Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-27@19:45:40 GMT

مرکز اسناد یزدبرترین مرکز اسناد کشور

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۹۷۵۷۸۹

مرکز اسناد یزدبرترین مرکز اسناد کشور

به گزارشخبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد؛ داود پاک ‌طینت مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان یزد با تبیین رتبه نخست این مرکز در ارزیابی عملکرد مراکز اسناد کشور در سال 1395 گفت: اسناد انتقالی به این مرکز در سال گذشته با رشد 25 برابری نسبت به سال 1394، از 258 پرونده به 6 هزار و 588 پرونده رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


داود پاک ‌طینت افزود: در سال گذشته مرکز اسناد و کتابخانه ملی یزد با کسب 81 امتیاز به عنوان برترین مرکز اسناد کشور معرفی شد و مراکز کرمان و همدان به ترتیب با 60 و 57 امتیاز در رده های دوم و سوم قرار گرفتند.
مدیریت مرکز اسناد و کتابخانه ملی در 12 استان کشور شامل بوشهر، کرمان، اصفهان، یزد، سیستان و بلوچستان، همدان، قزوین، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، گیلان، مازندران و فارس فعال است.
این مسئول با تشریح عملکرد مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان یزد در سال 1395 اظهار کرد: در حالی که در سال 1394، 108 متر مربع از بخش بایگانی اداره های استان یزد با امحای 30 تن سند آزادسازی شده بود، آزادسازی این بخش در سال گذشته با امحای 54 تن سند به 585 مترمربع رسید.
پاک طینت که اواخر سال 1394 به عنوان مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی یزد منصوب شده، ادامه داد: سال گذشته در حالی سه هزار و 481 مورد ثبت در سامانه الکترونیکی این مرکز صورت گرفته که این رقم در سال قبل از آن 2 هزار و 184 مورد بوده است.
وی با بیان اینکه برپایی نمایشگاه های مرکز اسناد یزد از 25 مورد در سال 1394 به 40 مورد در سال 1395 افزایش یافته است، اضافه کرد: در سال گذشته 690 پژوهشگر در مجموع از 24 هزار و 819 برگ سند نگهداری شده در این مرکز استفاده کردند.
مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی یزد با تبیین وظایف اصلی این مرکز در سه حوزه اسناد، کتابخانه و تاریخ شفاهی گفت: سندهای مرکز به 2 بخش اسناد اداری و اسناد اهدایی تقسیم بندی می شود.
پاک طینت افزود: سندهای اداری ارزشمند با انتقال به مرکز برای استفاده پژوهشگران در مخزنها نگهداری می شود و مابقی پس از تنظیم صورتجلسه امحا و در کارخانه ‌های مقواسازی به خمیر تبدیل می شود.
وی ادامه داد: سندهای اهدایی مرکز اسناد و کتابخانه ملی نیز به سه صورت اهدا با ثبت نام اهداکننده، خریداری شده و نسخه دیجیتال اسکن شده در این مرکز نگهداری می شود.
این مسئول با بیان اینکه استان یزد در حوزه سندهای اهدایی بسیار غنی است، گفت: رسانه ها نقش مهمی برای جلب توجه افکار عمومی و اعتمادسازی خانواده ها به منظور همکاری با مرکز اسناد و کتابخانه ملی بر عهده دارند.
پاک طینت افزود: در سال گذشته در مجموع 2 هزار و 697 برگ سند ارزشمند توسط 13 نفر به مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان یزد اهدا شد.
مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی یزد با بیان اینکه این مرکز در بخش کتابخانه، واسپاری کتاب و پایانامه ‌های دانشجویی را پیگیری می کند اظهار کرد: در سال گذشته 851 جلد کتاب از ناشران یزدی و چهار هزار و 810 نسخه پایان نامه دانشجویی از دانشگاه‌ های استان در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری به این مرکز واسپاری شده است.
پاک طینت افزود: برگزاری نشست ها و مصاحبه های حوزه تاریخ شفاهی مرکز، از 25 نشست در سال 1394 به 32 نشست در سال 1395 افزایش یافت.
این مسئول گفت: ساختمان مرکز اسناد و کتابخانه ملی یزد در خانه تاریخی لاری ‌ها با قدمت 130 سال به صورت استیجاری از میراث فرهنگی در اختیار گرفته شده که به دلیل احتمال ریزش و تخریب بخش ‌های شمالی، اسناد و اتاق های این بخش تخلیه شده و با دستور استاندار در صدد جابجایی سریع مرکز هستیم.
به گزارش ایرنا، مدیریت اسناد و کتابخانه ملی استان یزد به منظور گرد آوری، سامان دهی و اطلاع رسانی اسناد و مدارک استان در سال 1380 تاسیس و پایه گذاری شد.
این مدیریت وظیفه حساس و خطیر شناسایی، جمع آوری، ارزشیابی، طبقه بندی و حفظ و نگهداری اسناد ادارات و نهادها و همچنین اسناد اهدایی خانواده ها را برعهده دارد.
انتهای پیام/ ی

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۷۵۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتابخانه‌های سیار نیاز کتابخوانی عشایر را برطرف می‌کند


آقای حامد محقق در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: این کتابخانه‌ها را ما به عنوان « برنده‌های کتاب » می‌شناسیم. چرا که هم کتاب را به مناطق مختلف می‌برد و هم با ورود کتاب به این مناطق یک « برندگی » ایجاد می‌کنند.
وی گفت:بنابر قانون برای دستگاه‌های مختلف الزاماتی دیده شده که کتاب و کتابخوانی را در مناطق عشایری و روستایی با استفاده از کتابخانه‌های سیار رقم بزنند.
معاون شعر و ادبیات خانه کتاب گفت: این کتابخانه‌ها بهترین راه است برای این که ما در مناطق روستایی و عشایری کتابخانه‌هایی را ببینیم.
وی افزود: بردن کتاب با دوچرخه در کشور‌های اروپایی متداول است و تبلیغات زیادی برای آن می‌شود در حالی که ما هم همین کار را انجام می‌دهیم، اما کمتر درباره آن اطلاع رسانی کرده ایم.
یکی از معاونت‌های مرتبط با امر توسعه کتاب در نهاد کتابخانه‌ها یک سال قبل  طراحی کتابخانه‌های عشایری را شروع کرد و در دستور کار قرار داد.
جدیدترین کتابخانه عشایری ۲۸ آذر ماه ۱۴۰۲ در خوزستان افتتاح شد.
این کتابخانه با عنوان رویش در بزرگترین سایت عشایری کشور در منطقه فتح المبین شوش با استقرار چادر در میان چادر‌های عشایر و مدارس چادری و کانکسی آنان گشایش یافت.

دیگر خبرها

  • نهاد کتابخانه‌ها با کمیته امداد تفاهمنامه امضا می‌کند
  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
  • دست درازی صهیونیست‌ها به گنجینه ایران
  • حفظ فرهنگ وهویت هر ملت مستلزم نگهداری اسناد هویت دار
  • کتابخانه‌های سیار نیاز کتابخوانی عشایر را برطرف می‌کند
  • نگهداری ۴۲هزار نسخه خطی در سازمان اسناد وکتابخانه ملی کشور
  • کتابخانه سیار، روشی خلاق برای ترویج کتابخوانی
  • ثبت و ضبط تاریخ شفاهی یزد قدیم در اولویت مرکز اسناد
  • دکتر ساکت به دور از مواضع سیاسی دنبال کار فرهنگی بود
  • مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی، دیگر دانشگاه‌ها را به تقلید از ما واداشته است