Web Analytics Made Easy - Statcounter

هر چند بر اساس شاخص‌های آماری، نرخ بیکاری در «جمعیت ۱۰ ساله و بیشتر» مورد محاسبه قرار می‌گیرد اما با توجه به اینکه بیشترین متقاضی شغل در بین جمعیت جوان کشور است، بررسی وضعیت اشتغال در جمعیت ۱۵ تا ۲۹ سال بیش از سایر گروه‌های سنی اهمیت دارد.

وضعیت اشتغال جمعیت جوان در گروه سنی ۱۵ تا ۲۴ سال و ۱۵ تا ۲۹ سال به تفکیک مورد بررسی قرار گرفت که بر این اساس مقایسه آماری نیروی کار نشان می‌دهد نرخ بیکاری جمعیت ۱۵ تا ۲۴ سال در سال ۹۵ به میزان ۳.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱ درصد رشد داشته است به طوریکه این نرخ از ۲۶.۱ درصد در سال ۹۴ به ۲۹.۲ درصد در پایان سال ۹۵ رسید. این شاخص در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است.

همچنین کل جمعیت بیکار که در سن کار قرار دارند ۳ میلیون و ۲۰۳ هزار و ۳۹۸ نفر است که از این میزان۸۶۹ هزار و ۵۳۱ نفر در گروه سنی ۱۵ تا ۲۴ سال قرار دارند، این جمعیت در سال ۹۴ به میزان ۷۶۵ هزار و ۱۷۰ نفر بود.

در مقابل، بررسی وضعیت نیروی کار در گروه سنی ۱۵ تا ۲۹ سال نیز حاکی از آن است که نرخ بیکاری در این جمعیت ۲۵.۹ درصد است که در سال ۹۴ این میزان ۲۳.۳ درصد بود. این آمار نشان دهنده افزایش ۲.۶ درصدی نرخ بیکاری در این گروه سنی است. در عین حال سهم بیکاران گروه سنی ۱۵ تا ۲۹ سال از کل جمعیت بیکار کشور یک میلیون و ۸۲۷ هزار و ۵۲۵ نفر است.

با این حال نتایج آمار نشان می دهد از مجموع جمعیت حدود ۳میلیون و ۲۰۳هزار بیکار،  یک میلیون و ۸۲۷ هزار نفر در گروه سنی ۱۵ تا ۲۹ سال قرار دارند. به عبارتی ۵۷ درصد از کل جمعیت بیکار کشور در گروه سنی ۱۵ تا ۲۹ سال قرار دارند.

گروه سنی

نرخ بیکاری

جمعیت بیکار

۱۵- ۲۴ سال

۲۹.۲

۸۶۹۵۳۱

۱۵ تا ۲۹ سال

۲۵.۹

۱۸۲۷۵۲۵

کل جمعیت بیکار (۱۰ ساله و بیشتر)

۱۲.۴

۳۲۰۳۳۹۸

قطعا اشتغال وابسته به یک متغیر مانند «نرخ بیکاری» نیست بلکه اقتصاددانان معتقدند که شاخص‌های بازار کار به شدت متاثر از متغیرهای اقتصادی است.

به اعتقاد برخی کارشناسان اقتصادی، طی سال‌های ۸۲ تا ۹۲ رشد اقتصادی از محل رشد بهره‌وری نه تنها افزایش نیافت بلکه این نرخ صفر و زیر صفر بود به همین دلیل پیامدهای این آمار به تدریج در اقتصاد نمایان شد تا اینکه طی سال‌های ۹۲ تا ۹۵ به رغم رشد برخی شاخص‌های اقتصادی، اما نرخ بیکاری رشد داشت.

در عین حال متاسفانه نرخ رشد سرمایه گذاری در بخش صنعت طی سال ۸۶ تا ۸۷ منفی شد. در نیمه نخست دهه ۸۰ از هر ۱۰۰ واحد سرمایه گذاری، ۶۵ درصد سرمایه گذاری در بخش ماشین آلات و ۳۵ درصد سرمایه گذاری در بخش ساختمان صورت گرفت و طی سال های ۹۱، ۹۲ و۹۳ این میزان سرمایه گذاری بالعکس شد به طوریکه سهم ماشین آلات از سرمایه گذاری ۳۵ درصد و سهم ساختمان به ۶۵ درصد افزایش یافت که این به دلیل سیاست‌های انبساطی دولت بود که سرمایه‌ها را به سمت مسکن هدایت کرد.

بر اساس این گزارش، طی چند سال اخیر به غیر از نیروی انباشته بیکار که در جستجوی کار هستند، سالانه ۸۰۰ هزار تا یک میلیون نیروی کار جدید به سن کار می‌رسند و به متقاضیان شغل اضافه می‌شوند. در این شرایط دولت باید علاوه بر ایجاد ظرفیت‌های اشتغال برای نیروی انباشته بیکار از سال‌های گذشته، برای ورودی‌های جدید بازار کار هم بدنبال اشتغال زایی باشد.

بیکاری امروز به یک بحران تبدیل شده که ریشه آن را نمی‌توان در یک دولت خاص جستجو کرد اما انتظار مردم این است که  دولت‌ها وضعیت نابسامان بازار کار که بیش از یک دهه اقتصاد ایران را به بحران بیکاری تبدیل کرده است را ساماندهی کنند.

