Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@22:42:05 GMT

رقابت دانش آموزان در گود استعدادیابی

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۹۷۰۸۶۵

رقابت دانش آموزان در گود استعدادیابی

دراین مطلب آمده است: وقتی رقابت های پرشور ورزشی دانش آموزان در روزهای خوش بهاری برگزار می شود انرژی فوق العاده ای در نسل های آینده استان و کشورمان به وجود می آید، انرژی مثبتی که آن ها را به آینده ای پر از پیروزی و سرزندگی امیدوار می کند، انرژی که شاید در هیچ رقابتی به اندازه مسابقات ورزشی دانش آموزان نتوان دید، دانش آموزانی که از حضور در هر فعالیتی استقبال می کنند و با هیجان خاصی به دنبال روزهای روشن می روند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گذشته ورزش و نرمش صرفاً در مراسم صبحگاهی مدارس قسمتی از برنامه ها را به خود اختصاص می داد، با این هدف که دانش آموزان با انرژی مضاعف روزشان را آغاز کنند و وارد کلاس درس شوند، آن روزها زنگ های ورزش آن گونه که باید معنایی نداشت نه تنها برای دانش آموز بلکه برای معلمان و مسئولان مدارس هم شرایط همین گونه بود. دانش آموزان اغلب با دویدن به دنبال یک توپ پلاستیکی، قدم زدن، خندیدن و صحبت کردن با همکلاسی ها زنگ ورزششان را سپری می کردند و برخی اوقات هم وقت ورزش به معلمان دیگر درس ها واگذار می شد، به این ترتیب زمان شناسایی استعدادهای ورزشی و پرورششان به راحتی از دست می رفت، برخی از بچه ها هم به همت والدینشان فقط در اوقات فراغت در کلاس های ورزشی شرکت می کردند اما خیلی ها ورزش را فقط در حد دویدن دنبال توپ و گل کوچک در حیاط مدرسه و یا کوچه محلشان می شناختند. اما چندسالی است که ورزش در مدارس و آموزش و پرورش جایگاهش را پیدا کرده است و معلمان ورزشی با همه توان پیگیرند تا استعدادهای ورزشی را شناسایی کنند و برای پرورش آن ها بکوشند، به ویژه از دو سال گذشته که هیئت ورزش های دانش آموزی راه اندازی شده است متولیان ورزش مدارس با عزمی جدی تر گام برمی دارند تا استعدادهای ورزشی سیستان و بلوچستان را به ایران اسلامی معرفی کنند و از آن ها قهرمان ورزشی بسازند. رقابت های قهرمانی دانش آموزان دختر شنبه گذشته با شرکت 300 ورزشکار به میزبانی زاهدان آغاز شد و همچنان با انگیزه ای خاص در جریان است، مسابقاتی که به واسطه آن علاوه بر ایجاد شوق و نشاط در دانش آموزان، مسئولان هم خوشحال هستند که توانسته اند دانش آموزان نقاط دور و نزدیک استان را به محیطی پر از نشاط، شادابی و رقابتی سالم دعوت کنند. به این مناسبت به سراغ استعدادهایی رفتیم که بیشترین هیجان را در این روزها دارند، آن هایی که به ورزش حرفه ای فکر می کنند و امیدوارند که روزی پرچم ایران اسلامی را به اهتزاز درآورند.
سخنان امیدهای آینده
«ریحانه» عضو تیم طناب زنی زاهدان می گوید: دو سالی است که رشته طناب زنی را با کمک معلم ورزشم انتخاب کردم و علاقه زیادی به آن دارم، ماه گذشته مسابقات طناب زنی در زاهدان برگزار شد و تیم مدرسه 13 آبان توانست به دور استانی راه پیدا کند.وی ادامه می دهد: خیلی خوشحالم که شرایطی فراهم شده که می توانم ورزش و رقابت کنم و توانایی خودم را به هم سن و سال هایم نشان دهم، مربی ورزشم می گوید که اگر در این مرحله برنده شوم می توانم در مسابقات کشوری هم شرکت کنم که بی صبرانه منتظر آن لحظه هستم.به جمع هندبالیست ها می روم، دانش آموزانی که در مقطع متوسطه دوم درس می خوانند و آماده اند تا خودشان را در رقابتی سالم محک بزنند. «فاطمه» یکی از اعضای تیم هندبال دختران آرزو می کند که روزی بتواند در مسابقات جهانی شرکت کند و برای کشورش افتخار بیافریند.او که در برق چشمانش می توان امیدواری به روزهای خوش آینده را احساس کرد ادامه می دهد: دخترهای استانمان استعدادهای زیادی در رشته های مختلف ورزشی دارند که اگر زودتر مسئولان برای شناسایی آن ها فکری می کردند در لیگ های کشوری تیم داشتیم اما هنوز هم برای جبران گذشته دیر نیست.
پیش بینی شرکت 800 دانش آموز پسر
