Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرویس سلامت و پزشکی بی باک؛ بخش مهمترین عناوین:

حتما تا امروز بارها با اصطلاحی به نام دندان عقل رو به رو شده اید. جوانه دندان عقل حدودا از یازده تا دوازده سالگی تشکیل شده و پس از تکمیل شدن دندان های دائمی، رشد دندان عقل آغاز می شود.

این فرآیند در حدود سن هفده تا نوزده سالگی اتفاق می افتد اما ممکن در برخی موارد پس بیست سالگی نیز اتفاق بیافتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به دلیل اینکه رشد این دندان با آغاز مرحله بزرگسالی انسان همزمان می شود، نام دندان عقل را بر آن نهاده اند. هر انسان دارای چهار دندان عقل است که دو عدد در فک بالایی و دو عدد در فک پایینی قرار گرفته اند.

دندان عقل میراثی از گذشته

وجود دندان عقل مبحثی است که می توان آن را یکی از نمونه های فرگشت جسمانی بشر در طول هزاران سال دانست. در واقع استخوان بندی و جمجمه بزرگ انسان های اولیه می تواند پاسخگوی وجود  دندان عقل و پیچیدگی های آن باشد. جمجمه ها و فک های به دست آمده در کاوش های باستان شناسی نشان می دهند که این انسان های اولیه دارای سه دندان آسیای بزرگ بوده اند که هر سه برای عمل جویدن مورد استفاده قرار می گرفتند.

لازم به توضیح است در ابتدا غذای انسان های اولیه را مواد غذایی خام و سفت تشکیل می داده اند. با کمک این سه دندان آسیای بزرگ و فک قوی، خوردن این مواد برای انسان های اولیه امکان پذیر بوده است. با کشف آتش و پخت مواد غذایی، غذاهای انسان ها نرم تر شدند و در نتیجه نیاز به وجود دندان های آسیای بزرگ بیشتر و فک قوی، کمتر احساس شد و کم کم استخوان فک کوچک شده بنابراین فضا برای رشد آخرین دندان آسیای بزرگ کم شد و فرآیند نهفتگی دندان ها ایجاد شد. به این دلایل از نظر تکاملی به تدریج دندان آسیای سوم و یا همان دندان عقل در حال حذف شدن است.

مشکلات نکشیدن دندان عقل

به اعتقاد دندانپزشکان ؛ نکشیدن دندان عقل ممکن است مشکلاتی را ایجاد کند که برخی از مهم ترین آن ها عبارتند از:

در صورتی که فک شخصی کوچک باشد و برای خارج کردن دندان عقل اقدام نکرده باشد، این دندان با فشار آوردن به دندان کناری خود، تلاش می کند که راهی برای بالا آمدن باز کند. نتیجه این فشارها، آسیب رسیدن به دندان های کناری و نامرتب شدن همه دندان ها است. در برخی مواقع دندان به صورت کیست در می آید که برای درمان آن باید خیلی زود اقدام کرد. گاهی نیز مسیر رشد دندان عقل به دلایلی تغییر کرده و به جای اینکه به طور عمودی رشد کرده و بالا بیاید، به طور افقی رشد می کند. در این حالت باعث صدمه دیدن ریشه دندان آسیای دوم می شود. در این صورت باید هر چه زودتر برای خارج کردن دندان عقل اقدام کرد چرا که پس از مدتی ریشه دندان آسیای دوم تحلیل می رود و نیاز به درمان خواهد داشت. برای جلوگیری از این عمل نیاز به عکس رادیوگرافی از دندان عقل است تا از رویش صحیح دندان های عقل اطمینان حاصل شود.

همانگونه که گفته شد، کوچک شدن فک انسان باعث شده تا فضای کافی برای رشد دندان آسیای سوم وجود نداشته باشد. این کمبود فضا می تواند مشکلاتی را برای دندان های دیگر، فک و لثه های فرد ایجاد کند. امروزه دندان پزشکان با معاینه دقیق فک بیمار و شناسایی وضعیت نیمه نهفتگی یا نهفتگی کامل دندان عقل، توصیه می کنند که دندان عقل پیش از رویش کشیده شود. پیشنهاد می شود دندان عقل، پیش از بیست سالگی کشیده شود. این عمل در بالای چهل سالگی بسیار دشوار و خطرناک خواهد بود. از نمونه مشکلاتی که افراد سالمند برای کشیدن دندان عقل خود پیش رو خواهند داشت، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

