Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-08@22:47:11 GMT

12 آبنمای اهون با کوچکترین بارندگی تخریب می‌شوند+تصاویر

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۹۸۲۱۷۶

12 آبنمای اهون با کوچکترین بارندگی تخریب می‌شوند+تصاویر

در مسیر جاده اصلی روستای اهون و گروغ شهرستان بشاگرد که 4 کیلومتر است؛ 12 آبنما کار شده که با کوچکترین بارندگی این آبنماها تخریب می‌شوند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از فرهنگ کده؛ روستای اهون از روستاهای کوهستانی در بخش مرکزی شهرستان بشاگرد می‌باشد و محیط کوهستانی و صعب‌العبور، پوشش مناسب گیاهی و نزدیکی به مرز از جمله ویژگی‌های این روستاست بشاگرد دارای مردمانی میهمان نواز، خوش برخورد و صمیمی است که هنوز رنگ و بوی سنت را می‌توان در آن مشاهده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صابر حسن زاده یکی از اهالی روستای اهون شهرستان بشاگرد در گفتگو با خبرنگار فرهنگ کده در خصوص پتانسیل‌ها و مشکلات روستای اهون گفت: جاده اصلی روستای اهون و گروغ که 4 کیلومتر است؛ 12 آبنما کار شده که با کوچکترین بارندگی این آبنماها تخریب می‌شود.

وی با بیان اینکه آسفالت جاده اصلی اهون کاملاً فرسوده است، بیان داشت: آسفالت جاده اصلی روستای اهون و گروغ که 4 کیلومتر است که کاملاً فرسوده و از بین رفته و غیرقابل استفاده می‌باشد.

تکمیل طرح‌های ورزشی نیازمند اعتبار

حسن زاده ادامه داد: این وضعیت موجب سلب آسایش و اعتراضات پی در پی اهالی و رانندگان خط بشاگرد به میناب شده است.

این شهروند بشاگردی تصریح کرد: با توجه به اینکه آب روستای اهون لوله کشی است و دو منبع آب در این روستا وجود دارد اما با توجه به جمعیت بالای آن، وضعیت موجود جوابگوی اهالی نیست و نیازمند احداث منبع آب جدید است.

حسن زاده به طرح‌های نیمه تمام این روستا اشاره کرد و گفت: یک سالن ورزشی و یک زمین ورزشی در روستای اهون نیمه کاره رها شده این درحالی است که تکمیل طرح‌های ورزشی این روستا نیازمند اعتبار می‌باشد.

تا آبشار سرزه جاده ارتباطی نیست

وی یکی از پتانسل های گردشگری این روستا را آبشار سرزه نام برد که مسافت آن با روستای اهون 2 ساعت فاصله دارد.

این شهروند بشاگردی ادامه داد: این جاذبه گردشگری جاده ارتباطی ندارد؛ آبشار سرزه آب فراوانی دارد و در طول فصول مساعد شرایط مناسبی را جهت جذب گردشگران فراهم می‌کند.

حسن زاده به پتانسیل‌ها و ویژگی‌های روستای اهون اشاره کرد و افزود: بیش از 15 طلبه بومی،وجود سه هئیت مذهبی، سه هئیت سیاحتی و زیارتی، بیش‌ترین قشر تحصیلکرده از جمله پتانسیل های موجود این منطقه است.

به گفته وی، وجود وجود زمین‌های مسطح برای کشاورزی، وجود کوه اهوری، دارای تیم ورزشی پرافتخار،وجود سایت مخابراتی جهت خدمات رسانی به بیش از 20 روستا، کارگاه قارچ، سایت راه و شهرسازی، وجود ادارات برق و سپاه و نیروی انتظامی از دیگر امکانات موجود در این منطقه است.

این شهروند بشاگردی در پایان بهسازی چشمه‌ها را یکی از مهم‌ترین مطالبات اهالی روستای اهون عنوان و بیان کرد: دو چشمه در روستای اهون در زمان بارندگی سال گذشته تخریب شد که آب این دو چشمه کم شده است و نیاز به بهسازی دارد.

روستای اهون از روستاهای کوهستانی در بخش مرکزی شهرستان بشاگرد است که و محیط کوهستانی و صعب‌العبور، پوشش مناسب گیاهی و نزدیکی به مرز از جمله ویژگی‌های این روستاست.

انتهای پیام/ح

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۸۲۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روستای تاریخی و کویری اصفهک، در راه جهانی شدن

معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان جنوبی گفت: روستای اصفه کغیک روستای تاریخی در دل کویر در راه جهانی شدن است.

به گزارش خبرنگار ایمنا از خراسان جنوبی، وحید بهفرنژاد با اشاره اقدامات بسیار خوبی که در روستای اصفهک انجام شده است، اظهار کرد: تعیین حریم، نقشه برداری، خواناسازی بافت، مرمت معابر و فضاهای عمومی، ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی و مرمت حمام قدیمی روستا که با مشارکت اهالی انجام شد و به عنوان حمام سنتی، مورد استقبال گردشگران قرار گرفته است، از جمله این اقدامات است.