دبیر اجرایی مسابقات دانش آموزی استان می گوید: تعداد دانش آموزانی که امسال در رقابت های دانش آموزی شرکت کرده اند نسبت به سال گذشته بیشتر شده است که امیدوارم بتوانیم این تعداد را در سال های آینده به صد درصد برسانیم.«محمدرضا تیموری» ادامه می دهد: در مسابقات امسال که از 26 فروردین جاری شروع شده است و تا 10 اردیبهشت ادامه دارد، در بخش دختران 400 دانش آموز، مربی و سرپرست شرکت دارند و در قسمت پسران هم پیش بینی می شود که 800 ورزشکار، مربی و سرپرست حضور پیدا کنند. وی ادامه می دهد: 50 داور مسابقات دانش آموزان دختر را قضاوت می کنند و 75 نفر هم عهده دار داوری در بخش پسران هستند، 80 نفر هم به عنوان عوامل اجرایی و ستادی در این دوره در برگزاری شایسته مسابقات به ما کمک می کنند و این نشان دهنده وسعت رقابت هاست.وی اظهار می کند: دختران در رشته های طناب زنی، والیبال، هندبال، شطرنج، بدمینتون و دوومیدانی و پسران در رشته های فوتسال، هندبال، شطرنج، والیبال، دوومیدانی و تنیس روی میز رقابت می کنند که مسابقات دوومیدانی به صورت کانون قهرمان و دیگر رشته به صورت مدرسه قهرمان برگزار می شود.
مزین به یاد شهدای دانش آموز
رئیس هیئت ورزش های دانش آموزی استان نیز می گوید: مسابقات قهرمانی ورزش های دانش آموزی دختر و پسر استان به یاد شهدای دانش آموز مزین شده است و امسال با دو رویکرد مدرسه قهرمان و کانون قهرمان که ابلاغیه آن از سوی فدراسیون ورزش های دانش آموزی کشور و معاونت تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش به همه استان ها ارسال شده است برگزار می شود.«جمشید جلیلوند» ادامه می دهد: مسابقات دانش آموزی سال گذشته به صورت آزمایشی در دو رشته انجام شد اما امسال در 8 رشته در نواحی یک و دو زاهدان برگزار می شود، به این ترتیب آموزش و پرورش ناحیه یک میزبان رقابت های دختران و ناحیه دو زاهدان هم میزبان پسران است، دختران رقابتشان را از 26 فروردین ماه آغاز کرده اند که تا اول اردیبهشت ادامه دارد و پسران هم از ابتدا تا 10 اردیبهشت رقابت می کنند که استقبال بسیار خوبی از این دوره صورت گرفته است، در مجموع مسابقات در دو جنسیت و مقاطع ابتدایی، متوسطه اول و دوم، در 29 رشته، مقطع و جنسیت برگزار می شود.وی با بیان این که این دوره بدون حمایت هیچ نهادی در حال انجام است تصریح می کند: در صورتی که در سال های آینده همه دستگاه ها به ورزش دانش آموزی که ورزش پایه است کمک کنند می توانیم تعداد شرکت کننده ها و آمار رشته ها را افزایش دهیم.وی درباره شعار مسابقات بیان می کند: شعار امسال رقابت های دانش آموزی «اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» است تا بتوانیم اولین و بزرگ ترین برنامه استان را که رقابت های ورزشی دانش آموزی است به این نام مزین کرده باشیم و تأثیرگذاری آن را در دانش آموزان ببینیم، با توجه به این که یادواره شهدای دانش آموز هم است تأثیرات اجتماعی، فرهنگی و سیاسی خوبی را بر دانش آموزان خواهد گذاشت.
رویکردی جدید با اهدافی خاص
وی با بیان این که 32 منطقه آموزش و پرورش در استان فعال است می گوید: اکثر مناطق در این دوره مشارکت فعالی دارند، همچنین مدرسه قهرمان و کانون قهرمان رویکرد جدیدی است با اهدافی خاص، در مدرسه قهرمان باید همه دانش آموزان از یک مدرسه باشند که هدف مدرسه محوری و توجه به رویکرد جذب حامی مالی است. در جلسات کشوری روسای هیئت های دانش آموزی همه استان ها از این رویکرد استقبال داشتند اما هنوز مربیان و دانش آموزان احساس می کنند که مدرسه قهرمان انتخاب مربی را محدود می کند. کانون قهرمان هم به گونه ای است که به سبک قدیم دانش آموزان از سراسر مدارس انتخاب می شوند و فقط از یک مدرسه نیستند.وی اظهار می کند: در این رقابت ها هیئت های ورزش های همگانی، هندبال، شطرنج، بدمینتون و دوومیدانی همکاری خوبی در ارائه تجهیزات و برگزاری مسابقات دارند اما مسابقات استانی دانش آموزی هر سال با توجه به منابع مالی آموزش و پرورش برگزار می شود زیرا در این استان به دلیل فعال نبودن شرکت های خصوصی حامی مالی نداریم.
مرحله اول این رقابت ها در مناطق آموزش و پرورش به شکل مدرسه قهرمان برگزار شده است و تیم منتخب و مدرسه قهرمان به مسابقات استانی اعزام شده اند، یک یار کمکی با توجه به فرهنگ ورزش حرفه ای می تواند در تیم مدرسه قهرمان شرکت کند، تیم های برتر هم بعد از ماه رمضان به رقابت های کشوری اعزام می شوند که در برخی رشته ها یک یار کمکی به 2 نفر و در رشته های توپی به 6 نفر می رسد تا کیفیت مسابقات افزایش پیدا کند اما از سال بعد مدرسه قهرمان فقط باید از یک مدرسه انتخاب شوند.
8006**6081دریافت کننده: نرگس تیموری**انتشار دهنده: حیدر سرایانی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۷۰۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بدهکاری سینما و تلویزیون به روز معلم

