Web Analytics Made Easy - Statcounter

قائم مقام رئیس سازمان و معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: امنیت غذایی، دسترسی  همه مردم به غذای کافی برای داشتن جسم سالم است.

به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان‌شرقی، اکبر فتحی افزود: امنیت غذایی طبق تعریف فائو یعنی دسترسی  همه مردم به غذای کافی جهت حفظ و نگهداری سلامت انسانها بر روی کره زمین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
وی با اشاره به اینکه طبق منشور سازمان ملل تمام دول نسبت به هم مسئول هستند، گفت: امنیت غذایی سرلوحه ضمانت استقلال و پایداری هر کشور است و تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری به حفظ امنیت غذایی و خودکفایی روی همین اصل مهم است که در سیاستهای اقتصاد مقاومتی خیلی مهم جلوه گر شده است.
وی تاکید کرد: در امنیت غذایی کمیت باید توام با سلامت غذایی و کیفیت قابل قبول باشد، لذا حساسیت سلامت و کیفیت غذایی بسیار بسیار مهم تر از خود تولید غذاست.
قائم مقام رئیس سازمان و معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهادکشاورزی استان تصریح کرد: با توجه به اینکه در تولید انواع محصولات کشاورزی به ناگزیر در جهت تغذیه گیاهی و مبارزه با آفات و بیماری های نباتی و حیوانی از انواع نهاده های شیمیایی استفاده می شود لذا به جهت حساسیت موضوع که خود عوامل تولید اعم از نبات و حیوان موجودات زنده هستند و مصرف کننده نهایی محصولات کشاورزی خود انسانها هستند بایستی تولید این محصولات در چارچوب ضوابط و معیارهای فنی و مهندسی صورت بگیرد تا مواد غذایی سالم را شاهد باشیم.
وی گفت: سلامتی غذا باید از مبدا تولید پایش شود و میزان مصرف نهاده های کشاورزی، سموم و ... باید مهندسی و کنترل شده باشند و از ظرفیت کارشناسان کشاورزی در مدیریت مصرف نهاده های شیمیایی بایستی استفاده شود.
فتحی با اشاره به اینکه ظرفیت کارشناسان فنی استان بالا و مطلوب است، افزود: این موضوع ایجاب می کند تا تولید و مصرف و فرآوری با نظارت فنی کارشناسان انجام شود.
وی گفت: غذا همیشه بعنوان حربه کشورهای قدرتمند مورد استفاده قرار گرفته است لذا می توان گفت امنیت ملی با امنیت دفاعی و امنیت غذایی ممکن است در غیر اینصورت امنیت ارضی متزلزل خواهد بود.
وی ادامه داد: بازرگانی محصولات کشاورزی هم لازمه امنیت غذایی است که باید تولید محصولات کشاورزی مبتنی بر محور صادرات و تولید محصول استاندارد باشد.
وی در پایان سخنان خود تصریح کرد: برند حلال به عنوان تضمین کیفیت و سلامت محصولات غذایی در دنیا جایگاه خود را پیدا کرده و مردم کشورهای مختلف با این برند تضمین سلامت را تداعی می‌کنند و همین امر باعث شده کشورهای مختلف دنیا در عرضه محصولات کشاورزی با برند حلال در رقابت باشند و ضرورت دارد ما با تلاش بیشتر براساس آموزه های دینی در این میدان رقابت با جدیت حضور داشته باشیم.

انتهای پیام

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۸۱۹۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باغچه‌های سلامت خانگی راهی برای ترویج فرهنگ تغذیه سالم

ایسنا/خراسان رضوی سرپرست جهاد کشاورزی گلبهار باغچه‌های سلامت خانگی را راهی برای ترویج فرهنگ تغذیه سالم دانست.

محمد شجعی کلاتی در حاشیه ایجاد باغچه‌های سلامت خانگی در گفت‌وگو با ایسنا، از اجرای طرح ایجاد باغچه‌های سلامت خانگی در روستای اسجیل این شهرستان خبر داد.

وی بیان کرد: با اجرای این طرح تلاش می‌شود فرهنگ تغذیه سالم و بهبود وضعیت آن در بین زنان روستایی و گنجاندن سبزی و صیفی در برنامه غذایی را ترویج دهیم.

 سرپرست جهاد کشاورزی گلبهار تصریح کرد: در واقع باغچه‌های کوچک خانگی در منازل روستایی راهی برای دستیابی به غذای سالم است.

شجعی با بیان اینکه در برخی از سایت‌های آموزشی با اعطای بذر سالم از سوی جهاد کشاورزی شهرستان گلبهار، فراگیران مورد تشویق قرار می‌گیرند، افزود: توان‌افزایی زنان روستایی در توسعه پایدار منطقه یکی از دغدغه‌های جدی جهاد کشاورزی شهرستان گلبهار است.

سرپرست جهاد کشاورزی گلبهار در ادامه از هزینه‌بر بودن فرآیند دریافت گواهی استاندارد برای محصولات کشاورزی و غیراقتصادی بودن آن در سطوح کشت کوچک که امکان اجرا برای همه ذینفعان طرح میسر نیست، خبر داد.

وی در همین خصوص افزود: برای تحت پوشش قرار دادن تعداد بیشتری از دینفعان، فرهنگ‌سازی استفاده بهینه از نهاده‌های شیمیایی، آموزش و ترویج هر چه بیشتر فرایند مدیریت منابع پایه، بهبود تغذیه خانوار روستایی، حفاظت از محیط‌زیست و در نهایت دستیابی به محصولات سالم‌تر و بهبود کسب و کارهای سبز روستایی، طرح ایجاد باغچه‌های سلامت خانگی در دستور کار قرار گرفته است.

وی در ادامه به بازدید از مزارع گندم، جو، کلزا و گلخانه‌های سطح شهرستان گلبهار اشاره و اظهار کرد: با هدف بررسی روند فعالیت شبکه مراقبت و بررسی وضعیت گلخانه‌های شهرستان این بازدیدها انجام می‌شود.

وی گفت: سطح زیر کشت کلزا حدود ۱۵۰ هکتار، سطح زیر کشت غلات حدود ۱۰ هزار هکتار و سطح گلخانه‌های شهرستان حدود ۳۲ هکتار است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تولید نان کامل در خراسان رضوی امنیت غذایی را تامین می‌کند
  • توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی یک ضرورت است
  • دسترسی اقتصادی شرط اجرایی شدن سند ملی امنیت غذا
  • امنیت غذایی فرابخشی است/ تدوین ۵ برنامه جهش تولید در کشاورزی
  • باغچه‌های سلامت خانگی راهی برای ترویج فرهنگ تغذیه سالم
  • تکمیل ۱۵۰۰واحد نیمه‌تمام صنایع تبدیلی اولویت وزارت جهاد کشاورزی
  • ضرورت توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی
  • مشارکت مردمی تضمین‌کننده امنیت غذایی کشور است
  • خانواده سالم و منسجم، محور سلامتی
  • موضوع اصلی شورای سلامت استان بوشهر در سال جاری پسماند است