وی افزود: راه‌اندازی پژوهشگاه خشت و گل در مدرسه قدیمی روستا که میزبان دانشجویان زیادی از سراسر کشور است و کارگاه‌های خشت‌زنی و معرفی انواع طاق‌ها، قوس‌ها و سایر ارکان و اجزا معماری ایرانی، راه‌اندازی هفت اقامتگاه‌های بوم‌گردی و مراکز پذیرایی در بافت روستا از دیگر اقدامات ارزشمند جامعه محلی روستا است.

معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان جنوبی ادامه داد: آسمان تاریک و پرستاره، فعالیت‌ها و ظرفیت‌های نجومی اصفهک که باعث برگزاری کارگاه‌های نجوم و ستاره‌شناسی در این منطقه زیبا شده از جمله جاذبه‌های این روستاست.

وی افزود: اصفهک یکی از ژئو سایت‌های ژئو پارک جهانی طبس است و زیرساخت برق و آب بافت اصفهک در قسمت‌های مرمت شده، ایجاد و شبکه برق به‌صورت زمینی و مخفی اجرا شده است.

معاون میراث فرهنگی خراسان جنوبی گفت: روشنایی معابر با چراغ‌های قدیمی بوده و بافت روستا فاقد آلودگی نوری است و در اقامتگاه‌های بوم‌گردی آن تولید زباله‌های ناشی از ظروف یک‌بار مصرف وجود ندارد و کاملاً سالم و بهداشتی هستند.

وی گفت: برگزاری جشن سده، شب چله، نوروز و عزاداری‌های ماه محرم از سنت‌ها و آئین‌هایی است که با شور خاصی در اصفهک برگزار می‌شود، آداب و رسوم، بازی‌های بومی و محلی، امامزاده زرگ، شب‌گردی در کویر، مشارکت اهالی و خصوصاً جوانان در مرمت و بازسازی روستا، مشارکت و همراهی زنان در تولید صنایع‌دستی و تولیدات و محصولات کشاورزی از مهمترین ظرفیت‌ها روستای اصفهک هستند.

احیای زنجیره ارزش صنایع دستی و سوغات روستای تاریخی اصفهک

حسنعلی فولادی، معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی خراسان جنوبی هم در این رابطه گفت: در روستای تاریخی اصفهک از توابع شهرستان طبس بیش‌از ۲۰ هنرمند صنایع دستی در ۱۵ کارگاه به‌صورت فردی و تجمیعی در بافت تاریخی روستا به‌کار تولید صنایع دستی مشغول هستند.

وی گفت: این هنرمندان در رشته‌های حوله‌بافی، پخل‌بافی و حصیربافی فعالیت دارند و محصولات تولیدی آن‌ها به جهت بسته‌بندی و عرضه هرچه بهتر سوغات منطقه کاربرد دارد.

فولادی افزود: از تولیدات حصیربافی و پخل بافی برای بسته‌بندی محصولات کشاورزی شامل خرما و سبزیجات تازه محلی بهره برده می‌شود و از پارچه‌های تولیدی نیز برای تهیه بسته نگه‌داری سبزیجات خشک محلی استفاده می‌شود.

وی افزود: نقش زنان در جامعه محلی و زنجیره‌ای مشارکت این تولیدات بسیار مؤثر بود و با ثبت این روستا در فهرست میراث تاریخی کشور و احیای بافت تاریخی آن زمینه ورود گردشگران زیادی برای بازدید از آن و خرید محصولات تولیدی فراهم شده است تا جایی‌که درحال‌حاضر دو برند ثبت‌شده برای عرضه محصولات کشاورزی در این روستا فعال شده‌اند.

کد خبر 751135

دیگر خبرها

  • عکس/ تخریب بافت تاریخی روستای شیلاندر
  • اصلاح شبکه فرسوده آبرسانی روستای برآباد خواف وارد فاز عملیاتی شد
  • بافت تاریخی روستای اصفهک با توجه مردم حفظ شده است
  • به تماشای رقص آبشار و شکوفه‌های گیلاس بنشینید!
  • آب‌شرب شهرک سوخته امامزاده ابراهیم شفت پایدار شد
  • روستای تاریخی و کویری اصفهک، در راه جهانی شدن
  • بهره مندی هزار و ۶۸۳ شهر و روستای کردستان از گاز طبیعی
  • بازسازی روستای دهنو با مصالح بومی و محلی
  • آغاز طرح آبرسانی به روستای کم رضوان بندرلنگه
  • پیگیری یک دغدغه/تجهیز زمین ورزشی روستای گوروی بشاگرد در ایستگاه آخر + فیلم