این در حالیست که اشتغال جوانان در هر یک از شعارهای انتخاباتی یازده دولت گذشته به عنوان ابزاری‌ترین شعار کسب رای دولت‌ها بوده اما برآیند آن جز تشدید پدیده بیکاری نبوده است.

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۶۷۸۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مازندران پایین‌ترین نرخ بیکاری در کشور را دارد

مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی مازندران با بیان اینکه سامانه جست‌وجوی شغل راه‌اندازی شده است، گفت: مازندران با انجام اقدامات صورت گرفته، پایین‌ترین نرخ بیکاری کشور را دارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری،  علی باقری گفت: با توجه به اینکه هفته کار و کارگر را در پیش داریم و این ایام ،ایام جشن کارگران است باید زمینه رشد و توسعه کارگران را فراهم کنیم چون هر جامعه‌ای مرهون بازوان توانمند کارگران است و همچنین چرخ اقتصادی هر کشوری با دستان کارگران می‌چرخد .

وی با بیان اینکه وزارت کار و تعاون یک وزارت خانه کاملا مردمی است، افزود: این وزارتخانه در میان سایر وزارتخانه‌ها پرکارترین وزارتخانه کشور است.

مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی مازندران تصریح کرد: بیش از 70 درصد مردم مازندران از این وزارتخانه در بخش‌های مختلف خدمات می‌گیرند.

باقری با بیان اینکه سعی کردیم در این ایام از همه جامعه کار و کارگری تجلیل کنیم، گفت: 20 نفر از این عزیزان به عنوان کارگر برتر در سطح استان تجلیل شدند و یک نفر هم در سطح کشور به عنوان کارگر نخبه تجلیل خواهد شد.

باقری ادامه داد: پایین‌ترین نرخ بیکاری در سطح کشور با توجه به آمار سامانه رصد اشتغال متعلق به مازندران است.

وی گفت: در حوزه اشتغال در این استان اتفاقات خوبی در حال رخ دادن است، به طوریکه در سال گذشته در مازندران 100 درصد از برنامه‌های ما در حوزه کار محقق شد.

باقری با بیان اینکه در حوزه اشتغال سامانه جست‌وجوی شغل راه اندازی شده و همه می توانند رزومه خود را به این سامانه منتقل کنند، گفت: تاکنون 12400 نفر در این سامانه ثبت نام کردند و 9هزار نفر مشغول به کار شدند.

مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی مازندران با اشاره به شناسایی 1400 کارفرما به ویژه در شهرستان آمل و غرب استان،  ادامه  داد: این سامانه از طریق وزارتخانه راه اندازی شده و در بخش اشتغال و شناسایی کارفرماها و معرفی اشتغال بسیار مفید بود.

 وی افزود: با اجرای این طرح در بخش‌های مختلف و رشته‌های مختلف یک بانک اطلاعاتی خوب راه اندازی شده است. 

باقری افزود: سامانه جامع روابط کار هم راه اندازی شده و افراد می‌توانند شکایات خود را در این سامانه ثبت کنند و با ورود کارشناسان در این سامانه با کمتر از بیست روز رای صادر می‌شود.

 این مسئول با اشاره به اینکه در سطح مازندران در این دولت 6200 مورد بازرسی از کارگاه های پرخطر انجام شده است، گفت: در حوزه روابط کار، رتبه اول را داریم و کارشناسان ما در شهرستان آمل رتبه اول در کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

مدیر کل کار، رفاه اجتماعی و تعاون همچنین با اشاره به افزایش حقوق کارگران نسبت به کارمندان افزود: در این دولت 170 درصد افزایش حقوق داشتیم و برای کارگران در مقایسه با کارمندان 40 درصد افزایش حقوق داشتیم. در حوزه تعاون هم یکی از ارکان اصلی شعار سال توجه کردن به بخش تعاون است، چون اقتصاد در بخش تعاون کاملا مردمی است و در این حوزه سالانه دو درصد رشد داشتیم  و همچنین سند توسعه تکلیف کرده است که 25 درصد اشتغال از طریق تعاون باید انجام شود.

باقری افزود: در اجرای طرح کالابرگ هم بیش از 700 هزار خانوار از دهک یک تا هفت از این طرح استفاده کرده‌اند. طرح امنیت غذایی هم از دهک یک تا سه، کودکان زیر پنج سال و آسیب پذیر را پوشش می‌دهد و ماهانه یک میلیون تومان با تشخیص مرکز بهداشت دریافت خواهند کرد .

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کاهش ۸ درصدی نرخ بیکاری در استان مرکزی طی سال گذشته
  • بسیج نیروهای امدادی گلستان برای یافتن کودک ۴ ساله
  • بیشترین نرخ بیکاری متعلق به کدام استان؛ روندها رو به کاهش به چه معناست؟
  • کشف جسد جوان ۲۸ ساله پلدختری در دره‌شهر
  • بیشترین نرخ بیکاری متعلق به این استان کردنشین است
  • مازندران پایین‌ترین نرخ بیکاری در کشور را دارد
  • جسد جوان ٢٨ ساله پلدختری در دره‌شهر کشف شد
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟ 
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارند؟ 
  • نرخ ناباروری زنان جوان آمریکایی در حال افزایش است