سهم مدیوم سینما در مورد پرداختن به شغل یا شخصیت معلم مانند دیگر مشاغل است و فیلم مشخصی که به این قشر مهم و ابعاد کاری و فعالیتی آن‌ها بپردازد به تعداد انگشت‌های یک دست هم نمی‌رسد. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، پرداختن به کسوت و جایگاه معلم در آثار سینمایی و تلویزیونی طی چند دهه اخیر در کشورمان فراز و فرود‌های زیادی داشته، اما واقعیت این است که هر چقدر تلویزیون در این مسیر با تولید آثار متنوع عملکرد بهتری دارد، سینما کمتر اثر شاخصی با محوریت شخصیت معلمان داشته و صرفاً در برخی تولیداتش به عنوان یک کاراکتر پیش‌برنده قصه و درام خودنمایی کرده است. 

روز معلم برای خیلی‌ها مترادف با خاطرات نوستالژیک دوران مدرسه است. آثاری در سینما و تلویزیون پخش شده که کسوت معلمی را به اشکال مختلف نمایش دادند و ثبت کردند. از همین ابتدا باید این نکته را مورد توجه قرار داد که سینمای کشورمان برای گرامیداشت مقام معلم، اثر درخوری تولید نکرده است. البته در خصوص این کم‌کاری در سینما برخی معتقدند نفس غیرقابل پیش‌بینی بودن زمان اکران فیلم‌ها کمتر این اجازه را می‌دهد که در این رابطه اثری شکل بگیرد. اگرچه این جمله بیشتر بهانه است تا استدلال، ولی مسئولیت‌پذیری تلویزیون در این زمینه بیشتر از سینما بوده و گواه آن هم تولید سریال‌های متعددی است که به برخی از شاخص‌های آن اشاره می‌کنیم. 

