Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@04:05:55 GMT

ورود به دنیای دیجیتال عامل تغییر مدل‌های کسب‌وکار

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۹۶۹۱۱۳

عضو هیئت علمی دانشگاه شهیدبهشتی با اشاره به اینکه در عصر ورود به دنیای دیجیتال، همان‌طور که وجوه روزمره زندگی افراد با دیجیتالی شدن درگیر شده است، مدل‌های کسب‌وکار نیز عوض شده‌ و قالب‌های دیجیتال را پذیرفته‌اند، گفت: در این تغییرات، حوزه‌های کسب‌وکار مالی پیش‌رو هستند چراکه این حوزه‌ها به شدت داده‌محورند و جریان داده با سرعت بسیار زیادی در دنیای دیجیتال پردازش می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در جریان رویداد فین استارز هم‌زمان با دهمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه، پنل‌های متعددی از جمله «پنل مدل‌های نوین کسب‌وکار در بازارهای مالی» تشکیل شد که علی عبداللهی عضو هیئت علمی دانشگاه شهیدبهشتی، دبیر این پنل با اشاره به اینکه در عصر ورود به دنیای دیجیتال، همان‌طور که وجوه روزمره زندگی افراد با دیجیتالی شدن درگیر شده است، مدل‌های کسب‌وکار نیز عوض شده‌ و قالب‌های دیجیتال را پذیرفته‌اند، گفت: در این تغییرات، حوزه‌های کسب‌وکار مالی پیشرو هستند؛ چراکه این حوزه‌ها به شدت داده محورند و جریان داده با سرعت بسیار زیادی در دنیای دیجیتال پردازش می‌شود؛ بنابراین باید انتظار داشته باشیم که حوزه فناوری اطلاعات به سرعت در بازارهای مالی رشد کند.

به گزارش ایسنا، مهدی کنعانی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران نیز در این پنل با بیان اینکه اکنون در بستر ICT (فناوری اطلاعات و ارتباطات) در حال گذار از مدل‌های بسته به نیمه‌باز و باز هستیم، افزود: این بدین معناست که خلاقیت نقش جدی در رشد شرکت‌های با مدل باز دارد و در واقع این نوع کسب‌وکار واسط بین مردم و درآمد شرکت‌هاست.

مهران فتحی رئیس هیئت مدیره یک گروه نرم‌افزاری نیز در ادامه با اشاره به اینکه امروزه بانک‌ها در حال تبدیل‌شدن به شرکت‌های خدمات فناوری هستند که خدمات بانکی هم ارائه می‌کنند، اظهار کرد: با عبور از به کارگیری کامپیوتر و حرکت به سمت استفاده بیشتر از وسایلی همچون تبلت و موبایل، نظام بانکی عوض شده است، در حالی که تغییرات جدی در بازار سرمایه ایجاد نشده و مردم از وجود صندوق‌های سرمایه‌گذاری که دارای سود بیشتری از سپرده بانکی و امنیت سرمایه‌گذاری بالاتری از بانک‌ها هستند، اطلاع ندارند.

لزوم انطباق سنتی‌ها با شیوه‌های نوین کسب‌وکار

در بخش دیگری از این پنل محمد تهرانی - مشاور مالی یک شرکت با بیان اینکه برخی از روندهای کسب‌وکار مالی مخرب هستند و اگر سنتی‌ها خود را با شیوه‌های نوین وفق ندهند باید انتظار خارج شدن از میدان را داشته باشند، افزود: سیر نوآوری‌ها بازار را به سمتی سوق می‌دهد که هم رفتار مشتریان و هم فعالیت‌های شریک تجاری را موردتوجه جدی قرار می‌دهد و در این میان استارتاپ‌هایی که در داخل سازمان‌ها رشد می‌کنند، انعطاف‌پذیری بیشتری داشته و به سامانه اطلاعاتی مشتریان نیز دسترسی دارند.

وی مثالی در این زمینه ارائه کرد و گفت: برای نمونه می‌توان به بانک‌هایی اشاره کرد که وارد حوزه خدمات موبایلی شده و اطلاعات تلکام را به دست می‌آورند و استارتاپ‌هایی که در ذیل این بانک‌ها حضور دارند، به انواع این سرویس‌ها دسترسی داشته و خدمات بیشتری به مشتریان ارائه می‌دهند.

در بخش دیگری از پنل مدل‌های نوین کسب‌وکار در بازارهای مالی، محمد قاسمی مدیرعامل یک شرکت توسعه فناوری با اشاره به اینکه نگاهی به وضعیت معاملات در بازار نشان می‌دهد که پیش از این بازار، سنتی بود و ثبت سفارش‌های به صورت تلفنی انجام می‌شد، گفت: از سال 1388 معاملات آنلاین رواج یافت، اما امروزه الگوریتم‌های معامله‌گری جای روش آنلاین را گرفته‌اند.

وی ورود استارتاپ‌ها به حوزه الگوریتمی را ضروری دانست چراکه در پی آن مدل‌های جدیدی به بازار وارد می‌شود.

در ادامه مهدی کریمی نیسیانی، مدیرعامل یک شرکت ضمن اشاره به این نکته که هر جا داده زیاد باشد، مزیت‌های تولید ارزش افزوده خود را نشان می‌دهد، گفت: اگر استارتاپ‌ها وارد این حوزه می‌شوند، باید بتوانند از این حجم داده برای توسعه خود استفاده کنند؛ زیرا در این حوزه دیتا اهمیت بالایی دارد؛ به ویژه برای کسانی که در حوزه زیرساخت‌ها فعالیت می‌کنند.

