Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بی باک نیوز»
2024-04-19@05:32:15 GMT

کزازی: ویکتور هوگو را می توان سعدی فرانسه خواند

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۹۷۴۵۴۴

کزازی: ویکتور هوگو را می توان سعدی فرانسه خواند

سرویس فرهنگ و هنر پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک؛ بخش مهمترین عناوین:


میرجلال الدین کزازی گفت: کسانی که نوشته های هوگو را خوانده اند با من هم داستانند که می توان هوگو را سعدی فرانسه خواند.

به گزارش خبرنگار بی‌باک، همایش سعدی و ویکتور هوگو عصر امروز سه شنبه ۲۹ فروردین با حضور غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان و زبان و ادبیات فارسی و رئیس بنیاد سعدی و مدیران و چهره های فرهنگی کشور در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میرجلال الدین کزازی در این برنامه گفت: پیوندهایی چندان باریک و آشکار میان سعدی و هوگو نمی توانیم یافت زیرا هر کدام وابسته به تاریخ، فرهنگ و منشی جداگانه هستند. سعدی سخنوری است از سده ششم خورشیدی و هوگو سخنوری است از سده دیگر.

وی افزود: اما اگر بهتر بنگریم می توانیم پیوندهایی میان این دو سخنور بیابیم. می انگارم که برجسته ترین، بنیادی ترین رشته پیوند در میانه این دو نگاهی است که آنان به انسان دارند. در همه سروده ها و نوشته های سعدی و هوگو کمابیش ما همواره با چهره انسان روبه روایم؛ هر دو غم انسان را می خورند. شما در سروده ها و نوشته های اندرزین سعدی همواره می بینید که به انسان می اندیشد هوگو هم همین طور است حتی اگر به بخش های هشت گانه گلستان یا ده گانه بوستان نگاهی بیافکنید و نام آنها را بخوانید نمود آشکار و چشمگیر مردم دوستی را خواهید دید.

این محقق ادبیات فارسی و فرانسوی گفت: چیز دیگری که سعدی و هوگو را به هم می پیوندد، زیبایی، زیباپرستی و هنرمندی است. سعدی زیباپرست است و هر سخنی که می گوید زیبا است. در چشم او، زیبایی بهترین نمود آدمی است. زیبایی هم فقط زیبایی بیرونی یا فقط درونی نیست، زیبایی تنها بیداری نیست. خوی زیبا هم به اندازه روی زیبا هوش رُباست و شورانگیز است. زیباپرستی سعدی در سروده ها و شعرهای او باز یافته است. بسیاری از سروده های فردی، در برون زیبااند اما از درون هم آکنده اند از جان و آنِ هنری.

کزازی در ادامه افزود: نگاهی به هوگو بیافکنیم. ویکتور هوگو مانند سعدی مردم دوست است. او در آرزوی آن است که آدمی بتواند به گونه ای که او را می سِزد و می شاید، بزید. از سوی دیگر او شیفته زیبایی است.

وی همچنین ادامه داد: کسانی که نوشته های هوگو را خوانده اند بی گمانم که با من هم داستانند که می توان هوگو را سعدی فرانسه خواند. نوشته های هوگو دشوار نیست، او پیرو هنر به پاس هنر است اما در همان زمان برای او هنر به پاس مردم است.

کزازی در پایان سخنان گفت: شاهکارویکتورهوگو بینوایان است. چرا بینوایان شاهکار است؟ او در این رمان از پرسمان های آدمی سخن می گوید دو دیگر، با زبانی زیبا نوشته شده و شعر منثور است. نثر این داستان به نثر سعدی می ماند در گلستان.


منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۷۴۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند لحظه زیبایی ببینیم (فیلم)

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • نادری، فوتبالیستی که کتاب می‌خواند (عکس)
  • خبرنگار ایرلندی، رئیس کمیسیون اروپا را جنایتکار جنگی خواند
  • مجارستان: رهبری اروپا ضعیف شده است
  • آینتراخت فرانکفورت بند خرید هوگو اکیتیکه را فعال می‌کند
  • رضا یزدانی برای «افعی تهران» خواند
  • بشنوید/ رضا یزدانی برای «افعی تهران» خواند
  • چند لحظه زیبایی ببینیم (فیلم)
  • انور ابراهیم پاسخ تنبیهی ایران را یک اقدام مشروع خواند
  • روسیه تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس را غیرقانونی خواند
  • شترگاوپلنگ به بازار خودروی ایران رسید | نیسان ترا ۲.۹ میلیارد تومان