معلمان در سریال‌های نوستالژیک

سریال «دبیرستان خضراء» ساخته اکبر خواجویی، محصول سال 1374 از جمله آثار تلویزیونی است که با محور قرار دادن رابطه معلمان با دانش‌آموزان برای بسیاری از مخاطبان خاطره‌سازی کرده است. هسته اصلی این سریال مدرسه دخترانه‌ای بود که با پی گرفتن دغدغه‌ها و مشکلات دانش‌آموزان دختر نوجوان سعی داشت مشکلات این گروه سنی را به تصویر بکشد. با این حال محوریت خاص قصه روی شخصیت شکیبه با بازی «آزیتا حاجیان» متمرکز است که سعی می‌کند ضمن برطرف کردن دغدغه‌های خاص این قشر از جامعه دانش‌آموزی با انجام فعالیت‌های مثبت و ثمربخش خود چهره‌ای مناسب برای مخاطب به نمایش بگذارد. 

سریال «قصه‌های مجید» به کارگردانی مرحوم کیومرث پوراحمد، محصول سال 1369 تلویزیون نیز یکی از خاطره‌انگیزترین سریال‌هاست که براساس کتابی با همین نام (قصه‌های مجید) از هوشنگ مرادی‌کرمانی ساخته شد. «قصه‌های مجید» روایتگر لحظه‌های کودکی یک نوجوان به نام مجید است که با مادربزرگش (بی‌بی) تنها در یک خانه قدیمی زندگی می‌کند. این سریال که در دهه 70 از تلویزیون پخش شد و همچنان هم از شبکه‌های مختلف سیما از جمله آی فیلم در حال بازپخش مجدد است در بخش‌های زیادی به اتفاقات و موضوعاتی می‌پردازد که برای شخصیت مجید در مدرسه رخ می‌دهد یا ریشه دارد که انصافاً بخش‌های خاطره‌انگیزی از سریال به نحوه تعامل و شیوه برخورد مسئولان مدرسه اعم از مدیر، ناظم و معلمان با دانش‌آموزان می‌پردازد. این سریال آنقدر مورد توجه مخاطبان و مدیران تلویزیون قرار گرفت که چهار ماجرای آن به چهار فیلم سینمایی تبدیل شد و روی آنتن شبکه‌های مختلف سیما رفت. 

سریال «بچه‌های مدرسه همت» به کارگردانی رضا میرکریمی، محصول سال 1376 تلویزیون هم یکی دیگر از این آثار است که محتوای آن درباره تعدادی دانش‌آموز است که در مدرسه شبانه‌روزی «همت» همزمان تحصیل و زندگی می‌کنند و هر بار با ماجرایی تازه روبه‌رو می‌شوند. سریال «مدرسه ما» به کارگردانی داریوش یاری، محصول سال 1388 هم درباره دانش‌آموزان یک مدرسه راهنمایی است که کار‌های دانش‌آموزان باعث ایجاد جنجال و مشکلاتی می‌شود. شخصیت «کیهان» با بازی علی اوسیوند، معلم جدید ادبیات است که در میانه سال تحصیلی جایگزین معلم دیگری می‌شود و با ورودش تغییرات مثبتی در مدرسه ایجاد می‌کند. سریال «مدرسه مادربزرگ‌ها» به کارگردانی غلامرضا رمضانی، تولید سال 1375 از جمله آثار تلویزیونی است که به بحث نهضت سوادآموزی می‌پردازد. قصه اصلی این سریال در مورد تعدادی خانم میانسال است که خانم معلم جوانی با بازی الهام پاوه‌نژاد دارند و در هر قسمت ماجرا‌های جالبی را به وجود می‌آورند. 

فیلم‌های انگشت‌شمار سینما

سهم مدیوم سینما در مورد پرداختن به شغل یا شخصیت معلم مانند دیگر مشاغل است و فیلم مشخصی که به این قشر مهم و ابعاد کاری و فعالیتی آن‌ها بپردازد به تعداد انگشت‌های یک دست هم نمی‌رسد. 

