ویژه
  • تایید لایحه دوفوریتی تمدیدمهلت اجرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست
  • مجلس باید در قانون شوراها نسبت به احراز صلاحیت‌ها تجدید نظر کند
  • ◄ تعیین حق توقف کامیون ها وظیفه سازمان راهداری است/ محکومیت شورای عالی هماهنگی ترابری