به گفته کریمی نیسیانی این داده‌ها می‌تواند مورد استفاده ابزارهای نوین نیز قرار گرفته و به بهره‌وری در بازار کمک کند.

تلاش فرابورس برای از میان برداشتن محدودیت‌های داده‌ای

در پایان این پنل، بهرنگ صادقی مشاور فناوری فرابورس ایران وعده داد که فرابورس برای تسهیل این حوزه تلاش می‌کند محدودیت‌های دیتایی را از میان بردارد و گفت: در آینده قدرت در دست دارندگان داده است، بنابراین با ارائه زیرساخت‌ها، می‌توان کار فین‌تک‌ها را تسهیل کرد. وی افزود که مشخص نیست داده‌ها تحت مالکیت چه کسی است و اگر فین تک‌ها از این داده‌ها باخبر شوند، روند رشد سریع‌تری خواهند داشت.

صادقی در تکمیل سخنانش با اشاره به اینکه ما از سمت فرابورس می‌توانیم این داده‌ها را تحت عنوان ارائه‌دهنده داده به نهادهای مالی مستقل ارائه کنیم، افزود: بنابراین اگر سیاست‌گذاران به سمت تسهیل گردش دیتا در بازار سرمایه بروند، فین‌تک‌ها نیز رشد خواهند کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۶۹۱۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه فراوری معدنی عامل تحقق رشد اقتصادی ۵.۷ درصدی در استان سمنان

ایسنا/سمنان استاندار سمنان گفت: فرآوری معادن یکی از مولفه‌های اصلی تحقق رشد اقتصادی ۵.۷ درصدی در استان سمنان در سال گذشته بود که این مهم در امسال نیز با جدیت دنبال خواهد شد.

سید محمدرضا هاشمی، ۱۷ اردیبهشت در بازدید از معادن و واحدهای فرآوری سرکویر دامغان و طرود شاهرود با بیان اینکه در سال‌های ۱۴۰۱ و ۴۰۲ در تحقق شعار سال حائز رتبه‌های اول و دوم کشور شدیم، اظهار کرد: استان سمنان یک استان معدنی و صنعتی بوده و بالغ بر ۶۵۰ معدن در استان فعالیت دارند که طی سه سال گذشته فرآوری معادن رشد مطلوبی و ارزشمندی در استان تجربه کرده است.

وی به غنای موادمعدنی در استان پرداخت و افزود: از ۷۰ نوع ماده معدنی شناخته شده در کشور بالغ بر ۴۰ ماده معدنی در استان سمنان وجود دارد. 

هاشمی ادامه داد: جلوگیری از خام فروشی و استقرار فرآوری در محل معادن از تاکیدات رئیس جمهور است که رویکرد ما در استان نیز بر این مهم خواهد بود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: در منطقه سرکویر در حوزه شهرستان های شاهرود و دامغان موارد مرتبط با گازرسانی در دستور کار قرار داشته و در سفر رئیس جمهوری نیز این مهم مورد تاکید قرار گرفت.

استاندار سمنان تصریح کرد: در راستای تحقق شعار سال و مشارکت مردم، از حوزه معدن حمایت خواهیم کرد.

وی با اشاره به بازدید از چند معدن با هدف آشنایی با مشکلات این بخش گفت: امروز در همین راستا هشت واحد معدنی در شهرستان‌های دامغان و شاهرود مورد بازدید قرار گرفت. 

استاندار سمنان با بیان اینکه معادن استان و خصوصا سرکویر آلایندگی چندانی ندارند ادامه داد: باید مشکلات معادن در حوزه زیرساختی از جمله برق، آب و گاز و... رفع شود.

هاشمی بر فراهم کردن زمینه دسترسی تمامی معادن استان تاکید و اظهار کرد: تامین سوخت بر اساس میزان تولید و نیاز واحدهای معدنی و فرآوری جز مواردی است که امروز در سفر به منطقه سرکویر و بازدید از واحدهای معدنی و فرآوری در دو شهرستان شاهرود و دامغان مطرح و پیگیری شد.

استاندار سمنان در پایان گفت: رعایت موارد و مسائل زیست محیطی در حوزه معادن و تامین برق پایدار برای معادن جنوب استان نیز از دیگر مواردی است که در حوزه معدنی در دستور کار استان قرار دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • توسعه فراوری معدنی عامل تحقق رشد اقتصادی ۵.۷ درصدی در استان سمنان
  • آینده اپل چگونه خواهد بود؟
  • ۱۰هزار عامل اجرایی برای برگزاری انتخابات دور دوم مجلس در کرمانشاه
  • اهمیت وجود پیش‌بینی مالی برای استارت‌آپ‌های کوچک چیست؟
  • پویش نقالی شاهنامه در نمایشگاه کتاب برگزار می‌شود
  • ثبات قیمت مرغ در بازار همدان 
  • به‌کارگیری حدود ۴ هزار عامل اجرایی، نظارتی و بازرسی در انتخابات گنبدکاووس
  • زمان اوج بیت کوین مشخص شد
  • دو طرفه شدن بازار سرمایه مهم‌ترین عامل ایجاد قرارداد آتی تک سهم+ فیلم
  • ورود باربی به دنیای ابرقهرمانانه