Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز،

زلزله مهدی زارع گفت: در زمین لرزه ای که روز 16 فروردین ماه در منطقه سفید سنگ شهرستان فریمان استان خراسان رضوی رخ داد به علت بزرگی زمین لرزه و قدرت 6 ریشتری آن، جمعیت زیادی از افراد حاضر در منطقه سفید سنگ و حتی شهر مشهد این زمین لرزه را احساس کردند و زمین لرزه خسارت هایی را نیز در پی داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: بیش از 4 میلیون نفر در شهر مشهد سکونت دارند و با توجه به فاصله 86 کیلومتری این شهر با کانون اصلی زمین لرزه، جمعیت زیادی این مزنی لرزه را احساس کردند.

استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله با بیان اینکه پس لرزه ها در استان خراسان رضوی تا 6 ماه آینده ادامه خواهند داشت اظهارکرد: لرزه اصلی ون بزرگایی بیش از 6 داشت بنابراین زلزله ای شدید بوده و به طور طبیعی انتظار می رود پس لرزه های آن حداقل در 6 ماه آینده در منطقه ادامه داشته باشد.

زارع در خصوص بیشترین شدت پس لرزه ها تصریح کرد: تعداد پس لرزه ها با بزرگی بیش از 3.5 ریشتر در خراسان رضوی بعد از زلزله 6 ریشتری قابل توجه بوده و بزرگترین پس لرزه ساعت 36 دقیقه بامداد پنج شنبه 17 فروردین با بزرگی 5.6 بوده است.

وی ادامه داد: وقوع پس لرزه ها یا زلزله های کوچک، الزاما نشانه‌ ای از نزدیکی وقوع زلزله بزرگ بعدی نیست و در مقابل نشانه کم شدن احتمال زلزله‌ های بزرگتر نیز به حساب نمی آید.

استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله با اشاره به خارج شدن بخشی از تنش های جمع شده در اعماق زمین با زمین لرزه های کوچک و متوسط خاطرنشان کرد: زمین لرزه های متوسط و کوچک بخشی از تنش جمع شده در منطقه را آزاد می کنند و اکنون نیز یکی از دلایل پس لرزه های متعدد در منطقه سفید سنگ همین است. در این شرایط باید به این موضوع نیز توجه شود که اکنون به درستی نمی دانیم که میزان کل تنش جمع شده و نحوه توزیع تنش در منطقه چقدر است.

زارع افزود: زلزله های کوچک و پس لرزه ها می تواند نشان دهنده این باشد که کدام پهنه گسله هم اکنون فعال است.

وی در پاسخ به این پرسش که میزان پیش لرزه و پس لرزه در پی وقوع یک زمین لرزه به چه عواملی بستگی دارد؟، گفت: میزان پیش لرزه ها و پس لرزه ها به قدر مطلق تنش برشی، نحوه توزیع مقاومت در برابر گسیختگی در صفحه گسل و به طور کلی به میزان ناهمگنی در صفحه گسل مربوط است.

منبع: پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۶۲۲۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جانمایی نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری برخط کشور در قشم

ایسنا/هرمزگان نخستین ایستگاه مدرن لرزه نگاری برخط کشور با هدف هوشمندسازی مدیریت بحران در محوطه بیمارستان جی جیان جزیره قشم جانمایی شد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در جزیره قشم گفت: این طرح در اجرای دستور رئیس جمهور در مسیر هوشمندسازی دستگاه‌هاست.

محمد حسن نامی افزود: با هوشمندسازی فرآیندها و زیرساخت‌های مدیریت بحران به دنبال این هستیم که کمترین تلفات انسانی و حادثه دیده را در اثر وقوع حوادث طبیعی و در زمان بحران‌ها داشته باشیم.

معاون اجرایی مرکز لرزه نگاری کشوری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران هم گفت: با راه اندازی نخستین ایستگاه لرزه نگاری قشم، هوشمندسازی زیرساخت‌های مدیریت بحران در استان هرمزگان و جزیره قشم اجرایی می‌شود.

بهزاد پورمحمد افزود: تجهیزات دائمی لرزه نگاری پیش رفته با استانداردهای روز دنیا با توجه به اهمیت استراتژیک جزیره جهانی قشم در شش ماه آینده نصب و راه اندازی می‌شود.

وی گفت: برای تجهیز این ایستگاه سی میلیارد ریال هزینه شده است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم هم در این مراسم گفت: سالانه بیش از ۴ میلیون گردشگر وارد جزیره قشم می‌شوند و میلیاردها دلار سرمایه‌گذاری از سوی فعالان اقتصادی در این منطقه آزاد انجام می‌شود که با ارتقای مسائل ایمنی می‌توانیم قشم را به یک جزیره پیشرفته و نوآور در کشور تبدیل کنیم.

پیغامی افزود: ایجاد ایستگاه لرزه نگاری قشم که جنوبی‌ترین نقطه برخورد دو پهنه حجاز و ایران به لحاظ زمین شناختی است کمک شایانی به پایش مسائل و مخاطرات منطقه، هرمزگان و کل کشور می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فرودگاه گناباد، پیشران توسعه و رونق در جنوب خراسان رضوی
  • هوای چهار منطقه کلانشهر مشهد «سالم» است
  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • میزان خاموشی برق خراسان رضوی به ۸۶ دقیقه کاهش یافت
  • ادامه روند افزایش تدریجی دما در خراسان رضوی
  • بندرچارک لرزید
  • روند افزایش دمای هوا در خراسان رضوی تا چهارشنبه ادامه دارد
  • خوزستان لرزید
  • زلزله خوزستان را لرزاند
  • جانمایی نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری برخط کشور در قشم