با افزایش سن، ریشه های دندان قطورتر می شوند و کشیدن دندان را مشکل تر می سازند. در سنین بالا دوران درمان و التیام محل دندان کشیده شده طولانی تر و سخت تر است. افزایش احتمال فک جوش شدن دندان عقل در سالمندان بالا می رود. افزایش احتمال شکسته شدن استخوان فک در سالمندان در حین جراحی و کشیدن دندان عقل بالا می رود. کاهش تحمل بیمار به دلیل شرایط سنی و درمان های پزشکی از قبیل مصرف داروهای مختلف اقتضای سن بیشتر می شود.

منبع: سیناپرس

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۶۱۳۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار می‌گوید: پرسپولیس «تخت گاز» به دنبال پایین کشیدن استقلال

آفتاب‌‌نیوز :

با توجه به نزدیکی فاصله امتیازات تیم‌های استقلال و پرسپولیس در رده اول و دوم جدول لیگ برتر کاملا مشخص است که این دو تیم تا اینجا خود را به عنوان کاندیدا‌های اصلی کسب عنوان قهرمانی بیست و سومین دوره لیگ برتر معرفی کرده‌اند.

اما نگاهی به تعداد برد‌های اخیر این دو تیم و نکته نهفته در کلین شیت‌های سرخابی ها، این واقعیت را مشخص می‌کند که تیم پرسپولیس انگیزه بیشتری برای گرفتن جایگاه استقلال در بالای جدول دارد.

شاگردان اوسمارویرو در ۵ بازی آخر (از هفته بیست و یکم تا بیست و پنجم) موفق شدند تیم پیکان را دو بر صفر، گل گهر سیرجان را یک بر صفر، ملوان بندر انزلی را یک بر صفر و صنعت نفت آبادان را ۳ بر صفر پشت سر بگذارند و در دیدار حساس مقابل تیم سپاهان با نتیجه تساوی بدون گل متوقف شوند.

کسب ۴ پیروزی و به ثمر رساندن ۷ گل بدون دریافت حتی یک گل خورده در این تعداد بازی موجب شد تا علاوه بر نزدیک‌تر شدن پرسپولیس به استقلال در صدر جدول و کم کردن فاصله امتیازی به عدد یک زنگ خطر جدی را برای شاگردان جواد نکونام به صدا در بیاورند.

اما در نقطه مقابل تیم استقلال در ۵ دیدار اخیر خود با دو مساوی مقابل تیم‌های این مس رفسنجان و تراکتور دو امتیاز از دست داد تا از مجموع ۱۵ امتیاز ۵ بازی اخیر تنها ۱۱ امتیاز گرفته باشد. هرچند که تیم استقلال توانست تیم‌های هوادار و آلومینیوم اراک را با نتیجه مشابه یک بر صفر و شمس آذر قزوین را سه بر دو از پیش رو بردارد، اما نکته جالب توجه در تعداد گل‌های خورده و زده این دو تیم است که استقلالی‌ها هم هفت گل در این ۵ هفته به ثمر رساندند تا به لحاظ گلزنی از پرسپولیس عقب نباشند، اما دریافت ۴ گل خورده شرایط خط دفاعی این تیم را متزلزل‌تر نسبت به پرسپولیسی مشخص می‌کند که ظرف ۵ هفته یک گل هم نخورد.

منبع: خبر ورزشی

دیگر خبرها

  • فواید فوق‌العاده این ویتامین‌ها را بدانید
  • فواید نوشیدن چای که باورتان نمی‌شود
  • آمار می‌گوید: پرسپولیس «تخت گاز» به دنبال پایین کشیدن استقلال
  • معجزه آب سیب زمینی ؛ فواید و خواص آب سیب زمینی را بشناسید
  • سیگار کشیدن چگونه به قلب آسیب وارد می‌کند؟
  • پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب / ارتباط بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها
  • یک کشف علمی از جنس اشعار «خیام»؛ فسیل انسان در حمّام خانۀ شما! (+عکس)
  • پاکسازی ریه با سیگار کشیدن!
  • تمام خواص و مضرات ادویه کاری + طرز تهیه و ارزش غذایی
  • کدام‌ سرطان‌ها با سیگار کشیدن سراغ ما می آیند