«جنگ اطهر» اولین اثر سینمایی پس از انقلاب است که در آن به معلم، مدرسه و دانش‌آموز پرداخته می‌شود. این فیلم یک سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی به کارگردانی محمدعلی نجفی ساخته شد. این فیلم قصه آموزگار جوان و فداکاری به نام اطهر را روایت می‌کند که وارد مدرسه‌ای می‌شود و سعی می‌کند روابط دوستانه‌ای با شاگردانش برقرار کند. رابطه او با یکی از شاگردان به نام فتاح که وضع خانوادگی نامناسبی دارد بیشتر می‌شود. اطهر در تدارک اجرای یک نمایشنامه توسط دانش‌آموزان است، اما مدیر مدرسه مشکلاتی برای او فراهم می‌کند. اطهر می‌کوشد فتاح را با واقعیت‌های سیاسی و اجتماعی جامعه آشنا کند، اما جانش را بر سر هدفش می‌گذارد. 

«خانه دوست کجاست؟» عباس کیارستمی را که تولید سال 1365 است، می‌توان یکی از موفق‌ترین آثار سینمایی در این حوزه دانست که موفقیت‌های بین‌المللی بسیاری کسب کرد. این فیلم قصه پسربچه‌ای را روایت می‌کند که متوجه می‌شود دفتر دوستش را به اشتباه برداشته است. بنابراین از خانه بیرون می‌رود تا او را پیدا کند و دفتر را به او پس بدهد، اما راهی دشوار و دراز در پیش است و فرصتی اندک. کیارستمی در این فیلم به ترس دانش‌آموزان از تنبیه معلمان می‌پردازد. 

کارگردان‌های زیادی در مدیوم سینما تصویرگر معلمان بودند، اما تنها برخی از این سریال‌ها و فیلم‌ها در ذهن مخاطبان ماندگار شده‌اند. یکی از کارگردان‌هایی که بیشترین تعداد پرداخت به این قشر از جامعه را در کارنامه کاریش دارد، پوران درخشنده است. این بانوی فیلمساز کشورمان در بسیاری از آثارش کاراکتر معلم دیده می‌شود صرف‌نظر از خوب و بد یا درست و غلط بودن شخصیت‌پردازی که نسبت به آن‌ها صورت گرفته است. فیلم سینمایی «پرنده کوچک خوشبختی»، تولید سال 1366 به کارگردانی این بانوی فیلمساز کشورمان است که با نگاهی متفاوت به دنیای معلمان و دانش‌آموزان می‌پردازد. 

فیلم سینمایی «بمب؛ یک عاشقانه»، تولید سال 1396 نزدیک‌ترین تجربه سینما در پرداختن به این قشر با کارگردانی پیمان معادی است که قصه اصلی‌اش به دوران هشت سال دفاع مقدس و اوج بمباران‌ها مربوط می‌شود، اما بسیاری از سکانس‌های این فیلم در یک مدرسه می‌گذرد و به نوعی روایتگر وضعیت مدرسه‌ها و تحصیل در آن دوران است. 

با این حال به نظر می‌رسد هنوز فیلم شاخصی درباره مقام معلم در سینما ساخته نشده، در حالی که اهمیت این قشر در جامعه قابل کتمان نیست.

منبع: جوان

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • زیرساخت‌های ورزش مدارس در میامی توسعه یافت
  • جشنواره نوجوان خوارزمی در مهرستان و خاش
  • جهادگرانی که درس زندگی می‌دهند/ معلمان باید در قله کوه باشند
  • رسمی: میزبانی جام باشگاه‌های آسیا به ایران رسید
  • (ویدئو) روش خطرناک دانش آموزان یک روستا برای رفتن به مدرسه
  • مروری بر چند خبر کوتاه از ورزش قزوین
  • بدهکاری سینما و تلویزیون به روز معلم
  • رقابت دانش آموزان البرزی در مسابقات قرآن و عترت
  • درخشش گلستانی‌ها در رقابت‌های والیبال دانش آموزی جهان/ ایران با ۴ گلستانی قهرمان جهان شد
  • اوجاقی:به سمت برگزاری مسابقات ورزشی پایتخت‌های آسیایی می رویم